Sairaanhoitaja Ulla lähes tuplasi vuosiansionsa ja lyhensi lainaa ylimääräiset 28 000 € – kertoo nyt, miten sen teki

Koskaan ei ole liian myöhäistä toimia, oivalsi Ulla. Kuva: Shutterstock

Ulla Mikkonen on reilussa vuodessa tienannut 60 000 euroa bruttona alalla, jota pidetään matalapalkkaisena. Saavutukseen ei kuitenkaan vaadittu taikatemppuja.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Käyttäjä20754
Seuraa 
Liittynyt31.7.2018

Otsikointi johtaa harhaan. Sairaanhoitajan palkka on matala.
Sairaanhoitaja Ulla on tuplannut palkkansa, tuplaamalla työaikansa. 70h viikossa! Tästä ei luulisi kenenkään tulevan kateelliseksi. Harva myöskään jaksaa noin pitkiä viikkoja, eikä se monelle perheelliselle ole edes käytännössä mahdollista.
Hoitajana jutun ote harmittaa. Ihan kuin matalapalkkaisuuden ratkaisu olisi se, että töitä on paiskittava tuplasti perheen ja vapaa-ajan kustannuksella.
Hienoa, että Ulla on jaksanut ja saanut tehdä lisätöitä/keikkaa, mutta ei se matalapalkkaisuutta ole poistanut. Häneltäkään.

Käyttäjä28257
Seuraa 
Liittynyt24.12.2018

Juttu on kovin harhaanjohtava koska siinä ei avata kokonaisuutta. Huomioota:
1. Tällä hlöllä on kaikki kokemuslisät. Myös 15 v kokemuslisä ja 38 päivää lomaa, mitä enä pitkään aikaan ei ole saanut koska työehtosopimusta on heikennetty koko ajan. Nyt maksimi on 2 kokemuslisää:5 ja 19 vuotta ja max lomapäivät 30 päivää. Eli porukat on jaettu kahteen kastiin niin palkan kuin luomienkin suhteen. Onnistuu vain hoitoalalla.
2. Peruspalkka n 2.500 €.
3. Jos teet koko ajan töitä ja vielä lomatkin niin tämä onnistuu em 3 kokemuslisällä - muttei saman työnantajan palveluksessa johtuen työehtosopimuksesta vaan on tehtäv ä keikkaa esim seuressa.
4. Itselläni 2 kokemuslisää (maksimit) ja pidän kirjanpidon exelissä (Myös tämä ammatti) ja pääsen tällä mallilla max 54 tuhannen tuloihin, kun ei yhtään vapaapäivää ja kaikki viikonloput iltavuoroissa. Testasin tätä, mutta lopetin. Eikä mieleeni olisi tullut kehua asialla. Miksi? Koska se ei ole tervettä. Koska se ei ole oikein. Koska sillä tavoin en aja lapset hoitavien naisten asioita. Koska sillä että joku tekee vain töitä unohtaen muun elämän, ei voida perustella alan surkeita palkkoja. Se on kaikkea muuta kuin yhteen hiileen puhaltamista eikä siten saada alan asioita kuntoon!

Artikkeli on siis varsin vajavainen ja herääkin kysymys, mikä tekijän motivaatio on? Mitä tällä tavoitellaan?

Käyttäjä28261
Seuraa 
Liittynyt24.12.2018

Palkat ovat alalla heikot. Ymmärrän asian siten, että henkilö teki pitkää vuoroa x- ajan sekä näillä tuloillaan sai talouden balanssiin. Väärin on se, että siihen tarvittiin keikat. Ihmisen tulisi tulla toimeen päätyön palkalla.

Henkilö on näyttänyt tekevän mahdollisia puutevuoroja, saanut lomakorvaukset jne. Emme tiedä, minkä tuntipalkan on itselleen onnistunut neuvottelemaan.

Parempi se, että joku niitä vuoroja tehnyt- kun menty alimitoituksella, senkin me tiedämme. Näyttää olevan hyvä työssään? Pitävän työstään? Jos ihmistä ei tunne, on tämä kaikki meidän arvailua ja silloin täysin turhaa.

Käyttäjä24422
Seuraa 
Liittynyt20.9.2018

Mihin tällaisella höpöhöpö-jutulla pyritään? Siihenkö, että älkää naiset valittako pienistä palkoista vaan tehkää töitä kaikki vapaa-ajatkin??? Ja vielä naistenlehdessä, hävetkää! Vähänkin laskutaitoa omaava ymmärtää, että jos bruttolisätienesti on 25000 € niin sillä ei voi maksaa ylimääräistä lainanlyhennystä 28000 €, ostelle autoja, veneitä, moottoripyöriä, remontoida, tukea muita taloudellisesti jne. Eli kyllä täytyy olla taikuri, jos sen tekee. Kaikenkaikkiaan ala-arvoista journalismia.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat