Energiaa koko viikoksi!

Arjen tohinan keskellä monipuolinen ja energiarikas ruokavalio voi jäädä haaveeksi. Olen todennut hyväksi keinoksi varata jääkaappiin purkkeja, joissa on valmiiksi höyrytettyjä ja/tai mausteliemeen säilöttyjä kasviksia sekä valmiiksi keitettyjä linssejä, papuja ja vaikkapa maukasta, hiilihydraattipitoista Kvinoaa. Pidän usein sunnuntai-iltana viikon päättävän purkitussession ja lataan jääkaapin valmiiksi alkavaa viikkoa varten.

Itselläni on aina varastossa myös erilaisia pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja hedelmiä ja marjoja, lue viime viikon postaukseni aiheesta ruokakaappi-inventaario! Aterioista saa tuunattua helposti ja nopeasti maittavia, kun kaikki ainekset ovat valmiina, ja niistä voi sitten vaan nopeasti kasata annoksen työpäivän päätteeksi, treenin jälkeen, tai kita ammollaan kiljuvalle jälkikasvulle.

Tykkkään kovasti erilaisista bowleista, eli kulhoannoksista, jotka ovat tällä hetkellä todella trendikkäitä. Kulhon pohjalle voi laittaa vaikkapa keitettyä riisiä, tai nuudelikeon, joka topataan, eli sen päälle kasaillaan juurikin noita eri värisiä kasviksia + rousketta pähkinöillä ja siemenillä. Vegepurkkien sisällön lisäksi kulhoon tai lautaselle voi lisätä pikapaistettua kanaa, uunikalaa, keitettyä kananmunaa, mitä tahansa mieli tekee. Pirteät vegepurkit myös inspiroivat aina jääkaapille mennessä, jos niistä tekee kivan näköisiä. Siihenkään ei tarvitse käyttää hirveästi aikaa, kunhan yhdistelee purkkeihin eri värisiä ja muotoisia kasviksia, niin lopputulos houkuttelee luomaan ihanan silmää hiveleviä annoksia.

 

Sitten taikasana: KASTIKE!

 

Tässä oma suosikkireseptini, joka toimii KAIKEN kanssa:

 

  • 0,75 dl paahdettua seesamsiemenöljyä
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 0,5 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • puolikkaan limen mehu
  • teelusikallinen hunajaa
  • (hyppysellinen kuivattua chiliä)
  • Sekoita aineet keskenään ja lorauta bowl-annoksen sekaan!

 

Ja loppuun vielä muutamat purkitusidikset...

Säilö etikkaiseen mausteliemeen:

- porkkanalastuja (vuole kuorimaveitsellä)

- kurkku- ja porkkanasuikaleita (toimivat myös naposteluun)

- retikkaraastetta 

- punajuurikuutioita- tai raastetta

 

Höyrytä valmiiksi:

- vihreitä papuja

- punakaalia

- bataattia

- lehtikaalia

Kommentit (2)

Smettis

Kiitos, tosi hyviä vinkkejä ja mikä ilo silmille nuo purkkien sisältä :) Tarvetta olisi vielä HYVÄLLE etikkaiselle mausteliemelle. Vasta nimittäin tein, mutta ei oikein tullut sellainen lopputulos, mikä kannustaisi tekemään uudestaan.

Mariela
Liittynyt18.6.2018

Moikka Smettis! Ihana kuulla, että inspiroiduit. Hyvän etikkaliemen hallinta onkin haastavaa... Olen itse tehnyt joskus tällaisen herkkuliemen, kokeile:

• 1,5 dl vettä

• 0,5 dl etikkaa

• 3 rkl sokeria

• juustokuminaa, korianterinsiemeniä, rosépippuria, maustepippuria (hyppysellinen kutakin kokonaisina)

• 1 tl ruusuvettä

Kiehauta vesi ja etikka, lisää joukkoon sokeri ja sekoita. Lisää mausteet ja ota pois liedeltä. Peitä kattila ja anna liemen maustua yön yli, tai vähintään kolmen tunnin ajan. Siivilöi mausteet pois ja lisää liemeen ruusuvesi. Pullota ja säilytä jääkaapissa, tai kaada vegepurkkiin samantien! Toimii erityisen hyvin punajuurille! <3

Seuraa 

Tässä blogissa Mariela Sarkima johdattelee lukijat matkalle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hän on itse käynyt läpi ison elämänmuutosprosessin ja pistää nyt parhaat palat oppimastaan kiertoon. #YESICAN-blogissa Mariela jakaa inspiraatiota, harjoituksia, kauneudenhoito- ja hyvinvointivinkkejä sekä meditaatio- ja läsnäoloharjoitteita. 

Hyvinvointi on jo meissä, kaivetaan se esiin!

Me Naiset -lehdestä löydät Marielan #YESICAN-palstan ja paljon muuta ihanaa sisältöä. Tilaa Me Naiset #YESICAN-erikoishintaan tästä!


 

Blogiarkisto

2018
Elokuu
Heinäkuu