Uimahallissa nainen miesten pesutiloissa on tavallinen näky: ”70 siivoojastamme vain kaksi on miehiä”

Uimahallissa nainen miesten pesutiloissa on tavallinen näky: ”70 siivoojastamme vain kaksi on miehiä”

Se voi väijyä minkä tahansa pylvään takana. Kuva: iStock

Turha järkyttyä: käsillä ei olisi skandaalia, vaikka naistenkin suihkussa kävisi miessiivooja.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (19)

Porkka

Hirveää yleistämistä ettei miehiä asia vaivaa, koska eivät asiasta niin usein valita. Itsekään en asiasta valittanut kun naissiivoija pölähti letkunsa kanssa putsaamaan suihkua. Ymmärsin siivoojien naisvaltaisuuden ja asiasta valuttamisen turhuuden, joten asia ratkesi itseni kohdalla siten, että en vain enään käytä ko. uimahallia.

Vierailija

Voin vain kuvitella minkälainen sirkus ja uutispommi siitä tulisi jos joskus mies sattuisi menemään siivoamaan naisten suihkutiloja kun siellä on 10-20 alastonta naista peseytymäs.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Järki käteen ja tosiasiat

On siinä sellainen tosiasia, että naista ei alastomien miesten tirkistely niinkään kiinnosta. Miehelle taas naiskehon katselu on toisenlainen juttu. Voi vaan verrata siihen, mitä tarkoitetaan naistenlehdillä ja mitä taas miestenlehdillä. Miettikää myös vilauttelijoita: se on rikollista puuhaa enkä ole kuullut naispuolisista vilauttelijoista; miehet nääs saattaisivat innostua. Naiset taas eivät.

Vierailija

Mitenköhän tämä nainen luulee tietävänsä, että miehet eivät häiriinny? Mitään kokemusta miehenä olemisesta hänellä ei ainakaan ole. Hän on varmaan onkinut tietonsa Me Naiset -lehdestä, jossa naistoimittajat levittelevät stereotypioitaan miehistä. Ja näin seksismi jatkaa leviämistään...

rapumaito

Joo, ihan ällöttää että siellä siivotaan, kyllä sitä pitää ainakin jalkasieni viedä himaan tai on aika turha käydä hallissa.

Vierailija

Niin onko työnantaja siis syrjinyt miehiä, kun miessiivoojia ei ole, vai eikö siivoamiseen ole tehty tarpeeksi paljon mekkalaa pitäviä koneita, että suomalainen mies voisi alkaa kouluttautua fyysisesti raskaalle alalle?

Vai pitääkö uimahalli jättää siivoamatta tai siivota kalliilla ajalla yöllä/sunnuntaina, kun ihmisille maksetaan iso palkka sunnuntailta, vaikka uskovaisia ei ole enää eikä pyhäpäivää näytä kaikki kunnioittavan että ei tehtäisi mitään työtä, josta ainakaan muiden pyhärauha rikkoutuu, jos muissa kulttuureissa vielä noudatetaan vanhoja perinteitä, joilla elämään saa kauneuden ja pyhyyden tuntoa.

Vierailija

Miksi naiset aina perustelevat siten että naisia ei tirkistely kiinnostya mutta miehiä kinnostaa? Ongelma ei kai ole katselijan vaan katseltavan eikä se paljon lohduta katseltavaa jos yrittää uskotella että katsojaa ei  kiinnosta.

Vierailija

Monesti verrataan että suihkusiivous ja sairaanhoito on sama eli aiheeseen tottuneet ammattilaiset ei alastomuudesta hetkahda. Tosin siivooja voi olla sairasloma tai lomasijainen, kesätyöntekijä tai opiskelija joka tuuraa vakituista siivoojaa muutaman päivän ajan. Olen myös kuullut että yläasteikäisiä TET jaksolaisia on päästetty miesten puolelle siivoamaan.

Sinutitsenikanssa

Jos on riittävän itsevarma oman kehonsa kanssa, niin tuskinpa haittaa kuka sitä silloin katsoo. Oli se sitten kanssauimari tai eri sukupuolta oleva siivooja. Antaa siivojien tehdä rauhassa töitään eikä leimata heitä turhaan tirkistelijöiksi.

Miessiivooja

Olen siivonnut lukemattomia kertoja naisten puku- ja pesutiloja asiakkaiden ollessa paikalla. N. 60% suhtautuu neutraalisti, 30% positiivisesti (kehuvat tasa-arvon toteutumista), ja 10% negatiivisesti..ja näistä vain murto-osa nostaa asiasta metelin.

Ehdotan muutosta käytäntöön

En ole kuullut koskaan, että uimahallien naisten pesutiloja siivoaisi miespuolinen siivoaja.

Itseäni on kyllä kovasti häirinnyt se, että hyvin usein kun olen uimahallin pesutiloissa suihkussa, siihen pölähtää joku neiti siivoamaan. Erityisen epämiellyttävää tämä oli ollessani vielä kouluikäinen nuorukainen, mutta edelleenkin asia häiritsee.

Tilanne on mielestäni epäreilu. Jos tämä neiti ilmaantuisi siivoamaan itsekin alastomana, silloin asia ei olisi enää niin häiritsevä ja olisin voinut hyväksyä sen jo silloin kouluikäisenäkin.

Tässä on siis ehdotukseni: jos miesten pesutiloihin on pakko laittaa nainen siivoamaan, niin sitten alasti. Tällöin tilanne on reilu ja tasapuolinen.

Uimari-90

Mulle on aivan samantekevää kuka siivoaa kun käyn uimahallissa. En mene sinne muun kuin uimisen takia ja toisille se on työpaikka. Toimitilahuoltaja on toimitilahuoltajan roolissa työaikana, samoin kuin poliisi poliisin töitä tehdessään. Mielensäpahoittaminen tollasesta pikkuseikasta on musta jonninjoutavaa. Oltas tyytyväisiä, että ylipäätään siivotaan ja että siellä 44 prosentissa on työssä käyviä ihmisiä. Pitääkö sitä joka asiasta häiriintyä!? :D

sigaaja 20

Käyn kesäisin siivoamassa uimahallia.Se on minusta kivaa saa palkaa kun on eri kokoisten ja näköisten,miesten ka...keskellä.Kesää odotellen.

sigaaja 20

Käyn kesäisin siivoamassa uimahallia.Se on minusta kivaa saa palkaa, kun on eri kokoisten ja näköisten,miesten ka...keskellä.Kesää odotellen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat