Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Ovatko sukkahousut pakkopullaa? Kuva: Shutterstock

Idea ”siveellisestä naisesta” on periytynyt nykypäivään, sillä ennen paljain säärin tepastelivat vain prostituoidut.Lue koko juttu

Kommentit (11)

Vierailija

Sukkahousupakko tuskin on kovin historiallista perua, koska sukkahousut vasta yleistyivät siihen aikaan, kun karvattipakko lieveni.
Pukeutumiskoodit tulevat paljon kauempaa hirstoriasta, kuin sukkahousut, jotka tulivat Suomeen samassa aallossa, kuin e-pillerit ja vapaa rakkaus.
Vasta 60 luvulla sukkahousut ohittivat sukkanauhat ja sukat. 80 luvulla Suomessa ei paljon ilotyttöjä ollut, mutta heillä oli kyllä sukkahousujen sijaan sukkanauhat ja sukat. Stay Upit tulivat myöhemmin.

Vierailija

Nykyään prostitutioitua  ei sitten erota enää muuten kuin että se tulee pidemmän päälle halvemmaksi kuin ns "maksuton nainen".

Paperinpyörittäjä

Töissä on pukukoodina, että pitää olla sukkahousut naisilla. Vähän jälkeenjäänyyttä mielestäni jos on muuten asiallisesti pukeutunut. Oletteko sitä mieltä että jos tapaatte asiakaspalvelijan asiantuntijatehtävässä ja hänellä on hame, että olisi asiatonta olla ilman sukkahousuja kesällä?

Arkena en aina käytä

Stayup, sukkahousut tai sukat sukkanauhoilla.. Joku näistä juhlaviin juhliin, ilman muuta! Eivätkä ole ollenkaan liian kuumat tai epämukavat, kun ostaa tasokkaat. Pysyvät kyllä myös ehjinä, kun laatu on kohdillaan. Ei meidän aina tartte olla metsäläisiä!

Vierailija

Sukkahousut kuuluvat siistiin pukeutumiseen. Itse koen loukkaavaksi (tai ainakin huonoksi käytökseksi) sukkahousujen pois jättämisen juhlassa tai työssä. En halua nähdä miehiä ilman paitaa tietyissä tilanteissa (esim asiakaspalvelussa, työpaikalla tai juhlissa) ja sama koskee myös naista ilman sukkahousuja.

Itse käytän hameen kanssa aina sukkahousuja, poikkeuksena kotona oleskelu, kun kukaan ei ole näkemässä. Kotonakin vedän sukkahousut jalkaan, jos tulee vieraita. Mielestäni huoliteltu pukeutuminen ja olemus on kohteliasta vastapuolta kohtaan ja sen laiminlyönti osoittaa ettei pidä toista ihmistä sen arvoisena että välittäisi olla kohtelias.
Kyllä, sukkahousut saattavat kiristää, valua ja kutittaa. Onneksi ajan kanssa löytää ne parhaat merkit ja koot, joissa on haitat ovat hyötyä pienemmät.

Misu

50-luvulla ei vielä ollut sukkahousuja niin kuin artikkelissa väitetään.Onneksi ne oli keksitty kun minihameet tulivat muotiin. Kyllä ainakin itse -53 syntyneenä olen jatkuvasti käyttänyt sukkahousuja ja kuumalla stay-up-sukkia muulloin kuin aivan vapaa-ajanasun kanssa. En oikein tiedä milloin tuo sukkahousuttomuus alkoi levitä iltapukujuhliinkin tuolta Amerikasta. Kauniit korkokengät ilman sukkahousuja lyhyen tai pitkän juhla-asun kanssa eivät näytä tyylikkäiltä. Ylipäänsä sukattumuus sopii vain arkisandaaleiden kanssa. Nyt hämmästellään, että Meghan "joutuu" käyttämään sukkahousuja. Kyllä ne tai sukat kuuluvat asialliseen pukeutumiseen nuoremmillakin kuin meikämuorilla.

Misu

Satsaa hyvään laatuun. Ei kutita. Mikäli et aina käytä sukkahousuja, riittää muutama pari hyvälaatuisia kuten esim Wolford jotka huuhtelet ennen ensimmäistä käyttöä ja peset käytön jälkeen ja laitat odottamaan seuraavaa tarvetta. Hyvälaatuisissa sukkahousuissa ei kutittava joustava lanka pääse ihon kanssa kosketuksiin.

kruppukraatari

Sukkahousuja alkoi olla vasta 1960-luvulla eikä ne ensimmäiset sukkikset kovin juhlavia olleet. 

Juhlakenkien kanssa on mukavampi olla sukat jalassa kuin paljan varpain, jos on pitkä mekko tai housupuku, polvisukat ajavat saman asian. Kunhan eivät resorit ole näkysällä, 

Mirette

Ite käytän pyöräilyshortseja kesäisin, ihan vaan koska voin. Jos multa vaaditaan +30 asteen hellekeleille jotain sukkahousuja niin mieluummin jään sitten vaikka nukkumaan. varsinkaan ko Kela-rahoilla ei ostella mitään fiinejä juhlamekkoja eikä näillä kynsillä käytetä mitään <20 denin sukkahousuja.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat