Oikeuspsykologi Julia Korkman: ”Ex-puolison mustamaalaaminen vahingoittaa lasta enemmän kuin ymmärretään”

Oikeuspsykologi Julia Korkman: ”Ex-puolison mustamaalaaminen vahingoittaa lasta enemmän kuin ymmärretään”

”Jos lapsi joutuu erotilanteessa valitsemaan vanhempiensa välillä, päätös on hänelle yleensä raskas ja ristiriitainen”, Julia Korkman sanoo. Kuva: Piia Arnold

Oikeuspsykologi Julia Korkman on huolissaan lapsista, jotka joutuvat huoltajuuskiistojen keskelle. – Lapsi saatetaan ajaa sietämättömän ristiriitaiseen tilanteeseen, Korkman sanoo Kodin Kuvalehdelle.Lue koko juttu

Kommentit (3)

Systeemi tuhoaa erolapsia edel...

Järjestelmä on 1980 luvun tuote joka kannustaa äitejä riitelemään ja hakemaan isän syrjäyttämistä. Korkman on osa ongelmaa ei ratkaisua. Järjestelmä tuhoaa ei pelasta.
Uusi sukupolvi ei mene erossa järjestelmän piiriin vaan sopii itse vuoroasumisesta joka on kaikilla mittareilla paras erovaihtoehto kaikille lapsille.
Itse menetin lapset yli viideksi vuodeksi järjestelmä hoiti asian. Lapset tulivat itse kun uskalsivat ja pystyivät. Vaurioita paikataan koko loppuelämän.
Jouduin yt neuvottelun kohteeksi, henkilöstöjohtajananainen ilmoitti, että yksinhuoltajuus on peruste ettei irtisanomista toteuteta joten minut pihalle ja lasten tuhoaja jatkaa työskentelyä. Systeemin lonkerot ovat syvällä yhteiskunnassa ja elättävät ikiliikkujan tavoin lasten sielun ja elämän tuhoajia.
Kun tämän julkaisette alkaa perinteinen paskamyrsky jolla tämä kommenti tuomitaan ja haudataan.

Rikkinäisestä rikkinäiseksi

Jokaisella on oma näkemyksensä erotilanteista.
On raukkamaista ensin tuhota lapsen elämä eroamalla mitä typerimmän syyn varjolla ja sitten kostaa lapselle(lapsille?) esim katoamalla hänen elämästä. Viisi vuotta on helvetin pitkä aika. Sen aikana tapahtunut vieraantuminen on väistämätöntä. Sen aikana ladatut raivot ja katkeruus "menetystä elämästä" saa taas aikaan järjettömät oikeustaistot. Tämä olikin vain oma kokemukseni ja näkökulmani. Mutta ymmärsikö kukaan pointtiani?
Hei jos olette olleet vuosia lapsen elämästä poissa, pysykää poissa. Rikotte jo kertaalleen rikotut. Äitiä/isää myöten. Kuka sillon pienet kasvattaa? Tämä mätä yhteiskuntako joka paapoo kodinrikkojaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
signe

Olen pitkään seurannut vierestä mulle todella läheisen ihmisen taistelua hänen ex-än kanssa.Nainen lopetti raskaana ollessa kaikki välit tulevan lapsen isän kanssa.Päätös tuli 7 vuoden henkisen-,fyysisen- ja taloudellisen hyväksikäytön jälkeen.Kun nainen päätti synnyttää lapsen eikä tehnyt aborttia siis hänestä tuntuu ,että hänellä ei ole mitään oikeuksia lapsen elämässä vaan tärkein on "lapsen oikeus molempaan vanhempaan".Huomautan,että ennen k.o. lapsen syntymää isä ei tunnustanut tulevan lapsen olevan hänen ja todella ilkeästi ja törkeästi kirjoitteli julkisesti ja naisen sukulaisille mielipiteen naisesta ja hänen vanhemmasta tyttärestä(10 v.).Nyt 60-v. mies ei ole mitään tehnyt lapsen edunmukaista ...hakemassa  0-euroa elatusmaksua oikeudelta.Hänellä on toinen peräkkäinen lähestymiskielto lapsen äidille ja kielto ottaa yhteyttä muutenkin ja silti lähettä turhia sähköposteja vieläkin kun lapsen äiti joutui puhelinnumeron jo vaihtaamaan.Huomautan myös,että lastensuojeluviranomaiset kehotti pitämään miehen erossa lapsista.

 On totta,että vanhempien riita on masentavaa lapsille.Sen takia ehdotan:Tarkistakaa vanhempien tausta pidemmän ajan päälle,silloin pystyy hahmottaman ihmisen käyttäyttymismallin käytännössä eikä vaan puheiden perusteellä.Silloin on helpompi kysyä lapselta mielipidettä vanhempaan eikä tarvitse lasta kuulustella jos viranomaiset tekee yhteistyötä

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat