5–15 kilon alla paremmat unet ja ahdistuksesta eroon – painopeitto on uusin hyvinvointihitti

5–15 kilon alla paremmat unet ja ahdistuksesta eroon – painopeitto on uusin hyvinvointihitti

Krooh, pyyh! Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>

Yhdysvalloissa huippusuosittu painopeitto kuulostaa melkein taikuudelta. Selvitimme, toimiiko se ihan oikeasti.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (25)

Kaija 63v

Kyllä toimii! Viime vuonna aloitin käyttämään noin kuuden kilon peittoa ja nukun kuin pieni lapsi. Unettomuus hävisi sen sileän tien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hyvinhän tuo on toiminut jo 50 vuotta. Lapsena sain mummon tekemän puumaltäkin joka oli täytetty lumppukuidulla. Painaa valtavasti ja toimii. Mikäs sen parempaa kuin mennä kylmänä talvipäivänä töiden ja suihkun jälkeen puumaltäkin alle tunnin päiväunille. Uni on kunnollista ja herään joka lihas täysin velttona ja syvärentoutuneena.

Juulia

Heti tuli mieleen kun nuorena (40v sitten) ompelin tilkkutäkin jonka täytteenä oli vanhanaikaista puuvillavanua joka oli tosi painavaa. Sen alla oli mukava nukkua, keho muisti vieläkin sen rauhoittavan painon. Tilkkutäkkiä ei enää ole. Tuli ajatus isosta räsymatosta. Ennenhän peitot olivat kangaspuissa kutottuja ryijyjä ja poppanoita. Taidan kokeilla tuota kaapissa puhtaana olevaa mattoa. Mittasin, painoi 5 kg.

Vierailija

Olen 55 v nainen ja muistan kun pikkutyttönä mummilassa lomilla sain nukkua ns. piiansängyssä, mummi peitteli painavan pumpulipeiton alle joka tosiaan oli niin painava että ... oli niin turvallinen olo siellä..kuin pesässä425

hyvät unet

Toimii. Itse käytän jotain painavaa peittoa joka yö jalkojen päällä. Uni ei tule jos peittoa ei ole tai on katkonaista unta. Suosittelen

bomull

Pitääkin kaivaa jostain esiin ne vanhat puuvillahuovat, joita ainakin 1980-luvulla vielä myytiin ja tuli käytettyä kesäpeittona. Ne olivat aika painavia, mutta ei varmaan ihan tuon painopeiton luokkaa kuitenkaan.

Maritza

Kyllä siinä on perää, peitto pysyy paremmin päällä etkä heräile koko ajan kun peitto on luisunut päältä. Painavan peiton alla nukut paremmin ei tule uni katkoja. Muistan lapsena kun oli painavat lumpputäkit ja niiden alla oli ihana nukkua kun painoivat eivätkä valuneet päältä pois. Esim. vanhuksilla täytyis olla sopivan painoinen peitto että nukkuisivat yön paremmin eivätkä hortoilisi yöllä ja kaatuilisi, vähemmän murtumia. Hyvät yöunet, hyvä patja ja tyyny sekä sopivan painava peitto. Kesällä peiton ei tarvis olla paksu mutta reunoissa ois hyvä olla painoa että pysyvät päällä.

Vierailija

Haluaisin ehdottomasti kokeilla, mutta rahastuksen maku on näissä peittojen hinnoissa, valitettavasti. Terveydellä on helppoa rahastaa.
Pitänee yrittää räpeltää sellainen itse, ei sairaseläkeläisellä ole varaa laittaa kuukauden rahoja yhteen peittoon.

Joni

Ostin painopeittoon Puolassa. Erittäin hyvä hinta ja laatu.
Suosittelisin Vest-Pol Olga Wieczorek-Grzymała
Ne lähetetään Suomeen kuriirin välityksellä

Mummoikäinen

Mummoikäinen - vanha hyvä idea/totuus - pikkulapset nukkuvat rauhallisemmin "painavan" peiton alla, kuin hepposen! Itse vaihdevuosi-ikäisenä taas hyvin hepposella peitolla tai pelkällä pussilakanalla, MUTTA hyvä mieli parasta unilääkettä! <3

Vierailija

Tutkimuksesta en tiedä, mutta ennen nykyisiä, kevyitä peittoja oli myynnissä painavat, puuvillapumpuliset täikit. Olen aina tykännyt enemmän nukkua sellaisen alla. Onneksi en hävittänyt "uudistumisen" huumassa niitä ja ne ovat edelleen käytössä. Päällinen vaan pitää välillä uuia ja puhdistus tapahtuu 10kg. koneessa.
Taas kai todistettu:" yksi vanha on parempi kuin pussillinen uusia kikkoja" Ennenhän ihmiset nukkuivat vällyjen ja raanujen ja taljojen alla, nekään eivät kai kovin kevyitä ole olleet.

KalleV

Me löydettiin suomalainen perheyritys, joka tekee painopeittoja: painopeitot.fi

Ei ole tarvinnut katua hankintaa, meidän lapset kilpailee kumpi saa peittoa käyttää.

Yrityksen takana on sydämellinen yrittäjäperhe ja hyvinvointiin keskittyvä hyvinvointistudio Tuusulassa. www.sinunkeho.fi

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat