Kuinka kauan kypsä joulukinkku säilyy jääkaapissa? Martat julkaisivat vastaukset 10 kysymykseen, joita sinäkin mietit

Kuinka kauan kypsä joulukinkku säilyy jääkaapissa? Martat julkaisivat vastaukset 10 kysymykseen, joita sinäkin mietit

Joulukinkkua kannattaa leikata ja laittaa esille vain sen verran kuin sitä kerralla syödään. Kuva: Shutterstock

Miten saada koti puhtaaksi ja perunalaatikko imelletyksi ennen kuin vieraat tulevat? Lue alta marttojen parhaat vinkit perinteisimpiin joulupulmiin. Lue koko juttu

Kommentit (4)

Vierailija

"Toteutuneet syntimäärät kannattaa kirjoittaa ylös seuraavaa joulua varten, mikäli samat vieraat kokoontuvat useana jouluna yhteen."

Kiva sitten seuraavina jouluina syntejä käydä läpi yhdessä. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Imellä 70-75 asteisessa uunissa

 MITEN SAAN IMELLETYN PERUNALAATIKON ONNISTUMAAN?

Siirappia ja sokeria ei tarvita.

 Valitse perunalajikkeeksi jauhoinen peruna, josta saa hyvän perunasurvoksen. Kiinteillä perunoilla on omat kannattajansa. Osa vaihtelee lajiketta "fiiliksen mukaan". Perunalaatikon voi valmistaa kahdella tavalla: perunat joko kuoritaan ennen keittämistä tai keitetään kuorineen ja kuoritaan kuumina keittämisen jälkeen. Keitinveteen ei lisätä suolaa. Kuoritut perunat voi keittää vähässä vedessä ja soseuttaa suoraan keittoveteen. Anna perunamassan jäähtyä 75-76 asteiseksi ja lisää jauhot 75-76 asteiseen perunamassaan. Anna perunamassan imeltyä 65-75 asteisessa paikassa. Voit tehdä noin 3-4 tunnin imellytyksen esimerkiksi 70-75 asteisessa uunissa. Uunin lämpötilan voi varmistaa erillisellä uuninlämpömittarilla. Perunamassan imeltyminen heikkenee oleellisesti kun lämpötila laskee alle 65 asteen ja loppuu käytännössä kokonaan jos lämpötila laskee 55-60 asteeseen. 

Lisätää imeltyneeseen perunamassaan voi ja suola. Lisätään maitoa niin että saadaan "puuromainen velli". Perunamassa laitetaan voideltuun uunivuokaan. Pinnalle muutama voinokare ja pinnalle voi sirotella myös korppujauhoa. Paistetaan 2-3 tuntia. Paistamisen voi aloittaa 200-210 asteisessa uunissa ja kun pinta saa väriä ja perunamassa alkaa kuplimaan, niin silloin alennetaan uunin lämpötila noin 130 asteiseksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat