Meillä tapahtui täällä Balilla maanjäristys tänään keskiviikko-aamuna. Saavuin mopolla töihin, kello oli siinä 7:10 ja 7:15 välillä. Ihmettelin, kun meidän studion henkilökunta ja oppilaat seisoivat kaikki ulkona. Kolleegani kysyivät: 'noh, miltä se tuntui mopon päällä?'. Minä en tiennyt mistä puhuivat, sillä tienpäällä ei huomannut mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

Maanjäristys tapahtui kello 7.10 ja kesti noin 20 sekuntia.  Joogastudiomme on kolmessa kerroksessa ja oli huojunut ja tärissyt ihan kunnolla. Jotkut oppilaat olivat säikähtäneitä ja peloissaan. Rauhoittelin heitä ja kerroin faktat, eli näitä aina välillä tapahtuu täällä. Menimme kaikki sisälle studioon ja mitään jälkimaininkeja ei enää tuntunut. Pidin aamun ensimmäisen tunnin aivan normaalisti. 

Kotona poikamme oli herännyt tunteeseen, että 'joku hyppii hänen sängyssä'. Hän tuli ulos talosta yhdessä mieheni kanssa. Talo oli tärissyt ihan tuntuvasti. 

Maanjäristys oli voimakas 6,4 r ja sen piste oli 26 km Denpasarista etelään. Järistys peloitti Balin eteläisimpiin kuuluvien osien, kuten Nusa Duan, turistit ulos hotelleistaan ja monet juoksivat ylempään maastoon tsunamin pelossa. Tsunamista ei kuitenkaan annettu varoitusta sillä maanjäristys tapahtui peräti 118 km:n syvyydessä. Indonesia on herkkä mannerlaattojen liikkumiselle sillä se kuuluu ns Tyynenmeren tulirenkaaseen (Pacific Ring of Fire). 

Pidin aamun toisen tunnin, kello 09:00 Radiantly Alive Vinyasan elävän musiikin merkeissä. Meillä oli muusikko-vieraana Shervin Boloorian, joka soitti kaunista, etnistä, elävää musiikkia tunnin aikana. Loppurentoutuksen, shavasanan, aikana oppilaat vaipuivat ihanaan parantavaan transsin omaiseen tilaan ja kaikki huolet, maanjäristys ja tsunami mukaan lukien pyyhkiytyvät pois ja oppilaiden kasvoilta loisti kaunis harmoninen hymy.

Tälläistä tämä elämä täällä pallon toisella puolen. Yhdessä hetkessä suurta huolta ja dramatiikkaa, toisessa syvää seesteistä rauhaa. 

Voimakkaasti tässä hetkessä kiitollisena 💟

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sanna kirjoittaa elämästään Balilla kansainvälisen studion jooga-ohjaajana ja -kouluttajana, Brittimiehen puolisona, surffaavan teinipojan ja kolmen koiran seka kahden kissan äitinä. Blogissa käydään läpi teemaa voiko paratiisilla olla myös varjopuolet ja iloitaan elämän pienistä suurista ihanuuksista ainaisen auringon alla. Joskus myös kaihotaan hiukan kauas koto-Suomeen karjalanpiirakoiden ääreen.

Blogiarkisto

2017

Kategoriat