Jos hiukset haluaa saada näyttämään kuohkeilta ja pysymään puhtaina mahdollisimman pitkään, avainsana on kahden kierroksen pesutaktiikka. Huolellisesti pesty ja huuhdeltu tukka tottelee ja käyttäytyy kiltisti, jolloin arki helpottuu, eivätkä huonot hiuspäivät saa mieltä synkistymään.

 

Mainos

 

Tässä vielä oikeaoppisen hiustenpesun ABC:

Ensin kannattaa tehdä nopea esipesu, jolla suurin osa muotoilutuotteista ja epäpuhtauksista irtoaa hiuksista.

Sitten varsinainen pesuohjelma, johon sisältyy kunnon vaahdotus. Varsinkin kallonpohja ja niskahiukset kannattaa vaahdottaa huolella. Pitkä- ja paksuhiuksisille suosittelen päällihiusten nostamista pois tieltä ja niskan puhtaaksi rapsuttelua ihan erikseen.

Huuhtele shampoo huolellisesti huljuttelemalla vettä oikein kunnolla hiuspohjaan. Muista huuhdella myös niska kunnolla, ettei shampoo jää kutittelemaan päänahkaa.

Ennen hoitoaineen levittämistä ylimääräinen vesi kannattaa rutistaa pois, jotta hoitsikka pääsee imeytymään syvälle hiuksiin.

Hoitoaine on tarkoitus levittää pääasiallisesti hiusten latvoihin. Sitä voi myös hyvin levittää hiuspohjaa hoitamaan, kunhan vaan muistaa lopuksi huolellisen huuhtelun

Anna hoitoaineen vaikuttaa muutaman minuutin ajan ennen  huuhtelua, hiusten ei kuulu jäädä liukkaan tuntuisiksi hoitoaineen jäljiltä! Jos hiuspohjaan ja hiuksiin jää hoitoainetta, ne tuntuvat ja näyttävät nopeammin likaisilta ja niitä on vaikea saada ilmaviksi.

 

Hoitoaineen oikea määrä:

Lyhyille ja hennoille hiuksille  espressolusikallinen

puolipitkille ja normaalipaksuisille teelusikallinen

pitkä- ja paksuhiuksisille ruokalusikallinen

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (5)

Vierailija

Pitkiin hiuksiin ruokalusikallinen ?  Sen kun näkisin että takapuoleen asti oleviin hiuksiin riittää tuollainen määrä. 

Mariela
Liittynyt18.6.2018

No jos on niin SUPERPITKÄ hiukset, niin ehdottomasti tietenkin enemmän! :D Menee varmasti 2-3 rkl, vai paljonko joudut itse käyttämään?

Vierailija

Kyllä näihin se 3rkl menee ainakin, en kyllä yleensä suihkussa edes kastele hiusten pituuksia vaan suoritan pelkän päänahan pesun hiukset letillä muovipusilla suojattuna. Hiusten koko pitudeen pesen n. 2kk mutta ei nämä kyllä tunnu edes kovin pitkiltä hiuksilta, mutta kai näihin on niin tottunut.

Vierailija

Jep, pitkä JA paksuhiuksisena komppaan, että ainakaan luonnonkihariin en ole löytänyt sellaista hoitoainetta, jota riittäisi tuo ruokalusikallinen. Lyhyisiin paksuihin riitti, mutta ei enää polkasta pidempiin..

Mariela
Liittynyt18.6.2018

Niinhän se on, ettei hiusten pituus kerro ihan koko totuutta. Vuosia kampaajana työskennelleenä olen todennut, että jos hoitoaine on oikeanlainen, hiusten pituuteen ja kuntoon/paksuuteen passeli, niin vähempi ON enempi. Vatii toki perehtymistä löytää Se Täydellinen Tuote ja helposti tulee kiireessä lotrattua... ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tässä blogissa Mariela Sarkima johdattelee lukijat matkalle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hän on itse käynyt läpi ison elämänmuutosprosessin ja pistää nyt parhaat palat oppimastaan kiertoon. #YESICAN-blogissa Mariela jakaa inspiraatiota, harjoituksia, kauneudenhoito- ja hyvinvointivinkkejä sekä meditaatio- ja läsnäoloharjoitteita. 

Hyvinvointi on jo meissä, kaivetaan se esiin!

Me Naiset -lehdestä löydät Marielan #YESICAN-palstan ja paljon muuta ihanaa sisältöä. Tilaa Me Naiset #YESICAN-erikoishintaan tästä!


 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Elokuu
Heinäkuu

Instagram