Dokumentti Tunisiaan kaapatusta Marissa Jaakolasta, 37, shokeeraa – miten tällaista voi tapahtua Suomessa?

Dokumentti Tunisiaan kaapatusta Marissa Jaakolasta, 37, shokeeraa – miten tällaista voi tapahtua Suomessa?

Marissa Jaakolan tarina on shokeeraa. Samalla se muistuttaa, että Suomessa on yhä tapana syyttää naisia heihin kohdistuneesta väkivallasta, kirjoittaa Martta Kaukonen.Lue koko juttu

Kommentit (14)

Vierailija

Ei kukaan terve ihminen syytä uhria hänen kärsimyksistään. Sekään ei tietenkään ole uhrin vika että luottaa toiseen ihmiseen. Valitettavasti tätä suomalaisen peruspiirrettä on käytetty julmasti hyväksi tässäkin tapauksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Huhhhu

Oikeudessa ollut tyyppi ja sai vain ehdollista, eikä muita rikoksia käsitelty. Onkohan välttämättä menehtynyt. Tunisia on niin korruptoitunut että uuden henkilöllisyyden saa helposti. Jotain outoa tuossa kaikessa on. Ja outoa ettei lehdistö ole aiemmin puhunut asiasta painavasti? Jokatapauksessa hirveä juttu!

Mollin laatutyöpaikkoja

Ja työpaikka oli mol.fi auki ja Suomessa! Kyllähän uhria syyllistettiin: ei mm. käsitelty ihmiskauppaa vaan omaisuusrikoksena (autot!!!!). Itse olin au-pairina ennen Internet ja kännykkäaikaa, onneksi oli oikeasti au-pairtyö, ei ihmiskauppaa. Silti uskomattoman kauheaa, että mol.fi välitti työn ja se oli Suomessa. Mihinkään ei voi luottaa enää.

Mollin laatutyöpaikkoja

isoontalon antti kirjoitti:
tämän pitäisi herättää ihmiset. etteivät kaikki kulttuurit ole hyväntahtoisia.

Kaikki kulttuurit? Mol.fi välitti työn ja se oli Suomessa. Toki sisälsi matkustelua.

läheltä piti

Vierailija kirjoitti:
Ei kukaan terve ihminen syytä uhria hänen kärsimyksistään. Sekään ei tietenkään ole uhrin vika että luottaa toiseen ihmiseen. Valitettavasti tätä suomalaisen peruspiirrettä on käytetty julmasti hyväksi tässäkin tapauksessa.

Samaa mieltä ko. kommentin kirjoittajan kanssa. Kommentoin tätä jo toisaalla, sillä on surullista luettavaa joidenkin ihmisten kommentointi eri lehdissä Marissan tapauksesta, kun epäilevät tarinaa ja jopa syyttävät uhria. Kuka tuollaisen tarinan haluaisi keksiä, siis ihan oikeesti nyt. Lukeekaapa esim. mitä viime tiistaina tapahtui Anne Kukkohoville. Tämä maailma ei todellakaan ole niin luotettava ympäristö, kuin mitä jossain päin Suomea voisi luulla. Ikävä kyllä ihmissieppauksia ja etenkin naissieppauksia tapahtuu Euroopassa kaiken aikaa.

On järkyttävää huomata kuinka julmia yleisönosastojen ihmiset voivat olla, kun naureskelevat toisen ihmisen karmeille kokemuksille.  MIKÄÄN tarinan vaiheista ei oikeuta ketään henkiseen ja fyysiseen väkivaltaan, eikä huumaamaan ja sulkemaan ihmistä lukittuun huoneeseen vieraassa maassa tai missään muuallakaan.

Ja jos vaikka itse onkin aina ihmisten kanssa varovainen ja hälytyskellot soivat huijarin kohdatessa, niin se tarkoittaa lähinnä vain sitä, että ei ole kohdannut riittävän vaikuttavaa manipuloijaa. Jotkut kun osaavat manipuloinnin taidon niin hyvin, että vasta sitten huomaa tulleensa huijatuksi, kun huijaus on jo pitkällä.

mietin...

Olisi mielenkiintoista tietää mitä kieltä 8-vuotias tuniasialaistyttö puhui Marissan äidin kanssa? Ja kuinka kuolemankielissä ollutta Marissaa säilytettiin pikkutyttöjen seurassa? Ja miten hän oli saanut passinsa takaisin?

Vierailija

Tapausta vähättelemättä tästä jutusta jäi aukkoja. Miten 8-vuotias tunisialainen tyttö osasi suomea? Työntekijän ei kuuluisi ottaa luottoa, vaan ne otetaan firman piikkiin. Tuossa vaiheessa olisi jo herännyt epäilyksiä, jos työnantaja kehottaisi mua ottamaan luoton, joka luvattaisiin maksaa takaisin. Nainen esittelee tekijän Lakimiehenä eikä paljasta henkilön taustoja. Tämän Lakimiehen kasvot olisi pitänyt paljastaa. 

Harri_81

Nyt vähän valoja päälle. Tuon naisen kaappaus EI tapahtunut Suomessa vaan Tunisiasa. Nainen lähti itse vapaaehtoisesti vieraiden miesten kanssa "työmatkalle" Afrikkaan. Pitäisi vähän miettiä turvallisuustilannetta, lukea Ulkoministeriön matkustusohjeet ja vakavasti pohtia, onko työmatka sen arvoinen, että joudut raiskatuksi, kaapatuksi tai vaikkapa terroristien tappamaksi. Jos vastaus on KYLLÄ niin sitten vaan hyvää matkaa. Ota pari syntyperäistä afrikkalaista vielä mukaan matkaseuraksi, niin voit olla varma että pääset kokemaan paikallista kulttuuria (naisten huonoa kohtelua) ihan omassa selkänahassasi.

Säälipisteitä olisi herunut JOS naisparka olisi kaapattu Euroopan mantereella , esimerkiksi Espanjassa tai muussa länsimaisessa lomakohteessa. Jos Afrikan puolelle lähdet, niin se on sitten Herran (Allahin) kädessä että mitä tapahtuu. Itse matkustelin manner-Afrikassa jo parikymmentä vuitra sitten (1990-luvun lopulla) ja kun näin, miten naisia siellä kohdellaan (nainen on aina miestä alempi ja valkoihoinen vääräuskoinen nainen ei ole "ihminen" ollenkaan vaan koiraakin alempi eläin) niin sanoin kavereille, että älkää hitossa menkö Afrikkaan!

Nyt parikymmentä vuotta myöhemmin onkin sitten Afrikan kulttuuria saatu tänne Suomen maaperälle asti. Raiskauksia, pahoinpitelyitä, ryöstöjä ja ihan kunnon terrori-isku (Turun puukotukset) vielä bonuksena. Kyllä täytyy naisella viirata päässä, että lähtee tuonne Afrikan mantereelle yksin ilman naispuolista matkaseuralaista ja ilman suomalaista matkaopasta. Vähitään pitäisi olla lentokentällä vastassa suomalainen valkonaama, joka itse asuu siellä matkakohteessa ja osaa opastaa monikulttuurin sokaisemaa Suomi-tyttöä siitä, miten ne hommat OIKEASTI toimii siellä Afrikan ihmemaassa. Siellä ei rehellisyys ja luottamus ole minkään arvoisia. Paikallisten miesten (ja myös naisten) asenne on se, että elämässä mennään aina oma etu ja perheen/sukulaisten etu dellä. Valehdella saa niin paljon kuin lystää ja jos valehtelusta jää kiinni, niin valehdellaan lisää ja jos sekään ei auta, nin lahjotaan viranomaiset.

En yhtään ihmettele, että tuo Jaakola uskalsi julkaista kirjansa vasta nyt. Kesti kymmenen vuotta herätä monikulttuurin unelmasta ja kerätä rohkeutta sanoa "Varokaa niitä mol.fi-sivuston työpaikkailmoituksia, siellä on orjakauppiaat etsimässä valkoisia naisia myytäväksi". Eihän tuo nyt mikään yllätys ole, että naisia kaapataan seksiorjiksi. Sitä bisnestä on harrastetu tuhansia vuosia ja harrastetaan varmasti vielä satoja vuosia tulevaisuudessakin. Naisia alistavat kulttuurit eivät ole katoamassa mihinkään. Päin vastoin: syntyvyys ja väestönkasvu on suurinta juuri siellä, missä naisten asema on kaikkein heikoin.

Ei se tyhmä ole, joka seksikaupan uhreja netistä etsii vaan se, joka niihin ilmotuksiin vastaa. Euroopassakin on vuosikymmenien ajan ollut seksiorjia, jotka on houkuteltu tänne lupaamalla työtä Euroopasta (työ onkin todellisuudessa seksiorjan työtä). Sama kuvio toimii myös toisin päin, koska uroopasta (ja Suomestakin) löytyy edelleen "tynnyrissä kasvaneita" naisia, jotka luottavat sokeasti jokaiseen vastaantulijaan. Se nyt vaan on helkkarin tyhmää ajatella, että jos sinä itse olet rehellinen niin varmasti muutkin ovat. Hyväuskoisia on aina huijattu ja hyväksikäytetty. Älä ole osa sukupolvien ketjua, katkaise se. Nykyajan nuorilla ja aikuisilla on käytössään valtava määrä tietoa (internet) joten sinne vaan googlettamaan. Hetken aikaa kun selvität ihmisoikeustilannetta, naisten asemaa ja seksuaalirikosten määrää tuolla Afrikan mantereella, niin alkaa kummasti vähentyä hinku lähteä "pomon kanssa työmatkalle Tunisiaan" ilman naispuolista matkaseuralaista, suomalaista matkaopasta ja/tai kontaktia kohdemaassa asuviin suomalaisiin.

Ulkoministeriön työntekijä.

muutama kommentoia taiattekin olla näitä Tunisialaisten "sensuroitu", "sensuroitu",ystäviä, tulee väkisinki mieleen hmm...."paljon sensuroitua tekstiä"

Ulkoministeriön työntekijä.

Lakimies kaahaa autollaan edelleen hyvinvoivana siellä, lähes 110% todenäköisyydellä. Rahaa poliisin käteen ja "sensuroitua tekstiä", niin ne hoitaa korruption tunisiassa, algeriassa ja monessa muussa arabimaassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat