Sokkotestasimme 18 euron ja 239 euron kahvinkeittimen – arvaatko, kumpi keitti paremmat sumpit?

Sokkotestasimme 18 euron ja 239 euron kahvinkeittimen – arvaatko, kumpi keitti paremmat sumpit?

Kahvitaisto alkakoon! Kuvat: Shutterstock

Onko mitään väliä, minkä hintaisella koneella kahvinsa keittää? Selvitimme! Keitimme kaksi pannullista sumppia: yhden alle 20 euron keittimellä, toisen 12 kertaa kalliimmalla masiinalla. Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (21)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Halvalla keitimellä ei päästä täyteen uuttolämpötilaan ja kahvista vain makeammat aromit pääsee pannuun asti ja se on kaukana kahvin oikeasta aromista. Jos laatukeittimen kahvi ei kelpaa niin sitten pitää vaihtaa eri kahvituotteeseen.

Vai on suomalaiset kahvikansaa

Mikään ei ole niin pahaa kuin laiha kahvi. Siitä tulee huono olo loppupäiväksi.

Jos suomalaisten kahvin kulutus rankataan maailman ykköseksi kun juomana on vaaleapaahtoista vesilitkua, niin ennätyskriteerejä täytyy muuttaa. Eihän sitä voi verrata vaikka Italiaan, jossa juodaan muutama hörppäys espressoa per päivä.

Ostan ulkomaisia kahvilaatuja, koska Suomessa ei tehdä kunnollista kahvia. Suomalainen tummapaahto maistuu pohjaan palaneelta. Kahvin pitää olla keski- tai tummapaahtoista, aromikasta ja vahvaa. Eikä siihen sotketa maitoa, paitsi espressopaahdon aamutuimaan.

Ja keitin on Moccamaster, mutta on niitä muitakin hyviä. Se nyt vaan pelittää (jo 18 vuotta), joten ei kannata vaihtaa.

Olen nyt onneton ostanut kaksi kertaa peräkkäin Prismasta heidän oman House merkkisen kahvinkeittimensä 20 €. Kumpikaan ei startannut kertaakaan. Kun juon kahvia ehkä kerran vuodessa, niin en heti tietenkään testannut, niin vaihtoaika meni umpeen.

Eli älkää nyt kukaan sellaista ainakaan ostako. Nätti on, kuin mikä, koska valkea ja pyöreä, mutta ei toimi.

Vierailija

Vai on suomalaiset kahvikansaa kirjoitti:
Mikään ei ole niin pahaa kuin laiha kahvi. Siitä tulee huono olo loppupäiväksi.

Jos suomalaisten kahvin kulutus rankataan maailman ykköseksi kun juomana on vaaleapaahtoista vesilitkua, niin ennätyskriteerejä täytyy muuttaa. Eihän sitä voi verrata vaikka Italiaan, jossa juodaan muutama hörppäys espressoa per päivä.

Ostan ulkomaisia kahvilaatuja, koska Suomessa ei tehdä kunnollista kahvia. Suomalainen tummapaahto maistuu pohjaan palaneelta. Kahvin pitää olla keski- tai tummapaahtoista, aromikasta ja vahvaa. Eikä siihen sotketa maitoa, paitsi espressopaahdon aamutuimaan.

Ja keitin on Moccamaster, mutta on niitä muitakin hyviä. Se nyt vaan pelittää (jo 18 vuotta), joten ei kannata vaihtaa.

Eiih! Missään muualla en ole milloinkaan saanut niin huonoa kahvia kuin Italiassa. Ei voi todellakaan verrata pohjoismaisiin kahveisiin, joista kyllä suomalaiskaffet on parhaita. Ja tuo kehumasi moccamasteri on kanssa yksi, en kehtoo sanoa mikä, mutta kahvia sillä ei kyllä keitä. Ainakaan sellaista jota ihminen voi juoda.

Kyllä hinnakkaammalla keittimellä saa kuumempaa kahvia. Itsellä on käytössä braun kahvinkeitin ja olen ollut tyytyväinen pitkän aikaa.. ja useimmiten halvemmassa keittimessä on semmoiset kannut että joka kerta menee pöydälle kahvia kaataessa.

Vierailija

No huh, Juhla Mokka. Vaalealla litkulla saa mahansa sekaisin. Itselläni käytössä kahvikone. Tummapaahtoiset pavut, säätää vahvuuden oman maun mukaan. Ja vastajauhetun kahvin maku on aivan toinen kuin ne pussissa säilötyt purut.

tummaa

Suomalaiseen makuun (mikä se nyt lie on, ilmeisesti sellainen, että multa ei ainakaan ole kysytty) tehty kahvi on ... kuvottavaa litkua. Kuten monet muutkin suomalaiseen makuun tehdyt asiat. Oikea karjalanpaisti, kunnon piiraat jne. on sitten eri juttu – herkkua, mutta nämä muut mukamas tuotteet (näyttää oikealta, mutta on höttöä), kuten vaaleapaahtoinen kahvi, ei sitä pitäisi edes kahviksi kutsua – vaan kahvinlitkuksi.

Humans are Targeted

"Siksi monissa kalliimmissa keittimissä vesi on kosketuksissa vain kovien materiaalien, kuten lasin, metallin tai kuparin kanssa."

Juuri tuo on tärkein ominaisuus. Ainoat hyväksyttävät on lasi ja elintarvikelaadun teräs.

Monissa kalliissa keittimissäkin myrkyllisä kontaktipintoja, jopa muovia. Halvoissa aina muovia.

Toki homman voi pilata itse käyttämällä muovista kestosuodatinta ja/tai valkaistua paperia. Muovi ja kuuma vesi sopivat huonosti yhteen.

Vierailija

Taloudessani aiemmin ostettiin alle 20euron keittimiä... eivät edes vuotta kestäneet päivittäisessä käytössä.  Sitten investoitiin 2kk liedellä pannukahvien keittelyn jälkeen Braunin 70euron thermos keittimeen ja kestänyt jokapäiväistä käyttöä nyt 4 vuotta... Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa pätee eletroniikassa

Hyvän sumpin salaisuus

Kyllä ne kahvipavut täytyy käydä käsin poimimassa itse istutetuista pensaista ympäri maailmaa.
Paahtaa prännärillä puuhellalla leppä klapeja käyttäen. Huhmareella jauhaen ja annostaen n. 16,28g/ 1,24dl
lapista haettuun lähdeveteen.
Hyvälaatuisesta pahvimukista nauttien, ns. take ä wäy mallisesta.
Keitin on tietenkin ihan omin pikku kätösin tehty, puusta tietenkin.

Mmak

Korjaisin tätä "asiantuntijaa" artikkeliin liittyen. Ei se kahvi siä mihinkään maanrakoon painu, vaan paistuu. Siksi sitä kahvia ei kannata pitää tuntia pidempään lämpöisenä, kun härskiintyy omasta-takaa.. Ja muoviperhanalla tosiaan ei hyvää kahvia tee, koska se vesi on yksinkertaisesti liian kylmää ja pannussa se paistetaan lähtökohtaisesti "kypsäksi" jo kymmenen minuuttia tippumisesta. Masterit on hyviä ja pettämättömän kestäviä, mutta nykysellään alkaa samalla rahalla saamaan jo parempaa. Kannattaa kääntää katseet mm. wilfan suuntaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat