Testasimme, saako avokadon kivestä kasvatettua kotioloissa avokadopuun ”Pirun vaatelias!”

Testasimme, saako avokadon kivestä kasvatettua kotioloissa avokadopuun ”Pirun vaatelias!”

Alta voit lukea avokadopuun oikeaoppiset kasvatusohjeet. Kuva: Shutterstock

Avokadon kivi ei ehkä sittenkään ole turha, sillä siitä saa (hyvällä tuurilla) kasvatettua myös puun. Me Naisten toimituksen Milla ja Salla kokeilivat, miten se onnistuu.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Vierailija

"Kun kasvi on 15 sentin korkuinen, leikkaa sitä 7–8 senttiä, jotta saat kasvin kasvun kiihtymään. Kun katkaiset latvan, avokadopuusta kasvaa pensasmainen."

Kummasta osasta avokado sitten jatkossa kasvaa: siitä joka on kiinni maassa – vai siitä, joka leikataan irti? Voiko irtileikatun osan jotenkin juurruttaa? Miten?

Ei viherpeukalo

Onnistuu u helpomminkin. Olohuoneemme täyttää iso kolmevuotias kaksihaarainen puu altakasteluruukussa. Kivi oli vedessä upoksissa viikon verran, sitten saviruukkuun maltillisesti kastellen. Itäminen oli hidasta, yli kuukauden kesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Taru Pajunen

Arvostaa jälleen hiukan enemmän kaupastakin ostettuja avokadoja, kun muistutettiin että niiden kasvattaminen on todella näin vaikeaa.

Vierailija

Voit istuttaa myös leikatun osan, esimerkiksi kivivillaan tai ihan suoraan multaan. Se joko lähtee kasvamaan tai sitten ei, melko tuuri peliä taitaa olla varsinkin tämän avokadon kohdalla jos on haastava hoitoinen kasvi.
Tekstissä mainittu puska syntyy siihen alkuperäiseen avokadoon, leikkuun myötä kasvi alkaa haarautua.

Vierailija

Itse olen kasvattanut omat avokadopuuni ihan vaan laittamalla siemenen multaan. Ei ne luonnossakaan idä minkään hammastikkuvirityksen kautta ;) :D Vaikeinta mielestäni on avokadopuun hengissä pitäminen talven yli. Nyt on neljäs avokado menossa, ja se on kolmevuotias. Aiemmat kolme kuolivat aina ensimmäisen talven pimeydessä, vaikka saivat lisävaloa. Tämä nykyinen kenties selvisi siksi, että idätin sen marraskuussa, ja karaistui jo vauvana.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat