Ihanaa, lauantai! Ei enää niinkään karkkipäivä, vaan TREFFIPÄIVÄ!!! Eikä tiedossa olekaan mitkä tahansa treffit, vaan ne ovat parhaassa seurassa, nimittäin minun itseni kanssa. Olen käynyt säännöllisen epäsännöllisesti treffeillä itseni kanssa jo neljän vuoden ajan. Olen tehnyt tätä sekä parisuhteessa, että sinkkuna ollessani. Treffeillä käymisestä on muodostunut hauska tapa, voisin jopa sanoa, että rakas harrastus.

 

Moni kammoaa ajatusta itsekseen istuskelemisesta ilman mitään sijaistoimintaa. Suosittelen kuitenkin lämpimästi kokeilemaan viettää aikaa itsensä kanssa omasta seurasta ja omista ajatuksista nautiskellen, ei sitä puhelinta ”oikeilla” treffeilläkään plärätä, ellei treffiseura ole tylsää. Äläkä mene helppoon väittämällä olevasi tylsää seuraa, tutustu itseesi! Treffeille kannattaa lähteä ihan samalla asenteella kuin olisi menossa ulos seurassa. Mekko päälle ja punaa huuliin! Sitten vaikka yhdelle drinksulle, syömään ja leffaan. Itselläni mukana kulkee usein joku hyvä kirja sekä päiväkirja, jotka kaivan esiin, jos tuntuu, että haluan käydä kunnon keskusteluja itseni kanssa, tai uppoutua hetkeksi hyvään tarinaan. Useimmiten molemmat kirjat ovat kuitenkin jääneet laukun pohjalle ja olen vaan nautiskellut omasta hyvästä seurastani, ihmisten tarkkailusta ja ympäröivästä tunnelmasta.

 

 

Olin viimeksi treffeillä itseni kanssa viime sunnuntaina. Lähdin ensin kävelemään Helsingin keskustaan. Täällä on tällä hetkellä varsin kansainvälinen tunnelma kun koko kaupunki on täynnä turisteja. Päädyin istuskelemaan toviksi Tuomiokirkon rappusille, ympäriltä kuului italiaa, portugalia, kiinaa, japania, savoa ja rolloa. Sen jälkeen menin lounaalle ja nautin lasin kuohuvaa. "Pöytä yhdelle, kiitos." -pyyntö vieroksutti ennen, mutta nykyään sanon sen reippaalla ja kuuluvalla äänellä. Nautiskelin kaikessa rauhassa hyvästä ruoasta ja ravintolan sunnuntaitunnelmasta. Kirjoittelin muutamat rivit päiväkirjaani, jonka jälkeen jatkoin kaupunkikäyskentelyäni suosikkisoittolistaani kuunnellen.

 

 

Olen huomannut, että tällaiset itsen kanssa vietetyt paineettomat hetket ovat omiaan antamaan energiaa arkeen. Aina ei tarvitse mennä kehoa ja mieltä avaavalle yin joogatunnille, tai tehdä pitkää metsäkävelyä. Tottakai tuollainen laatuaika itsen kanssa on aina ihanaa, mutta myös extemporé kahvi-, kirjasto- tai museotreffit toimivat hyvinä voimaannuttajina. Näitä omia hetkiä täytyy vaan osata vaalia! Jos ajattelee kuluttavansa omaa aikaansa kaivaten samalla jotain jakamaan hetki itsensä kanssa, on treffien tunnelma pielessä. Ei kuulosta kovin hyviltä treffeiltä, jos samaan aikaan haikailee jotain muuta tai jonnekin muualle... Kaikkia hetkiä ei tarvitse aina jakaa jonkun kanssa. Myöskään kaikkia hetkiä ei tarvitse tehokäyttää, aina ei ole pakko ratkaista tai selvittää jotain. Usein se, että vaan viettää aikaa itsen kanssa saa asioita ja oivalluksia liikkeelle. Treffeillä ollessani olen mm. tunnistanut ja kohdannut oman onnentunteeni ja tiedostanut tyytyväisyyteni. Olen tottakai myös kohdannut tyytymättömyyteni ja nostanut aiheen pöydälle treffeillä itseni kanssa. Välillä täytyy työstää, mutta deittipäivänä hommassa on hyvä pitää tietynlainen kepeys. ”Hei, eiköhän jatketa tästä aiheesta toiste, ja nyt vaan nautiskellaan tästä ihanasta ajasta, mitä saadaan yhdessä viettää!” Tuokin on todella tervehdyttävää, jopa helpottavaa. Asioita ehtii kyllä puida ja pohtia, välissä on hyvä huokaista itsestään ja omasta seurastaan nauttien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (8)

Vierailija

Kaunis kuva tuo tuomikokirkon rappusilla. Se antaa hieman toivoa että kaikki lepakot eivät olisi karanneet tapulista.

Mariela
Liittynyt18.6.2018

Kiitos. :) Lepakoista en osaa sanoa, niitä ei kyllä näkynyt... Tosin olin kirkolla päiväsaikaan, eli voi olla, että olivat unilla, tai sitten tosiaan karanneet tapulista. Täytyy tarkistaa tilanne joku ilta tai yö! :D

Punaposki

Vau! Ihana tapa! Otan kyllä vinkistä kiinni ja laitan kalenteriin deittimerkinnän.

Mariela
Liittynyt18.6.2018

Kyllä, näin on. Seurassa oleminenkin on ihanaa, mutta itsensä kanssa ajan viettämisestä saa ihan erilaista voimaa. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tässä blogissa Mariela Sarkima johdattelee lukijat matkalle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hän on itse käynyt läpi ison elämänmuutosprosessin ja pistää nyt parhaat palat oppimastaan kiertoon. #YESICAN-blogissa Mariela jakaa inspiraatiota, harjoituksia, kauneudenhoito- ja hyvinvointivinkkejä sekä meditaatio- ja läsnäoloharjoitteita. 

Hyvinvointi on jo meissä, kaivetaan se esiin!

Me Naiset -lehdestä löydät Marielan #YESICAN-palstan ja paljon muuta ihanaa sisältöä. Tilaa Me Naiset #YESICAN-erikoishintaan tästä!


 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Elokuu
Heinäkuu

Instagram