Tutkimus: Perunoiden syöminen lisää korkean verenpaineen riskiä

Esimerkiksi perunoissa, valkoisessa leivässä ja makeissa herkuissa on korkea glykeeminen indeksi. Kuva: Colourbox

Tuoreiden tutkimustulosten mukaan neljä annosta perunaa viikossa altisti korkealle verenpaineelle.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Totuus esiin

Tietenkin perunoiden syönti on haitallista. Yhtä haitallista, kuin muidenkin hiilihydraattien eli sokerien. Noistahan koko diabetesepidemia on lähtöisin.

kiva elämä

Verenpaine aina ollut yhtä hyvällä tasolla eli enemmän alhainen. Joten perunan syönti ei ole vaikuttanut siihen millään tavalla. Itse en usko koko juttuun. Syön kaikkea ja kuuntelen kehoani, se on pitänyt ainakin minut terveenä! Tosin en kovasti edes stressaa tai murehdi asioista. Annan vain elämän viedä mennessään.

Vierailija

Toivottavasti ymmärrät myös niitä, joille 'vääristä' ruuista on haittaa esim. erilaisten sairauksien  vuoksi.  Söin työpaikkaruokaa (= paljon perunaa, riisiä, makaroonia sisältäviä ruokia) aikaisemmin, pidin taukoa ja oli omat eväät. Palasin takaisin perunavoittoiseen työpaikkaruokaan, ja huomasin, kuinka oloni taas alkoi mennä huonommaksi ja olin jatkuvasti turvoksissa.  Verenpaineet ovat olleet koholla. Tarkkailen mitä tapahtuu nyt, kun syön taas 'oman pään' mukaan. 

Tässä vuosien varrella olen huomannut, että kun syö mitä pää kertoo eli tekee ruokaa ja syö mielihalujensa mukaan, ruokavalio muotoutuu terveelliseksi, yksilöllisesti terveeksi, itsestään. Kasvisvoittoiset salaatit, pähkinät, hedelmät, marjat, paljon tumman vihreää (tekee mieli esim. usein pinaattia) ja janojuomaksi vettä... yksinkertaista ja helppoa. Kaikkea sopivasti ja herkuttelu myös sallittu.  :) Sallitaan elämä. <3

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat