Kuningatar Elisabet onnistui vielä kerran tunkemaan prinssi Charlesin ja Dianan väliin

Lukittu
Prinssi Williamin ja Katen tyttövauva sai nimekseen Charlotte Elizabeth Diana. Kuva: Reuters

Pikkuprinsessan nimien järjestys on tuskin sattumaa.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Briteissa ei ole samaa pakkomielletta nimilitanian sointuvuudesta kuin Suomessa ja on tosi tavallista etta nimet ovat suomalaisittain oudossa jarjestyksessa.  Esimerkiksi kuningattaren nimi On Elizabeth Alexandra Mary. Mutta kai tastakin saa skandaalinpoikasen revittya jos oikein kovasti yrittaa.

Englantilaisittain lausuttuna Charlotte Elizabeth Diana kuulostaa kyllä PALJON paremmalta kuin tuo "Charlotte Diana Elizabeth". Toki suomalaisittain lausuttuna on toisin päin, mutta sillä nyt ei ole yhtään mitään merkitystä, nimen kantaja ja käyttäjät kun eivät suomea puhu. Tämä suomalaisten ehdotus olisi englantilaisen suussa tönkkö lausua. Charlotte loppuu ääntämykseltään konsonanttiin, Diana taas alkaa konsonantilla loppuen vokaaliin, ja Elizabeth alkaa vokalilla. Dianan ollessa viimeisenä ääntäminen helpottuu huomattavasti. Lisäksi nimet sointuu yhteen huomattavasti paremmin (oikein lausuttuna!) tuossa kuninkaallisten valitsemassa järjestyksessä. En usko että kukaan englantilainen allekirjoittaisi tätä Suomessa pyörivää väitettä nimien "väärästä järjestyksestä".

Ruotsalaisten keskustelupalstoilla on moitittu, että Victorian tyttären nimilitania "Estelle Silvia Ewa Mary" ei ole kovinkaan onnistunut eivätkä nimet yhteensointuvia. Mutta pääasia lienee, että on vanhempien maun mukainen. 

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat