”Kaikkien aikojen pettymys” – Amin, 34, muutti Lontooseen luomaan uraa, mutta kohtasikin byrokratiaa ja surkeita sipsilounaita

”Kaikkien aikojen pettymys” – Amin, 34, muutti Lontooseen luomaan uraa, mutta kohtasikin byrokratiaa ja surkeita sipsilounaita

Amin Davoudi asui Lontoossa kivalla alueella lähellä Tower Bridgeä ja työskenteli suuren kansainvälisen yhtiön palveluksessa. ”Paperilla se kuulostaa todella hienolta.” Kuvat: Aminin kotialbumi

Kyberasiantuntija Amin Davoudi lähti Lontooseen suurin odotuksin, mutta byrokraattinen ja epäluottamusta tihkuva yhteiskunta sai hänet palaamaan pian Suomeen.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (31)

Vierailija

Hyvä, että joskus noinkin päin. Joskus hieman huvittaa nuo ylistyslaulut siitä kuinka ulkomailla automaattisesti kaikki on paremmin kuin Suomessa. Mies ei tykännyt Lontoosta ja osa tämänkin ketjun kirjoittajista on järkyttynyt siitä. Kaikki nyt ei vain voi pitää Lontoosta vaikka se joillekin olisi

paratiisi.

Ihmetellä täytyy, ettei Britit ole keksineet väestökirjanpitoa. Ilmakos laiton siirtolaisuus on kukoistanut  vuosikausia.

Vierailija

Me asutaan kanssa Lontoossa ja meidänkin vuokrasoppari on yli 30 sivua. Riippuu minkä kautta, meillä on agentuurin kautta joten varmaan byrokratiaakin enemmän. Aminin kämppä kuulostaa saman tyyppiseltä, meilläkin kallis yksiö (vielä kalliimpi kuin Aminilla :D) keskustassa. Paljon totuutta, mutta epäilen et suurin osa hänen negatiivisiksi kokemistaan asioista olisi ollut korjattavissa vaihtamalla työpaikkaa eikä suoraan maata. Byrokratiaa on mustakin enemmän täällä, mutta toisaalta hän on ehkä joissain jutuissa mennyt vaikeimman kautta, esim. pankkitilin sain itse ihan netistä kahdella klikkauksella. Tosin voi olla että kyseistä palvelua ei ollut vielä vuosi sitten. NINO-numeron eli paikallisen veronumeron sain vasta kaksi ja puoli kk hakemisen jälkeen et ei täällä kaikki maailman nopeiten toimi kyllä :D

Ja varmaankin Suomeenkin muuttavalla ulkomaalaisella olisi yhtä paljon byrokratiaa, kun pitäisi perustaa kaiken maailman tilit. Sitä ei koskaan vaan ajattele kun on omat rakennelmat suomalaisella jo kertynyt vuosien varrella, kuten sotut jne. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mistu

Cobra kirjoitti:
Miksi takaisin Suomeen? It-alan ammattilaiselle olisi varmasti ollut kysyntää myös synnyinmaassa.

Ai siellä missä ei ole asunut kuin ihan pienenä ? Amin on nykyään Suomesta ja suomalainen.

Markobi

Voi Amin, muistan kun joskus lähdimme jatkoille ja Amin livautti pari märkää pusua minulle ja alkoi tanssimaan pöydillä. Villejä aikoja joskus

Vierailija

Todella harmi että Me Naiset ovat julkaisseet näin avuttoman artikkelin työläisestä, jolla on selkeästi ollut epärealistiset odotukset Lontoon ns. luvatusta maasta ja antaa näin negatiivisen kuvan upeasta monikultturisesta kotikaupungistani! Moni miljoonakaupungissa ei todellakaan asiat hoidu tai toimi samalla lailla kuin Suomen pikkukaupungeissa. Lontoo on mielestäni helpoin Euroopan isoista kaupungeista asuttua pysyvästi asumaan. Ja suomalaisella järjellä pääsee pitkälle - jos siis on siihen valmis... Nimimerkillä Lontoolainen vuosimallia 1995.

Vierailija

Mielestäni tässä annetiin periksi aivan liian aikaisin eikä annettu Lontoolle oikein edes mahdollisuutta. Eihän uuteen paikkaan pääse millään sisälle noin lyhyessä ajassa. Eri maissa erilaiset asiat toimivat tottakai eri tavoilla, mutta jokaisessa paikassa on puolensa. Olen asunut paljon ulkomailla ja oman kokemukseni mukaan menee yleensä vähintään puoli vuotta, ennen kuin kulttuurishokki laantuu ja ehtii tottumaan uuteen paikkaan. Sen jälkeen kun on saanut käytännönasiat rullaamaan ja tottunut uusiin toimintatapoihin pääsee vasta nauttimaan uudesta paikasta ja etsimään sieltä niitä omia juttuja.

Kokemukseni mukaan myöskin se, miten yritykset kohtelevat työntekijöitään ja panostavat esimerkiksi heidän koulutukseensa on täysin yrityskohtaista eikä sillä ole tekemistä sen kanssa, miten suuri yritys on tai missä maassa se toimii.

Vierailija

Kyllä tässä on mun mielestä lähdetty hiukan ”soitellen sotaan” - eikö sitä miten asiat toimivat Briteissä ole selvitetty ennen muuttoa? Lontoo on 13 kertaa isompi kosmopoli kuin Helsinki ja toimii hintojen ynnä muiden asioiden kantilta hyvin samalla tavoin kuin muut vertaisensa suurkaupungit kuten esim. Tokio, Singapore ja New York. Näissä paikoissa, ja myös Helsingissä, asuneena tämä kirjoitus vaikuttaa negatiiviselta, naiivilta ja muuttoon perehtymättömän henkilön pilvilinnojen sortumiselta, josta syytetään kaikkia muita. Suurkaupungit ovat kovia paikkoja ja kansainvälisissä muutoissa on aina haasteensa, joissa aimo annos realismia, tiukkaa tutkimustyötä ja suomalaista sisua auttavat pitkälle! Ja kyllä, Suomessa on hyvä olla! :)

hyvä kun tuli

Vierailija kirjoitti:
Kilpailu maailmalla on kovaa, ja ulkomailta Suomeen tullut ja täkäläiseen holhoamiseen tottunut pullamössö ei pärjää siellä. Mikä tässä oli se uutinen?
Pullamössöstä ei tietokaa kaveri joka tekee töitä eikä elä tuilla kiva kun arvostaa kotisuomea  ja sen  toimivuutta..tervtuloa vaan takaisin täällä tarvitaan tekijöitä eikä sivusta katsojia!

toimittaja-kuvaaja

Anteeksi mutta minä suuresti ihmettelin miksi tämä artikkeli julkaistiin MENAISET lehdessä.

En muista aikaisemmin lukeneeni naisten lehdessä juttuja MIEHISTÄ sitä paitsi asuinmaassa aina löytyy niin hyviä kun huonoja puolia. Itse asun pysyvästi Saksassa      

Vierailija

Itseasiassa tuota vanhempien luokka-asemaa ja omaa koulutustaustaa julkisessa tai yksityisessä kysytään aika monen eliitti-duunin (kuten juurikin konsultointifirmat) hakulomakkeessa. Syy ei siis ole syrjintä, kuten Amin tässä kuvittelee, vaan päinvastoin sitä tietoa pyritään käyttämään hakijan eduksi (ja firman diversity- tilastoinnissa), jotta firmoissa olisi muutakin kuin hyvintoimeentulevan ylemman keskiluokan jälkikasvua.

Vierailija

Antoi periksi kahden kuukauden jalkeen?! Eihan siina ajassa opi mistaan mitaan. Itsellani menee aina vahintaan vuosi oppia navigoimaan uudessa ymparistossa.

En oikein ymmarra miten tama mies edes asioita katsoi. Vertasi  miljoonan ihmisen Suomea yli 8 miljoonan suurkaupunkiin.

Kun ulkomaille muuttaa ei pida vertailla mitaan, vaan ottaa kaikki uutena kokemuksena. Ja vahan huumoriakin on hyva olla mukana, ymmartaa, etta maailmaa ei ole rakennettu juuri minua varten. Muutto on kuin suuri seikkailu.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat