Tykkään kahvista. En juo sitä litratolkulla mutta yksi kuppi, joskus harvoin jopa kaksi espressoa, mieluiten cappucino tai latte, maistuu aamulla ihan parhaalta. Kahvi juotuna ennen joogaa antaa potkua ja tulta asana-harjoitukseen ja/tai harjoituksen jälkeen on kuin palkinto hyvin suoritetusta työstä. Riippuu tietenkin harjoituksen luonteesta sopiiko kahvi paremmin ennen vai jälkeen. Joillekin se ei tietenkään sovi lainkaan, vatsahapot ym muut syyt. 

 

Jos meinaan harjoitella ashtangan kakkos-sarjaa, jossa on paljon taakse taivutuksia, kahvi ennen harjoitusta nautittuna, alkaa harjoitellessa loiskumaan vatsassa ja voi tehdä pahan olon. Kahvi toisaalta maistuu minulle hyvin ennen ykkössarjaa, joka keskittyy eteen taivutuksiin, kahvi antaa sopivaa nostetta harjoitukseen. 

 

Jos tarjolla on kunnon tujua autenttista intialaista chai-teetä, silloin en kaipaa kahvia lainkaan. Chaita voisin vetää kaksin käsin pitkin päivää. Joskus valmistan itse. Mistään ei kyllä saa niin maistuvaa chaita kuin Intiasta kaduilla olevista kärryistä chai-wallahin myymänä. No se on nyt taas ihan toinen tarina. Pysytään kahvissa, se kun on erinomainen kakkosvaihtoehto. Onneksi Balilla ja Ubudissa on kahviloita pilvin pimein. Kahvi on todella tuoretta (kasvaa täällä) ja herkullista ja barista on nyt muodikas ammatti Balilla joten moni innostuu avaamaan pienen kahvi-baarin. Latten saa halvimmillaan 20 indo rupialla (1,40e). 

 

Ashtangan isoisä Sri K Pattabhi Jois sen kiteytti: "No coffee, no prana" 

(ei kahvia, ei elinvoimaa).

 

Tänään on Balilla Kuningan - Galungan vapaapäivien loppuhuipentuma. Balilaiset uskovat, että Kuningan on päivä, jolloin heidän esi-isiensä henget, vierailtuaan Galungan aikana maanpäällä, poistuvat takaisin taivaaseen. Balilaiset kylät ja kodit pursuavat käsi-työnä tehtyjä värikkäitä koristeita ja uhreja ja lahjoja viedään temppeleihin. 

 

Pysy kuulolla - tulossa hiukan myöhemmin juttu Balin mansikkapaikoista Suomalaisten silmin. Ihan ykkösjuttu jota kannattaa odottaa..

 

Ihanaa pyhää ja pääsiäistä 💟

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sanna kirjoittaa elämästään Balilla kansainvälisen studion jooga-ohjaajana ja -kouluttajana, Brittimiehen puolisona, surffaavan teinipojan ja kolmen koiran seka kahden kissan äitinä. Blogissa käydään läpi teemaa voiko paratiisilla olla myös varjopuolet ja iloitaan elämän pienistä suurista ihanuuksista ainaisen auringon alla. Joskus myös kaihotaan hiukan kauas koto-Suomeen karjalanpiirakoiden ääreen.

Blogiarkisto

2017

Kategoriat