Tässäpä tulisi kauneusviikon kunniaksi poseerausohjeita, joita on tarttunut matkaan 20-vuotisen kauneusurani varrelta. Olen päässyt seuraamaan lähietäisyydeltä ammattimallien työskentelyä sekä kuullut paljon vinkkejä kuvaajilta, stylisteiltä ja muilta muoti- ja kauneusalan ammattilaisilta. On ihan hauska vähän analysoida, että kuinka se hyvä ilme, tai asento oikein syntyykään. Nämä pikku jutut ovat auttaneet itseäni onnistumaan kuvissa, toivottavasti niistä on apua myös sulle!

 

1) HYMYILE AIDOSTI

Se, että suu vääntyy hymyyn niin, että ikenet pilkottavat, ei riitä, aito hymy näkyy tuikkeena silmissä. Monesti kuvattavana ollessa silmistä paistaa pakokauhu. Ennenvanhaan uskottiin kameran vangitsevan kuvattavan sielun, mutta ei pelkoa, ei se sitä tee. Itse ajattelen aina kuvattavana ollessani porautuvani katseella kameran linssin läpi, yritän ikäänkuin nähdä sen läpi. Sinne on helppo uppoutua, eikä tunnu siltä, että joku tuijottaa. Toisinaan kamera onnistuu myös tallentamaan aitoja, iloisia naurunpyrskähdyksiä, niitä ei siis kannata pelätä tai vierastaa.

   

2) LEIKITTELE LIIKKEELLÄ

Pötkönä paikallaan pönöttäminen ei useinkaan näytä hyvältä (poikkeuksena kohta 4, kts. alla). Pieni liike tekee usein kuvaan mielenkiintoa ja samalla kameran edessä on helpompi olla, kun ei tarvitse seistä jäkittää paikalleen liimaantuneena. Kuvaajat usein opastavat malleja liikkumaan kevyesti, jolloin keho rentoutuu ja poseerauksesta tulee luonnollisempi, eikä pakotettu. Liike voi olla kevyttä keinuntaa jalalta toiselle, hypähdyksiä, pyörähdyksiä, mitä vaan. Voi tuntua hassulta tehdessä, mutta näyttää hyvältä kuvassa!

 

 

3) KIKKAILE KULMILLA

Käytä käsiä ja jalkoja hyväksesi. Usein kameran edessä tulee olo, että mitäs näillä pitäisi tehdä. Tartu johonkin, oli se sitten oma vyötärö, kädessä oleva laukku, tai viereinen seinä. Tässä voi olla varsin luova, jos mielii keikistellä kameralle. Ja se aito hymy koko ajan mukana! Huomioi myös vaate. Jalat "bloggaajatyyliin" ristittyinä on toimiva visuaalinen kikka, jos vaatteen alaosa on muhkea, eikä halua näyttää Justiinalta.

 

 

4) SEMI-VAKAVA LAATIKKOPOSÉ

Tällainen pönöttäminen toimii, kunhan asenne on kohdillaan. Jalat suoraan eteenpäin, kädet sivuilla roikkumassa, eikä sitten paljoa muuta. Kannattaa antaa painon kuitenkin vähän tipahtaa toiselle jalalle, jolloin lantioon ja hartialinjaan tulee kevyt tiltti.Tähän poseeseen toimii astetta vakavampi ilme, murjottaa ei kuitenkaan kannata, ettei muutu kokki-pönötykseksi!

 

Loppuun vielä sellainen huomio, että ei se aina täälläkään mene kuin Strömsössä. Voin taata, että niin monta kuin on julkaistuja hyviä kuvia, koneeni uumenista löytyy jäätäviä otoksia, joissa on kyllä kaikki ammattilaisten ohjeet unohtuneet! Ehkäpä oma tärkein ohjeeni onkin, ettei kannata ottaa itseään ja varsinkaan kameralle keikistelyä liian vakavasti! Välillä jonnekin päätyy kuva, jossa on kuusi leukaa, tai olomuoto muistuttaa enemmän Muumimammaa, kuin kuumaa kissaa... Mutta se on semmosta, en silti lannistu, vaan seuraavankin kerran kameran eteen päästessäni/joutuessani, päästän sisäisen huippumallini valloilleen ja annan palaa täysillä!

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (6)

Vierailija

En kyllä nähnyt aitoa  vilpitöntä hymyä, mutta hyvästä yrityksestä pieni nuivansarkastinen hymy irvistykselle

Mariela
Liittynyt18.6.2018

Kiitos nuivan sarkastisesta hymystä ja kommentista, vierailija! Valitsin juttuun kuvat, joissa näen itse oman kauniin ja vilpittömän onnellisen fiilikseni. Harmi, ettei se välittynyt sulle. Hymyilehän itsellesi oikein antaumuksella ja vilpittömästi, se taatusti välittyy! <3

Kisuli

Hei 😊 minusta kuvat ja hymyt oli ihanan aitoja ja kauniita 👍ja ohjeet hyödyllisiä, koska koen usein itse hankalaksi olla kuvissa mahdollisimman luonnollinen, kiitos 🌹

Kesätuuli

Olen samaa mieltä Kisulin kanssa, kuvat ja hymyt ovat hyviä ja kuvaavat juurikin tekstiä.Ihana Mariela, aito ja välitön ja niin inspiroiva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tässä blogissa Mariela Sarkima johdattelee lukijat matkalle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hän on itse käynyt läpi ison elämänmuutosprosessin ja pistää nyt parhaat palat oppimastaan kiertoon. #YESICAN-blogissa Mariela jakaa inspiraatiota, harjoituksia, kauneudenhoito- ja hyvinvointivinkkejä sekä meditaatio- ja läsnäoloharjoitteita. 

Hyvinvointi on jo meissä, kaivetaan se esiin!

Me Naiset -lehdestä löydät Marielan #YESICAN-palstan ja paljon muuta ihanaa sisältöä. Tilaa Me Naiset #YESICAN-erikoishintaan tästä!


 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Elokuu
Heinäkuu

Instagram