Muistatko vielä Painonvartijat? Selvitimme, voisiko maailmalla paluuta tekevä laihdutusperiaate pärjätä enää Suomessa

Muistatko vielä Painonvartijat? Selvitimme, voisiko maailmalla paluuta tekevä laihdutusperiaate pärjätä enää Suomessa

Kuva: Shutterstock

Psykologi Satu Lähteenkorvan mukaan Painonvartjoiden kaltainen laihdutuskonsepti voi olla todella hyvä, kunhan laihduttamisen aikajänteen ovat tarpeeksi realistiset.Lue koko juttu

Kommentit (7)

Simpsakka

Painonvartijoissa 30 v sitten laihdutin 25 kg ihan tavallisella ruualla fivistelemättä millään hörhötyksillä, liikkumatta normaalia hyötyliikuntaa enempää! Ja paino on pysynyt vielä nytkin samana! Että suosittelen edelleen! Paluu Suomeen suositeltavaa, moni sai avun silloin ja monella myös pysynyt! Perustuu normaaliin arkiruokaan ilman raejuustoja ja rahkahörhötyksi!

Best

Painonvartijoissa laihduin 14kiloa. Ja siitä on jo 15vuotta ja edelleen käytän opittuja ruokia hyväkseni. Liikapaino pysynyt poissa. Painonvartijat oli siitä hyvä että laihutus perustuu normaaliin ruokaan, ei mitään soppia, juomia, eihän niitä ihminen käytä koko elämäänsä. Ryhmätuki oli loistava ja hyvä meininki. Lisäksi siinä oli rauhallinen, pysyvä, terveellinen laihdutustahti jota seurattiin punnituksessa. Sen takia se onkin pysyvää ei mikään pikadieetti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sopii mulle

Minäkin kaivoin alkuvuodesta Painonvartija-oppaani esiin ja laskin taas pisteitä. 79 - 65 kg laski toukuuhun mennessä pikku hiljaa, välillä herkutellen ja paino on pysynyt poissa. Parin viikon etelänreissulla söin, mitä halusin, paino nousi 4 kg, mutta sitten taas kolmessa viikossa paino alas. Ruotsissahan on tämä uusi versio käytössä, toimii netissäkin. Muistaakseni siinä ei enää lasketa pisteitä.

Paras painonvartija <30kg

Äitini oli aktiivisesti ja innolla mukana painonvartijoissa, kun olin teini-ikäinen. Puhui siitä niin paljon kotona: kaloreista, pisteistä, säästöön jäävistä pisteistä, aktiivisuuspisteistä yms. että teinin kiinnostus heräsi. Opettelin laskemaan kaloreita VIELÄ PAREMMIN kuin äitini.. Noh siitäpä muutama kuukausi eteenpäin ja paino oli tippunut 20kg. Seuraavat 7 vuotta täyttä he**ettiä kun piti opetella taas syömään ja elämään ilman, että kaikki pyöri kaloreiden ympärillä. Onneksi nykyään toisin. Tästä pitäisi puhua enemmänkin, miten kannattaa asioista puhua kotona, kun on lapsia.. Äidilleni en ole voinut kertoa, miksi syömishäiriöni puhkesi. Hän ottaisi asian raskaasti, kun olivat hyvin raskaita vuosia heille henkisesti, kun piti pelätä lapsensa hengen puolesta.

tuttu tarina

mulla on hyvät muistot Painonvartijoista. Kävin Herttoniemen kirkolla pidetyssä ryhmässä. Mun mielestä oli kivaa säätää niitten pisteitten kanssa. Painonvartijoiden" paluu" Suomeen olisi kivaa ja nostalgista. Kyllä kelpais.Tykkäsin niistä vihkosista ja päiväkirjoista, joissa oli valmiita listoja. Haluaisivatko muutkin Painonvartijat takaisin Suomeen? Paino ei pudonnut, kuin ehkä kilon, jos sitäkään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat