Uusi tutkimus yhdistää vehnän tulehdussairauksiin

Uusi tutkimus yhdistää vehnän tulehdussairauksiin

Kuva: Colourbox

Saksalaistutkijoiden mukaan vehnän proteiini saattaa laukaista ja pahentaa monia autoimmuunisairauksia.Lue koko juttu

Kommentit (13)

Skeptikko

Tutkimusjohtaja toivoo tutkimuksella saatavan hänen haluamiaan tuloksia. Mahtaakohan onnistua tavoitteessaan? Minua tällainen tutkimus ei vakuuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
landelady

Kilpirauhasen toiminta korjaantuu kun sen seleenin ja jodin tarve täyttyy.

Mutta niitähän ei koululääketiede mittaile, koska sairaita tarvitaan!!!

Miksimiksimiksi

Mä toivoisin, että tutkimuksissa suunnistettaisiin enemmän viljan tuotannollisiin seikkoihin. Kysyttäisiin ja tutkittaisiin, että mitkä tuotannolliset olosuhteet ja keinot vaikuttavat viljan ati-proteiinien määrään? Oma epäilykseni on, että syyt löytyvät sieltä. Tehotuotanto on tehnyt viljastamme molekyylitasolla sopimattomampaa ruoaksi. Perinteisin menetelmin ja pienemmillä sadoilla, vilja olisi kokonaisempaa ja proteiinikoostumukseltaankin sopivampaa.
Toinen tutkimuksen kohde voisi olla viljan jälkikäsittely ja tietysti ruoan valmistustavat. Miten niillä kenties voidaan vielä vaikuttaa molekyylikoostumukseen?
Hyvä että tästä asiasta jo tiedetään paljon enemmän. Voidaan kohdentaa ja tarkentaa tutkimuksia jatkossa.

ei vehnää

Hoidin haavaisen paksusuolen tulehdukseni kuntoon agrologi Pentti Kossilan opeilla jo 1980-luvun alussa. Taudin "jonka ei pitänyt parantua"-sisätautien erikoislääkärin mukaan. Pentti kielsi minulta mm. vehnän. Ja hänen mukaansa sokeri on ihmiselle pahin myrkky - sitä ei kenenkään pitäisi syödä. Mainittakoon, että ennen Penttiä olin syönyt sulfaa ja kortisonia kuusi vuotta ilman mitään vaikutusta. On mielenkiintoista nähdä, että tutkimuksissa aletaan päästä samoihin tuloksiin kuin mitä Pentti aikoinaan oli havainnut. Mutta hänen oppinsa nujerrettiin huu-haana. Onneksi minä kohtasin hänet aikoinaan. Tieto hänestä kulki minulle henkilön kautta, joka oli itse saanut vastaavaan sairauteen avun.

Vierailija

Lopetin vehnän syömisen muutama kuukausi sitten. Silloin kun söin vielä vehnää, olin tosi väsynyt, mutta energiaa on paljon enemmän. Olen myös laihtunut, tosin vain vähän. Ruokaan menee nyt enemmän rahaa, mutta eipä tarvitse enää ostaa kahvia, kun ei väsytä.

Repola

Nivelkivut tulevat heti kun on syönyt vehnää samoin selkäkipu ja muita "pikku vaivoja". Tätä on seurannut jo jonkin aikaa - näin käy aina. Tosin joskus on pakko syödä maun vuoksi.

Lähes kaikissa koirien ruokapusseissa lukee "EI SISÄLLÄ VEHNÄÄ" miksipä ei joskus lukisi myös ihmisten ruokapakkauksissa.!

Paleo

Minulla diagnisoitiin rasvamaksa, alkava diabetes ja nivelreuma. Lääkäri määräsi minulle diabetesdieetin ja siitähän olo vasta pahenikin, seuraava askel olisi ollut lääkkeet. Googlettelin vähän n ja löysin Paleon. Söin n. vuoden verran paleota ja uusissa veriarvoissa ei näkynyt enää mitään poikkeavaa, nivelet voi paremmin, paino tippunut, väsymys hävinnyt ja ihottumakaan ei enää vaivannut. Mikä parasta, ei lääkkeitä. Dumpatkaa vilja, maito ja sokeri, syökää mahdollisimman paljon luonnonmukaisesti, kokeilkaa edes 2 viikkoa.

Retkahtaja

Retkahtaja

En ole päässyt keliakiatesteihin, vaikka olen pyytänyt lääkäriltä. Sanoi vain, että kaikkia viljat turvottaa ja aiheuttaa vatsavaivoja.
Kotioloissa pystyn aika hyvin välttämään vehnää. Synttäreillä käydessä tulee syötyä kakkua ja muita herkkuja. Sen jälkeen olo muuttuu pitkäksi ajaksi. Paino nousee, turvottaa ja nukkuessa limaa nousee kurkkuun. Olo on pöhöttynyt ja tukkoinen. Kävellessä hengästyttää ja kunto tuntuu romahtaneen. Lisäksi siitä jää ainakin mulle herkkukierre päälle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat