Tiitun, 35, puoliso vaikutti aluksi vain järkevältä rahankäyttäjältä – sitten alkoi kontrollointi ja syyllistäminen

Tiitun, 35, puoliso vaikutti aluksi vain järkevältä rahankäyttäjältä – sitten alkoi kontrollointi ja syyllistäminen

Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>

Taloudellinen väkivalta parisuhteessa voi tarkoittaa montaa asiaa. Tiitulle se on merkinnyt sitä, että puoliso kontrolloi perheen elämässä kaikkea, mikä liittyy rahaan.Lue koko juttu

Kommentit (7)

Mielensäpahoittaja_74

Voi herranjestas, taas keksitty uusi väkivallan muoto parisuhteessa! Onko tässä jotain kummallista, se joka tienaa, päättää rahojen käytöstä, aika suoraviivaista. Ei parisuhde missään muodossaan tarkoita, että toisen rahoilla voi elää.

Vierailija

Mielensäpahoittajalle..

Lainsäädännön mukaan avioliitossa on keskinäinen elatusvelvollisuus, siis mies ei voi päättää että rahat ovat yksin hänen. Joka tapauksessa tapauksen äijä on erittäin epämiellyttävä ihminen muistuttaessansa vähemmän ansaitsevalle että tämä on tavallaan velkaa menojensa selitykset ja puolet menoista vaikka tulot eivät ole tasan.

Jos toinen jää kotiin hoitamaan lasta, on se tuhansien arvoista joka kk, eikä siis loisimista, miltä sinun viestisi vaikutti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
dnr

Eipä tuossa muuta uutista ole kuin että on perheitä, joissa toinen on törsäävä idiootti, joka sen lisäksi syyllistää normaalia osapuolta törsäilystä. Patologinen valehtelija on aiempi termi näille, sekä psykopaatti ja narsisti.

Tasa-arvo reilua

Taloudellinen väkivalta ja eriarvoistaminen, alkaa usein jo lapsuudenkodissa, eli vanhemmat suosivat miespuolisia jälkeläisiään. Perustelut voivat olla, että he ovat herkempiä, eivät pärjää muuten. Naisilta odotetaan siis, enemmän työtä ja sitkeyttä, vaikka samanlaisia ihmisiä olemme kaikki  

Vierailija

Mitä kuraa koko juttu. Jos mies tässä tapauksessa pitää taloutta yllä, niin kai hän saa päättää miten rahaa käytetään. Nainen töihin ja mies kotiin. Sitten mies voi huudella, että taloudellista väkivaltaa, ellei rouva anna rahaa.

Mikä termi taloudellinen väkivalta.

Vierailija

Yksi osa tervettä ja tasapainoista elämää on kokemus itsemääräämisoikeudesta. Rahan osalta se ei ehkä tarkoita sitä että saa koko ajan tehdä "mitä lystää" omilla rahoillaan, onhan esim. perheenä elettäessä erinäisiä velvollisuuksia mitkä tulee hoitaa ensin. MUTTA: jotta ihmisellä voisi olla kokemus itsemääräämisoikeudesta, tulee hänellä olla edes jotain kontrollia itseensä liittyviin asioihin. Raha on erittäin keskeinen tekijä siinä, että pystyy toimimaan itsenäisenä entiteettinä modernissa yhteiskunnassa. Toisen kyykyttäminen sillä perusteella, että itse tienaa enemmän on alistamista - tässä ei ole mitään epäselvää. Te, jotka kommentoitte, että tottakai enemmän tienaava määrää: miettikää nyt edes minuutin verran omalle kohdallenne tätä tilannetta. Millä laskuopilla on reilua, että yhteistä perhettä, yhteistä kotia, yhteisiä perheen harrastuksia tai remontteja tai mitä tahansa maksetaan niin, että toiselta menee joka penni, ja toiselta vain osa? 

Ainoa kummankin osapuolen ihmisyyttä kunnioittava tapa hoitaa nämä jutut on laskea paljonko perheen pyörittäminen kuukaudessa maksaa, sitten ottaa sellainen "veroprosentti" nettotuloista kummaltakin että summalla pärjätään. Tuo siivu laitetaan molemmilta vaikka yhteiselle kotitaloustilille, loput rahat ovat sitten molempien omaa. Esimerkiksi vaikka 50% jos on kohtuulliset tulot, tai enemmän jos menorakenne niin vaatii. Se kenellä on enemmän on velvollinen maksamaan enemmän, lakikin sanoo näin. Ja jos on oikeasti rakastavassa ja toinen toistaan arvostavassa parisuhteessa, on ihan käsittämätöntä että tulisi edes mieleen alistaa toista ja kytätä ettei toinen saa elämässään itse päättää haluaako joskus kaupungilla kahvikupillisen. 

Huipentelevainen toisen kustannuksella siipeily ei ollut tässä jutussa aiheena. Se on sitten asia erikseen. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat