Yhdeksän vuoden tutkimuksessa läpimurtolöydös: sokeri herättää syöpäsolut ja saa ne kasvamaan

Yhdeksän vuoden tutkimuksessa läpimurtolöydös: sokeri herättää syöpäsolut ja saa ne kasvamaan

Kuva: Shutterstock

Tuoreen tutkimuksen tulokset saattavat vaikuttaa esimerkiksi siihen, millaista ruokavaliota syöpäpotilaille suositellaan.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Lehninger

Syöpäsolut käyttävät enemmän sokeria, koska muodostuva kasvain ei saa välttämättä tarpeeksi happea sokereiden 100% hyödyntämiseen vaan sokerit hyödynnetään anaerobisesti glykolyysillä ja maitohappokäymisellä---> saman energiamäärän tuottamiseen tarvitaan moninkertainen määrä sokeria verrattuna siihen, jos sokeri voitaisiin käyttää elektronininsiirtoketjussa ja näinollen hapettaa kokonaan... Perus biokemiaa.

Lisäksi tuosta uutisoidusta tutkimuksesta lainaten "However, the findings are not sufficient to identify the primary cause of the Warburg effect. Further research is needed to find out whether this primary cause is also conserved in yeast cells."

Vierailija

Sokeri aiheuttaa ylipainoa, joka on yhteydessä 13 eri syöpään. Tieteellinen tutkimus ei ole löytänyt suoraa yhteyttä sokerin ja syövän välille - ainoastaan ylipainon kautta.

That’s because there is an indirect link between cancer risk and sugar. Eating lots of sugar over time can cause you to gain weight, and robust scientific evidence shows that being overweight or obese increases the risk of 13 different types of cancer. In fact, obesity is the single biggest preventable cause of cancer after smoking, which we’ve written about many times before. - Cancer Research UK

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jonnehdus

http://www.newsweek.com/cancer-eats-sugar-make-tumors-more-aggressive-68...

Tutkimus ei väitä, että sokeri herättää syövän, vaan sokerin todettiin vahvistavan syövän etenemistä, jos satut jostain syystä syövän saamaan. Silti, melkein meillä kaikilla on jonkinlainen syövän esiaste viimeistään kun täytämme 50v ja tämän tiedon nojalla ei ainakaan olisi järkevää antaa syövälle lisävauhtia sokeririkkaalla ruokavaliolla.

jyrk*

"Sokeri aiheuttaa terveysongelmia, ei rasva"

Malhotra kertoo kannustavansa potilaitaan syömään enemmän rasvaa ja nimenomaan täysirasvaisia tuotteita. Rasvattomia tuotteita tulisi vältellä kuin ruttoa. Rasvaa ei tule vältellä lääkärin mukaan edes korkean kolesterolin pelossa.

Sydänlääkäri kertoo olleensa ennen itsekin hiilihydraattien ja sokeripitoisen ruoan suurkuluttaja. Hän puhui rasvattomuuden puolesta ahmiessaan samalla sokeripitoisia muroja ja leipää. Malhotran silmät kuitenkin avautuivat, kun hän luki professori Robert Lustigin teoksen The Toxic Truth about Sugar (suom. myrkyllinen totuus sokerista). Kalifornian yliopistossa työskentelevä professori Lustig väittää teoksessaan, että sokeripitoiset tuotteet ansaitsisivat todellisuudessa samanlaiset varoitukset pakkauksiinsa kuin alkoholikin.

– Se teos avasi silmäni. Mitä enemmän perehdyin asiaan, sitä selvemmäksi se tuli minulle: sokeri aiheuttaa meille terveysongelmia, ei rasva.

Kakkostyypin diabetes = hiilihydraatti-intoleranssi?

Toinen kelkkansa kääntäneistä asiantuntijoista on liikunta- ja urheilulääketieteen professori Timothy Noakes. Noakes puhui vuosikausia urheilijoiden korkeahiilihydraattipitoisen ruokavalion puolesta, kunnes sairastui itse maratonjuoksijana kakkostyypin diabetekseen. Nykypäivänä professori Noakes uskoo vakaasti urheilijoiden saavan energiansa paremmin rasvan ketoneista kuin glukoosista.

– Lustigin kirja aiheutti paljon kritiikkiä seitsemän vuotta sitten, kun se julkaistiin, mutta nyt viesti tuntuu vihdoin menevän perille. Ja se viesti on: liikalihavuutta ei aiheuta syömiemme kaloreiden määrä, vaan se mitä me syömme. Jalostetut hiilihydraatit saavat kehon tuottamaan liikaa insuliinia, joka lisää rasvan muodostumista kehossa, Malhotra muistuttaa.

Malhotra viittaa kirjoituksessaan vielä useaan eri tutkimukseen sekä asiantuntijalausuntoon ja muistuttaa, ettei kukaan käske kuitenkaan syömään vadillista rasvaista juustoa kerralla. Kohtuus täytyy muistaa myös rasvapitoista ruokaa sisältävässä dieetissä. Täysrasvaisia tuotteita ei kuitenkaan professorin mielestä tule demonisoida turhaan. Malhotran mukaan esimerkiksi kakkostyypin diabetesta tulisi oikeasti kutsua nimellä hiilihydraatti-intoleranssi, jotta ihmiset tajuaisivat oikeasti sokerin vaarat.

– Jo modernin lääketieteen isä Hippokrates totesi: anna ruoan olla lääkkeesi ja lääkkeesi olla ruokasi. Nyt on sen aika, että annamme rasvan olla lääkkeemme. Lähde: Daily Mail

jyrk*

Jos olet syöpäpotilas, unohda valtion ravitsemusneuvottelukunnan ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamat ruokavalio-ohjeet. Lääketieteen Nobelilla palkittu saksalainen Otto Warburg (1883-1970) osoitti, että syöpäsolut pitävät sokerista ja kasvavat sen avulla. Noudata siis vähähiilihydraattista (vhh) ruokavaliota ja syö reilusti proteiinia ja rasvoja sisältäviä ruokia, ja täydennä niitä ravintolisillä, myös syöpähoitojen aikana. Vältä sokereita ja nopeita hiilihydraatteja. Viralliset ravitsemussuositukset eivät perustu tieteeseen, vaan vaikutusvaltaisten tutkijoiden lahjontaan.

Kääntäen

Hoikille ja laihoillekin tulee syöpiä. Tiedät siis, että vähärasvaisen ja muutoin tarpeetonta sokeria syömättömän henkilön sairastuessa syöpään jän voi syödä sokeria ilman, että se kiihdyttää syöpäsolujen kasvamista tai lisääntymistä?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat