Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Ohjelmoija

Ai sä istut yökaudet omissa oloissas pipo päässä, mussutat sipsejä, lipität sokerilimukkaa ja lihot. Tai huh mikä guru, kerro mikä mun tietsikassa on vikana kun se... niin ja kännykästä ei löydy sellasta miten poistais kun sinne tulee aina sellasia...

Kumpikaan ei pidä paikkaansa. Olen yli 60 v, hoikka, harrastan juoksemista, puutarhanhoitoa, kalastusta, en valvo yökausia ellei ole ihan pakko. Ohjelmointi on vaativaa, mutta se ei tee yleisosaajaa jokaiseen vempaimeen ja härpäkkääseen. Toki löydän vian useimmiten hakemalla useimmista systeemeistä jos ei heti melkahda mieleen. Laitteiden ylläpito on kuitenkin eri alue kuin niiden ohjelmointi joka on lähes aina kohdespesifi ratkaisu johonkin systeemin osaan.

Niinpä vältän ammatin esittämistä. Joskus sanon olevani runoilija tai kuten kolleega sanoo olevansa lingvisti. Ja nämä ovatkin totta koska ohjelmointi on tarinan vääntöä, syntaksia ja semantiikkaa, siis kieltä jonka pieni osa on matematiikkaa joka myös on yksi kieli muiden kielten joukossa.

Eräs tuntematon tuhahti runoilijarooliini: hohhoi, minä olen sentään matrikkelitaiteilija! Jatkoin vain runojani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Herkkänahkaisen kuulosta porukkaa kautta linjan. Porukka vetää herneen nenään jos muilla on stereotypinen kuva duunista jota ei tee. :D

No 30 vuoden aikana olen ihan pikkuisen jo ehtinyt kyllääntymään tiettyihin stereotypioihin työstäni.

Tiivitaavi

No hei! Opettaja ja varsinkin äikänope. Joulukorttejakin kuulemma punakynällä pelätään minun palauttavan, ja sitten tulevat ne ikävät muistot kouluajoilta ja kysymykset pilkuista ja yhdyssanoista.

Neuvoja

Ja listalta puuttuu myös pankin palveluneuvoja. Valitusta lainakoroista ja palvelumaksuista ynnä muuta jauhamista ei jaksa enää vapaa-ajalla kuunnella. Ei voi vapaa-ajalla jaella sijoitusvinkkejä, kun ei voi niitä töissäkään antaa. Niin ja kynsiähän siellä pankissa kuulemma edelleenkin kaiket päivät viilaillaan ja lakkaillaan.
Ei, vaan otetaan kuraa niskaan.

Mirre

Kuullostaa tutulta. Olen nro 1 ja 3, eli siis psykiatri. Toimin myös psykoanalyytikkona. Tuo kertomasi on todella tuttua. Kvereilla on aina ongelmia, ja muut lääkärit alkavat kertoa "omituisista ihmisistä" joita ovat tavanneet työssään. Yleensä psykoosisairaista.

Jos sanon olevani lääkäri niin kerrotaan omista oireista ja sairauksista ja keskustellaan mielellään yleistadsolla sairauksista jos itse on epätavallisen terve. Eräs nainen veti kengän ja sukan jalastaan katukahvilassa ja iski sienikyntisen jalkansa pöydälle arvioitavaksi.

Suo siellä, vetelä täällä. Onneksi olen nyt eläkkeellä. Henkilöille, joihin en luultavasti tule tutustumaan paremmin, sanon että olen toiminut hoitoalalla.

Vierailija

Paikallislehden toimittaja. Paikallisessa kuppilassa käyn välillä karaokessa ja vakiovitsi on "hei paparazzi, onko kamera mukana". Ja jatkuu, että "kai me ollaan ensi viikon lehdessä, hähähä".  Juu siis todellakin, teen ihan varmasti töitä lauantai-iltana kello 23, ollessani itse parin siiderin huppelissa ja keskustelukumppanini ehkä vielä enempi nauttinut... Tämä vitsi on korvissani yhtä kulunut kuin se nakkikioskin myyjän "pannaanko kaikki mausteet" - "Ei, jätetään vähän muillekin, hehheh".

Sitten se ammatin stereotypia. Tietenkin ihan kaikki toimittajat kaikissa medioissa paikallislehdestä naisten- ja miestenlehtiin, harraste- ja ammattijulkaisuihin, telkkarissa ja radiossa työskentelevät ja siis ihan kaikki, me myydään vaikka mummomme, kun haemme vain klikkiotsikoita ja vääristelemme kaikki asiat tahallamme, jotta lisätään myyntiä. Toisaalta sitten haukutaan, jos ei kaivettu jonkun mielestä tarpeeksi syvältä ja kysytään, onko virkavalta kieltänyt siitä tai tästä aiheesta kirjoittamisen, tai eikö me muuten vain uskalleta. Ja lopulta kuitenkin oletetaan, että osaamme tehdä puolueetonta ja totuudenmukaista journalismia, vaikka sitä ennen on leimattu koko porukka skandaalien perässä juokseviksi rakkikoiriksi.

Omasta mielestäni on iso ero siinä, tekeekö töitä pienen paikkakunnan pienessä paikallislehdessä kuin Seiskassa tai iltalehdissä, mutta moni ei tätä näe. Kuitenkin jos alkaisin kirjoitella paikkakunnan juoruja kuten nämä valtakunnalliset keltaiset lehdet, niin ensi viikolla saisin muuttaa kauas täältä, kun ei kukaan katselisi enää naamaani häpäistyäni kaikki tuttuni. Koska siis pienellä paikkakunnalla tunnen melkein jokaisen asukkaan...

Vierailija

Eläinlääkäri - kuulee kaikki eläinten ongelmat, ja pitäisi neuvoa ja hoitaa ilmaiseksi - koska kutsumushan työ on. Viimeksi tänään...

Matts

Mainostoimistoyrittäjä

Ihmiset alkavat heti kertoa juurta jaksaen omasta tai tuttavan yritysideasta, luullen että kaikki se mikä siitä on heille itselleen tuttua, olisi automaattisesti tuttua jo mainonnan suunnittelijalle. Ja jokainen olettaa kuulevansa ihastuksen huokauksia kun kertovat miten fiksusti ovat tähän saakka hoitaneet markkinointinsa. 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat