Kommentit (8)

oululainen

Ranttahelekku on myös laitapuolen kulkija ja vähemmän huoleton pukeutuminen. Oikeastaan oululaiset ei sano/käytä enää koko ranttahelekku sanaa. Tässä siis pomppasin ja 8 oli myös kiistanalainen kysymys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
oululainen

kävin testin läpi ja 8 kysymys oli vintata. kyllä se tarkoittaa enemmän odottamista, kuin pyöräilyä. jos sanotaan toiselle, että vintataan hetki, se tarkoittaa silloin odotusta, ei pyörällä ajamista. vm. -1960 täällä vaikuttanut.

Häätyy olla Uuveltakavulta

Ei tämä testi kerro Oulun murteen osaamisesta juuri mitään - se vain keikaroi Oulun murteessa käytetyillä sanoilla, joista suuri osa tunnetaan myös muilla murrealueilla. Todellinen murteen osaamisen testi sisältäisi kuullun ymmärtämistestin sekä eräiden oikeinkirjoitussääntöjen testaamisen. Lopulta murteissa on kysymys puheen rytmistä, intonaatiosta ja muutamista ääntämisen yksityiskohdista. Niiden testaamiseen eivät riitä tämän testin vaihtoehto-ruksaukset, tuskin tulevaisuuden tekoälykään.

Oululainen

Se odottaminen on kuule venata. "Venailen täällä". Ja pyörällä vintataan. "Vinttaan sinne pyörällä". Voi myös yksinkertaisesti käyttää "Vinttaan sinne" ilman, että kertoo, että millä kulkupelillä. Yleisesti oletetaan, että polkupyörällä.

Vierailija

Kylä se vanaha kuiva leipä oli känttyvä eikä känkkyä. Sen nyt tietää tällanen tullistatullukkin, eli oumu -Ouluun muuttanut 🤣

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat