Joogasta kysellään minulta paljon. Ilahduttavaa, että on kiinnostusta. Oma aikatauluni vaan alkaa olemaan niin kiireinen, että blogin kirjoittaminen on aina vain haastavampaa. Tein juuri sopimuksen Koreaan, jonne menen lokakuussa opettamaan joogan eri tyylejä ja pitämään kursseja. 

 

Balilla Canggun suosio on jatkuvassa kasvussa. Eikä syyttä. Canggu on hipstereiden, surffareiden ja yleensä nuorten suosima rantakohde. Balin Ubud on edelleen joogan mekka mutta myös Cangguun on alkanut ilmestymään yhä enemmän ja enemmän jooga-tarjontaa. Jos siis kiinnostaa kombinaatio; rantaloma surffauksella ja joogalla niin hiptereiden trendikäs Canggu voi olla juuri se kohde. 

 

Tiivistän tähän artikkeliin nyt missä joogata Canggussa. Olen valinnut kolme joogastudiota jotka ovat kaikki kovasti erilaisia viboiltaan mutta kaikki hyviä omilla tavoillaan. Näissä kolmessa, löytyy jokaisesta joogan eri tyylejä hikisemmästä yang-tyylistä pehmeämpään yin-tyyliin. Kaikki ovat sijainniltaan Canggun sydämessä ja järjestävät myös erilaisia yhteisölle tarkoitettuja tapahtumia niin maksullisia kuin maksuttomia. 

 

Pääsääntö on Balilla, että skootteri (mopo) kannattaa vuokrata. Liikkuminen on vaan niin paljon helpompaa. Julkista tarjontaa ei ole. Tietysti voi myös vuokrata mopo- tai auto-taksin jos ei millään halua ajaa itse. Jos Balille ja Cangguun tulee lomalle kannattaakin majoitus ja jooga varata se silmällä pitäen, että meinaako ajaa mopoa vaiko ei. 

 

1. Samadi Bali, Jalan Padang Linjong 39

 

Oma ehdoton suosikkini. Täältä löydät Balin numero yksi Ashtanga-open: Damien DeBastierin. Mutta kuten jo alku-spiikissä mainitsin, muitakin tyylejä ja myös opettajia löytyy. Heillä on kaksi shalaa, isompi ja pienempi. Molemmat shalat todella kauniita ja viihtyisiä. Kuva on Samadin pienemmästä shalasta. Samadissa on lämmin kommuuni-henki ja se kuvastuu, että hommaa pyöritetään rakkaudesta lajiin. Samadilla on laadukas ja herkullinen oma kahvila-ravintola, jonne joogit kerääntyvät harjoituksen jälkeen vaihtamaan kuulumisia. Samadi tarjoaa myös boutique-majoitusta. Katso heidän webbi-sivulta upeat kuvat! Samadissa tapahtuu sunnuntaisin Sunday Market, jossa myydään paikallisia luomu-tuotteita. Samadista muuten löytyy myös Suomalainen Suvi, joka avustaa Mysore-tunneilla! Aivan ihana likka! 

Www.Samadibali.com

Missä asua? Jos Samadin tarjoama majoitus ei mahdu omaan budjettiin niin ei huolta. Samadin lähistöllä löytyy paljon edukasta 'home stay' tarjontaa. Sannan vinkki: King Guest House - vasta hiljattain valmistunut, perustasoa, huokea, siisti ja jopa pieni uima-allas löytyy, joka harvinaista budget-majoitukselle. Kävellen Samadista noin 10min (riippuu kävelijästä tietty).

 

Kingguesthousebali@gmail.com

 

 

2. The Practice, Jalan Pantai Batu Bolong No.94

 

Sijainniltaan mega-trendikkäällä Batu Bolong kadulla joka johtaa kuuluisalle Batu Bolong surffareiden rannalle. Pää-ohjaaja on hipstereiden ikoni Octavio Salvado. The Practice on arkkitehtuurisesti vaikuttava rakennus. Hieman kuin avaruusalus jossa paljon bambua. Rakennuksen sisustuksen yksityiskohtiin kuuluu mm moottoripyörä (hipster mallia tietenkin) ja surffi-lautoja. Shala on kakkoskerroksessa josta aukeaa näkymä riisipellolle. Kuva rakennuksesta ulkoa ja yläkerrasta shalan sisältä. 

Www. thepracticebali.com 

Missä asua? Samalla kadulla ja lähistöllä löytyy lukuisia home stay-majoituksia. 

 

 

3. Serenity Yoga Bali, Jalan Nelayn

 

Serenityllä on pari vahvaa valttikorttia: sijainti aivan rannan tuntumassa ja saman katon alla tarjolla myös eco guest house majoitusta. Jos haluat leiriintyä lähinnä yhteen paikkaan, josta helppo kävelymatka rannalle, ehkä Serenity on sinulle vastaus. Serenity joogashala on ylimmässä kerroksessa ja se on melko vaatimaton. Ihan ok mutta verrattuna kahteen edelliseen, tämä on se vaatimattomin vaihtoehto. Serenityllä on myös oma ravintola. Pienenä miinuksena ehkä, Serenity on hiukan etäällä ravintola- ja putiikkikaduista mutta jos haluat tehdä oman retriitin, tämä vaihtoehto voi toimia siihen tarkoitukseen. 

www.Serenityecoguesthouse.com

Missä asua? En itse ole nähnyt Serenityn Eco Guest House huoneita. Aavistelen, että ovat melko vaatimattomia. Toimivat pienelle budjetille varmaankin juuri sopivasti. Jälleen kerran, lähistöllä löytyy runsaasti myös muuta home stay-tarjontaa. 

Majoitus ei ole ongelma Canggussa! Kannattaa ehkä yleisesti ottaen varata pari ekaa yötä ennalta ja paikan päällä käydä katselemassa tarjontaa ja sen perusteella tehdä lopullinen päätös missä asua, varsinkin jos meinaa olla pidempään. Hotelleita myös tietenkin löytyy. Huokeimmasta päästä mm Koa D Surfer Hotel ja Frii Hotel. Molemmat ovat vaatimattomia mutta vastaavat hinta/laatu-suhdettaan hyvin ja molemmissa uima-allas sekä aamiainen kuuluu hintaan. Varaukset mm näiden kautta: booking.com tai agoda.com. 

Samadin Buddhat ja minä.

 

Surffi-lautoja ja surffauksen opettajan voi vuokrata helposti mm Batu Bolong rannalta. Pelkän laudan vuokra kolmeksi tunniksi n 50.000 indo rupiaa (3.30euroa). Mopon vuokra päiväksi n 60.000 ja kuukaudeksi n 600.000. Hinnat vaihtelevat - ovat vain osviittaa. Ruokailu on pohjoismaalaisen vinkkelistä edullista. Hinnat vaihtelevat riippuen syökö paikallisessa Warungissa Indonesialaista ruokaa vaiko trendikkäässä ravintolassa länsimaalaisten makuun tehtyä "in"-ruokaa. Joka kukkarolle löytyy se oma vaihto-ehto. 

 

Lisäkysymyksiä jos ilmenee, voi katsella face bookista mm Canggu Community sivua sekä Suomalaiset Balilla. Tervetuloa myös käymään Ubudissa ja ennenkaikkea Radiantly Alive Yoga Studiolla jossa toimin itse ohjaajana ja kouluttajana. Kiva aina vaihtaa muutama sana Suomeksi ja otan aina enemmän kuin mielellään vastaan mm vanhan, koneessa jo rypistyneen Hesarin tai puhki-luetun Me Naiset lehden ja tietenkin salmiakkia, jee! 

 

www.Radiantlyalive.com 

Loppuhuipennuksena asiaan kuuluu tietenkin kuva Canggun auringonlaskusta. Nappasin tämän Samadin takapihalta.

 

Hauskaa Balin matkan suunnittelua 💟

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sanna kirjoittaa elämästään Balilla jooga-ohjaajana ja -kouluttajana, Brittimiehen puolisona, surffaavan teinipojan ja kolmen koiran seka yhden kissan äitinä. Blogissa käydään läpi teemaa voiko paratiisilla olla myös varjopuolet ja iloitaan elämän pienistä suurista ihanuuksista ainaisen auringon alla. Joskus myös kaihotaan hiukan kauas koto-Suomeen karjalanpiirakoiden ääreen.

Blogiarkisto

Kategoriat