Tämä postaus on toteutettu yhdessä Egon kanssa. 

Mutustelepa hetken aikaa tämän postauksen otsikkoa, sano se vaikka ääneen: ONNI ALKAA ITSESTÄ. Tuon todempaa lausetta en juuri nyt keksi. Kuulostaa jälleen kerran hyvin yksinkertaiselta, mutta kuinka moni todella uskoo lauseeseen ja elää sen mukaan?

 

Onnea ei voi ostaa, eikä kukaan toinen

voi sitä itselle ojentaa.

 

Kaikki lähtee oman itsen sisältä, siellä on oman onnellisuuden siemen. Sama onnen siemen on istutettu jokaiseen ihmiseen iästä, asuinpaikasta, tai vaikkapa omasta taustasta ja sosiaalisesta asemasta riippumatta. Olisi tekopyhää sanoa, etteivätkö mitkään ulkopuoliset tekijät vaikuttaisi oman onnen potentiaalin hyödyntämiseen. Tottakai on elämäntilanteita, jotka tuntuvat epäreiluilta ja epäonnisilta. Annetut eväät ja omat lähtökohdat eivät välttämättä ole ne suotuisimmat, mutta siitä huolimatta onni alkaa aina itsestä. Elämässä tulee vastoinkäymisiä, tiukkoja mutkia ja pitkiä, väsyttäviä ylämäkiä. Noissa hetkissä voi tuntua, että ote omasta onnesta lipsuu, tai tuntuu, että se katoaa ulottuvilta kokonaan. Silloin ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin uskoa ja luottaa. Ne pitävät kiinni itsessä, ankkuroivat oman onnen ytimeen.

Tottakai onni saa bensaa liekkeihin myös itsen ulkopuolisista asioista! Ajatellaanpa vaikka ONNISTUMISTA, jo sana itsessään sisältää onnen. Tai ehdoton rakkaus, hyväksyntä, tällaisena kelpaaminen… Kaikki tärkeitä, positiivisia asioita, jotka ruokkivat onnen kokemista.  NYT HUOMIO!!! Jos et ensin koe näitä tuntemuksia itse itsestäsi, vaan hapuilet niitä ulkopuolelta, silloin siirrät vastuun. Onnesta tulee jostain muusta asiasta/ihmisestä riippuvaista ja näinollen katoavaista.

 

 

Vaikka on päiviä, jolloin oma energisyys ja positiivisuus ovat kadoksissa, tiedän omistavani oman onneni, I BLOODY OWN IT!  Tuohon tunteeseen voin aina tukeutua. Onnen ei suinkaan ole tarkoitus olla jatkuva euforian tila, jossa leijaillaan ilman huolta huomisesta. Itselleni onnellisuus on ennenkaikkea käynnissä pitävä voima, joka tuntuu taustalla koko ajan. Heikkoina hetkinä, kun en pääse onnentunteeseen kiinni, riittää, että luotan ja uskon, muuta ei tarvita. Tiedän, että jossain vaiheessa helpottaa ja pääsen jälleen ottamaan käyttöön oman voimani, oman onneni.

 

"Kel' onni on, se onnen kätkeköön!",

 on pöljin sanonta, mitä koskaan on keksitty!

 

Omaa onneaan ei tarvitse säästellä tai piilotella, se ei lopu kesken! Todellisuudessa sen näyttäminen ja jakaminen auttaa lisäämään onnentunnetta entisestään. Aito, vilpitön onni leviää ja tarttuu, onnellisen ihmisen seurassa on helppo ja hyvä olla. Onnen voisi mielestäni yhtä hyvin määritellä tasapainoksi ja kokonaisvaltaiseksi hyvinvoinniksi, joka säteilee ulospäin houkutellen lisää positiivista ympärilleen. Paitsi jos kokee itse olevansa onnea vailla. Silloin jonkun muun säteily voikin saada oman mielen synkistymään. Tähän kannattaa jälleen pysähtyä hetkeksi. Toisen onni ei millään tavalla voi olla sidoksissa omaasi, koska sinä vastaat omasta onnestasi itse. Pidäthän siis huolta, että tunnistat ja tunnustat sisäisen onnesi, etkä peilaa tai vertaa toisiin. Pidä itsestäsi huolta niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, se on ainoa keino huoltaa onnea.

 

 

 Onni ei ole kiinni siitä kuinka paljon ja mitä kaikkea omistat. Se ei myöskään liity millään tavalla omaan ulkonäköön tai asemaan yhteiskunnassa. Onni on vain ja ainoastaan kiinni siitä kuinka syvässä yhteydessä olet itseesi ja millä tavalla elät elämääsi.

 

Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

  •  Mitkä arvot edellä vaikutan ja toimin?
  •  Onko tekemisessäni aina sydän mukana?
  •  Ohjaako empatia, vai oman edun tavoittelu elämääni?
  •  Kuinka kohtelen toisia?
  •  Kuinka kohtelen itseäni?
  •  Olenko onnellinen näin toimiessani?

 

 

Omaan onneen voi ankkuroitua parhaiten kysymällä näitä kysymyksiä itseltään vuorovaikutustilanteissa muiden kanssa ja erityisesti oman pään sisäisenä puheluna. Joka kerran kun huomaat toimivasi niin, ettei se tunnu sinusta itsestäsi hyvältä, toimit omaa onneasi vastaan. Jos tunnistat mielessäsi katkeria tai muuten kielteisiä ajatuksia oman onnentunteesi esteenä, pysähdy tarkkailemaan. Tulevatko ajatukset ulkopuolelta, liittyykö joku toinen henkilö/ tilanne/ tapahtuma kielteisyyteen? Muistuta itseäsi siitä, että onni on sisälläsi. Onni on ainoa asia maailmassa, minkä todella voi omistaa. Se kuuluu sinulle, eikä kukaan voi ottaa sitä pois. Älä kuitenkaan pidä siitä liian tiukasti kiinni, sillä onni on voimakasta energiaa, joka on tarkoitettu liikkumaan, leviämään ja pitämään maailma pyörimässä! Ei sen vähempää. ;) Auta onneasi laajenemaan, hymyile ja kohtaa. Anna kun sinulla on annettavaa ja uskalla ottaa vastaan.

 

Omista onnesi ja nauti siitä, että se pulputtaa ehtymättömänä lähteenä sisälläsi.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Tässä blogissa Mariela Sarkima johdattelee lukijat matkalle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hän on itse käynyt läpi ison elämänmuutosprosessin ja pistää nyt parhaat palat oppimastaan kiertoon. #YESICAN-blogissa Mariela jakaa inspiraatiota, harjoituksia, kauneudenhoito- ja hyvinvointivinkkejä sekä meditaatio- ja läsnäoloharjoitteita. 

Hyvinvointi on jo meissä, kaivetaan se esiin!

Me Naiset -lehdestä löydät Marielan #YESICAN-palstan ja paljon muuta ihanaa sisältöä. Tilaa Me Naiset #YESICAN-erikoishintaan tästä!


 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Elokuu
Heinäkuu