Kommentit (4)

Vierailija

Nyt imetellään kun väsyttää ja on raudanpuutetta. No kannattiko lopettaa/vähentää punaisen lihan syöntiä, jossa rauta on parhaimmin imeytyvässä muodossa. Ja ohjeeksi suositellaan nappeja? Aika ihmeellistä touhua.

Punaisen lihan ei ole osoitettu aiheuttavan  terveyshaittoja satunnaisteuissa tutkimuksissa. Ainoastaan muistinvarasissa kyselytutkimuksissa on saatu joitain korrelaatioita ihmisillä, mutta se ei ole tieteellinen näyttö mistään (varsinkaan kun satunnaistetut tutkimukset eivät näitä korreaatioita edes tue).

Vegetaristeilla ja vegaaneilla on ravinnepuutoksista johtuen myös enemmän masennusta, joten tulee tuo masennuskohtakin kuitattua smalla.

Tyroksiini ei ole ainoa lääke

On muitakin kilpirauhaslääkkeitä vajaatoimintaan kuin tyroksiini. Tämä hormoni ei auta isoa osaa sairastuneista pääsemään vajaatoiminnan invalidisoivista oireista eroon. Kumma juttu, että tyroksiini mainitaan yleensä ainoana lääkkeenä. On olemassa myös eläinperäisiä lääkkeitä sekä synteettistä T3-hormonia. Itse sain näiden kahden viimemainitun lääkkeen yhdistelmällä itseni takaisin elävien kirjoihin ja työkykyiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Miksi kirjoitella aiheesta, kun kunnallinen terveyspuoli ei tutki näitä oireita.
Jos se kilpirauhasarvo on rajojen sisällä, niin ei kiinnosta lääkäriä enempää.
Ferritiinistä ei edes puhuta. Jos se arvo ei ole alle 10, niin ei se kunnallista lääkäriä hetkauta.
Kaikki pitäsi tutkituttaa yksityisellä puolella mutt a eipä rahat riitä niitä maksella.
Ja miksi eläinperäisestä kilpirauhasvalmisteesta ei puhuta enemmän?

Vierailija

Raudanpuute/ anemia kohdassa mainitaan vain hemoglobiinia. Sehän ei kerro raudanpuutteesta mitään.. Ferritiini pitää mitata, kertoo rautavarastoista. Raudanpuute on erittäin aliarvostettu vaiva mikä aiheuttaa jopa työkyvyttömyyttä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat