Uusi ilmiö phubbaus nakertaa parisuhteita: ”Se saa tuntemaan itseni toisarvoiseksi ja tylsäksi”

Kun toinen tartuu puhelimeen, sitä seuraa helposti perässä. Kuva: Shutterstock

Me Naisten lukijat tunnistavat someajan parisuhdeongelman, jossa kännykkä päihittää kumppanin.Lue koko juttu

Kommentit (11)

Nauris_esa

Kun vain koskettaisi minua vaan kun ei. Lapsetkin ihmeissään kun äiti ei kuuntele vaan keskittyy siihen saamarin puhelimeensa! Lähtee kohta tila jakoon ja muksut mukana.

M

Viimeisimmässä suhteessa tämä oli yksi isoimmista ongelmista ihan alusta asti ja varmaan myös osa syy siihen miksi suhde päättyi. Monesti kun mies pyysi kylään niin sain viettää illan itsekseni miehen räplätessä puhelintaan. Myös sänkyyn mennessä puhelin aina mukana ihan siihen asti kunnes oli aika mennä nukkumaan. Monesti sanoin et taidat olla suhteessa luurin kanssa mut miehestä siinä ei ollut mitään ihmeellistä.

sinnukkatinnukka

Joku tolkku pitäis saada tähän uuteen vielä niin suurta huomiota saamattomaan sairauteen kuin polio. Tai vain pahaan tapaan. tai tyhmyyteen. mutta kertoohan se paljon ihmisestä, ei ole kaikki ok jos vaikka puuhaa pölynimurinsa kanssa päiväkaudet ja ennen kaikkea yöt. Tämä on kuin nykyajan muoto vietistä. juuri tätä tarkoitin.Vietti. Sitä pitäisi ohjata oikeaan suuntaan kotona ja koulussa ja joka taholla. Emme pääse eroon puhelimistamme. 

mitäpäs sitä tietokoneella tekis

Vierailija kirjoitti:
Mikäs termi sellaiselle sopisi, joka on niin tietekoneen lumoissa, että ei reagoi mitenkään, vaikka mitä yrittäisi?

Noin 20 vuotta sitten olisin sanonut MUDari. (Pisteet hänelle, ken heti tietää mistä on kyse googlaamatta.)

Evessä ehkä CEO, ESOssa officer, tai muu korkeampi rankki. Tai sitten, jos ei peleistä ja tiiviistä pelejä itseään suuremmista peliyhteisöistä ole kyse, ehkä hän on se "it-guy", jonka täytyy huonosti johdetun firman palkkalistoilla olla työnsä takia valppaana yötä päivää, tai koko korttitalo kaatuu. Voihan hänellä olla myös tulevaisuuden ura mielessä it-, graafista ja luovia aloja yhdistelevässä ammatissa ja opiskelee intohimoisesti itseään kiinnostavaa asiaa: freelancer. Tai haluaa oikeaksi journalistiksi ja seuraa uutisia kaikista mahdollisista aiheista: freelancer taas, tai vapaa toimittaja. Ehkä hän on kiinnostunut bioanalyysista tai datalouhinnasta:  matemaatikko-opiskelija. Ehkä hän haluaa jakaa ja edistää ja ylläpitää vapaan internetin olemassaoloa ihmiskunnan hyväksi: white-hat-hacker tai kansalaisaktivisti.  Ehkä hän kirjoittaa ruokakirjaa omista resepteistään tai muuten vain kirjoittaa: kirjailija, runoilija, sepustelija? Tai hän on jo hiljaisuudessa luonut pienen omaisuuden virtuaalivaluutoilla tulevia häitänne varten: kutsu miksi kutsut, riippuu vähän miten omaisuus on luotu...

Tai sitten kyse on pornosta: ... olkoon ... Tai hän on masentunut ja turruttaa itsensä web-wiihteellä: yksinkertaisesti, masentunut. Tai hänellä on toinen! (*gasp*): pettäjä. Tai hän on Interpolin agentti ja metsästää verkkorikollisia: agentti. Tai hän kirjoittaa vitsejä yötyökseen amerikkalaisille koomikoille (Amerikassa se on päivätyö, joten ole ylpeä): orja. Ehkä hän kirjoittaa pitkään salassa pitämäänsä ajatusta lastenkirjasta: satusetä. Ehkä hän chattailee jostain syystä salaa mummonsa kanssa: sukurakas. Ehkä hän yrittää raapia lisää toimeentuloa vähäisiin tuloihinne vastaamalla toimeksiantoihin crowd-sourcing -sivustoilla: cs-orja. Ehkä hän on addiktoitunut CSGO-pelaaja: cs-orja. Ehkä hän on chat-tukihenkilö ties kenelle, kuka chat-tukea tarvitsee: tukihenkilö. Ehkä hän johtaa salaista super-rikollisten liigaa TOR-verkon kautta: superpahis. Ehkä hän on presidentin salainen neuvonantaja peruskansalaisten näkökulmasta siviilikysymyksissä: [REDACTED]. Ehkä hän onkin seuraava suomalainen miljoonia tienannut nettipokeriammattilainen: Vegas-babeh!.

Ehkä hän pelaa nettishakkia useamman ihmisen kanssa netin välityksellä: shakkimestari. Ehkä hän etsii teille mukavampaa asuntoa tai parempaa autoa: kultsi. Ehkä hän etsii sijoituskohteita vähille varoillenne vaikka vain sinä teet oikeita töitä: Johtaja Turhapuro. Ehkä hän etsii käytettyjä lastenrattaita ja vauvanvaatteita nettikirppiksiltä: lutuna. Ehkä hän etsii jouluksi uusia piparkakkureseptejä ja pääsiäiseksi uutta askarreltavaa: höperö. Ehkä hän etsii niksejä biodynaamiseen vilejlyyn: kuuhullu. Ehkä hän on salaa öisin nettiautokauppias: helppoheikki.

Ehkä hän vain turhaan kommentoi täysin satunnaisia juttuja täysin ylimenevällä tavalla.

Anja

"Ehkä hän vain turhaan kommentoi täysin satunnaisia juttuja täysin ylimenevällä tavalla."

Eli höppänä.
Kiitos, piristit ainakin minua!

®

Addiktiksi.

Addiktion alaisena olevaa, siis jostain aineesta tai asiasta riippuvaista.
Ei alkoholista vaan puhelimesta ja se koskee nykyään varmaan jopa enemmistöä?

Likka.

Meillä taas niin päin, että toinen ei kosketa, ei puhu eikä laita sellaista ruokaa, jota voin syödä. Yritän kommunikoida, silitellä tai kosketella päivän mittaan, ottaa kontaktia, vaan yksipuoliseksi jää. Hoidan laskut, kauppakäynnit ja 3 työpaikkaa. Laitan omat ruokani, pesen omat pyykkini. Toinen lomautuksella töistä, saa kyllä ruokittua lapset kerran päivään, mutta kuluttaa 8 h/pv miettiessään mitä laittaa ruoaksi. Lapset hoitavat omat pyykkinsä, yleispyykin pesee ken ehtii.

Tiskikoneen täyttö/tyhjennys on ihan marttyyritasoa: lapsetkin sen voisivat hoitaa, mutta toinen ei raaski käskeä lapsia ja yleensä alkaa koneen täyttö / tyhjennys siinä vaiheessa, kun olen puolet asiasta hoitanut.
Meillä siivotaan tosi harvoin, yleensä silloin, kun saan paskalaakin noin kerran kuukauteen, kun talossa ei ole 2-3 viikkoon siivottu. Jossain vaiheessa lopulta käytän ainoat vapaahetkeni kauppareissuihin (lasten vaatteet, kodin päivittäistavarat), kodin siivoamiseen ja lasten lääkärikäynteihin, koulun ja kodin välipalavereihin.

Sitten kuittailevat kuukausienkin päästä, kun hermostun asioista. Täysiä yöunia en nuku kuin la-su välisenä yönä, muutoin mennään 5 h:n unilla. Sekstoiselle kyllä kelpaa, mutta vain klo 23 jälkeen sellaisina iltoina, kun menen aamulla töihin 5.30....

Oon liian väsynyt etsimään ratkaisuja. En nalkuta jatkuvasti, kunnon tappelun jälkeen asiat hoituu max 2 vk ja sitten alkaa sykli alusta.

Joten onko mikään ihme, että haluan edes kerran päivään lukea ne hiton uutiset sieltä puhelimen kautta? Helppo se on toisen kotona istua ja lehti lukea, mutta jos minä haluan hetken rauhoittua töiden jälkeen ennen nukkumaanmenoa ja selaan uutiset ja facebookin, niin heti ollaan kiukkuilemassa siitä, kun puhelin on se ykkönen.

Jos hän katsoo telkkaria olkkarissa niin se on hänen ansaittua vapaataan, mutta jos minä katson puhelimesta telkkaria toiselta kanavalta, niin olen puhelimen orja? Jatkuvan töissäolon takia en ehdi lapsieni kanssa viettää aikaa niin paljon kuin haluaisin, ja saan kuulla siitäkin kunniani. Toinen ei kuitenkaan voi luopua mistään, mikä helpottaisi tilannettamme taloudellisesti.
Tää likka lähtee kun lapset on täysi-ikäisiä ja elatusvelvollisuus loppuu.

Näin siis meillä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat