Pakko olla upea – työelämä suosii kauniita ja sporttisia

Pakko olla upea – työelämä suosii kauniita ja sporttisia

Lukittu
Kuva: Shutterstock

Fitness-buumi näkyy jo työelämässä, jossa ulkonäköpaineet lisääntyvät entisestään. – Ihannetyöntekijä on 35-vuotias, hoikka ja sporttinen mies, työelämätutkija sanoo.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Vierailija

Ilman viimeistä kappaletta artikkeli olisi ollut ihan mega-ahdistava. Onko tämä todella työelämämme suunta? Eikö työntekijän pätevyydellä ole enää merkitystä? Ei ihme, että niin monet haluavat nykyään ryhtyä start-up-yrittäjiksi ja luoda oman työpaikkansa, jos meno on tällaista.

Stubb on hyvä esimerkki siitä, että kun puuttuu substanssi niin mikään ei auta. Pinnallisia Helsinkiläisiä vielä on helppo jymäyttää pelkällä ulkokuoren fiksailulla, mutta kokonaisen kansakunnan tasolla tyhmyys ei ole (vielä) niin vallallaan että moinen jymäytys menisi läpi. Katsokaa Stubbin track recordia, kokoomuksen kannatus on alimmillaan 40 vuoteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Enpä usko, että näin yksiselitteistä on. Toki ulkonäöllä on vaikutusta, mutta ei se kyllä ainoa keino ole edetä töissä. Mm. jouduin samaan työhuoneeseen lihavan ja epäsiistin miehen kanssa. Hän valitteli kovasti, kun ovet ei avaudu työelämässä. Sen lisäksi, että hän oli oikeasti epämiellyttävän näköinen (mietin aina, että syö varmaan illat pitsoja ja makaa vaan sohvalla) hän oli myös tökerö käytökseltään ja ei ymmärtänyt normaalia puhetta, vaan jouduin tankkaamaan asioita hänelle. Oli myös hermostunut ja ärtynyt koko ajan. Että luulen mm. hänen tapauksessaan ulkonäkö ei ollut mikään este, vaan käytös. Kyllä ulkoinen olemus kertoo paljon ihmisestä. Ei tarvi olla pintaliitäjä ja super kaunis, mutta tottakai kauniit tulee esille ja ovat usein itsevarmempia.

Oikeastiko

Tämä oli kyllä huono esimerkki paineista "kauneuteen".

Tämän sai huomata 34-vuotias tamperelainen Pauliina, joka sai vuosi sitten ylennyksen viestintäpäälliköksi. Aluksi hän meni töihin hupparissa ja tennareissa, mutta jemmasi jakun ja huivin pysyvästi työpaikalle yhden mokan jälkeen.

– Katsoin kalenterista, ettei minulla ole ulkoisia palavereja, ja pukeuduin töihin lökähtäneisiin perusfarkkuihin, likaisiin tennareihin ja joulunvihreään pöllöpaitaan, Pauliina kertoo.

– Juuri silloin toimitusjohtajamme päätti, että minun pitää olla paikalla, kun ­hänelle tulee vieraaksi kunnanjohtajia."

Tuollaista pukeutumista voisi olla etäpäivänä kotona, mutta että lähtee töihin "ihmisten ilmoille"!?

Ei tuota pukeutumista (lökähtäneet farkut, likaiset tennarit, pöllöpaita) olisi pelastanut jakku ja huivi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat