~Yritä tässä nyt sitten keskittyä töihin. 'Miauu, oletko sinä minun äiti?'~ 

Tämä pieni noin 5 viikkoinen kissanpentu miukui avuttomana pusikossa työpaikkani luona. Kolleegani löysi hänet ja vei henkilökunnan taukotupaan. Kissa jatkoi surullista maukumistaan ja käveli levottomana edes takaisin. Oli nälissään, peloissaan, todella likainen ja kirppuinen ja joko emonsa hylkäämä, eksynyt, taikka julman ihmisen tarkoituksella sinne pusikkoon heittämä.  

Kun otin pienen syliin, ei hän halunnut siitä enää poistua. Paikalliset kolleegani lauloivat kuorossa; 'Sanna mama, take cat!'. Ajattelin, 'voi ei, meillä on jo ennestään rescue tapauksia riittävästi: kolme koiraa ja yksi kissa. Eihän tätä tosin henno tähänkään jättää. Kaipa se menee sitten siinä joukon jatkona.' 

~Meille jo liiankin tuttu SunSetVet eläinlääkäri sai jälleen uuden asiakkaan. Pentu tarkistettiin läpikotaisin taudeista, kirpuista ja vaikka mistä. Kylvetettiin, kuivattiin, korvat puhdistettiin. Vitamiinishotti kurkusta alas. Painoa oli vaivaiset 300gr.~ 

Balilla näitä reppanoita riittää. Pienen pieniä, avuttomia koiran- ja kissanpentuja. Kaduilla asuu lukemattomat määrät eläimiä jotka lisääntyvät ja usein emoilla ei ole mahdollisuutta pitää huolta jälkikasvustaan useammasta eri syystä. Emo on saattanut maailmaan jo ties kuinka monta pentuetta ja on jo läkähdyksissä jatkuvaan synnytysrumbaan.  Lisäksi ei ole sattumaa lainkaan, että usein löytö-eläimet ovat naaraita. Ne kun harvemmin kelpaavat paikallisille. Helpompi heittää ne tienpientareeseen. Toinen toistaan surullisempia tapauksia on vaikka kuinka. Vastasyntyneitä pentuja heitetään myös elävänä riisisäkissä jokeen. Sydän särkyy kaikista näistä julmista tapauksista. Kaikkia ei voi pelastaa. Pakko keskittyä siihen, että teen minkä voin. 

~7:n päivän vitamiinikuuri. Shotin ottaminen ei ole se hauskoin hetki. Miauuuu!~ 

Nyt koitetaan saada pentu vahvistumaan ja kasvattamaan hänen vastustuskykyä. Tällä hetkellä pidämme hänet eristyksissä muista eläimistä. Hän on vielä niin pieni. Meidän muut eläimet luulevat, että tuossahan on rotta jota olisi kiva heitellä ilmaan. Peukut pystyyn, että tästä pennusta kasvaa vahva terve kissa. Balikissat ovat todellisia sitkeitä taistelijoita. Heidän elämän alku ja usein koko elämä ei ole helppo. 

~" Kaikkein mieluiten vietän aikaani kehossa kiinni". Mieheni on päikkäreillä, kissa kyljessä".~ 

Kissa on virallisesti vielä nimeä vailla. Hiukan ajattelimme nimeä "Yogi" sillä hän tuli hakemaan turvaa joogastudion läheisyydestä. Ehdotuksia? 😻

 

Kommentit (4)

Nina

Voi pientä reppanaa <3. Yogi ois varmaan ihan hyvä nimi.

Teillä se perhe vaan kasvaa siellä, onnittelut uusimmasta perheenjäsenestä :)

Vierailija

Kissaihmisenä kauhistelen ihmisten välinpitämättömyyttä , suloinen kuin mikä, Asana nimeksi!

Rk

Voi miten hienoa, että otit teille vielä yhden hylätyn yksilön :)
Kiitos kivasta ja inspiroivasta blogista! :)
Olisi kiva saada postaus joogasta siitä juuri mitään tietämättömille. Olen kiinnostunut aloittamaan, mutten tiedä mistä. Olisi siis valaisevaa (heh) saada postaus mitä eti joogalajit tarkoittavat, kenelle ne sopivat jne.
Myös perusarki Balissa -postaukset on hurjan mielenkiintosia. Esim. Liikkuminen, kaupassa käynti, koulu jne.
Mukavaa vuotta 2017 ja postauksia odotellen :)

ParatiisiSaarenMamma
Liittynyt20.11.2016

Hei RK,

Kiitos palautteesta ja aihevinkeistä. Erittäin tervetulleita ja valtavan hyviä.

Hei miten mahtavaa, että olet kiinnostunut joogasta - Kirjoitan joogan eri lajeista pian. Sen lupaan sinulle :)
Arjesta olen suunnitellut jo pitkään kirjoittavani. Se on usein vähän takkuista ja tietynlaiset vastoinkäymiset kuuluvat asiaan. Tämä on ollut mietintämyssyn alla. Aiheesta siis pian lisää.
Aikapula on ollut haaste. Vuosi on lähtenyt erittäin reippaasti käyntiin.

Kiitos samoin, ihanaa kas-nolla-yks-seiskaa!
Pysy kuulolla ♥️

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sanna kirjoittaa elämästään Balilla kansainvälisen studion jooga-ohjaajana ja -kouluttajana, Brittimiehen puolisona, surffaavan teinipojan ja kolmen koiran seka kahden kissan äitinä. Blogissa käydään läpi teemaa voiko paratiisilla olla myös varjopuolet ja iloitaan elämän pienistä suurista ihanuuksista ainaisen auringon alla. Joskus myös kaihotaan hiukan kauas koto-Suomeen karjalanpiirakoiden ääreen.

Blogiarkisto

2017

Kategoriat