Palkka tuli, 1763 € meni – mihin Sannan rahat kuluvat? Katso sairaanhoitajan kauppakuitit yhdeltä viikolta

Palkka tuli, 1763 € meni – mihin Sannan rahat kuluvat? Katso sairaanhoitajan kauppakuitit yhdeltä viikolta

Esimerkkiviikolla Sannalla meni ruokaostoksiin 221,51 euroa. Kuvat: Sanna Rajamäki ja Shutterstock

Kuinka paljon sairaanhoitajalla menee viikossa rahaa ruokaan ja muihin menoihin? Selvitimme.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (212)

Kolme teiniä

Meidän teinit käyttää rahaa samalla tavalla: päivittäin kauppaan, pieniä ostoksia, vähän hubbabubbaa, energiajuomaa ja banaani. Kuukauditssolla 300€ sileenä.

Koom

Yli 200e viikossa ruokaan? Järjetön summa. Itsellä menee kahdesta hengestä 250e kuukaudessa ruokaan joten hänellä se on 800e.
Veikkauksesta kannattaa luopua ja ennemmin tehä jotain muuta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ellu24

Saan eläkettä 1890 eur nettona. Maksan siitä talon velkaa kuukausittain 615 euroa, sitten ne muut asumiskulut omakotitalossa, lääkkeet, kampaajat, autoilu yms. Ruuat teen aina itse, en osta koskaan noita esimerkkitapauksen valmiita jälkiruokia, jogurtteja, valmisruokia, suklaata - paitsi, että ne ovat kalliita, ne ovat myös ruokia sieltä kaikkkein epäterveellisemmästä päästä. Minulla menee ruokaan, uskokaa tai älkää n. 30 - 40 euroa/viikko! Teen kaiken itse  isoina annoksina ja pakastan niitä mitä voi pakastaa. Rahaa jää reilusti vaatteisiin , sisustamiseen ja matkailuun. Lisäksi säästän joka viikko kyseisen viikon  numeron verran rahaa toiselle tililleni, se tuottaa vuodessa yhden kuukauden eläkkeen verran. Sillä saa sitten jotakin luksusta.

Eetu etana

Eräs kaverini tienaa yli 800 eur kuukaudessa minua enemmän ja aina hänellä on rahat loppu ja valittaa siitä kovaan ääneen. Eräs toinen kaverini sai palkankorotuksen, minkä jälkeen hänelle jää nettona käteen sama raha kuin ennnenkin vai oliko jopa vähän allekkin. Minulla pienempi tuloisena puolestaan riittää rahaa säästöönkin laitettavaksi, koska teen vain järkeviä hankintoja ja silti minulla on kotona 50 tuumainen led-tv, pöytätietokone, läppäri, kännykkä, auto, musiikinkuunteluun erilaisia laitteita jne. eli elämänlaadusta ei edes tarvitse tinkiä.

Kyllä tuloja tärkeämpiä ovat ne menot ja se taito käsitellä rahaa. Jos omat vanhemmatkaan eivät ole osanneet käsitellä rahaa, niin ei osaa heidän jälkipolvensakkaan. Tästä samasta syystä johtuen kaikki mitä valtio, kunnat ja kaupungit ikinä tekevätkään, on niin kustannustehotonta, että vaikka rahaa olisi loputtomasti, niin ei eillä vaan mitään saataisi aikaiseksi.

Nälkää nähnyt

Niinpä, niin eipä Herrat ymmärrä kädestä käteen elämistä. KUN, rasva valuu suupielistä yli kylläisinä. Mutta, kun kovaa on myös elämää. Siis, ei luovuteta, kiusallakin, herra ministeri. Häh, HÄÄ. 😊

Sijainti ratkaisee

Vierailija kirjoitti:
Nokialla mulla on kolmio 520e vuokralla. Siis tavallinen vuokra ilman tukia ja muitakaan "ihme-etuja"

No se on kyllä halpa! 520€ ja kolmio. No, en kyllä muuttaisi kuitenkaan Nokialle vaikka saisin ilmaisen asunnon. Mielelläni maksan 950€ vuokraa pienestä yksiöstä, koska se on kuitenkin Helsingin keskustassa.

Vierailija

1150€ vuokra (ei tukia) kirjoitti:
555€ vuokra? Missä saa noin pienet vuokrat muutan sinne!

Oisko tuohon vielä lisänä sähkölämmitys?

Onhan tää surkeeta

Maksimit on maksussa eikä lisää ole tulossa. Kannattaa lähteä Norjaan tai kouluttautua uudestaan kun ei työt maistu eikä muutenkaan huvita. Ottaen huomioon julkisen sektorin pidemmät lomat, vapaus saikuttaa kun ketään ei kiinnosta ja isommat palkat voi tietysti vaihtaa yksityiseltä sektorilta julkiselle.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat