Tätä koko kropan superliikettä jokaisen naisen kannattaisi tehdä salilla – ja ei, se ei ole kyykky

Tätä koko kropan superliikettä jokaisen naisen kannattaisi tehdä salilla – ja ei, se ei ole kyykky

Rohkeasti vain sinne vapaapainojen alueelle! Kuva: Colourbox

Maastaveto ei ole naisten kuntosalisuosikki, mutta se ei missään nimessä kuulu vain bodareille. Näin teet liikkeen oikein.Lue koko juttu

Kommentit (7)

Liikkeiden opetus ammattilaisille

Kannattaisi tälläiset asiat jättää ihan asiantuntijoille... Kuvat näyttävät vääränlaista tekniikka, ohjeet ovat väärät ja mukamas kyykky ei myöskään reenaisi keskivartaloa. Kumpikaan näistä siis ei pelkästään riitä keskivartalon harjoittamiseen. Kyykky on silti tärkein jalkaliike mitä voi harjoittaa ja maastaveto tulee heti perässä, muttei tärkeämpänä kuin kyykky. 3:ssa voisi laittaa myötäotteen lisäksi myötä- ja vastaotteen mahdollisuuden. 4:ssa hartiat eivät ole takana, kuten selkäliikkeissä vaan neutraalina ja jännittyneenä alaspäin (siis leveäselkälihas tiukkana). Myöskään jalat eivät ole suorana eikä hieman koukussa, sillä nyt olet jo puhumassa suorinjaloin maastavedosta. Tärkeintä on maastavedossa hyvä aloitusasento, jossa kroppa on tiukkana ja sääret hieman viistossa, ilman että tanko osuu polviin yms. 5:ssa älä katso suoraan äläkä maahan vaan pään pitäisi olla selän linjan suuntainen. Ylhäällä siis katos suoraan eteenpäin ja alhaalla katsos alaspäin n. 2m päähän. Perinteinen- ja sumo maastaveto ovat molemmat haastavia liikkeitä, jotka vaativat enemmän kuin yhden artikkelin katsomisen, jotta tietää mitä tekee. Ei kuiteskaan kaikki tämän lehden lukijat ole kokeneita salillakävijöitä, varsinkaan kun tämä uutinen on tarkoitettu alottelijoille.

Vierailija

Eih......

Älkää ihmiset oikeasti uskoko kaikkea, mitä toimittajat kirjoittavat. Edellinen kommentoija kirjoittikin jo mitä kaikkea tässä on pielessä. 

Täältä saat asiantuntevaa apua muuhunkin treenaamiseen ja syömiseen: PTSamuli.webnode.fi

Toimittaja ei ole liikunta-alan asiantuntija.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Fyssäri

Tuossa jutussahan esitellään jonkinlainen versio suorin jaloin maastavedosta, joka siis eri harjoite kuin maastaveto. Valitettavasti jostain syystä naisille opetetaan aina suorin jaloin maastaveto (koska pitää saada peppu?), vaikka syytä olisi ensiksi opettaa miten raskas taakka nostetaan maasta selän, pakaroiden ja alaraajojen yhteistyöllä. Kliinisen kokemuksen perusteella SJMV näyttää lisäävän alaselkäongelmia ja -kiputiloja, jollei sen rinnalla ole opeteltu ja harjoiteltu maastavetoa.

Sara

Maastaveto ei myöskään ole mitenkää "vaaraton" niin kun artikkeli antaa ymmärtää. Tekniikan tarvii olla kunnossa sillä varsinkin alottelijan on helppo tehdä väärin, jolloin koko taakka nostetaan esim selällä jalkojen sijaan. Sitten saa käydä ensiavusta hakemassa lihasrelaksantteja kun selkä vetää kramppiin. Kaikenlisäksi tääki on ihan päin honkia neuvottu. Kysykää mieluummin kuntosalinne pt:tä neuvomaan jos haluutte opetella maven.

Vierailija

Vastuutonta laittaa näin selkeästi pielessä olevia ohjeita tänne. Kohta on ikilaihduttajat ja naapurin mummot telomassa itteään punttisalilla kun me naisissa on taas neuvottu 😂

Jeppe

Maastaveto on hyvä liike ja kehonrakentajatkin sitä tekevät muttei ole mikään kehinrakentajien ykkösliike mitä toimittaja antaa ymmärtää. Enemmänkin Maastaveto on Voimailijoiden käyttämä liike.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat