Miksi on niin ärsyttävää, kun kaveri kertoo somessa olevansa #siunattu ja #kiitollinen?

Miksi on niin ärsyttävää, kun kaveri kertoo somessa olevansa #siunattu ja #kiitollinen?

Anna Perho myöntää suoraan, että haluaa rahasi. Kuva: Juha Salminen

Rajanveto terveen innostuksen ja omahyväisen brassailun välillä on vaikeaa, kirjoittaa Anna Perho kolumnissaan.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Vierailija

Hmm kateuskortti. Onko selitys näin simppeli. Mulla on fb-kamuissa tuollainen alati #kiitollinen tapaus, ja hänen päivitykset aiheuttaa pikemminkin myötähäpeää ja ärystystä, hyvinä hetkinä ihan ehtoja naurunpyrskähdyksiä kuin kateutta. Vai enkö tunnista oikeaa tunnetta silmienpyörittelyni takana?

Vierailija

Olenkohan sitten vain jotenkin naivi, kun rakastan lukea toisten kiitollisuuden kokemuksista? Tai sitten mulla on vain aidompia somekavereita. Kiitollisuuden kokeminen on omasta mielestäni aivan valtavan tärkeä osa onnellista elämää ja sen jakaminen voi parhaimmillaan inspiroida ja ilahduttaa muitakin. Ehkä ihaninta on se, kun saavutusten lisäksi jaetaan kiitollisuutta ihan tavallisista arkisista jutuista: aamukahvista, kauniista luonnosta, hyvästä lounaasta, siivotusta kodista.. Mulle itselleni esim. instagram toimii vähän niinkuin kiitollisuuspäiväkirjana: sitä selaillessa itsekin muistan, miten kivoja ihmisiä ja asioita omaan elämään kuuluu.

Epäaito itsensä brändääminen on tietenkin oma juttunsa, mutta harmittaa tällainen kaiken kiitollisuuspostausten lyttääminen ja toisten onnesta ärsyyntyminen. Jos jatkuvasti ärsyyntyy toisten onnesta, voi ehkä miettiä, miksi se aiheuttaa itsessä niin suuren reaktion.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
#kiitollinen

Höh. Tää nyt on taas tällaista suomalaista kyräilyä: kel onni on se onnen kätkeköön, ettei kukaan vaan olisi kateellinen. Jos omien kavereiden onnenaiheet ärsyttää, voi vaikka a) katsoa peiliin ja miettiä oisko omassa asenteessa korjattavaa b) miettiä, miksi pitää kavereinaan /seurailee tyyppejä, joiden puolesta ei osaa olla onnellinen.

Itse ainakin mieluummin näen somessa jaettuja kiitollisuuden aiheita kuin ankeilua ja valitusta.

hiljainen ilo

Haluaisin olla sekä siunattu että kiitollinen.  Nuo toteutuessaan tuovat hyviä asioita elämään toisin kuin ärtyminen toisten onnesta.

Neilikka

Mielestäni juttu oli koristeltu sellaisella sanastolla, että jäin miettimään mikä varsinainen sanoma on. Luin kuitenkin jutun aamulla teekupin ääressä ihan heränneenä, niin että vastaanottokyky piti olla jo ihan kohdallaan. Asia itsessään ymmärtääkseni ihan keskustelun arvoinen, mutta mielellään ihan selkokielellä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat