Sunnuntai  ❤️

 

Vitsi, että eilen ja koko viime yön satoi taukoamatta. Yöllä paukkui ukkonen, josta koirat hermostuivat ja meille tuli hiukan rikkinäinen yö. Aamuun mennessä sade oli lakannut mutta taivas oli kovasti pilvinen. Vaihto-ehtona olisi jäädä sänkyyn löhöämään, kiva ajatus sinänsä kirjan kanssa, taikka nousta varhain, juoda kahvi, ottaa suihku ja hypätä mopon kyytiin. 

Sunnuntai on minun vapaapäivä ja pieni maisemanvaihto on aina välillä paikallaan. Ajatuksena oli, olla reipas ja hurauttaa varhain aamusta Ubudista noin tunnin ajomatka Cangguun ja  siellä ashtanga jooga harjoitus Samadi Bali salilla. 

Kun varhaisen aamun pimeys vaihtui sinertävään valoon, olin tehnyt päätöksen, satoi tai paistoi, ihan sama, menen Cangguun. Sade alkoi jälleen uhkaavasti ripsimään, perhana! No ei se mitään, oranssi sadeviitta ja kypärä päälle ja kassin suojaksi iso musta jätesäkki. Ei ihan suoraan Voguesta tämä look mutta toimii sadekelillä ja pitää lähes kuivana tunnin mopomatkan. 

Koko matkan satoi taukoamatta. Hehkuvan oranssi sadeviitta ei pettänyt. Kädet ja etenkin sormet menivät vain melko kylmiksi. Paikalliset naiset ajavat täällä villasormikkaat käsissä, mikä voi alkuun näyttää hassulta, mutta lähdeppä ajamaan pitempää matkaa vihmovassa sateessa. Näpit jäätyy! Seuraava hankinta; ajohanskat. 

Vaivannäkö kannatti: tein ashtanga jooga harjoitukseni ihanassa viihtyisässä Samadi Bali jooga-shalassa. Autuaan hikisen session jälkeen sade oli jälleen tauonnut ja harhailin onnellinen virne naamalla Samadin sunnuntain 'Farmer's Market' ihanilla luomu-markkinoilla. Ostin heti ensimmäiseksi suosikki-herkuani: banaani-manteli brownies, jossa sisällä on ihanaa löllöä suklaa mössöä tai kiisseliä. Se sulaa suuhun ja melkein puren kieltäni kun innoissani sitä ahmin ja tuskin muistan välillä hengittää. Se on ihan parasta! Se meni siis loistavasta alkupalasta. Seuraavaksi oli vaikea mutta mieluisa valintatehtävä: mihin suuntaan aamiaiselle? Canggu on täynnä toinen toistaan mahtavampia ravintoloita, kahviloita, warung-ruokaloita, aamiaspaikkoja ja vaikka mitä.

Sunnuntain sadepäivän teemaan sopi hyvin tällä kertaa paikka nimeltä "Cloud 9". Tämä inspiroi minut havaitsemaan ja filosofoimaan sen, että jopa kauhea kaatosade-päivä voi kääntyä aivan ihanaksi. "It's all in your mind." Eli todellakin. Ihan itsestä kiinni minkälaisen päivän itselleen haluaa säveltää. Minkälaisen sävyn haluaa maalata taikka millä nuotilla laulaa. Cloud 9 eli pilvi yhdeksän, taikka suomenkielinen käännös olisi "olla seitsemännessä taivaassa". 

Tässä katselen maisemaa riisipellolle ja nautin muiden valmiiksi laittamaa aamiaista. Olen tässä hetkessä. Vanhenen, olen lähempänä viittä-, kuin neljääkymmentä ja en voisi voida paremmin! Kehossa on tiettyjä kremppoja mutta mieleen, sieluun ja sydämeen on saapunut tyyni rauha, kiitollisuus ja ilo. Elämä tapahtuu tässä ja nyt. Joka päivä on valinta. Millä jalalla nousen. Mitä valintoja teen. Suomalainen sanonta: "Jokainen on oman onnensa seppä", niinpä. 

Mistä sinä löydät inspiraation lähteä liikkeelle? 

Ps. Tätä kirjoittaessa, keinahteli lattia jalkojeni alla - Bali Lombok salmella oli juuri 4,9 asteikon maanjäristys. Tuntui täällä asti. Ei mitään kummallista. Näitä tulee aina välillä. 

Suloista sunnuntaita ihanat Suomalaiset 💟

Kommentit (3)

Nina

Tulipa taas hyvä fiilis sun blogiasi lukiessa. Teidän elämä siellä kuulostaa niin harmoniselta ja onnelliselta.

En tiedä onko se tämä ikä vai mistä johtuu, olen itse myös alkanut enemmän "elää hetkessä", tehdä niitä asoita, joista nautin ja tulen onnelliseksi.

Ja positiivisella asenteella jaksaa paljon paremmin. Sille ei mahda mitään, jos sataa tai jos täällä pohjolassa on jäätävä pakkanen, otetaan niistäkin ilo irti! 

Nimimerkillä: "pakkasella petivaatteet ja matot pihalle"

ParatiisiSaarenMamma
Liittynyt20.11.2016

Nina hei ja kiitos palautteesta!

Ihan olet oikeassa, pakkaskeli on juuri se oikea hetki pölypunkkejen nujertamiseen - tätä kyllä kaipaan. Täällä kun ei koskaan saa petivehkeitä edes lähelle tuota raikkaustasoa. Lämmössä ja kosteassa viihtyy kaikki pöpöt... Ei se mitään. Puolensa ja puolensa :)

Voi hyvin!

Johanna s

Hei,

Noniin, löytyihän tämä kommenttikenttäkin minkä oli aikaisemmin onnistunut missamaan. Canggu on yksi mun lempipaikoista Balilla esim. sieltä löytyvien ihanien kahviloiden vuoksi. Tuo maanjäristys tuntui myös Ubudissa, mutta vain pienen pienen hetken ajan. Aurinkoisia päiviä sinulle!  

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sanna kirjoittaa elämästään Balilla kansainvälisen studion jooga-ohjaajana ja -kouluttajana, Brittimiehen puolisona, surffaavan teinipojan ja kolmen koiran seka kahden kissan äitinä. Blogissa käydään läpi teemaa voiko paratiisilla olla myös varjopuolet ja iloitaan elämän pienistä suurista ihanuuksista ainaisen auringon alla. Joskus myös kaihotaan hiukan kauas koto-Suomeen karjalanpiirakoiden ääreen.

Blogiarkisto

2017

Kategoriat