Te jotka lueskelette blogiani tiedättekin sen, että täällä myös silloin tällöin leivotaan. Juustokakut ovat ihan lempi herkkujani, ja kun niihin lisätään vielä suklaata joukkoon, syntyy niistä täydellinen yhdistelmä. Samalla kun ajattelin hiukan omia makumieltymyksiäni, halusin myös yllättää mieheni, joka tykkää erityisesti Daim- suklaasta. Myös isäni on tulossa huomenna meille kylään, joten kakku sopii loistavasti juhlavaksi jälkiruoaksi. 

Daim- juustokakku 

150 g suklaacookie- keksejä

50 g sulatettua voita

1 rkl vettä

Täyte:

5 liivatelehteä

3 dl vispi- tai kuohukermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa 

1 dl sokeria

2 tl Vaniljasokeria

60 g (1 patukka) Daim- suklaata

2 rkl sitruunamehua 

Pinnalle:

Daim- suklaata (1 patukka)

Talous suklaata 100 g

1. Hienonsin suklaakeksit minigrip pussissa pieniksi paloiksi. Sulatin voin ja lisäsin se keksinmurujen joukkoon käännellen. Lisäsin vielä vettä joukkoon.

2. Painelin keksinmurut leivinpaperilla vuoratun, irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 23- 23 cm) pohjalle.

Laitoin liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.

3. Vaahdotin kerman ja Vatkasin joukkoon tuorejuuston. Maustoin sokerilla ja vaniljasokerilla.

3.Hienonsin Daim-patukan minigrip pussissa Daim- suklaan karkeaksi rouheeksi ja lisäsin joukkoon. Tarkistin maun maku.

4.Kuumensin sitruunamehun kiehuvaksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuotin joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoitin tasaiseksi. Kaadoin liivatenesteen ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaadoin täytteen vuokaan ja nostin hyytymään jääkaappiin muutamaksi yön yli. Muutama tuntikin riittää.

Lopuksi irrotin kakun vuoasta ja siirsin tarjoiluastiaan. Rouhin pinnalle Daim-suklaapatukan ja sulatin tummaasuklaata varovasti mikrossa ja tein minigrip pussiin pienen reijän saksill ja pursotin suklaan kakun päälle.

Kommentit (8)

Pirkko / Meriharakka

Tykkään juustokakuista ja teoriassa voisin joskus ajatella sellaisen itsekin väsääväni, mutta käytännössä skippaan aina reseptit, joissa esiintyy tuo kohta liivate  - tuntuu vaan liian vaikealta :-)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Oon itsekin ennen jännittänyt liivatteen kanssa leipomista, mutta kun opin hyvä kikan sitä käyttäessä, on leipominen yllättävän helppoa. Voin lähettää oman vinkkini sinulle, jos kiinnostuit kakun ohjeesta muuten? 

Helena Peltokangas

tuulanneli

Nämä ovat myös minun suosikkejani, mitä olen tehnyt! Aivan ihan kakku Daim -suklaan kanssa!

Seuraa 

Hymyillään blogia kirjoittaa 30- vuotias avarakatseinen terveydenhuollon ammattilainen ja kolmen lapsen äiti.

Intohimona on katsella maailmaa positiivisin silmin ja tarjota lukijoille piristäviä ajattelemisen aiheita elämästä. Hiuskampaukset ovat vahvuuksiani ja esittelen usein erilaisia vinkkejä niihin liittyen. Hiusalanyritys myös kehitteillä.  

Tervetuloa seuramaan myös blogini Facebook sivuja tästä ja Instagram tiliäni täältä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Kategoriat

Instagram