Maailman paras pullataikina – tarvitset vain tämän reseptin!

Tiesitkö, että kananmuna taikinassa kovettaa pullan? Ilman munaa pulla säilyy tuoreempana ja pehmeämpänä pidempään. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Täydellisen pullan salaisuus on yksinkertainen: kaikki on kiinni taikinasta. Lue koko juttu

Kommentit (14)

Pullanleipoja

Makoista pullaa tulee, kun sulatat ensin voin ja siihen lisäät maidon. Näin maito ei pala pohjaan ja lämpiää sopivasti. Jotta pulla varmasti olisi maistuvaa, laittaisin tuohon 3 dl sokeria ja 3 rkl kaardemummaa sekä 2-3 tl suolaa.

Tiina S.

Jos vatkaa voin valkoiseksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella/yleiskoneella ennenkuin sen lisää pullataikinaan, taikinasta tulee satumaisen kuohkea. Jos lisäät vanijamaustetta taikinaan, se antaa oman säväyksensä pullan makuun 😍

Vierailija

Taikina teko kannattaa aloittaa sähkövatkaimella, jolla vatkataan löysää vellimäistä taikinaa, jotta taikina saa sitkoa. Taikina kannattaa jättää pehmeäksi, niin että se hieman tarttuu sormiin ennen kohottamista. Jauhot turpoavat kohottaessa. Paista 200asteessa hieman pidempään, niin että pullat kohoavat vielä uunissakin.

Vierailija

Helpon pullan ohje on tässä:
Olisi hyvä, jos hiiva ja voi olisivat olleet lämpimässä jo jonkin aikaa ennen
taikinan tekoa.
1/2 l laktoositonta maitojuomaa
175g voita laitetaan mikroon 1 1/2 min.
Sitten lisätään hiiva, 1 dl sokeria, 2tl suolaa, reilu tl kardemummaa, jonka jälkeen kädellä kouraiset seosta pari kertaa. Voi on osittain sulanut.
Sen jälkeen kaadat pussista esim.Sunnuntai tai Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja suunnilleen sen verran kuin arvelet jauhoja tarvittavan. Sekoitat hieman seosta, jolloin näet heti, että jauhoja tarvitsee vähän lisää. Tee seoksesta napakka, mutta ei kovaa. Kun olet sekoittanut riittävästi jauhoja, ei tarvitse vaivata yhtään.Taikina irtoaa astan reunoista.Jätä nousemaan ja leivo, jonka jälkeen annat taas pullien nousta ja sitten paista.
Taikinan tekeminen kestää n. 5 min .
Jos teet tavallisesta maidosta, sokeria täytyy laittaa hieman enemmän!
Riitta

Kdkd

Oli kyllä maailman mauttomin pullataikina😂😂koostumuksesta tuli ihan hyvä mutta niin mauton että seuraavalla kerralla omat mausteet 😂😂

Rolando

4.10. on vakiintunut koko maailmassa Eläinten päiväksi.
Vaikka korvapuustit ovat vastustamattomia, niin olisi ollut kiva valita joku muu päivä vuodesta ettei väheksyttäisi eläinten hätää ja kärsimyksiä.

Korvapuustitaikuri

3 dl sokeria on todellakin liikaa. Jos 5 dl on nestettä niin 1.5 dl sokeria riittää. Sitten vähän lisää korvapuustienväliin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat