~Kuvassa Ayu ja Bagus Ikosen kanssa heidän isännöimällä Suomen itsenäisyyspäivän vastaanotolla.~

Hyvää 99:ä Suomalaiset!

Balillakaan ei Suomen itsenäisyyspäivä jää huomiotta. Tänä vuonna järjesti Gayatri Bungalows Balin Ubudissa hienon ja tyylikkään juhlan Suomen kunniaksi.

~Juhlapöydästä löytyi mm himoitsemiani karjalanpiirakoita ja munavoita, nam!~

 

Nyt on sadekausi ja usein sataa iltapäivällä ja yöllä. Suomen suurena juhlapäivänä sää suosi meitä; saimme nauttia täysin sateettomasta illasta palmujen alla jutustellen maanmiesten ja -naisten kanssa omalla äidinkielellä.

 ~Tarjoilu-astioiden eteen oli tyylikkäästi aseteltu Suomenlippu kyltit, joista kävi ilmi eri ruokalajit.~

 

Illan isäntä Bagus Ikonen, joka pyörittää Suomalaisomistuksessa olevaa Gayatri Bungalows hotellia Ubudissa, piti liikuttavan puheen siitä, mitä Suomen itsenäisyys merkitsee hänelle. Bagus toi mielenkiintoisen vinkkelin isänmaallisuuden tunteeseen sillä hänen äitinsä on Suomalainen ja isänsä Balilainen. Miltä tuntuu, kun on ihonväri tummempi mutta sydämeltään täysin Suomalainen. Kuuluuko vaiko eikö joukkoon? 

~Suomiherkkuja lisää, nam!.~ 

 

Kaikki  yhdessä seisoen lauloimme "Oi Maamme Suomi" . Luntata meidän piti hiukan sanoja, me  ulkosuomalaiset, kauan Suomesta  poissa asuneet, emme ihan muistaneet kaikkia sanoja vaikka sydän oli satasella ja ylikin mukana.

Ennen juhlaan lähtöä kotona, laitoin ripsaria ja valmistauduin tunnelmaan kuuntelemalla Veteraanin iltahuuto kappaleen. Se ei ollut kovin viisas yhdistelmä sillä laulusta tuli oma, jo edesmennyt ukki mieleen kaiholla. Ukkini vietti sodissa yhteensä viisi vuotta. Hän oli todella mahtava tyyppi ja ihana viisas ihminen. Ripsarit valahtivat poskelle. 

~Karjalanpiirakkamandala! Paitsi mitä nyt joku hätäisempi on jo käynyt nappaamassa tuosta edestä .~ 

 

Illan huipentuma oli katsoa Tuntematon Sotilas elokuva. Tosin cd kieltäytyi yhteistyöstä.  Bagus nopeasti ratkaisi pulman  ja niinpä katsoimme Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä elokuvan sen sijaan.Se on edelleen uskomaton elokuva. Ei kyllästy.

 

Kaikenkaikkiaan illan tunnelma oli rennolla tavalla hieno ja oli upeaa kokea yhdessä, miten Suomen itsenäisyyspäivä on tärkeä, rakas ja kunnioitettu myös meille ulkosuomalaisille. Kotimaa on aina kotimaa vaikka asuukin pallon toisella puolen. Itsenäisyys saavutettiin uskomattoman Suomalaisen Sisun kautta. Itsenäisyydestä kiitos kuuluu sotaveteraaneille ja lotille, jotka väsymättä tekivät valtavia uhrauksia ja  joiden panos oli niin suuri, ettei sitä minunkaan sukupolveni pysty täysin käsittämään.  Olen ylpeä isoisästäni  ja Suomalaisista juuristani täällä  maailman turuilla. 

 

Kiitos Bagus ja Ayu ja Gayatri Bungalows! 

 

Kommentit (2)

Vierailija

Kiva lukea blogiasi ja katsella ihania kuvia Balilta. 

Idag så är det +8, ingen snö, julrosen ute i trädgården blommar. Ovanligt för oss. För två veckor sedan så var det snöstorm . 

Ha en förväntasfull adventtid och god jul

Önskar Carina fr Stockholm

ParatiisiSaarenMamma
Liittynyt20.11.2016

Kiitos ja Tack Carina palautteesta!

Voi ei mikä keli. Harmittaa. Niin romantisoin jo gamla stanin valkoisena. Toivon, että pikkupakkanen ja lumi palaavat jouluksi, jotta tulee kivempi tunnelma.

Jag har också bott i Sthlm o mitt barn föddes där. Jag har alltid ett väldigt speciel plats för Sthlm i hitt hjärta. Just precis som låten.

Tack det samma. Ha det så bra Carina!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sanna kirjoittaa elämästään Balilla kansainvälisen studion jooga-ohjaajana ja -kouluttajana, Brittimiehen puolisona, surffaavan teinipojan ja kolmen koiran seka kahden kissan äitinä. Blogissa käydään läpi teemaa voiko paratiisilla olla myös varjopuolet ja iloitaan elämän pienistä suurista ihanuuksista ainaisen auringon alla. Joskus myös kaihotaan hiukan kauas koto-Suomeen karjalanpiirakoiden ääreen.

Blogiarkisto

2017

Kategoriat