Netti- ja puhelinhuijaukset lisääntyneet – yksi asia paljastaa petosyrityksen

Netti- ja puhelinhuijaukset lisääntyneet – yksi asia paljastaa petosyrityksen

Petosrikollisuus on Oikeusministeriön mukaan kaksinkertaistunut 2010-luvulla. Vuonna 2016 poliisin tietoon tuli 40 416 tapausta. Kuva: Shutterstock

Netti- ja puhelinhuijaukset ovat lisääntyneet hälyttävää vauhtia. Petosriskiä voi itse pienentää. Tiedätkö jo, miten?Lue koko juttu

Kommentit (2)

myyjä

Postiennakko ei ole suoja mitään vastaan. Postiennakko nostaa postikuluja paljon enemmän kuin muutaman euron, kulut on kaksinkertaiset, jos paketti palautuu 2 viikon jälkeen ja myyjä voi lähettää vaikka vasemman jalan kengän ja myydä sen iPhonena. Mitään "paketintarkistusoikeutta" ei enää ole.. Parempi on, että ei osta käytettynä mitään arvokkaampaa, jos ei pääse itse paikalle. Myöskin, jos numero löytyy numerohausta, se on todennäköisesti oikea numero. Itse myyn ehkä jopa tonnilla (yleensä lähemmäs 500€) edestä roinaa vuodessa, ja olen luotettava. En silti enää myy postiennakolla, kun idiootti ostaja voi jättää hakematta, jolloin se on postissa maksimiajan ja sen jälkeen maksat vielä toiset postikulut, että posti tuo sen takaisin. Olen myös lukenut kauhutarinoita, kuinka tuote on aivan hajalla muilla myyjillä. Tähän auttaa pyytää kännykkäräpsy tavarasta, jossa on käsinkirjoitettu ostajan nimi paperille ja tuote on selkeästi nähtävissä taustalla.

Lisäksi noissa muissa huijauksissa voi olla tyhmä tai todella tyhmä. Jos on suuri häpeä siitä, että on tehnyt tyhmästi ja lähettänyt 2000€ huijarille, niin läheisesi päästävät sinut sen yli nopeasti. Todella tyhmä on lähettänyt 100 000€ huijarille, ennenkuin tajusi tulleensa huijatuksi. Kukaan ei vihaa sinua ja häpeä on vaan hetkittäistä + menee nopeasti ohi. Mutta tuo velka voi olla ikuinen, jos pelaa korttinsa todella huonosti.

Vierailija

Kaveri on kirjoitellut netissä jo pitemmän aikaa erään naisen kanssa. Olen aivan varma, että kyseessä on huijari, mutta kaverini ei suostu uskomaan tätä. "Parasta" jutussa on, että hänellä on vaimo, joka ihmettelee miksi mies on nykyään niin paljon tietokoneella. Seuraan tilanteen kehittymistä huolestuneena, mutta en mahda asialle oikein mitään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat