”Himosiivooja” Satu-Maria Ravelinin, 34, kotona ei ole yhtään rättiä – kuivaa kylppärin kaakelitkin talouspaperilla

Satu-Maria Ravelin kutsuu itseään himosiivoojaksi. Kuvat: Satu-Marian kotialbumi ja Shutterstock

Neljä rullaa talouspaperia viikossa. Niillä pidetään espoolaiskoti siistinä.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Mikrokuituliinat toimii

Lattioiden luuttuaminen talouspaperilla kuulostaa hankalalta. Hyvälaatuiset mikrokuituliinat kyllä poistavat lian, eivätkä vain siirrä sitä. Eikä niitä muita siivousliinoja pidetä keittiössä, siellä on vain se "tiskirätti", jolla pyyhin tiskipöydän ja työtasot.
Kosteat talouspaperitollot tuskin palavat kovinkaan puhtaasti, vai kuivataanko ne ennen polttoa.

Vierailija

Kyllä ongelma on välineiden väärässä käytössä, jos esimerkiksi laadukkaalla mikrokuituliinalla ei saa puhdasta. Mikrokuituliinaa ei ole tarkoitus kastella märäksi hanan alla ja alkaa pyyhkiä. Vaan kevyt kostutus riittää. Jolloin liina toimii käyttötarkoituksensa mukaan. Hyvät taitokset jolloin siivotessa saa aina puhtaan pinnan tarvittaessa. Myös puhdistusaineisiin ja niiden annostusohjeiden käyttöön syytä kiinnittää huomiota. Suosittelen vierailua siivoustarvikkeita ja aineita myyvään liikkeeseen. Niin pääsee alkuun. Siivous ei ole vaikeaa. Välineet ja oikea tekniikka ratkaisee.

Vierailija

Kyllä taas haaskataan luonnonvaroja. "Paperi säästää vettä". Sen valmistamiseen tätä menee kuitenkin aika paljon, tuotteiden valmistamiseen ihan yleisestikin tarvitaan huomattavasti enemmän vettä, kuin mitä kotona siivouksessa käytetään vettä. Lyhytkatseista ja itsekästä toimintaa.
Ja ennen kuin kukaan kommentoi että vie sen rätinkin valmistaminen vettä, niin voin todeta, että niin viekin. Säästö syntyy siinä, kun tuotetta käytetään monta kertaa (en usko että jutun henkilö kuivattaa ja käyttää talouspapereitaan uudestaan).

Ilmanpaperii

Wc-paperirullan valmistamiseen menee 140l vettä, eli talouspaperirullan valmistamiseen täytyy mennä rutkasti enemmän. Tämän lisäksi talouspaperirullien kuskaus kuormittaa ympäristöä. Eli kyllä kannattaisi vähän miettiä onko tuollainen paperinhaaskaus todella välttämätöntä.

Vierailija

Talouspaperi toimii hyvin keittiön pintojen siivouksessa eikä epämiellyttävää tiskirättiä tarvitse. Koko kodin siivoukseen on muita hyviä välineitä.

Vierailija

Käytän talouspaperia WC peilin pyyhkiminen, ikkunoihin. Lattialistat eivät likaannu, niissä on vain pölyä, joten pyyhkimen päälle iisiliina, jolla saa lattialistat sekä lattiat pyyhittyä, pöly tarttuu liinaan hyvin.
Enkä oikein usko, että hän konttaisi lattioita ja listoja käyttäen talouspaperia .

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat