Kommentit (10)

Vierailija

Kuka pakottaa liikkumaan jos ei huvita? Saat toki perustella liikkumistasi laihdutuksen tarpeella tai eliniän pidentämisellä jos niin haluat, mutta turha väittää että ne olisivat jotenkin "parempia" perusteluja. Ihmettelen vain miten niin liikunta muka olisi tylsää ja vaivalloista? Olet ehkä valinnut väärän lajin?

Moro sullekkki

Sanovat, että harrastus on väärä jos siihen ei uppoa kaikki rahat. Liikunnassa sama homma, laji on väärä jos siitä ei tykkää. Aika harva esim. sänkyhommissa itkee ja puree hammasta, mutta kyllä niistäkin hommista valittajia löytyy. Nykyään etenkin feministien levittämä ’kuinka uhriutuisin tänäänkin’ olomuoto taitaa vaivata kirjoittajaa. Tai sitten jouluna kerättyjen läskien myötä katseet ovat kääntyneet läskien ylitystäjien suuntaan. Ihan sama mitä ne itselleen sen läskin kera syöttävät, eivät saa minua itsensä tavoin uskomaan selkärangattomuuden kauneuteen. Saati siihen, että liikunta on tylsää, hikistä, jopa turhanpäiväistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Spottisetä

Tosiasia on todellakin, että lajit joissa kunto eniten kohenisi ovat tylsiä. Ulkokuoren takia olen jaksanut hiihtää, pelata tennistä, käydä salilla jne. mutta aina vaan odotan milloin olen huhkinut tarpeeksi ja pääsen suihkuun. Sama on alkoholin suhteen, kyllä kännissä on vaan niin kiva olla ja tissuttelukin on mukavaa, mutta ikävä kyllä ei voi joka päivä sitäkään harrastaa. Seksi on kivaa kun vähän kokeilee rohkeasti uusia juttuja, hiki lentää ja sydän sekä kroppa saavat annoksensa. Silti, kannattaa kuntoilla ja pitää huolta kehostaan kuin olla sohvalla makaava läski. 

Hapsiainen

Mitäpä Anna jos lähtisit ihan vaan leppoisalle kävelylenkille. Vain hölmö harrastaa lajia mikä ei kiinnosta. En minäkään yritä tulla raskaaksi vain siksi että "se nyt vaan kuuluu tähän ikään" ja "kun ne muutkin". Vaikutat muutenkin stressaajalta.

Aeverboropics

Ainakin jollain on nautinnollinen harrastus: vastata ihan asialliseen pohdintaan mahdollisimman ilkeästi, ehdottomasti henkilökohtaisilla loukkauksilla varustettuna. Kyseessähän oli kirjoitus, jossa henkilö kertoi harrastavansa liikuntaa siitä huolimatta, että se tuntuu vastenmieliseltä. Niinkuin se monesta tuntuu. On kunnioitettavaa ylittää vastenmielisyyden kynnys ja harrastaa silti. Toisin kuin oman pahan olon purkaminen asiattomasti, joka ei vaadi minkäänlaista ponnistelua ja onnistuu sitä paremmin, mitä vähemmän itsehillintää on.

Niin samoin ajattelen. En kerta kaikkiaan viitsi punnertaa ja vängertää ja vääntää jossain kuntosalilla - enää. Koska se ei ole minusta kivaa. Sen sijaan menen mielelläni metsään keräämään sieniä ja marjoja, teen puutarhahommia ja mökillä myös metsätöitä, pesen mattoja juuriharjalla jynssäten jne. Ja äsken vietin ulkona kaksi tuntia lumitöitä tehden. Mielekäs liikunta on kivaa!

Hiisipiisi

En saa mitään jees fiilistä urheilusta. En vaikka juoksen tai kävelen. Entisenä jalkapallon pelaajana polvet huutavat juostessa alkuun aika lailla, mutta kipuun tottuu ja helpottaa. Liikun pitääkseni itseni kunnossa. En pidä liikuntaa huonona vaan musiikkia kuunnellen ajatuksien nollauksena. Mutta jos ei huvita en liiku.

Arialisa

Anna Perho on toimittaja ja hänhän voi kirjoittaa kaikesta kaikkea, tykkäämättä itse asiasta ollenkaan. Tekee työkseen ja rahaahan tästäkin tekstistä tipahti tilille.

Itse pyrin hyötytoiminnallisuuteen. Iltalenkkejä tehdessä kerään roskia joita toiset huvikseen heittelee, kun se on niiiin siistii. Oma kasvimaa varsinainen kuntosali onkin. Syksyisin painun metsään marjastamaan ja tutkimaan ihan mitä siellä metsässä tapahtuu ja mitä sieltä löytyy. Ulkoilutan naapurin koiraa, enkä tietenkään omista autoa saatikka polkupyörää, joten askelta askeleen perään ja voinen sanoa, että se tuntuu ja näkyy kropassa ja mielessä.   Vielä hyvin tärkeä juttu teille kaikille, "älkää menkö mainosten perään, jossa on takana hyötyä teistä rahallisesti."

Vierailija

Höpö, höpö. Liikunta on ajatusmuoto.
Ajattele vasta sitten kun olet jo ulkona. Ja lähde kävelemään.
Takaisin tullessa olo on virkeä.
Olet saanut nauttia kauniista talvimetsästä kauniine lumisine puineen.
Olet tyytyväinen!

Vierailija

Eikö hän ole Linnat juhlineen käynyt.
Esikuva pitäisi hänen olla ja innostaa ihmisiä liikkumaan kun on nimeäkin saanut niin jotkut voi häntä pitää esikuvanaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat