Positiivista kiirettä vain edelleen pitää ja säännöllinen blogin kirjoittaminen on viime aikoina ollut hiukan haastavaa. Tosin mielessä kyllä. 

 

Ennen ja jälkeen parisen viikkoa sitten Singaporessa pitämääni kurssia, on meno ollut huipakkaa. Työn alla on elokuussa alkava Radiantly Alive jooga-ohjaaja koulutus, johon kirjoitan joogan filosofia osuutta. Se on mielekästä ja myös aikaa vievää puuhaa studiossa opettamieni tuntejen ja kurssejen lisäksi. 

 

Minun opettajani ja mentoorini Lama Marut on tulossa tässä kuussa Balille. Hän tulee studiollemme pitämään "The Spectrum of Yoga" luentoja ja lisäksi "Nada Yoga":a. Olen tästä aivan haltioissani ja nyt pitkän työn ja vaivannäön jälkeen, saamme pian nauttia uurastuksen hedelmistä. Tästä toukokuusta on tulossa aivan huippu! 

 

Musiikki on aina ollut sydäntäni lähellä. Koulussa olin musiikkiluokalla ja rakastin laulaa kuorossa. Soitin myös joitain instrumentteja vaihtelevalla menestyksellä. Myös joogan maailmassa musiikilla on tuntuva osa. Hatha Yoga Pradipikan mukaan "Nada Yoga" (Yoga of Sound), äänen jooga,on yksi parhaista, tehokkaimmista ja ehkäpä helpoimmista ja ehdottomasti mielestäni myös mielekkäimmistä tavoista päästä lähemmäksi päämäärää, "Shantia" eli oman itsensä oivaltamista, sisäistä mielen rauhaa ja tasapainoa. 

 

Singaporesta sain hankittua viimein pitkään himoitsemani harmoniumin (harmoni-soittimen?) elikkä se on Intialainen perinteinen tietynlainen mini-"piano". Puinen laatikko, johon manuaalisesti johdetaan kädellä jatkuvalla heiluri-liikkeellä ilmaa, samaan aikaan kun toinen käsi soittaa koskettimia. Päivittäiset mantran laulamis sessioni ovat saaneet nyt toista ulottuvuutta ja olen aivan innoissani soittamisesta. 

 

Mantra laulanta avaa ei pelkästään ääntä vaan myös sydäntä. Olen huomannut mikä valtava voima sillä on. Energia määrät lisääntyvät, olo on reipas ja seesteisen iloinen samaan aikaan. Mantra laulannan jälkeen joogaa ohjatessani oma ääneni on paremmin auki ja vauhdikkaan vinyasa-tunnin keskellä pystyn kommunikoimaan ohjeita selvemmin ja kuuluvammin ilman suurempia ponnisteluja. 

 

Sain puhua menneellä viikolla parina päivänä mukavan paljon Suomen kieltä. Pari freelance-toimittajaa oli vierailulla Balilla ja haastattelivat minua ja ottivat valokuvia. Aina kiva kun käy Suomalaisia. Kuulen viimeisimmät ja tietty mukava saada vain turista  äidinkielelläni. 

 

Tämä tällä kertaa ja nyt sunnuntai aamuna, oma jooga-harjoitus; asana ja mantra sekä kirjoittamistyöt kutsuvat, täytyypä siis jatkaa harjoituksia!

 

Ihanaa pyhää ja reipasta positiivista mieltä kevään keskelle 💟

 

 

 

Kommentit (2)

Rosita / Matkaopas Vapauteen

Heippa! Just oli nelisen viikkoo Ubudissa ja hyvistä aikeista huolimatta joogat jäivät pariin tuntiin Anahatalla. Kun oisinkin tiennyt, että oot tuolla Radiantly Alivella oisin tullu tunnille ja muutenkin ois ollu hauska jututtaa kun nämä vaihtoehtoiset elämäntyylit, ulkomailla oleskelu ja asuminen on näitä mun lemppariaiheita. No ens kerralla sitten eli varmaankin tuossa syksyllä :) Kiva, että löysin tän blogin!

ParatiisiSaarenMamma
Liittynyt20.11.2016

Rosita heippa ja kiitos tästä viestistä :)

Luulin, että olisin sinulle jos vastannut, mutta näin ei ilmeisesti ollutkaan asian laita.

Hei ens kerralla tosiaan sitten. Koskaan ei ole liian myöhäistä tulla kokeilemaan Ubudin ihan parasta studiota eli Radiantly Alive:a :)

Kaunista loppukesää ja kivoja joogailuja 💟

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sanna kirjoittaa elämästään Balilla jooga-ohjaajana ja -kouluttajana, Brittimiehen puolisona, surffaavan teinipojan ja kolmen koiran seka yhden kissan äitinä. Blogissa käydään läpi teemaa voiko paratiisilla olla myös varjopuolet ja iloitaan elämän pienistä suurista ihanuuksista ainaisen auringon alla. Joskus myös kaihotaan hiukan kauas koto-Suomeen karjalanpiirakoiden ääreen.

Blogiarkisto

Kategoriat