Suomalaisten koteja siivonnut Milja-Liina, 29, törmäsi työssään asiakkaiden virittämiin ansoihin: ”Haluttiin nähdä, pyyhkiikö siivooja siel...

Suomalaisten koteja siivonnut Milja-Liina, 29, törmäsi työssään asiakkaiden virittämiin ansoihin: ”Haluttiin nähdä, pyyhkiikö siivooja siel...

Milja-Liina Moilasen (oikealla) kokemuksista on syntynyt muun muassa lyhytelokuva Siivooja. Elokuvan kulisseissa myös näyttelijä Sinikka Moilanen. Kuvat: Milja-Liina Moilasen kotialbumi

Milja-Liina Moilasen mielestä kotisiivouksen pitäisi kuulua vain niille, jotka sitä todella tarvitsevat. Asiakkaiden töykeys inspiroi häntä tekemään aiheesta lyhytelokuvan ja veistoksia.
– Tarvitseeko ihmisten turhamaisuutta tukea julkisin varoin kotitalousvähennyksellä, hän kysyy.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (37)

Siivooja x

Toimin yrittäjänä kotisiivousalalla ja en allekirjoita tätä juttua ollenkaan. Luotettavalle tekijälle luottoasiakkaat ei viritä ansoja. Jos joku niin tekee niin mitä sitten. Itsellä on neutraali suhde asiakkaisiin ja ohitan tuon suuntaisen ajattelun. Toisekseen ne asiakkaat jotka "eivät oikeasti tarvii " siivousta tuovat meille tulosta kireässä kilpailussa siinä missä kaikki muutkin asiakkaat. Hyvät maksavat asiakkaat ja siistit kodit ovat ne parhaat asiakkaat - myös silloin vaikka asiakas " ei tarvitse " siivousta.

Vierailija

Juttu on varmasti hieman kärjistetty. Mutta vieraalla töissä ollessa kohtasi juuri tuota kohtelua. Olen kokenut huutamista ja tuota testaamista sekä kuvaamista. Nyt yrittäjänä toki se on lähtökohtaisesti aina luottamussuhde ja siihen menee hetki kun tutustuu talon tavoille. Mutta mitään noista edellämainituista en ole ikinä kokenut. Kysyn ja keskustelen asiakkaan kanssa jo ennen työn aloittamista. Tätä ei mahdollisesti voi tehdä siivooja,joka on yrityksen palkkalistoilla. Heillä on mitoitettu aikataulut jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Piikanen

Kun minä siivosin Hesan eliittialueella koteja. Yksi old lady laitteli seteleitä mattojen alle ja tiputti niitä naulakon alle. Kun huomasin ne keräsin lopaston päälle ja sanoin oliko hän epähuomiossa tiputtanut satasiaan pitkin lattioita. Ansoja olivat. Siivosin kys. asunnossa 21vuotta. Muualla ei ollut vastaavia tapauksia. Joskus etsin kadonneita tavaroita hyvillä tuloksilla. Vanhus kjn ei muista minne on tavarat laittanut. Perheet ovat yksilöllisiä, mutta arvostin joka kotia, mitkä oli minulle annettu siivottavaksi. Pitkiä asiakas-suhteita syntyikin tätä rataa.

Vierailija

ex-siivooja kirjoitti:
Tuohon tavaroiden jättämiseen törmäsin itsekin, kun olin kotisiivoojana. Se on niin alentavaa ja törkeää.

Mutta mistä voi olla varma, onko tavara todella jätetty sängyn alle? Lähes kaikilla kun on jotain sängyn alle tippuneena.

Vierailija

Naurattaa tuo statuspelleily tarpeettoman suurine asuntoineen ja siivoajien alistamisineen, joka on kuitenkin surullista :) On täysin käsittämätöntä, kuinka aikuiset ihmiset eivät pysty ymmärtämään ihmisarvon olemuksesta yhtään mitään perustavaa, ilmeisesti, koska he eivät pysähdy miettimään asioita. Sen sijaan he luulevat saavansa enemmän ihmisarvoa itselle materiaa haalimalla, rahalla, alistamalla jne.. Tuo osoittaa kyllä, että suuret rahat eivät automaattisesti tarkoita ihmisessä hyvää henkistä olotilaa. Sen sijaan tilalla mielessä ja sielussa onkin jotain tyhjää, jota täytetään todistaen ulkoisilla seikoilla riittävyyttään. Eli kyse on ilmeisesti riittämättömyydestä.

Nykyaikaa?

On kyllä erikoinen näkökulma asioihin tällä henkilöllä.  Omat arvoni olisivat ihan päinvastaiset.  Jos siivoukseni jäljiltä löytyisi noin paljon likaa, myöntäisin virheeni, ja yrittäisin parantaa työni laatua.  Asiakkaiden motiivit ostaa siivoustyö ei kuuluisi minulle tippaakaan, enkä voisi olla siitä vähempää kiinnostunut.  Pääasia, että työtä riittää, ja palkka tulee tilille.  Monet siivousfirmat tekevät huonoa jälkeä, joten työn valvominen on minusta ihan luonnollista.  Mitään ansoja en virittelisi, mutta tsekkaisin, että nurkistakin on siivottu, eikä pelkkää keskilattiasiivousta.

Punaprinsessa

ex-siivooja kirjoitti:
Tuohon tavaroiden jättämiseen törmäsin itsekin, kun olin kotisiivoojana. Se on niin alentavaa ja törkeää.

Mä en nyt oikeasti ymmärrä. Jos sängyn alla on joku tavara, niin miten niin se on Ansa?? 🤔
Voi hyvänen aika.

Meillä käy siivooja. Voi raukkaa jos hän luulee mun jättäneen ansoja hänelle jollain tavaroilla tai hiuksilla!!

Mä en Todellakaan ole katsellut siivouksen jälkeen mitään tavaroita tai muitakaan ansoiksi mahdollisesti luultuja... Ei tulisi mieleenkään.

Mutta tavaroita On pudonnut sängyn alle ja mun pitkiä hiuksia löytyy varmasti ympäri kotia....

Säälin, jos joku luulee meillä olevan Ansoja!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat