Onnettomuus muutti Anna-Leena Härkösen elämän: ”Karsin elämästäni ilkeät ja kateelliset ihmiset”

Kirjailija Anna-Leena Härkönen luuli kuolevansa pudottuaan hyiseen koskeen viime kesänä. Kuvat: Jouni Harala

Kaksi vuotta sitten kirjailija-käsikirjoittaja Anna-Leena Härkönen täytti viisikymmentä ja samoihin aikoihin kuoli isä. Kriisi ajoi hänet pohtimaan, kuinka haluaa loppuelämänsä viettää. Vuosi sitten Anna-Leena kävi lähellä kuolemaa itsekin.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (23)

Sanasi auttavat monia

Olet upea ja rehellinen, kiitos! Samoin aattelen eutanasiasta. Olisvatpa monet muutkin yhtä rohkeita ja aitoja. Keep on Baby! :)

Vierailija

Kaunis kirjoitus. On ihmisiä jotka kärsivät ja niitä jotka nauttivat, kun saavat muut ihmiset manipuloitua vahingoittamaan yhtä porukassa. Vaikkapa juuri jonkun ulkonäköasian tai liiallisen iloisuuden tai nauramisen vuoksi, joku pitää eristää.
Kun uhri puolustautuu, ollaan luonnollisesti uhrin uhreja.
Mukaan meneminen juttuihin joidenka laajuutta ei tiedä, yhteisöllisyyden tai huuman tai pelon vuoksi, voi tuhota viattomien ihmisten elämän.

Ja taas on uusi aamu

Kiitos, kiitos. Tämä juttu vain vahvistaa käsitystäni siitä, että olen oikealla tiellä. Olen miettinyt mitä elämältäni haluan, ketä elämääni haluan mukaan. On tehnyt kipeää vetää rajoja. Opetella luopumaan ja lakata jatkuvasta miellyttämisestä ja suorittamisesta. Huh, elämäntapamuutoksia mm. raitistuminen jo reilu kymmenen vuotta sitten ja nyt tuli sitten se jokin jälkipoltto. Elämän matkan varrella kertyneiden järkyttävien traumojen läpikäynti ravistelee voimalla, mutta kaikesta huolimatta on suuri kiitollisuus. En voi pyydellä anteeksi lopun ikää olemassaoloani tai silotella asioita, jotka eivät ole syytäni. Vaikka matkan varrella olen varmasti huolestuttanut ja loukannut myös itse muita. On ollut tiukassa opetella jatkuvan empatian ja muista huolehtimisen sijaan antamaan arvoa ja myötätuntoa myös itselle. Jämäköityä vihaamatta ja päästää irti. Aikamoinen prosessi ja paljon, paljon itkua, katkeruudesta ja vihasta irti päästämistä. Välillä hurjia alamäkiluisuja omaan kurjuuden kuoppaan. Ja kuitenkin suuri onni. Olen elossa, olen selviytynyt. Tärkeää on vetää rajat, suojata lempeästi itsensä. Kiitos Anna-Leena, kertomassasi ja kirjoissasi on aitoa elämää. 

Vierailija

Kuinka voi elämästään karsia sellaiset ihmiset, jotka siihen tunkeutuvat rikosten keinoin? Tälläinen voi olla naapurisi, työkaverisi tai joku muu henkilö, jotka hyödyntävät tekniikkaa porukan voimin rikollisiin tarkoituksiin ja tarkoitus on urkkia henkilön yksityiselämästä tietoa kotirauhaa rikkoen. Nettimaailmassa on nykyään asiaan fiksaantuneita ihmisiä, jotka tälläistä tekevät, kaappailevat toisten tietokoneita ja puhelimia haltuun ryhtyen vainoamaan ihmisiä. Nämä varastavat toisen omaisuutta, tunkeutuvat kotirauhaan salakuuntelun,- katselun ja fyysisen tontille tunkeutumisen kautta. He varastavat ja tuhoavat toisen omaisuutta, niin siellä tontilla kuin tietokoneen kovalevyltä. Nämä yksilöt leikkivät urheaa sankaria tai kaiken kattavaa vääryyttä kokenutta uhria ja tekevät häiriintyneitä tekojaan vuosien ajan ennenkuin jäävät kiinni teoistaan. Siinä välissä on jo uhreista hankittu tietoa mm. palkka-, pankkitili-, yksityistä viestintä myöten. He esiintyvät positiviisina, normaaleina ja terveinä ihmisinä, mutta yrittääkö normaali terve ihminen vainota ketään ja tuhota toisten elämää mustamaalausten kautta?

Kuinka tälläiset saat karsittua pois elämästäsi ja jatkettua elämääsi vapaana kuten meille kaikille Suomen perustus- ja rikoslaki suo oikeuden?

Takana tälläisillä ihmisillä on vain kateus, katkeruus omaan elämäänsä, "elämässä koetut vääryydet" jotka saavat silloin isot mittasuhteet, kun jollakulla on jotain mikä pitää tuhota tai varastaa.

Tässäpä miettimistä kaikille. Näitä verkossa ja verkon ulkopuolella toimivia rikollisia toimii sosiaalisessa mediassa, ulospäin he saattavat antaa itsestään hymyilevän, positiivisen, hyvän ihmisen kuvan, mutta teot puhunee puolestaan.

Anita866

Edelleen samalla aaltopituudella Härkösen kanssa,voimaannuttavaa,kiitos avauksesta Anita Laatta,kaikelle muulle voi jotakin mutta kuolemalle ei.JOs karsii ilkeät ihmiset elämästään on kyllä aika yksin,heh.Jonkun ilkeys alkaa näkyä vasta vuosien päästä,osaa peittää sen.,hiljaisuudella,siksi pidän räpätäteistä ja satusedistä.terv Anita,yksin oot sinä ihminen kaiken keskellä yksi,äiti on vierellä kun synnyt,mutta äiti voi hävitä#voi meitä....

Vierailija

Lihavat ovat iloisia ja puheliaat hyväntuulisia.

Laihat kiukkuisia ja hiljaiset huonotuulisia?

Nämä stereotypiat eivät ole totta ja harmittomin ulkokuori joka vähiten pistää silmään, voikin pyhittää elämänsä sille, että värvää ihmisiä tekemään haittaa jollekin ja samalla esittää vakuuttavasti uhria tai sankaria. Ulkokuori ei kerro ihmisestä mitään.

Vierailija

Ei todellakaan ulkokuori kerro mitään. Kuka tahansa voi puhua ja tehdä mitä tahansa, kun selän käännät. Parasta olisi luottaa itseensä kaikkein eniten ja pitää kuitenkin tuntosarvet ylhäällä muiden ihmisten suhteen. Ihmisissä on kautta aikojen ollut eläimellinen laumautumisvietti ja se tarkoittaa sitä, että joku yleensä on aina se, jota vieroksutaan jollakin tavalla. Tämä näkyy työpaikka- ja koulukiusaamisina, ja nykyään vainoamisilmiönä. Esim. laittomasti toisten yksityiselämään tunkeutuminen salakuuntelun, salakatselun ja muun vakoilun muodossa, ja sitten osoitellaan porukan voimin kuinka se uhri on se kaikkein viallinen kaikilta osiltaan mitä hän on ja mitä hän tekee ja puhuu. Omaa itseä ja omaa toimintaa ei nähdä millään tavalla viallisena tai haitallisena tai rikollisena.

Vierailija

Olen itse käynyt viimeisen vuoden aikana hurjia juttuja läpi ja ollut myös aivan hilkulla kuolla. Nyt tunnistan tuon saman kiitollisuuden tunteen, se on ihan mahtavaa. Kiitos avoimuudesta, rehellisyydestä, rohkeudesta ja mainioista kirjoista!

Vierailija

On olemassa rajattomia ihmisiä, joille toinen ihminen on vain väline, ja jotka nauttivat aiheuttamastaan kivusta.

Heille yhtä vähän kuin toisen koti on pyhä, on sitä toinen ihminen ja hänen hyvinvointinsa. 

He nauttivat toisten tahallisesta vahingoittamisesta ja kulkevat hyvämaisena sankarin tai uhrin viitassa, vaikka esimerkiksi järjestäisivät tahallista meteliä, haluten tahallisesti rikkoa jonkun kotirauhan. 

Nämä keksivät kaikenlaista kiusaa ja haittaa, porukassa yhdelle. 

On kuitenkin hyvä lukea, että Suomessa kuitenkin enemmistö kunnioittaa ihmistä ja hänen kotiaan täysin itsestään selvänä asiana.http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005256793.html

Vierailija

Hieno kirjoitus! Kerrankin rehellisiä ajatuksia toisia ihmisiä loukkaamatta. Vapaana eläminen valitettavasti taitaa merkitä sitä, ettei voi olla monenkaan ihmisen kanssa läheisessä tekemisessä. Ihmisten mielipiteet, kateus ja kritiikki aiheuttavat huonon olon itselle ja vaikeuttavat omien valintojen tekemistä. Omia erilaisia valintoja pitää selitellä ja hyväksyttää muilla. Oman vapauden hinta on usein yksinäisyys. Mutta niin kuin Härkönen sanoi, vapaaehtoinen yksinäisyys ei tunnu pahalta.

Vierailija

USA:ssa lapsi joutui syytteeseen ja tuomittiin miehen yllyttämisestä itsemurhaan, vaikka oli alussa viestitellyt hänelle kieltoja mutta ilmeisesti lopulta halusi miehen tekevän jotain, jotta mies saisi apua.

Suomessa on aikuisia "ihmisiä"jotka yllyttävät anonyymina nuoria viattomia hyviä ihmisiä vahingoittamaan itseään. Esimerkikiksi keksimällä trolleja, joissa kiusattuna oleminen saisi harkitsemaan pahan tekemistä itselle

On " ihmisiä", jotka lietsovat vihaa ja ovat onnellisia, mitä enemmän pahaa ja surua ja kärsimystä saavat aikaan. Nämä aloittavat näennäisesti asiallisella kielellä ja toistamalla ja toistamalla blogistien vihaamista, joissa kuitenkin etsitään virhettä.

Kun tähän negat kyttäämiseen saadaan paljon mukaan ja uhri puolustautuu, tulee suutuksissa ja stressaantuneena sanotuista asioista syy vihaan.

Jotkut opettavat lapsensa olemaan uhrinsa uhri, potkimasn porukassa, ennen muita "taitoja"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat