Tulivuori-hysteria voi nyt taas vaihteeksi laantua poistuneen tuhkan myötä. Ulkomainen media maalaili ajoittain hyvin epärealistisia ja jopa turhaa pelkoa aiheuttavia skenaarioita Balin tulivuoren tilanteesta. 

 

Kuvissa häämöttää (ken osaa katsoa) tulivuori Agung kaukana taustalla. Tosin näkyvyys oli tänä aamuna sangen huono ja vuori ei suostunut näyttäytymään kunnolla.

 

On totta, että tulivuoren välittömässä läheisyydessä asuvat (10km sisällä) joutuivat jättämään kotinsa, maatalous- ja kotieläimensä ja lähtemään evakkoon. Totta myös, että tuhkaa kulki ilmavirtausten mukana tänne Ubudiin ja pidemmällekin asti. Menneellä viikolla ilman laatu oli Ubudissa heikko noin kolmen päivän ajan. Tuhkapöly tuntui hengityselimissä ja ärsytti sekä kutitti silmiä, nenää ja kurkkua. Lentokenttä suljettiin muistaakseni kolmeksi päiväksi ja uudelleen avautumisen jälkeen lentoja peruttiin edelleen. Minun ystävättäreni Suvi jäi jumiin Melbourneen. Hänen viime viikon paluulentonsa Balin Denpasariin peruttiin ja halpalentoyhtiö tarjosi vasta kahden viikon päähän uutta lentoa. Harmi vain Suville, sillä hän missaa Balin Suomalaisten itsenäisyyspäiväjuhlan 6/12 Ubudissa Gayatri Bungalowissa. 

 

Viime viikolla ryhdyin myös tukkimaan ja tiivistämään kotimme tuuletusventtiileitä tuhkan sisäänpääsyn estämiseksi. Pidin ikkunoita visusti kiinni ja kun ilmastointilaitettakaan ei suositeltu käytettäväksi, sisäilma alkoi olla hiukan tunkkaista. Lisänä oli kovat sateet joka ennaltaan edisti kostean tunkkaisen homeista tuoksua erityisesti maatason huoneissa. Mopolla töihin hurauttaessa käytin hengityssuojainta. Toisin töissä olivat kaikki ikkunat täysin avoinna ja siellä tunsin tuhkan melko voimakkaasti ja tuli pientä reagointia mm päänsäryn muodossa. 

 

Noh, nyt se on kaikki toistaiseksi ohi ja taivas on jälleen sininen ja ilman laatu tuntuu palautuneen lähes tulkoon ennalleen. Turistikadon tietenkin huomaa katukuvassa ja se on meille täällä asuville toki ihan mukavaa kun ei ole liikenneruuhkaa ja on mukavan rauhallista. Toki Balin taloudelle se ei ole hyvä uutinen ja jokainen, joka on täällä töissä taikka pyörittää jotain businesta tuntee pistoksen. Toivomme, että turistit rohkaistuvat jälleen palata Balille. Normaalisti joulukuu on korkea sesonki. 

 

Tässä fiilistelen nyt joulua. Odotan innolla kun mieheni palaa Euroopasta ja poikamme Suomesta. Molemmilla pakaasit jouluherkkuja pullollaan. Eihän se joulu täällä mitenkään tunnu saatikka sitä huomaa mutta yritän parhaani koristelun, musiikin ja ruuan suhteen. Olen ikuinen joulu-fani. Rakastan joulua kuin pieni lapsi. Juuri tähän aikaan vuodesta kaipaan erityisesti Eurooppaan. Saksan joulumarkkinat. Tukholman koti ja vanhan kaupungin erityinen joulutunnelma. Lontoon anoppilan perhe. Suomen perhe ja perinteiset Suomalaiset jouluherkut. En päässyt kuitenkaan lähinnä töiden ja korkean sesongin huippukorkeiden lippuhintojen takia lähtemään. Kerran kesässä Eurooppaan sääntö pätee minulle edelleen. Jouluna pääsy sinnepäin säilyy siis toistaiseksi romanttisena haaveena. 

 

💟 Kaunista uutta viikkoa ja nostalgista joulun odotusta! 

 

Kommentit (1)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Onpa ihana, kun pidät joulua yllä siellä Balilla. Täällä ei oikein ilmat suosi ja joka toinen päivä vähintään sataa vettä. Nooh kyllä se joulumieli on sydämessä kuitenkin ❤. Kiva päästä ihailemaan näitä sinun kuviasi. Mukavaa viikonloppua!

Helena Kekkonen

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sanna kirjoittaa elämästään Balilla jooga-ohjaajana ja -kouluttajana, Brittimiehen puolisona, surffaavan teinipojan ja kolmen koiran seka yhden kissan äitinä. Blogissa käydään läpi teemaa voiko paratiisilla olla myös varjopuolet ja iloitaan elämän pienistä suurista ihanuuksista ainaisen auringon alla. Joskus myös kaihotaan hiukan kauas koto-Suomeen karjalanpiirakoiden ääreen.

Blogiarkisto

2017

Kategoriat