In collaboration with Samsung

Tuttuun turvautuminen saattaa monesti tuntua helpommalta ja siksi miellyttävämmältä vaihtoehdolta, mutta useasti kuitenkin ne palkitsevimmat tunteet kumpuavat juurikin itsensä haastamisesta ja ylittämisestä. Uskalluksesta yrittää rohkeasti tavoitella unelmiaan.

Koska olen elämäntapamuutosten ja erilaisten uusien päätösten myötä huomannut, että oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen on kantanut hedelmää ja monet kerrrat osoittautunut erittäin opettavaiseksi ja kehittäväksi. Olen siitä syystä halunnut aiemminkin kannustaa ja rohkaista myös teitä rakkaita lukijoitani tekemään pieniä ja isoja, joskus jopa alkuun pelottavalta tuntuvia muutoksia liittyivät ne sitten mihin elämän osa-alueeseen tahansa.

Samsung haastoi mut kokeilemaan uutta Galaxy S6 edge+ puhelinta. Täytyy myöntää, että vaikka kyse onkin puhelimesta, niin vanhan luurini käyttöön tottuneena ja paljon työasioihin sitä käyttäneenä, tuntui ajatus aluksi jopa hieman jännittävältä.

Onnekseni kuitenkin taas jossain siellä mieleni sopukoissa pieni ääni muistutti: "Älä suotta tutustamatta ja perehtymättä tuomitse”.

Niin kuin kautta aikojen, juurikin uudet asiat ja tietämättömyys saattavat pelottaa. Omassa elämässäni olen huomannut, että oli kyse sitten irtaantumisesta pois tutusta ja turvallisesta työympäristöstä, harppauksesta eteenpäin unelmiensa tavoittelussa, liikuntatottumuksien vaihtamisesta tai ruokavalio ja elämäntapamuutoksista, on asioihin perehtyminen ja isojen muutosten tekeminen avartanut, suorastaan valaissut, sekä osoittautunut erittäin palkitsevaksi. 

Siksi päätinkin heittäytyä tähänkin haasteeseen tuolla samalla innolla ja janolla oppia uutta.

Samsung Galaxy S6 edge+
Samsung Galaxy S6 edge+

Alkuun uusiin asioihin totuttelu saattaa vaatia hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Onnekseni tämän puhelimen kohdalla sitä ei vaadittu kuin muutama hassu päivä.

Jälleen täytyy todeta, ettei hyppy muutokseen pettänyt tälläkään kertaan. Otin puhelimen käyttöön juuri ennen reissuamme, ja näin jälkikäteen ajatellen se oli erittäin fiksu veto, sillä siinä vaiheessa missä hellelukemissa reissutovereiden puhelimet ilmoittivat : "Puhelimesi pitää jäähtyä ennen kuin voit käyttää sitä"  ja sammuivat. Minun Samsungini porskutti eteenpäin muitta mutkitta. Eikä meidän täten tarvinnut odotella keskellä viidakkoa pimeän tulemista ja puhelimen viilenemistä, jotta yhteydet pelittäisivät. :D Suomen koville pakkaslukemille palatessani, ei miinusasteetkaan ole saaneet puhelintani kertaakaan hyytymään, toisin kävi vanhan luurin kanssa. Tämä oli siis erittäin tervetullut ominaisuus, sillä harrastan aamulenkeillä usein juurikin radion tai musiikin kuuntelua puhelimestani, ja työmailejakin tulee hoidettua ulkona liikkeellä ollessa.

Samsung Galaxy S6 edge+
Samsung Galaxy S6 edge+

Samsung Galaxy S6 edge+
Samsung Galaxy S6 edge+

Samsung Galaxy S6 edge+
Samsung Galaxy S6 edge+

Reissussa ollessani jopa kanssamatkustajat hämmästelivät puhelimeni kameran huippu kuvanlaatua ja värien toistoa.  Samsung Galaxy S6 edge+:n kamera on 60% valovoimaisempi kuin tavallinen pokkarikamera ja kilpailee valovoimassaan erittäin valovoimaisten järkkärilinssien kanssa. Pimeässä kuvatessa en ole siis koskaan aiemmin saanut puhelimella näin tarkkoja kuvia. Uuden puhelimen kameran laatu yllätti minut rehellisesti sanottuna täysin. Aluksi jännitin matkalle lähtiessä juurikin tuota puhelimen kameraa, sillä töiden puolesta tulee otettua paljon kuvia niin järjestelmäkameralla kuin puhelimellakin. Onneksi tuokin "huoli" osoittautui aivan turhaksi ja sain loppujen lopuksi upeimpia kuvia, mitä olen puhelimella ikinä ottanut.

NYT TEILLÄ RAKKAILLA LUKIJOILLANI ON MAHDOLLISUUS VOITTAA SAMANLAINEN HUIKEA Samsung Galaxy S6 Edge+ 32 Gt 4G. Voittaja saa valita värin (musta tai kulta). Arvo 849 euroa.

Osallistu kilpailuun kommentoimalla tämän postauksen alle:

Mikä on ollut elämäsi yksi jännittävimmistä muutoksista? Muutos, josta olet jälkikäteen ollut kiitollinen. Muista laittaa kommenttiisi mukaan sähköpostiosoitteesi, jotta palkinto saadaan toimitettua perille. Kilpailu päättyy 18. 2. 2016

 Paljon tsemppiä skabaan!

<3:Venla

 

Kilpailun säännöt:

Järjestäjänä toimii OSG Viestintä, Aurakatu 14b, Turku. Osallistuneiden kesken arvotaan Samsung Galaxy S6 Edge+ 32 Gt 4G. Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat, 18-vuotta täyttäneet henkilöt. Alle 18-vuotias tarvitsee osallistumiseen vanhempien luvan.  Arvonnan voittaja sitoutuu maksamaan mahdolliset veroseuraamukset näissä virallisissa säännöissä ilmoitetusta palkinnosta. Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. 

Kommentit (1180)

Emppupemppunen
301/1180 | 

Jännittävin juttu oli vakituisen työpaikan saaminen, kun joutui jättämään ihanan työporukan. Ja toki ensimmäiseen omaan kotiin muuttaminen toi myös pienen jännityksen, kuinka sitä osaa olla yksin. Mut kaikesta on selvitty hyvin ja olen tyytyväinen tähän tilanteeseen :)

Elli
302/1180 | 

Mun elämäni suurin muutos tulee tapahtumaan syyskuussa, kun muutan jatko-opiskelemaan Lontooseen. Pitkän hakuprosessin jälkeen sain paikan London School of Economicsista. Uskon että opiskelu kansainvälisessä ympäristössä on huikea kokemus ja tilaisuus oppia elämästä ja itsestä ja kehittyä. Rakastan uusia kulttuureja ja matkailua ja uskon että uusia työmahdollisuuksia avautuu opiskeluvuoden jälkeen. Viime kerralla kun asuin ulkomailla löysin todellisen innon urheiluun pt-tapaamisissa ja sitä kautta olen alkanut seuraamaan tätä blogia. Muistakaa, että mikä tahansa on mahdollista, jos itsellä on tarpeeksi motivaatiota ja positiivinen asenne :) Omien unelmien toteuttaminen vaatii sitä uskallusta ja on vaikeuksista huolimatta aina sen arvoista.

Mira
303/1180 | 

Aikoinaan (pian jo 8v sitten apua!) Turkuun opiskelemaan lähteminen ja sittemmin tänne töihin jääminen. Uskalsin aloittaa oman elämäni kaukana kotoa - se kannatti! :)

Emg
304/1180 | 

Viime syksynä jäin ilman opiskelupaikkaa ja edessä oli välivuosi. Kuulin työharjoittelumahdollisuudesta, ja pääsinkin läheiseen päiväkotiin työkokeiluun. Olen saanut paljon käytännön kokemusta lastentarhanopettajan ammatista! Olen aivan varma, että tämä puolenvuoden päiväkotityöskentely auttaa valtavasti tulevissa lastentarhanopettajan opinnoissa. Ilman välivuotta en olisi saanut tutustua mahtaviin työkavereihin, ihaniin lapsiin ja oppimaan käytännön kautta!

heidiii
305/1180 | 

Ehdottomasti elämäni tähän mennessä suurin muutos tapahtui, kun muutin 16-vuotiaana yksin asumaan uudelle paikkakunnalle. Kävin peruskouluni pienessä kyläkoulussa ja, kun oli aika siirtyä lukioon opiskelemaan, päätin lähteä isommalle paikkakunnalle ja isompaan lukioon. Koska kyyti ei kotikylältäni lukioon onnistunut, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa yksin asumaan. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka muutos oli iso ja alussa pelottavakin, en ole hetkeäkään katunut päätöstäni. Yksin eläminen on kasvattanut minua aivan valtavasti ja tiedän, että pystyn ottamaan vastuuta ja hoitamaan omat asiani. Ja aina voi pyytää apua, jos jokin asia mietityttää. :) Tänä kevääni olisi edessä yo-kirjoitukset ja jatko-opintoihin hakeminen. Olen jo päässäni pyöritellyt ajatusta, että pitäisiköhän taas uskaltaa ja muuttaa opiskelemaan eri paikkakunnalle, pois täältä tutuista ympyröistä, joissa olen nyt pyörinyt kolmisen vuotta...

Nenna Pääkkönen
306/1180 | 

Minun elämäni suurin ja jännittävin muutos on varmaan ollut oman hevosen ostaminen ja sen kanssa eläminen jokapäiväisessä arjessa. Sen myötä en ole vain kasvanut henkisesti, vaan myös olen oppinut ottamaan vastuun teoistani ja niiden seurauksista. Olen oppinut pitämään huolta itseni lisäksi myös lähimmäisistäni ja minulle rakkaista asioista.

Käyttäjä1642
Liittynyt26.11.2015
307/1180 | 

Jännittävin muutokseni on varmasti se, kun viime vuonna hoitovapaalla ollessani irtisanouduin vakituisesta työpaikastani ja lähdin täysipäiväiseksi yrittäjäksi vieläpä todella vaikealle alalle ja vieläpä lama-aikaan. Päivääkään en ole katunut, vaikka vielä en palkkaa saakaan itselleni yhtään. Nautin joka hetkestä enemmän ja enemmän. Samaan syssyyn laitoin elämäni remonttiin, sillä lopetin tupakoinnin ja aloin liikkua säännöllisesti ja painoakin on tippunut sekä lihaksia tullut tilalle.

Sanna
309/1180 | 

Jännittävin ja tuorein suuri muutos oli tässä vuoden alussa. Aloitin syksyllä opinnot geronomikoulutuksessa ja koin, että opinnot eivät vastanneet sitä mitä olin kuvitellut ja tunsin että ala ei olekkaan minulle sopiva. Olin hämilläni ja olen aina ollut luonteeltani sellainen, joka menee junassa ja ns tyytyy osaansa, ajattelin että nyt minun pitää vain kestää valitsemallani tiellä. On aina tuntunut turvalliselta pysyä omassa rastissaan ja ajatus muutoksista ovat tuntuneet kammottavilta. Minua oli tuon koulutuksen lisäksi aina kiinnostanut sosionomikoultus, mutta koin etten olisi tarpeeksi kyvykäs alaan. Kuitenkin ajattelin salaa laittaa hakemuksen sosionomikoulutukseen, koska eihän siinä mitään häviä. Tapahtui niin että pääsin koulutukseen ja nyt kävi nopeasti niin että koulutus muuttui geronomista sosionomiksi. Nyt tajuan kuinka aliarvioin kykyjäni ja kuinka olisi ollut turvallista jäädä jo valitsemalleen tielle, mutta olen ylpeä että uskalsin ottaa riskin. Tämä päätös toi itsevarmuutta ja tästä lähtien aion pitää elämäni mottona sen että on uskallettava tarttua uusiin haasteisiin!

Taina
310/1180 | 

Jännittävin muutos on varmaankin ollut, kun muutin opiskelemaan toiselle puolelle Suomea. Sieltä yhteydet kotiin oli tosi huonot ja en päässyt käymään kuin pitkät lomat kotona. Kasvatti ihan älyttömästi ja huomasin, että minussakin on rohkeutta mitä aina ennen epäilin. Pärjäsin yksin, opiskelin mahtavaa alaa, tutustuin huippu ihmisiinm Sen jälkeen tällaisia muutoksia on helpompi tehdä ja se on mahtavaa. ☺

Säpö: taina.ahonen@live.fi

Sinkku
311/1180 | 

Jännittävin muutos on ollut ehdottomasti tiukasta uskonnosta eroaminen. Prosessi on ollut pitkä ja välillä hakattu päätä seinään ja itketti mutta vihdoinkin tuntee olevansa vapaa ja onnellinen :)

Terhi Haanpää
312/1180 | 

Äidiksi tuleminen, vaikka toive siitä oli melkein jo viskattu romukoppaan. Se oli ISO muutos niin itselle kuin parisuhteelle ja sellainen mitä ei oikeasti osannut ennakoida, niin hyvässä kuin pahassakin.

Juulia
313/1180 | 

Elämäni jännittävin muutos oli ehdottomasti päästää 4 vuoden sairastamisen jälkeen irti anoreksiasta ja masennuksesta ja löytää parannus liikunnasta. Nykyään olen personal trainer, onnellinen ja tasapainoinen ❤️

Ilona
314/1180 | 

Jännittävin muutos elämässäni liittyy varmaankin parisuhteeseen. Jätin yhden suhteen, jotta sain toisen tilalle. Tuntui vaan siltä, että oli löytynyt se oikea, kliseistä ilmaisua käyttääkseni :) Yli viisi vuotta ollaan oltu yhdessä, joten päätös oli todellakin oikea <3

Laura
315/1180 | 

Jännittävin muutos on ollut ehdottomasti muutto toiseen kaupunkiin. Tämä muutos on ollut itselle sen takia hurja ja jännittävä, että päätös muttaa tapahtui todella yllättäen ja siihen meni vain kaksi tuntia aikaa. Muuttoa ei suunniteltu. Uudessa kaupungissa mua ei odottanut mikään tai kukaan, mutta koska asioilla on tapana järjestyä, niin yhtäkkiä huomasin olevani opiskelemassa sekä eläväni huikeaa elämää ihanien ihmisen ympäröimänä! :) Nyt olen valmistunut ammattiin ja olen saanut matkan varrella monta elinikäistä ystävää <3

Susanna
316/1180 | 

Jännittävin muutos on ollut tulla äidiksi. Muutos on ollut takuu varamsti elämäni isoin, erilaisin ja vähiten tiesin mitä odottaa.

krista
317/1180 | 

Isoin muutos elämässäni tähän asti on ollut muutto toiselle paikkakunnalle, josta en tuntenut ketään ja koulukin oli ihan uusi. Onneksi sain pian monta uutta ystävää ja olen kokemuksia rikkaampana muuttanut hyvillä mielin takaisin lähtö paikkakunnalle. Mutta tästä edespäin tiedänpähän pärjääväni muuallakin.

Alice Axelsson
318/1180 | 

Isoin muutos oli se, kun näin ensimmäistä kertaa mun nykyisen rakkaan poikaystäväni! Onneksi uskalsin nähdä hänet livenä, vaikka aluksi epäröin.

maria s.
319/1180 | 

Moikka! Vaikka kuinka yksinkertaiselta kuulostaa tämä mun "isopieni" muutos, on se kuitenkin se, että olen oppinut ja jopa "opetellut" olemaan ihan oma itseni. Niin parisuhteessa, kaverisuhteissa ja työsuhteissa. Olen vihdoin älynnyt sen, että kelleen ei tarvitse esittää mitään tai mielistellä ketään, vain siksi että muut hyväksyisi minut omana itsenäni. Joitain ihmissuhteita on kyllä tämän takia ns. "Jäähtynyt" siksi etten enää menekkään muiden pään mukaan kaikkeen, vaan omani ja osaan nykyään kieltäytyä asioista mitkä minua ei niin kauheasti kiinnosta. Mutta on se ollut sen arvoista, tressi ynnämuu helpottanut kovasti ☺ jäin myös vastikään työttömäksi, ja päätinkin etten suinpäin lähde välttämättä ensimmäiseen työhön mikä vastaan tulee, vaan kuuntelen omia tuntemuksia työnkin suhteen, vaikka monet tutut (kaverit ym) ovatkin olleet sitä mieltä ettei täällä ilman työtä pärjää ja pakkohan sitä jotain on tehdä!. Kyllä se sopiva ja pitkäaikainen työ löytyy vielä minullekin, vaikka vähän aikaa menisikin.
Tässä siis osa mun tän hetkisestä muutoksesta. ☺
ps. Kiitos ihanasta blogista, olet monien päivien piristys! ♡

An
320/1180 | 

Elämäni jännittävin muutos on ollut varmasti opiskelujen aloittaminen uudella alalla. Kannattaa uskaltaa heittäytyä!

Jonna Luumi
321/1180 | 

Suurin muutokseni on ollut, kun lähdin 17-vuotiaana yksin ulkopaikkakunnalle opiskelemaan jättäen kaverit kotikaupunkiini. Muutaman vuoden päästä päätin jättää sen kaiken entisen elämän ja kaikki ystäväni taakseni ja aloittaa jälleen uudessa kaupungissa aivan tyhjältä pöydältä. Nyt lähes 7- vuoden jälkeen rinnalleni on löytyny 2 hyvää ystävää joiden kanssa jakaa kaiken ja toinen näistä on lapsuuden ystäväni, jonka kanssa olemme tunteneet 22 vuotta. Hän teki aikoinaan saman muutoksen eikä ole katunut päivääkään.

Aurora
322/1180 | 

Suurin muutokseni oli kaltaiselleni "hiirelle" muuttaa 300 kilometrin päähän aivan yksin kohti tuntematonta ja astella uuteen työpaikkaan. Kaupungista en tunne ketään. Asiaan vaikuttaa vielä se että kärsin todella pahasta paniikkihäiriöstä ja entisessä tuppukylässäkin kauppaankin meneminen yksin oli mahdottomuus. Erosin 6 vuoden suhteesta, laihduin 15 kiloa ja muuttuin ihmisenä aivan toiseksi, vain hyvällä tavalla. En olisi ikinä uskonut että minusta on tähän kaikkeen ja etenkin paniikkihäiriöt muistaen en olisi uskonut voivani muuttaa aivan yksin paikkaan jota en tunne yhtään ja josta en tunne ketään ja kyseessä on vielä iso kaupunki. Olen tajunnut että kaikki lähtee itsestä ja kunhan vain uskaltaa astua mukavuusalueen ulkopuolelle, voi kaikki muuttua aivan erilaiseksi ja minun kohdallani jokainen suuri askel oli vain hyvä!

Jenni
323/1180 | 

Sain kokea jotain, mitä en osannut odottaa. Tiesin mihin olen menossa ja mitä tekemään mutta en vain sisäistänyt sitä. Luulin myös tuntevani itseni.
Aina olen matkustanut tuttuihin ja turvallisiin paikkoihin mutta tammikuussa lähdin Guatemalaan. Minulle matka oli todella herättävä ja sen aikana menin oman mukavuusalueen ulkopuolelle.
Matkan alussa tuli mieleen että luovutan, ei minusta ole tähän. Mietin että mitä minä täällä teen. Oli epävarma olo. Pieni asia toiselle mutta suuri minulle.
Suurin asia minulle oli kulttuuriero. Olen aina ajatellut että voin matkustaa mihin tahansa, mikään ei hetkauta. Mutta alkeellisuus teki surulliseksi. Välillä jopa oloni turvattomaksi.
Matkakumppanit eivät olleet minulle entuudestaan tuttuja, mutta matkan mittaan heistä sain tukea ja sain kokea jotain minun elämäni mullistavaa. Paikalliset olivat mahtavia ihmisiä, iloisia sekä onnellisia vaikka elivät hyvin köyhästi. Varsinkin lapset veivät sydämeni.
Tällaiselle materialistille oli erittäin herättävää kokemani matka. Nähdä omin silmin. Kokea. Huomata mikä on tärkeää. Poiketa tutusta ja turvallisesta.
Huomata että, hei, mikä upea kokemus josta saan kertoa eteenpäin!

Jenna
324/1180 | 

Luulenpa, että tämä suuri muutos on vasta tulossa. Lukio loppuu, pääsykokeet, valmistuminen, mahdollisesti muutto vieraalle paikkakunnalle tai sitten ei. Entäs jos en pääsekään kouluun? Pääsenkö töihin vai mitä teen. Elämäni ei olekaan enää tuttua ja turvallista päivittäistästä koulussa käyntiä. Uskonpa, että vuoden päästä olen tyytyväinen tapahtuneisiin, oli sitten elämäntilanne mikä tahansa. On jännää, kun ei voi yhtään sanoa, mistä sitä itsensä tulee löytämään :) Täytyy vaan painaa töitä niskalimassa kevät eteenpäin!

Irene Moilanen
325/1180 | 

Jännittävin muutos oli ehkä se, kun lähdin toisen asteen koulutukseen ja muutin samalla pienestä kylästä kaupunkiin. Koulu ja uusi koti ovat antaneet minulle paljon ja olen pyrkinyt antamaan myös kaikkeni niille. Olen aikuistunut valtavan paljon näiden parin vuoden aikana, että ihan itsekin välillä pysähdyn sitä ihmettelemään. Ja sen muutoksen olen ihan itse saanut aikaan! :)

Hanna Katajisto
326/1180 | 

Elämäntapamuutos vuosi sitten. Ennen mun lautaselta ei löytynyt yhtään vihreää ja liikuin korkeintaan työpäivän jälkeen sohvalta jääkaapin kautta sänkyyn. Nykyään syön terveellisesti ja harrastan kuntosalia, pyöräilyä, joogaa ja lenkkeilyä. Voin paremmin ja energiaa riittää! :)

Jenna
327/1180 | 

Jännittäviä hetkiä on ollut, yksi niistä oli kun ryhdyin ystäväni firman yhden lyhyen projektin projektipäälliköksi - liittyi alaani joten osasin auttaa projektin teossa. Jännittävää mutta onneksi tein sen. :)

Milka
328/1180 | 

Yksi jännittävä muutos on kun monen vuoden pähkäilyjen jälkeen päätin lähteä au pairiksi Hollantiin :) ja tätä kokemusta en vaihtaisi pois mistään hinnasta! Upea kokemus nähdä maailmaa ja itsenäistyä. Minä arka ja ujo yksin maailmalla oli alkuun jännittävä ajatus mutta hyvin omen pärjännyt ja huomaan että olen kasvanut ihmisenä todella paljon. Tästä on hyvä jatkaa kohti unelmia kun tietää että uskaltaa :)

Ansku
329/1180 | 

Jännittävä muutos on ollut, kun toteutin viimeinkin pitkäaikaisen unelmani ja ryhdyin harrastamaan kilpaurheilua joulukuussa!

diana puskin
330/1180 | 

Suurin muutos oli muuttaa 17 vuotiaana suomeen opiskelemaan. Siitä töihin.omakotitalon osto ja paras muutos tähän päivään esikoisen syntymä :)

Liisi
331/1180 | 

Se kun uskalsin katkaista muutaman ihmissuhteen jotka toivat vaan negatiivista energiaa elämääni

Maiju
332/1180 | 

Lähteä opiskelemaan uutta, toista ammattia toiseen kaupunkiin perhearjen keskeltä. Ei ehkä kuulosta isolta asialta, mutta on yllättävän haastavaa ajoittain. Enkä kyllä ole katunut päivääkään

Outi Kokko
333/1180 | 

Tapasin poikaystäväni n. vuosi sitten ja yhdessä jaettu arki on paras ja jännittävin muutos elämässäni ❤ hyvät ja huonot asiat voi kohdata yhdessä, ei tarvitse enään yhdelle tehdä ruokaa, pestä pyykkiä tai käydä nukkumaan. Olen onnellinen ❤

liisu
334/1180 | 

Uskaltauduin ns. itsenäiseksi. Olin ennen toisten pompoteltavissa ja määräiltävissä. En uskaltanut suoraan sanottuna tehdä mitään ellen kysynyt sitä joltain muulta. Ne ajat ovat takana ja rohkaistaan kuuntelemaan omia ajatuksiani. En päässyt valitsemaan omaa polkua elämässä, mutta nyt, sen ajan jättäneenä olen onnellisesti kihloissa ja opiskelen kohti unelma ammattiani. Kaverini jotka eivät tätä muutosta kestäneet ovat tippuneet pois, mutta tilalle on jäänyt ne tosi ystävät<3 Voin sanoa etten kadu!

Helena
335/1180 | 

Jännittävin muutos tapahtui elämässäni viime vuonna,kun muutin omilleni pitkäaikaissairastelun ja opiskelun vuoksi.Opiskelu saatiin toimimaan erityistilanteessa toisella paikkakunnalla.Lisäksi uusi ympäristö ja ihmiset auttoivat paranemisessa. Yksin asuessa olen tullut rohkeammaksi ja itsenäisemmäksi.Tämä muutos on ollut iso nuorelle urheilijalle.

emmau
336/1180 | 

Ehdottomasti se, kun päätin, että alan nauttia täysillä elämästäni! Eli aloin kokeilla uusia asioita, heittäytyä hetkeen, karsin negatiiviset ihmiset ympäriltäni ja keskityin niihin henkilöihin, joiden seurasta nautin, haastan itseäni poistumaan mukavuusalueelta, opin kuuntelemaan itseäni ja kroppaani aivan uudella tavalla. Tää "itseeni tutustuminen" jatkuu edelleen, mutta jo tässä ajassa oon niin paljon itsevarmempi, tunnen itseni paremmin ja elämä on aika siistii;)

Jutta
337/1180 | 

Ohoh, ompas upean kuuloinen puhelin. :)
Jännittäviä muutoksia olisi helppo nimetä heti montakin, mutta yksi jännittävimpiä on ollut muuttaa miehen luokse uudelle pienelle paikkakunnalle yli 150 kilometrin päähän jättäen lempikaupunkini ja kaiken tutun taakse. Vielä melko tuntematonkin oli uusi kotipaikkakuntani, eikä ystäviäkään ollut tältä uudelta seudulta. Jälkeenpäin olen niin iloinen, että uskalsin harpata kohti uutta!
Hyvää kevättä Venla!

Jutta

Jenni
338/1180 | 

Suurin muutos elämässäni oli lähtö opiskelemaan ulkomaille, enkä ole sitä muutosta katunut hetkeäkään.

Laura
339/1180 | 

Se kun lähdin armeijaan. Kasvatti paljon ihmisenä ja opetti paljon. Aluksi jännitti, mutta jälkeenpäin ainoastaan ylpeydellä tuota kokemusta ja sen luomia muistoja kantanut. Sain monta hyvää ystävää.

tipi87
340/1180 | 

Ehdottomasti jännittävin tilanne ja muutos itseeni liittyen on ollut, kun lähdin esikoiseni syntymän jälkeen liikkumaan v.2011!! Minulla on ollut hiihto ja yleisurheilu historiaa aiemmin mutta koskaan, en Koskaan ollut käynyt ryhmäliikunta tunneilla missään.. päätin sen kotona nyhjöttämisen sijaan repiä itseni sohvalta ja menin ensimmäistä kertaa Zumba tunnille! Voi jestas sitä jännittämisen määrää mutta härregyyd se tunne ja vapautuneisuuden olo!Oli ehkä turhan haastava ensimmäinen ryhmis tunti mutta se ehdottomasti kannatti ja siitä lähti matkani hyvään fyysiseen kuntoon! Sillä tiellä ollaan edelleen! Ihanaa kevään odotusta Venla, olet todella innostava persoona!

Enni
341/1180 | 

Elämäni jännittävin muutos.. Varmaankin yksi isoimmista on ainakin nykyiseen parisuhteseen heittytyminen! Alkuun mietin ja jännitin että kannattaako, mutta onneksi uskalsin, en ole katunut tähän mennessä. Enkä usko että tulen ikinä katumaankaan. :)

Anna
342/1180 | 

Yksi jännittävimmistä muutoksista tulee tapahtumaan nyt lähi päivinä kun lähden Norjaan työhaastatteluun, ja uskon että tuo muutos elämässä ei tule olemaan ollenkaan huono, mutta tähän asti jännittävin ja paras muutos on ollut kun jätin vanhan työn ja kaiken tutun ja turvallisen ja muutin uudelle paikkakunnalle. :)

Laura
343/1180 | 

Ehdottomasti pelottavin muutos oli työpaikan vaihtaminen tutusta, ja ennen kaikkea vakavaraisesta yrityksestä nykyiseen start upiin. Palkka laski, työnkuva muuttui ja varmuus tuloista sekä työn jatkuvuudesta katosivat. Tilalle sain mahtavat työkaverit, haastavat työtehtävät ja niiiin paljon onnellisemman itseni. Todellakin kannatti! Ei se raha aina onnea tuo, vaikka auttaahan se laskujen maksussa...

Tiina Keskinen
344/1180 | 

Jännittävin muutos on itsellä vielä kesken, mutta matka siihen on jo aloitettu. Olen aina liikkunut enemmän tai vähemmän pyörräillen ja kävellen, ja haaveillut kauan kropan muokkaamisesta salitreeneillä ja oikeanlaisella ruokavaliolla. Sali tuli mukaan kuvioihin puolentoista vuotta sitten ja olen päättänyt viedä tämän muutoksen loppuun kropan muokkaamisesta lihaksikkaammaksi ja lisätä omaa hyvinvointia. Muutos tulee olemaan rankka, kauan odotettu ja sitäkin toivotumpi. Muutos alkaa päätöksestä. Ja ilman päätöksiä ei voi saavuttaa mitään. Kiitos inspiroivasta blogista! :-)

Tiia Tuominen
345/1180 | 

Viime vuonna mulle tapahtu elämässä monta muutosta josta kaikista pääsin yli perheen ja ystävien avulla.
Syyskuussa äitini ja isäni erosivat pitkän harkinnan jälkeen ja minä muserruin täysin..halusin että kaikki pysyis ennallaan.. isäni meni myös rikki erosta,yritin häntä tukea kaikin keinoin.. lokakuun alussa sain tietää yhtäkkiä että minusta tulee nuori äiti ja se sai kaikki sekaisin.. mietin monta kertaa mitä teen ja miten pärjään.. laskettu aika oli jo joulukuussa.. mitään oireita ei ollut.. mutta tyttö päättikin tulla jo marraskuun puolessa välissä.. ja pappani kuoli viikkoa aiemmin.. tärkein ihminen mulle. Sillon mietin ja mietin nytkin oliko kaikella tarkoitus.. nyt olemme mieheni kanssa onnellisia tytöstämme ja meillä menee hyvin vaikka kaikkea tapahtukin samaan aikaan..

Tiina
346/1180 | 

Jännittävin muutos on vielä kesken, mutta matka muutokseen on jo alkanut. Olen enemmän tai vähemmän harrastanut pyöräilyä ja lenkkeilyä, mutta haaveena on aina ollut kropan muokkaaminen lihaksikkaammaksi yhdistettynä oikeaan ruokavalioon. Puolentoista vuotta sitten aloitin salilla käymisen ja olen päättänyt viedä muutoksen lihaksikkaammasta kropasta loppuun asti. Muutos alkaa päätöksestä. Ja ilman päätöksiä ei olisi mitään saavutettavaa. Kiitos inspiroivasta blogista! :)

mallu
347/1180 | 

Ooooi kelpais!!!! Suurin muutos oli varmaankin pääkaupunkiseudulle muutto pikkuiselta kirkonkylältä. Tai no olihan välissä naapurikaupunki kotinani 7 vuoden ajan, mutta sieltä ei yliopistokaupunkina töitä saanut ja olin aina sitä mieltä ettei Hkiin missään tapauksessa. No täällä oli työt ja aivan mahtavaahan täällä on asua ja elää! :) Vaihto-opiskelut oli kahdessakin eri maassa, mutta ne luen jotenkin kuuluviksi suunnitelmiini enkä muutoksiksi.

Anniina
348/1180 | 

Uudelle paikkakunnalle muutto, uuden koulun aloittaminen ja lapsuudenkodista lähteminen kaikki samalla kertaa oli suurin ja jännittävin muutos tähänastisessa elämässäni. Muutos tuli kuitenkin ehdottomasti tarpeeseen juuri kyseisessä elämäntilanteessani, ja jälkikäteen voi vaan olla ylpeä että uskalsi lähteä. Kasvattava ja rikastuttava elämänmuotos!

Elina Rahkonen
349/1180 | 

Jännittävin asia on ollut varmasti viime vuoden lopulla tapahtunut yllättävä ero. 7.5 vuoden suhde kariutui toisen yksimielisellä päätöksellä. Yhteinen koti, kihlaus ja matka loppui kun seinään. Lukuisten itkettyjen hetkien jälkeen suru sai väistyä ilon tieltä. Ei elämä tähän loppunutkaan. Nyt nautin elämästä ja jännitän mitä tulevaisuus tuo mukanaan

Joeli
350/1180 | 

Hetkellisesti jännittävin muutos oli armeijaan lähteminen. Siitäkin selvittiin kunnialla.

Maria
351/1180 | 

En ole tehnyt elämässäni samalla tavalla jännittäviä juttuja kuin muut, mutta ehkä jännittävintä oli palata yhteen exän kanssa 3vuoden tauon jälkeen. Nyt meillä on 14.2 2.hääpäivä ja lapsia löytyy kaksi, 7kk ja 6v. En voisi olla tällä hetkellä onnellisempi ❤

Veera
352/1180 | 

Ciao! Elämäni huikein kokemus oli kyllä matka kohti tuntematonta ja kaksin kaverini kanssa. Matkustimme siis Italiaan työharjotteluun koulun kautta ja olimme siellä kolme kuukautta! Elämä siellä oli huikeaa, saimme tutustua uusiin ihmisiin, kulttuuriin, ruokaan ja heidän elämäntyyliinsä siellä. En olisi ikinä uskonut miten uskomattoman hieno matka siitä tulisi loppujenlopuksi koska me menimme sinne kuitenkin vain töihin. :)

Sanna Kauhanen
353/1180 | 

Minun elämäni jännittävin muutos oli huomata 30kg laihempi minä, olen todella tyytyväinen itseeni, ja nyt uskallan jopa kuvata itseäni... Aiemmin poistin kaikkien puhelimista kuvat itsestäni koska pidin itseäni rumana ja lihava... Näin itseni laihana, mutta muut näkivät minut lihavana :/
Nyt voin todeta että olen laiha ja kaunis ja ylpeä itsestäni!

Kiitos Venla tästä blogista ja postauksistasi :) mukavaa kevättä!

Ilona
354/1180 | 

Jännittävin muutos on vielä tuloillaan, nimittäin kesällä muutan Englantiin. Tähän hetkisessä elämässäni kuitenkin jännittävin muutos oli ensimmäinen muutto 17-vuotiaana toiseen kaupunkiin. Vanhemmat ja ystävät jäivät toiselle paikkakunnalle, mutta yhteydet onneksi kulkevat.

Jaana
355/1180 | 

Suurin ja jännittävin muutos elämässäni tapahtui pari viikkoa sitten, kun hurmaava esikoisen putkahti maailmaan ♡ tämä pieni ihminen on hetkessä mullistanut koko maailmani ja jo nyt olen kokenut uusien tunteiden kirjon, jotka hän minussa herättää. Uteliaana odotan, mitä yhteiset vuotemme tuovat tullessaan.

Pauliina
356/1180 | 

Vaihdoin opiskelupaikkakuntaa kesken opintojen. Lähdin miehen perässä kaupunkiin josta en tuntenut ketään. Oli todella jännittävää mennä kouluun, tulin luokkaan reilun vuoden opintojen jälkeen, kesken lukukauden. Mutta täällä mut otettiin onneksi tosi hyvin vastaan. Tänne muutettuani myös laihduin ja kunto nousi, musta tuli kaikinpuolin onnellisempi. Muutto tänne oli yks elämäni parhaita päätöksiä. :)

Nina
357/1180 | 

Suurin ja jännittävin muutos elämässäni tapahtui ollessani 16 vuotias. Olin jo asunut omillani peruskoulun loppumisesta asti, mutta vuoden yksin asumisen jälkeen pikkuveljeni 14 vuotiaana muutti luokseni asumaan pienoiselta kotikylästämme koska hän sai pelipaikan ison kaupungin jääkiekkojoukkueesta. Tämä on saanut minut muuttumaan ja kasvamaan ihmisenä valtavasti. Vaikka toki vanhempamme ovat edelleen paljon mukana kaikessa tekemisessämme, kasvoi minulle suuri vastuu itseni lisäksi myös pikkuveljestäni. Nyt olemme asuneet saman katon alla jo reilu kolme vuotta ja nyt viimeisten kahden vuoden aikana vastuuni on kasvanut ajokortin saamisen myötä veljeni ja samalla suunnalla asuvien muiden pelaajien kuskaamiset treeneihin ja takaisin kotiin. Mutta ei voi olla kuin tyytyväinen siitä kuinka paljon on kasvanut ihmisenä ja saanut itsevarmuutta ja luottoa siihen että elämässä pärjää vaikka olisikin toinen ihminen huollettavana :) tietää mikä tulevaisuudessa odottaa mahdollisten omien lasten kanssa :)

Tiina
358/1180 | 

Muutos joka mun elämässä ollut suurin oli kun lähdin aikuisiällä opiskelemaan täysipäiväisesti, poika oli tuolloin 12v eikä ollut niin riippuvainen minusta. Se että uskalsin lähteä vaikka oli taloudellisesti haastavaa kaksi vuotta niin päivääkään en ole katunut...

Jenna
359/1180 | 

Minulla ei ehkä ole samanlaisia muutoksia kuin muilla. Mutta tällä hetkellä jännittävin muutos elämässäni on ollut ero yli seitsemän vuotta kestäneestä parisuhteesta. Ero tuli pitkän harkinnan jälkeen ja nyt olemme molemmat onnellisempia.
Eron hetkellä ajattelin monta kertaa kuinka pärjään "yksin" ja mietin jo ettemme voi erota. Myös yhteinen asuntolaina mietitytti. Tiesin, että minä jäisin yhteiseen asuntoomme ja minun täytyisi ottaa laina hoitaakseni, olin peloissani kuinka tulen pärjäämään. Ajattelin kuitenkin omaa parastani. Nyt tällä hetkellä olen erittäin onnellinen ja elän elämäni tähän asti parasta aikaa.

Jenna Leinonen
360/1180 | 

Mun ehdottomasti suurin elämänmuutos oli, kun uskalsin jättää vanhan kotikaupungin, ystävät ja perheen taakseni ja muuttaa 500km päähän tavoittelemaan unelmiani. ❤️ Tällä hetkellä en voisi kuvitella olevani onnellisempi, vaikka tietysti matkan varrelle on myös osunut aika paljon haasteita ja ylämäkiäkin. Mielestäni kaikesta selviää oikealla asenteella, ja sillä että luottaa itseensä ja siihen että unelmien tavoitteleminen on kannattavaa.
Ei kannata jännittää liikaa, vaan luottaa siihen että omat siivet kantaa. Tsemppiä kaikille! ❤️

Anna
361/1180 | 

Jännittävintä on ollut kasvaa kahden ihanan tytön äidiksi. Joka päivä on saanut oppia itsestä jotain uutta ja olla kiitollinen siitä mitä olen saanut. Ja jännityksellä saa odottaa mitä vielä on edessä.

Paula
362/1180 | 

Noin kaksi vuotta sitten puntarilla käydessäni paino oli kivunnut 89 kiloon, joka on aika hurja määrä 20 vuotiaalle ja 165cm pitkälle nuorelle naiselle. Itsetuntoni oli nollissa. Liikunta ei ole ikinä kuulunut elämääni. Mietin kauan, uskallanko ottaa yhteyttä personal traineriin, joka laittaisi elämäntapani uusiksi. No, päätin kuitenkin kokeilla, vaikka ensimmäinen tapaaminen jännitti niin, etten saanut nukutuksi. Nyt 2 vuoden päästä, voin sanoa että olen kokenut aika ison muutoksen, henkisesti ja fyysisesti. Olen 20kg kevyempi, voin todella hyvin ja myös elämän muilla saroilla luistaa. Olen muuttunut paljon positiivisemmaksi ihmiseksi. Olen myös toteuttamassa suurta haavettani, jonka olin aikanaan kätkenyt aivojen pienimpään lokeroon. Aion hakea poliisikoulutukseen, se on suurin haaveeni ja nyt fyysinen kunto siihen riittää. Sekin tulee olemaan iso muutos. Aivan mahanpohjassa kutkuttaa, kun ajattelen, että isoin haaveeni on toteutumassa. Aurinkoista päivää kaikille.

Iida A
363/1180 | 

Jännittävimmimmistä muutoksista nousee ensimmäisenä mieleen toisessa kaupungissa amiksen suorittaminen. Muut luokkaiset jäivät opiskelemaan lähi lukioon ja minä lähdin muualle, onneksi. Sain uusia kavereita amiksesta ja opin tuntemaan erilaisia persoonia :) Amiksen työharjoittelujen kautta pääsin ihanaan työpaikkaan töihin. Jälkeenpäin ajateltuna olen onnellinen että uskalsin lähteä pois kotinurkilta ja kiitollinen että sain työpaikan harjoittelujen avulla :)

RH
364/1180 | 

Suurin ja ihanin muutos elämässäni on ollut äidiksi tuleminen. Se on ollut pienestä pitäen haaveenani ja kun se toteutui, olin sanoinkuvaamattoman onnellinen.

Lotta
365/1180 | 

Paras muutos elämässäni on tapahtunut kun tulin äidiksi. Miten nuo lapset kasvattaakin minua, opin tuntemaan itseni paremmin ja nautin pienistäkin hetkistä, tästä elämästä. Toinen hyvä muutos on ruokavalioremontti kohti terveellisyyttä. Mahdollisimman puhdasta ruokaa ilman prosessointia ja lisä-aineita ja tarvittavien ravinteiden saannista huolehtiminen on tullut jokapäiväiseen elämäämme. Olet inspiroiva bloggari, jatka samaan malliin!

Elisa Törmänen
366/1180 | 

Jännittävintä oli kun vuoden kestänyt poikaystävä ilmoitti muuttavansa Helsingistä Ouluun minun luokseni ilman kunnon keskustelua asiasta! Edelleen yhdessä ollaan kuuden vuoden jälkeen ja elokuussa häät!

Elisa Törmänen
367/1180 | 

Jännittävintä oli kun vuoden kestänyt poikaystävä ilmoitti muuttavansa Helsingistä Ouluun minun luokseni ilman kunnon keskustelua asiasta! Edelleen yhdessä ollaan kuuden vuoden jälkeen ja elokuussa häät!

Hanna-Maria Jokinen
368/1180 | 

Jännittävin elämänmuutos oli mennä naimisiin viime kesänä rakastamani miehen kanssa. Se on ollut yksi elämäni parhaista päätöksistä, mutta kyllä sitä jännitti itse hääpäivää ja koko yhteistä tulevaisuutta lopun elämäksi❤️

Krista
369/1180 | 

Isoin muutos taisi olla alanvaihdos. Se oli jännittävää, mutta nyt kyllä tuntuu juuri oikealta ratkaisulta! Vaihtovuosikin on jäänyt mieleen. Pienemmistä asioista tulee mieleen uusien asioiden opettelu! Olen mielestäni liikkumut aina monipuolisesti ja tykkään erilajeista. Nyt kuitenkin viimeisen vuoden sisään olen oppinut vapaa uinnin (ei enää rinta- & selkäuintia vaan ;) ), hiihdon (ne alamäethän on niitä hienoimpia!), leunvedon (jes!) Yms! Ihan viimeisin hehkutukseni on sokeriton herkuttelu ilman keinotekoisia makeutuksia, raakasuklaa ja kasviruokavalio! Uudet asiat pitää mielen virkeänä ja arki ei tunnu niin tasaisen tylsältä! Auttaa jaksamaan myös lapsen sairastumisvaiheenkriisistä...

samu
370/1180 | 

Elämäni suurin muutos ei tapahtunut sormia napsauttamalla, ei yhden kirjan lukemalla ja siitä oppimalla, ei yhden sillan ylitettyä ja sen vastakkaisella puolella valaistuen. Sillan ylittämiseksi tätä muutosta toki voisi kuvailla, mutta siltoja on nyt edessä enemmän kuin takana ja muutos on jatkuvaa. Tämä muutos on itsensä asettaminen prioriteetiksi.

Jatkuva toisille ihmisille eläminen, hyväksikäytettävänä oleminen, omien mielipiteiden ja unelmien tukahduttaminen/huomiotta jättäminen tekevät omasta elämänpolusta ahtaan kulkea. Ilman omanarvontuntoa ihminen on kuin sätkynukke huonossa komediassa. Hyppii toisia palvellen omille varpailleen.

Neuvo jokaiselle: kun huomisaamuna heräät, keitä kuppi kahvia tai teetä. Ja samalla kun juot, mieti mitä _sinä_ haluaisit tehdä tänään. Mitä huomenna? Muutaman vuoden päästä? Mieti mistä pidät ja ota itsellesi aikaa. Toteuta mielitekojasi, älä välitä mitä muut siitä ajattelevat. On unelmasi sitten minkäkokoinen ja minkälainen tahansa, matka on päämäärää tärkeämpi. Nauti, paranna itseäsi ja aseta tavoitteita. Sillä sellainen työ todella palkitsee.

Katja
371/1180 | 

Suurin muutos jonka koin oli päätös mennä isoon leikkaukseen jossa riskinä oli hermovauriot joka voisi tehdä minusta alle 30v työkyvyttömän. Leikkaus vaikutti suuresti ulkonäköön ja tämä suoraan itsetuntoon.
Menin leikkukseen ja kaikki meni hyvin. Olen ollut todella tyytyväinen siihen että uskalsin ottaa riskin ja haluta tätä muutosta itseeni.

Tuulia Rintamäki
372/1180 | 

Suurin muutos elämässäni oli se kun uskalsin alkaa pukeutumaan ja olemaan oma itseni. Koulussa pelkäsin aina sitä että mitä musta aatellaan,nykyään uskallan olla oma itseni.

Patu
373/1180 | 

Suurin muutos elämässäni on tällä hetkellä yhteenmuutto ja suunnitelmat perheen perustamisesta :)

Milla
374/1180 | 

Jännittävin ja opettavaisin muutos oli lähteä yksin Australiaan tietämättä ollenkaan paluu ajankohtaa. Tuo 7kk toisella puolella maapalloa oli yksi elämäni hienoin ja opettavaisin kokemus. Nyt tiedän, että voin lähteä mihin vain ja tulen aina pärjäämään, eikä oikeat ystävät häviä mihinkään, vaikka välillä olisi tuhansia kilometrejä.

Krista
375/1180 | 

Jännittävin muutos tähän asti taitaa olla alan vaihto. Myös uusien liikuntaharrastusten oppiminen aikuisiällä on ollut huikeaa! Esim. hiihto, vapaauinti, leuanveto! Myös lapsen vakava sairastminen on ollut iso muutos, ja sen kautta osaa iloita arjen pienistä iloista ja ihmeistä! Elämästä löytyy aina uutta ja ihmeellistä, nautitaan siitä! :)

Tiia
376/1180 | 

Muutos, josta olen ollut kiitollinen on ollut sen ymmärtäminen mikä elämässä on tärkeätä ja taistelemisen arvoista. Elämme jatkuvasti ihmissuhteiden kanssa. Kiitän nöyrästi entistä kumppaniani, joka opetti minulle mikä elämässä on tärkeätä. Luulin olevani täydellisessä parisuhteessa mutta elinkin kaukosuhteessa narsistin kanssa. Paikattujen arpien tilalle on alkanut sadella iloisia elämänmyönteisiä asioita. Koen suurta iloa vaikka luontoon pääsemisestä ja siitä että sillä on niin mahtava voima hallita tätä kaikkea ympärillämme mutta se antaa, jos vain sallii, mitä uskottominta energiaa päiviin. Olen kiitollinen uudesta kumppanistani joka jakaa ne arvot mitä pidän oikeasti elämässä tärkeänä. Terveys,luonto,liikunta ja läheiset. Pinnallisuus ja onnellisuuden hakeminen väkisin ovat vähentyneet ja tilalle tulee pikkuhiljaa ihana elämä kommervenkkeineen ;) Sinä olet osa sen inspiroimista. Kiitos Venla <3

Katri A-L
377/1180 | 

Heippa Venla

Minun suurin muutokseni parempaan on ehdottomasti ollut oman itseni kehittäminen-nimenomaan henkisen minäni kehittäminen ja tutkailu. Olen saanut lapsen, elämä on tietenkin muuttunut ja muuttuu aina, mutta mielestäni tärkeintä elämän polulla, on oman itsensä tunteminen-kun tietää mitä on ja mikä tekee onnelliseksi tai mikä ei tee, on helpompaa joustaa, myös niissä ei niin mukavissa muutoksissa, joita kaikkien elämässä on.

katsku
378/1180 | 

Suurin muutos oli elämässäni kun muutin uudelle paikkakunnalle, josta en tuntenut ketään, opiskelemaan. Samalla alkoi etäsuhde poikaystäväni kanssa. Nyt olen onnellisesti valmistunut ja muutos toi paljon hyvää tullessaan.kat

Ella
379/1180 | 

Jännittävin muutos on kun muutin vieraalle paikkakunnalle opiskelemaan ja jätin tutut työkuviot ja ystävät kotipaikkakunnalleni. Vaikka koti-ikävä aluksi iskikin niin en ole katunut muuttoani hetkeäkään! Sain aivan mahtavia uusia ystäviä koulusta ja tykkään opinnoistani!

Emili
380/1180 | 

Se, kun uskaltauduin lähtemään vaihtoon Espanjaan. Jakso oli melko lyhyt, vain kuusi viikkoa, mutta olen aina ollut sellainen turvallisuudesta ja kodin läheisyydestä nauttiva. Vaihto oli elämäni hienoin ja jännittävin kokemus ja olen ylpeä, että kaikesta jännityksestä huolimatta uskalsin ottaa riskin ja lähteä maailmalle!! :)

Anniina
381/1180 | 

Iso muutos oli kun noin vuosi sitten loppui työt etelä-suomessa ja en löytänyt hyvää työpaikkaa sieltä enää, niin päätin muuttaa itä-suomeen tietämättä saanko sieltäkään töitä. Lopulta kävi hyvin ja sain työpaikan heti ja loppua ei näy :) eli kävi paremmin kuin hyvin vaikka aluksi en niin uskonut käyvän.

Laura Simniceanu
382/1180 | 

Suurin muutokseni oli kun valmistuttuani insinööriksi korkeakoulusta tajusin ettei se työ ole minua varten ja päätin lähteä merille töihin aluksi tiskaamaan...seilauluja takana jo useampi vuosi niin kuin eri työnkuvia ja toivon että vielä monta hienoa hetkeä edessä... unelmien tavoitteleminen ja onnellisena olemenen on niin paljon helpompaa kuin kuuntelee sydäntään ja uskaltaa rohkeasti mennä eteenpäin sinne mistä kutsu käy...yksi elämä ja valinnat omissa käsissä..

Marja
383/1180 | 

Reilu kaksi vuotta sitten lähdin yhteisestä kodistamme kahden laspsen ja kahden koirani kanssa. Uusi koti, elämä ja pian vaihtui työpaikkakin. Silloin selvisin päivä kerrallaan ja jälkikäteen olen pöyristellyt miten selvisin mutta ystävät ympärillä auttoivat ja välillä myös kantoivat elämässä eteenpäin.
Tänä päivänä elämä on tasaisempaa ja uusi rakkaus on tullut elämään rakastuttamaan minun, lasteni ja koirien elämää (perheeseen saapui myös koirakamu).
Muutos oli välttämätön, rankka, hyvin itkuinen, puhdistava ja uuden elämän alku. ❤

Lotta
384/1180 | 

Elämäni suurin muutos tulee tapahtumaan ensi kesän alussa, kun esikoisemme saapuu maailmaan. Jännityksellä jo odotamme pientä poikaa saapuvaksi :) uudelle puhelimelle olisi todella käyttöä, sillä haluaisin taltioida vauvasta mahdollisimman hyviä kuvia, ja nykyisen iphonen kameran laatu on laskenut kuin lehmän häntä!! :D kännykkäni ei myöskään jaksanut ladata kaikkia tähän postaukseen tulleita kommentteja, enkä tämän takia päässyt kommentoi kenttään vaan jouduin käyttämään vastaa-toimintoa...

Nea Mikkonen
385/1180 | 

Kun ajattelen kokemuksia elämässäni, oli se sitten jännittävä tai pelottava ensimmäisenä mieleeni tulee parhaan ystäväni parantuminen syövästä, oma äitini. Elin melkein kaksi vuotta ilman nauravaa ja kannustavaa ihmistä lähelläni, kuin en olisi ollut enää oma itseni. Roolimme olivat vaihtuneet ja minusta tuli se kannustava ja tsemppaava osapuoli, sekä myös huolehdin kodistamme. Äitini parannuttua ymmärsin että, tämä "kokemus" sai minusta paljon vahvemman, aloin huolehtimaan itsestäni urheilemalla, sillä halusin että äitini olisi ylpeä minusta. "Isku vasten kasvoja" oli siis elämäni pelottavin kokemus, mutta antoi myös paljon minulle itselleni sekä tunsin, että olen tärkeä jollekkin, äitilleni. Äitini kertoikin, että ilman minun vierailuitani, kortteja, kukkia ja mitä eniten, halauksia, hän ei olisi jaksanut. Nyt urheilemme äitini kanssa viikoittain yhdessä ja olemme molemmat vahvoja toistemme ansiosta! :)

Reetsi
387/1180 | 

Suuri muutoksen oli lukion jälkeen opiskelujen aloittaminen. En tuntenut ketään, asuin vielä kotona ja olin aika junnu vielä silloin enkä osannut ajatella että tulevaisuudessa olisin vastuullisesta ammatissa. Kuitenkin kaikki meni hyvin ja 6 opiskeluvuoden aikana identiteettini on kehittynyt ja olen aikuistunut paljon. Sain ihania uusia ystäviä yliopistosta ja kokemuksia, joiden vertaisia ei muualta saa. Valmistuin 2 viikkoa sitten ja nyt on taas uusi suuri muutos, kun työelämä alkaa ja pitää ottaa paljon lisää vastuuta. Olen erittäin
tyytyväinen, että silloin 6 vuotta sitten hain haluamaani koulutukseen vaikken ollutkaan ihan varma vielä, pärjäisinkö tulevassa haastavassa ammatissa!

Laura Korhonen
388/1180 | 

Isoin muutos ollut muutaman kerran muuttaa ulkomaille. Jännittävää,mutta ihanaa!

389/1180 | 

Tankotanssin aloittaminen oli hurjan pelottavaa, mutta niin palkitsevaa! Koulussa opin, miten surkea olen liikunnassa, että olen ruma, epäkelpo ja etten osaa tanssia. Tankoillessa olen oppinut, ettei mikään aiemmasta ole totta.

Jaana
390/1180 | 

Olen aina ollut kova stressaamaan, joten suurin muutos ollut se kun muutama vuosi sitten löysin omatoimimatkojen ihanuuden. Lähdettiin kaverin kanssa kiertämään meksikoa aika extempore suunnittelematta kun aiemmin tyytynyt pakettimatkoihin. Tuolloin tajusin, että voin ihan oikeasti lähteä mihin vaan eikä tarvi aina tyytyä niihin helppoihin pakettimatkoihin. Nykyään lähdetään joka vuosi johonkin omatoimimatkalle ja nämä matkat on kehittänyt mukavasti stressinsietokykyäni :D

Essi
391/1180 | 

Jännittävin muutos on oikeastaan aika tuore. Syksyllä 2015 päätin tehdä elämäntaparemontin, jota olin miettinyt pitkään mutta johon en ollut saanut aikaiseksi ryhtyä. Lopetin tupakoinnin (pahe, jota kesti lähes 10 vuotta), aloin kiinnittämään huomiota ruokavaliooni ja hankin vihdoin salikortin. Olen aina ollut luonnostaan hoikka, mutta olin silti aika rapakunnossa. Ennen söin huonosti ja epäsäännöllisesti, esim. aamupalaa en syönyt ikinä. Nykyään aamupala on se päivän paras ateria, joka saa kropan käyntiin ja antaa energiaa. Kunto on kasvanut huimasti ja lihasmassankin kasvamisen suhteen tavoitteet lähenee huimaa vauhtia - viime viikolla huomasin, että sixpack on tullut näkyviin ensimmäistä kertaa ikinä. Kiitos tästä kuuluu myös personal trainerilleni, joka on tsempannut ja osannut tehdä juuri oikeat ohjelmat minulle. En mistään hinnasta vaihtaisi enää entiseen elämäntyyliin, kyllä nämä tulokset vaan palkitsee niin paljon että nälkä kasvaa syödessä :)

Juber
392/1180 | 

Elämäni suurin muutos on tähän mennessä ollut se, kun tein ammatinvaihdollisen täyskäännöksen ja lähdin opiskelemaan alaa johon en koskaan uskonut suuntaavani. Ja ennen kaikkea hain kouluun, johon en koskaan olisi uskonut pääseväni. Jouduinki hakemaan kouluun kolmena peräkkäisenä vuonna ennenkuin pääsin sinne, mutta onneksi en missään vaiheessa luovuttanut. Opiskelujen myötä kuvioihin astui uusi kaupunki ja uudet kaverit. Olen rohkaistunut ja muuttunut päättäväisemmäksi tämän kaiken ansioista. Tein sen, mitä kovinkaan moni ei olisi uskonut minun tulevan tekemään. Kliseisesti sanottuna, nyt tuntuu siltä että pystyn mihin vaan, kunhan niin päätän!

Saara
394/1180 | 

Luulin 8 vuotta, että minusta tulee toimittaja. Opiskelin ensimmäisessä koulussa viestintää 3,5 vuotta ja seuraavassa 4 vuotta, en katsonut sivuille tai antanut mahdollisuutta muille vaihtoehdoille; minusta tulee toimittaja, printtijournalisti. Vahinkojen ja sattumien kautta päädyin muihin töihin viime kesänä ja sillä tiellä olen edelleen, en toimittajana, mutta sitäkin onnellisempi. Tämä vahinkomuutos on ollut elämäni paras muutos! Kaikki tuntuu niin hyvältä ja niin hassulta kuin tämä kuulostaakin, minusta ei taida tullakaan toimittajaa. :)

k
395/1180 | 

Ehkä suurin muutos on on vasta hiljalleen aloitettu elämäntapamuutos, jonka myötä pyrin syömään terveellisemmin ja monipuolisemmin, sekä liikkumaan enemmän☺ pitkään olen tämän kanssa taistellut, ja nyt tuntuu siltä että intoa ja motivaatiota on tarpeeksi!

Kiia Paavola
396/1180 | 

Tällä hetkellä elämäni suurin ja mieleenpainuvin muutos tapahtui toukokuussa 2014 kun päätin jotain mikä ei olisi helppoa , nimittäin päätin tehdä täydellisen elämäntapa muutoksen!Aloitin yleisurheilun jossa suuntauduin kestävyysjuoksun puoleen jota aloin harjoitella ahkerasti. Harjoitellessani ja kilpaillessani huomasin että pelkkä monta kertaa 5 kilometrin kova vauhtisen lenkin juokseminen ei vaan riitä! Sillä ei saa muuta kuin jumissa olevat ja kipeät jalat. Tajusin että huipulle pääseminen ja tavoitteiden saavuttaminen vaatii paljon enemmän. Huipuksi tullaan vaan syömällä , harjoittelemalla ja lepäämällä oikein. Nyt harjoitus ohjelmaa järkevöittäneenä ja ruokailu tottumuksia muuttaneena ymmärrän mitkä ovat huipuksi tulemisen edellytykset. Aion vielä joskus saavuttaa jotain suurta , se vaan vaatii kovaa harjoittelua ja suurta rakkautta lajia kohtaan. " Running is my life "

397/1180 | 

Tällä hetkellä elämäni suurin ja mieleenpainuvin muutos tapahtui toukokuussa 2014 kun päätin jotai suurta , jotain mikä ei tulisi olemaan helppoa! Päätin tehdä täydellisen elämäntapamuutoksen. Aloitin yleisurheilun jossa suuntauduin kestävyysjuoksuun. Aloin harjoitella ahkerasti , jopa liian ahkerasti. Harjoitellessani ja kilpaillessani huomasin että pelkkä 5 kilometrin kovavauhtisen lenkin juokseminen monta kertaa viikossa ei vaan riitä! Sillä ei saa muuta kuin kipeät ja jumissa olevat jalat. Huipuksi tulemiseksi täytyy osata harjoitella , syödä ja levätä oikein. Nyt harjoitusohjelmaa järkevöittäneenä ja ruokailutottumuksia muuttaneena opin ymmärtämään miten tavoitteita voi saavuttaa. Aion saavuttaa vielä paljon , se vaan vaatii kovaa harjoittelua ja suurta rakkautta lajia kohtaan!
" Running is my life "

Tintti
398/1180 | 

Jännittävin, mutta antoisin muutos elämässäni on ollut äidiksi tuleminen 17-vuotiaana. Aika paljon se elämä muuttui, kun piti yhtäkkiä ottaa vastuu sekä itsestä, että toisesta ihmisestä. Nykyään tuntuu, että lapset ovat kasvattaneett minua yhtä paljon, kuin minä heitä :)

Elisa
399/1180 | 

Suurin muutos elämän varrella on ehdottomasti ollut pienen tytön äidiksi tuleminen. Äitiyteen mahtuu niin hyviä kuin huonoja asioita mutta siitä on ehdottomasti kiitollinen.

Kaiza
Liittynyt17.4.2013
400/1180 | 

Suurin ja jännittävin muutokseni oli pitää muutama välivuosi koulusta ja keskittyä omaan itseeni tutustumiseen. Kannatti, sillä nyt on koulu purkissa ja tiedän nyt todella mitä haluan. Uusia unelmia kohti.

KaisaH

Anna
401/1180 | 

Olen ylioppilaskirjoitusten alla pohdiskeleva 19-vuotias tytön tyllerö, joka osaksi vielä etsii omaa ääntään sekä identiteettiään. Maailman meno on mielestäni mielenkiintoinen asia.
Elämässäni ei ole tapahtunut vielä mitään suurta muutosta, mutta uskon ainakin pienen olevan edessä syksyllä.
Kiitolliseksi minut kuitenkin on tehnyt ja tekee läheiset, sekä hauskat muistot heidän kanssaan.

Jasmin
402/1180 | 

Jännittävin muutos elämässäni oli, kun lähdin 17-vuotiaana ensimmäistä kertaa yksin ulkomaille niinkin "lähelle" kuin Australiaan. Yksin matkustaminen ja tunne siitä, että pärjää, vaikka minne menisi, sekä hienot kokemukset reissussa muuttivat maailmankuvaani pysyvästi ja toivat lisää itsevarmuutta.

Jjenna
403/1180 | 

Yksi jännittävin tapahtuma oli muutto uuteen kaupunkiin ja samalla tutustuminen uuteen ympäristöön, kaveriporukkaan sekä kouluun. Alkuun muutto tuntui ahdistavalta, mutta nyt muutama vuosi jälkeenpäin olen todella kiitollinen siitä ja asiat ovat menneet paremmin kuin kuvittelinkaan.

Krista
404/1180 | 

Näitä on ollut varmaan useampikin, mutta eniten elämään vaikuttanut lienee parisuhteen aloitus henkilön kanssa, josta muut olisivat varmasti todenneet, että ei tule onnistumaan. Kaikkien vaikeuksien, vuosien välimatkojen, erilaisten elämäntilanteisen, itkujen ja naurujen jälkeen olemme edelleen onnellisesti yhdessä. Kaikki olisi kovin erilaista, jos en olisi tuolloin uskaltanut mennä vain tunteiden mukana, kuuntelematta järkeä tai muidenkaan "järkipuhetta" :)

Sini
405/1180 | 

Alle 10-vuoden ikäisenä suurin muutos elämässä toisen vanhemman kuoleman myötä muuttaminen ja kavereiden jääminen sekä uuteen paikkaan ja uusiin ihmisiin tutustuminen.

Jonha
406/1180 | 

2012 koulusta valmistumisen jälkeen kotipaikka tuntu liian ahistavalta, joten mietin ja mietin. Ja etsin kämpän ja muutin koirani kanssa keskisuomeen. Kaikki piti mua hulluna koska ei ollut työitä, eikä koulupaikkaa tiedossa, kirjaimellisesti ei mitään. Muutin vaan, ja viihdyin jyväskylässä reilu kolme vuotta.
Isoin, ja ehkä haastavin kokemus elämässä. Mutta en kadu mitään :) löytyi uusia ihmisiä, jyväskylä tuli tutuksi. Ja ehkä jossain vaiheessa elämä vielä vielä takaisi sinne, tiedä häntä ;)

Eeva
407/1180 | 

Jännittävin muutos liittyy aina jollain tapaa vanhasta irtautumiseen ja tapojen muuttamiseen. Mitään kovin merkittävää muutosta (muidenn kommentteja lukiessa) ei itselleni ole vielä sattunut eteen, mutta vastaan tähän, että se oma jännittävin muutos liittyy uudessa ja vaativassa työssä aloittamiseen. Mutta niinhän se on, että mitä jännittävämpi muutos, sitä palkitsevampaa siitä voi seurata. Työ on antanut paljon uskoa itseen ja omiin kykyihin.

-S-
408/1180 | 

Jännittävin muutos minulle on ollut rakastuminen nykyiseen poikaystävääni. Se on ehkä kliseistä, mutta olin niin pitkään jo etsinyt ja odottanut sitä juuri minulle sopivaa ja oikeaa ihmistä. Ja monien pettymysten jälkeen, sitten vähiten kun sitä odotin, hän saapui elämääni :) Treffit joilta en osannut odottaa mitään, veivätkin ihmisen luo jota olin odottanut aina. Rakkaus on suurin lahja ja minulle tämä rakkaus on kiitoksen aihe joka päivä.

flicka
409/1180 | 

Vaikea sanoa mitään yksittäistä muutosta, joka olisi ollut jännittävin, mutta mielestäni kaikki muutot ovat olleet tietyllä tapaa jännittäviä, mutta positiivisia muutoksia. Oli sitten kyseessä uusi paikkakunta tai vain uusi kaupunginosa, niin muutto on aina jännittävä mahdollisuus kaikelle uudelle. Muutoissa ja niitä seuraavissa muutoksissa on jotain puhdistavaa.

Nepa
410/1180 | 

Jännittävin muutos oli ottaa vastaan tarjottu työpaikka, jota en olisi tajunnut ikinä hakea, koska en uskonut olevani kiinnostunut. Työ pelotti hirveästi etukäteen, mutta aivan turhaan Opinnot venyivät, mutta sain aivan uutta motivaatiota ja suuntaa opiskeluun. Oikeastaan löysin näin sen "oman juttuni". Ennen kaikkea sain mahtavia kokemuksia ja ihania ystäviä!

Aija
411/1180 | 

Tällä hetkellä jännittävintä on täys muutos elämäntavoissa. Liityin viikko sitten nettivalmennukseen josta saisin apua laihduttamiseen, oppimalla syömään oikein ja liikkumaan oikein. Olen myös ollut jo kuukauden tupakoimatta. Vasta viikko takana dieettiä ja nyt jo voi sanoa että olen oppinut itsestäni paljon uutta. Kyyneleitä ja hikeä on mahtunut paljon viime viikkoon ja paljon on vielä edessä. Mutta nyt jo tuntuu niin paljon paremmalta. Ilman läheisteni tukea en ehkä pystyisi tähän <3

SV
412/1180 | 

Yksi elämäni jännittävin tai no sanotaanko että vaikein,hienoin,pelottavin ja uskomattomin elämänmuutos on ollut päihteistä luopuminen. Tästä on jo kohta 7 vuotta aikaa kun sen päätöksen olen tehnyt ja hetkeäkään en ole päätöstä katunut. Tämä muutos on erityisesti ollut henkisesti kasvattavin asia mun elämässä. Olen oppinut nöyryyttä,kiitollisuutta ja henkistä vahvuutta. Koko mun elämänkatsomus on muuttunut positiivisemmaksi ja olen löytänyt elämään jälleen ilon. Myös tämän elämäntapa muutoksen kautta olen löytänyt jälleen liikunnan joka oli pitkään poissa mun elämästä. Tunnen jälleen eläväni ja rakastan elämää!

Marianna
413/1180 | 

Suurin ja jännittävin muutos elämässäni oli ryhtyä vegaaniksi. Vegaanina oleminen ei tarkoita pelkästään ruokavalion muutosta vaan myöskin meikeillä ja vaatteilla on merkitystä. En tue enää eläinperäisten ja eläimillä testattujen tuotteiden ostamista. Näiden seikkojen lisäksi ajatusmaailmani on muuttunut ja arvostan enemmän asioita ja eläimiä. En pidä enää kaikkea saamaani itsestäänselvyytenä vaan osaan oikeasti arvostaa asioita. Itsenäistyin myös enemmän ja ainoana vegaanina perheessäni ovat perheeni jäsenetkin innoissaan seuranneet muutostani. Ensin pelotti olla erilainen ja jännittää muiden hyväksyntää, onhan kyse muuttuneista arvoistani ja elämäntavoista. Olen kuitenkin kiitollinen, että uskalsin puolustaa mielipiteitäni ja tehdä elämäni parhaimman päätösen niin luonnon, eläimien, yhteiskunnan kuin itseni ja oman terveyteni kannalta. Jännittävä muutos oli ehdottomasti kaiken arvoista.

Helena
414/1180 | 

Jännittävin muutos oli ryhtyä yrittäjäksi, on ollut palkitsevaa ja kasvattavaa, enkä päivääkään ole katunut vaikka pienyrittäjänä on suurimmaksi osaksi erittäin rankkaa ja tiukkaa.

Minna
415/1180 | 

Jännittävin muutos elämässäni tähän mennessä on ollut pitkän parisuhteen loppuminen ja uuden elämän aloitus. Samaan aikaan myös työpaikan vahtaminen eli aika paljon tapahtui pienessä ajassa. Onneksi ihanat ystävät ja koirani olivat tukena ja turvana, yhdessä selvisimme kaikesta.

Aino Nurminen
416/1180 | 

En tiedä voiko tätä sanoa jänittävimmäksi mutta ehkä parhaaksi ja rohkeimmaksi. Eli se kun lähdin entisestä 7 vuoden parisuhteestani joka oli ahdistava ja manipuloiva. Tosin kai sitä voisi sanoa myös jännittäväksi muutokseksi koska aloitin silloin ihan oman elämän omilla säännöillä ilman kenenkään muun mielipitäitä ja haukkumisia. Siitä nyt on onneksi jo aikaa ja toinen jännittävä muutos tulikin uudessa parisuhteessani kun ostettiin 2v sitten oma asunto. =)

Cendre
Liittynyt21.9.2014
417/1180 | 

Jännittävin muutos on varmasti ollut se kun pari vuotta sitten palkkasin itselleni PT:n! Alussa ajatus pelotti ja tietysti hurjalta kuulostanut maksukin hirvitti mutta päivääkään en ole katunut. PT:n kanssa pistettiin elämä uusiksi, paino tippui ja uudet elämän tavat tulivat tutuiksi! tätä muutosta en ole päivääkään katunut koska ateriarytmit ja oikeanlainen ruokavalio iskostui niin selkärankaani että olen saanut pidettyä painoni kurissa ja elämän hallinnassa jo pari vuotta! Mikä parasta elämäntavat kulkivat mukana raskauden ajan ja raskauskiloja tuli vain 10kg! Nyt kun olen kotona kohta 3vk vanhan pikku tytön kanssa niin aiemmin opitus tavat jaksavat kantaa minua pitkin päivää koska tunnen oloni energisemsi ja tietysti hyvä ruokavalio tukee imetystä!

Sonja
418/1180 | 

Elämäni jännittävin muutos tähän mennessä on ollut nuorena naimisiin meneminen! Olimme molemmat mieheni kanssa 20-vuotiaita kun menimme naimisiin, ja kyllähän se jännitti että kuinka meidän käy, varsinkin kun samaan aikaan oli muutto uudelle paikkakunnalle, opintojen aloittaminen uudessa koulussa ja sen myötä etäsuhdetta puoli vuotta heti avioliiton alkuun. Ei se aina helppoa ollut, mutta yhteisiä avioliittovuosia tulee tänä vuonna täyteen 3, ja jokaisesta vuodesta olen kiitollinen <3

maiju
419/1180 | 

Mun jännitävimpiä muutoksia tulee olemaan uuteen opiskelupaikkaan hakeminen ja yksin muuttaminen ekaa kertaa elämässä.

Sintti
420/1180 | 

Yksi elämäni jännittävin tai no sanotaanko että vaikein,hienoin,pelottavin ja uskomattomin elämänmuutos on ollut päihteistä luopuminen. Tästä on jo kohta 7 vuotta aikaa kun sen päätöksen olen tehnyt ja hetkeäkään en ole päätöstä katunut. Tämä muutos on erityisesti ollut henkisesti kasvattavin asia mun elämässä. Olen oppinut nöyryyttänyt,kiitollisuutta ja henkistä vahvuutta. Koko mun elämänkatsomus on muuttunut positiivisemmaksi ja olen löytänyt elämään jälleen ilon. Myös tämän elämäntapa muutoksen kautta olen löytänyt jälleen liikunnan joka oli pitkään poissa mun elämästä. Tunnen jälleen eläväni ja rakastan elämää!

Karoliina V.
422/1180 | 

Ehkä vähän tylsä vastaus, mutta lapsen saaminen. Tähänastisen elämäni suurin ja jännittävin ja paras muutos <3

Moona
423/1180 | 

Elämäni suurin muutos, kasvu ja hyppy uuteen on ollut ku 12v sitten lopetin kaman käytön. Epävarma, narkkarin identiteetti, mitä olen, miksi olen. Ensimmäiset vuodet oli matka minuuteen, tutustuin itseeni ilman piriä ja piikkiä jotka oli vuosia ollut rakkauteni ja kasassa pitäjäni. Opin ymmärtämään että oma heikkous muuttuu vahvuudeksi. Selviydyin. Seison jaloillani ja kasvoin vahvaksi, määrätietoiseksi naiseksi. Päihteet oli "työni" monta vuotta, nytkin. Opiskelin ja tällähetkellä toimin päihdetyössä. Minä, narkkari. Ei, enään se on pelkkä minä. Kaikilla meillä on varjomme ja taistelumme, suurin muutos tapahtuu kun katsoo itseään peiliin ja näkee totuuden. Oma pää on pahin vastustaja, koska itselleen valehtelu on liian helppoa. Aina on syy luovuttaa. Tekosyy. Kun vapaudut niistä, muutos voi alkaa. Heikkous voi olla voimasi - tajuat sen vain vuosien päästä.

Emikia
424/1180 | 

Jännittävin muutos elämässäni on muutto Etelä-Pohjanmaalta pieneltä paikkakuntalta pääkaupunki seudulle. Muutto jännittää mutta samalla olen todella innoissani tulevasta ja uusista mahdollisuuksista. Ei pelkästään uusi kaupunki jännitä, sillä en ole ikinä ennen asunut yksin ja lähden suoraa isoon kaupunkiin!

Saara suuri fani :D
425/1180 | 

Helppo! Sehän oli tietysti se kun sain jännitykseltäni vietyä itseni ryhmäliikuntatunnille! Olen aina ollut vähän alipainoinen ja heikko lihaksinen ja siitä johtuen kaiken näköisiä kipuja on aina löytynyt. Enimmäinen tunti(piloxing) piti sisällään paaaaljon ärräpäitä kun tasapainoni oli aivan surkea ja en tahtonut pysyä yhtään mukana. Mutta nyt olen käynyt jo paljon muillakin tunneilla ja etsin ja löydän aina uutta kokeiltavaa ja itseni liikuttaminen ja uuden kokeilu tuo niiiin äääretöntä mielihyvää että ruokavaliokin on kokenut täyskäännöksen! Eletään tätä elämää tässä ja nyt <3

Niina
426/1180 | 

Elämäni isoin muutos oli se kun yläasteen jälkeen lähdin yksin ilman yhtäkään tuttua kauas kotoa opiskelemaan. Olin hyvin ujo ja hiljainen tyttö mut ainoa ajatus oli et haluan työn mistä saa rahaa ja sillä pärjää elämässä hyvin. Sellasta lähin sitten tavoittelemaan. Ja tätä päätöstä en kadu! Sain valtavasti rohkeutta, mitää en todellakaan uskonu minusta löytyvän! Valmistuin koulusta 2010 ja sen jälkeen työllistynyt hyvin :) Mietin usein et missähän menisin jos en olisi uskaltanut lähteä?! Tämä on ollut elämäni paras päätös ikinä! Aluksi itkin asuntolan huoneessa iltaisin ikävää ja kaduin että olin lähtenyt. Mutta lopulta tutustuin ihmisiin ja sain kavereita joiden kanssa sainkin viettää kolme ihanaa opiskeluvuotta yhdessä. Ja nyt jatkamme ystävinä ja työkavereina yhdessä :)

Emmi
427/1180 | 

Mielenkiintoinen aihe ja se sai ajattelemaan mitä kaikkea on tullut koettua :) Suurin muutos elämässäni oli varmaan vaihto-oppilaaksi lähteminen 17-vuotiaana lukioaikana. Se oli yksi parhaista päätöksistäni, ja kasvatti ihmisenä paljon. Kokemus antoi hurjasti itsevarmuutta ja rohkeutta olla oma itsensä. :)

Pia
428/1180 | 

Elämäni suurin, jännittävin jo kokonaisvaltaisesti muuttavin tapahtuma on ollut poikani syntymä muutama viikko sitten. Ennen en edes tiennyt haluanko lapsia, mutta hänen saapuessa tajusin että lapsen saamista ei taatusti koskaan kadu ja se rakkaus jota tuntee pientä ihmistä kohtaan ei voi verrata mihinkään muuhun tunteeseen. Olin rohkea ja uskalsin!

veerala
429/1180 | 

Irtisanoutuminen vakkarityöstä, muutto uudelle paikkakunnalle ja sieltä ponnistaminen ulkomaille töihin. Tähän mennessä elämäni paras päätös, sillä tiellä edelleen :)

430/1180 | 

Minulle yksi jännittävimmistä muutoksista on ollut yhteenmuutto poikaystäväni kanssa. Elimme 1.5 vuotta etäsuhteessa, välissämme 550 kilometriä. Päätimme lopulta muuttaa kaupunkiin, jossa kumpikaan ei ole koskaan ennen asunut. Toinen meistä irtisanoutui vakituisesta työstä ja työnhaku alkoi muutettuamme, toinen opiskelee koulun viimeisiä vaiheita etänä. Kaikki on vieläkin uutta ja jännittävää, mutta meistä kumpikaan ei ole katunut muuttoa päivääkään.

431/1180 | 

Yksi elämän tärkeimmistä muutoksista on ollut se, että uskaltauduin vuosi sitten pitkään sairastelleena hypätä takaisin kuntosalimaailmaan. Sairastuin kuusi vuotta sitten vakavaan unihäiriöön, joka on muiden sairausten ohella ajanut minut välillä todella huonoon kuntoon ja kotoa poistuminen on ollut haastavaa. Voin nukahdella keskellä katua, jota on tapahtunut montakin kertaa ja siksi oli iso kynnys aloittaa kuntosalilla käyminen, mielessä oli kysymys:miten pärjäisin vaikeiden oireiden kanssa salilla? Salillä käyminen on ajoittain haastavaa, koska nukahteluja on tapahtunut myös kesken treenien. Hienointa on kuitenkin ollut se,että olen pystynyt siihen ja saan tuosta niin paljon hyvää ja positiivista energiaa, mieleni kevenee ja murheet usein jäävät salille. Vaikka pitkäaikaissairastelu nuorella iällä onkin rankkaa, on se helpottunut sillä, että olen kaikesta huolimatta tehnyt kaiken sen eteen,että voisin elää mahdollisimman normaalisti rajoitteiden keskellä. Eihän siitä pääse yli eikä ympäri, kuinka hien pintaan nostattava urheilu nostattaa myös mielen kohti positiivisuutta :)

Ella
432/1180 | 

Jännittävin muutos on ollut uudelle paikkakunnalle muuttaminen yhdessä poikaystävän kanssa, uusi koulu sekä päätökseni lähteä ensi vuodeksi jenkkeihin vaihto-oppilaaksi!

433/1180 | 

Suurin ja jännittävin muutos elämässäni tapahtui keväällä 2015 kun olin valmistusmassa valmentavasta koulutuksestta keskuspuiston ammattin opistosta ruskeasuolta :)
ja sit piti miettiä että minne kouluun hakisin opiskelemaan ammattini :) ja sit menin tutustumaan kiipulan päätoimipaikkaan janakkalaan .Kesäkuussa
sain tiedon että olen saanut opiskelu paikan kiipulasta janakkalasta :) olin ihan et wau :) musta tulee puutarhuri ja kun mietin asiaa et kiipulassa ollaan ma -pe
asutaan asuntolassa ajattelin et miten pärjään kiipulassa yksin :( ,mut mua auttoi eniten mun vanhemmat :) kyl sä pärjäät kiipulassa
:Kun tuli päivä 10.8 olin ihan paniikissa kun saavuin kiipulaan olin ihan et apua miten pärjään täällä mut eka viikko ja ekat päivät oli tosi vakeita
mut nyt mee paremmin :)

Sarbeliini
434/1180 | 

Jännittävin muutos tyttäreni syntymän jälkeen on ollut ammatin vaihto. Lopetin työt terveydellisistä syistä enkä tiennyt yhtään mitä tapahtuu. Ehdin päivän käymään erästä kurssia jonka kautta pääsin työkokeiluun ja olen samassa paikassa edelleen, tosin vakkaripestillä :). En tiedä teenkö tätä lopun elämääni, haluja olisi tehdä elämällä vielä jotain enemmän joten aika näyttää mihin elämä vie :)

Venla
435/1180 | 

Jännittävin muutos oli muutto pois kotoa opiskelemasn uudelle paikkakunnalle ja samalla muutto poikaystävän kanssa yhteen. Nyt 2 vuoden jälkeen asumme edelleen onnellisesti yhdessä ja koulu etenee. Kannatti siis :)

Inka
436/1180 | 

Jännittävintä varmastikin ensimmäisen lapsen syntymä ja sen mukana tuoma vastuu jostain muustakin kuin itsestä.

Sanna
437/1180 | 

Suurin muutos on toisen lapseni syntymä. Esikoinen on jo 10vuotias ja nyt pienen vauvan hoito on ihan erilaista. Jotenkin sitä on kauheen tietämätön eikä luota omiin "äidin vaistoihin". Ja sitten kun menee selaamaan nettiä ja vauvafoorumeita, epävarmuus vaan kasvaa. Onneksi mies, sukulaiset ja ystävät palauttavat maan pinnalle ja tsemppaavat. Ja kivahan tollasella uudenkarhealla puhelimella olis napsia kuvasta vauvasta ;)

Sannna
438/1180 | 

Suurin muutokseni on,kun päätin tykätä itsestäni juuri tälläisenä kun olen. Sain hyvän itsetunnon takaisin. Ennen paljon mietin mitä muut ajattelevat minusta. Tämän päätöksen tehtyäni on tämä elämäni parasta aikaa!

Noora S
439/1180 | 

Yksi jännittävimmistä muutoksista on ollut ryhtyä yrittäjäksi,päivääkään en ole katunut tuota muutosta

Hanna
440/1180 | 

Olen ollut erittäin kiitollinen itselleni siitä, että uskaltauduin ammattikorkeakouluaikana lähtemään yksin ulkomaille vaihtoon. Olen siitä lähtien uskaltanut tehdä yhä enemmän asioita, joita en luultavasti ilman tätä vaihtokokemusta olisi uskaltanut tehdä.

Tytti
441/1180 | 

Jännittävin muutos itselläni on ollut aina se, kun vaihtaa koulua ja etenkin lukioon meneminen jossa on todella haastavaa. Olen kiitollinen siitä, että uskalsin vähentää turhien sokerien syöntiä esim. karkkien syönti ja limun juonti. Nykyään olen paljon iloisempi, virkeämpi ja jaksan paremmin kuin silloin kun nautin liikaa turhia sokereita.

Tiina
442/1180 | 

Suurin muutos elämässäni on ollut ulkomaille lähtö lukion jälkeen. Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta, josta ei siihen aikaan lähdetty juuri minnekään, edes toiselle paikkakunnalle Suomen sisällä. Lisäksi olin koko siihen astisen elämäni asunut vanhempieni luona, joten askel kohti itsenäistä elämää oli suuri. Olin myös ala-asteikäisenä kärsinyt jonkinasteisesta koti-ikävästä ollessani yhtä yötä pidempään poissa kotoa, joten vielä vanhempanakin jännitin lyhyellekin reissulle lähtöä. Päätös ulkomaille lähdöstä yksin oli kuitenkin erittäin onnistunut valinta ja samalla iso askel itsenäisyydelleni ja pelkojeni voittamiselle.

Miisa
443/1180 | 

Yksi jännittävimmistä muutoksista on ollut, kun viime vuonna aloitin treenaamaan personal trainerin kanssa. Salikokemusta ei muutenkaan ollut kertynyt paljoa aikaisemmin, enkä aikaisemmin tiennyt mitä tehdä salilla. Olen oppinut niin paljon ja saanut kuntosalista aivan uuden ja ihanan harrastuksen. Parasta on itsensä ylittäminen ja kun saa haastaa itseä. Olen saanyt paljon itsevarmuutta ja pt:n sanoin pystyn mihin vain, kun vain luotan itseeni. Pelko on yleensä vain korvien välissä. Jännittävissä tilanteissa pärjään, kun muistan tuon, että pystyn mihin vain!

minävain
444/1180 | 

Jännittävin muutos on ollut se, että uskalsin kuunnella sydäntäni, ja jättää opinnot kesken. Perustin perheen. Nyt olen 25-vuotias kolmen tyttären onnellinen äiti. Seuraavaksi sitten olisi tarkoitus aloittaa opinnot, aivan eri alalla kuin alunperin. Olen saanut aikaa etsiä omaa alaani ja vihdoin tuntuu että olen löytänyt oman juttuni. :)

Veera
445/1180 | 

Isoin muutos oli muutto uuteen kaupunkiin syksyllä sekä lihan syönnin lopettaminen kokonaan. Olen reissanut, kasvanut ihmisenä ja ajatetelen elämää positiivisemmin kuin koskaan ennen! Tuntuu että mikään ei ole enää esteellä milleekkään mitä haluan tehdä!

446/1180 | 

Elämäni jännittävin muutos oli 17-vuotiaana lähteä opiskelemaan vuodeksi ulkomaille. Valitsin maakseni yhdysvallat, koska olin 12-vuotiaasta asti haaveillut jenkkien high-school elämästä. Olisin halunnut jonnekkin pohjoiseen osavaltioon, mutta sen sijaan päädyinkin keskelle villiä Texasia, San Antonioon. Kun kuulin sijoituskohteeni, olin yhtäaikaa tosi innoissani ja peloissani, tuleva perheeni oli uskonnollinen ja kirkossa käytäisiin 2 kertaa viikossa (Suomessa käyn ehkä kerran vuodessa, jos sitäkään).

Ennakkoluuloista huolimatta yritin lähteä matkaan avoimin mielin, se kannatti. Opin paljon uutta ja jännittävää, yritin jopa ymmärtää uskontoa ja kirkkokulttuuria. Vuosi oli antoisa ja ehdottomasti yksi elämäni jännittävimmistä sekä opettavaisimmista!

Laura
447/1180 | 

Suurin muutokseen astuminen seisoo vakaana vielä edessä. Vaimona ja kahden pienen lapsen äitinä opiskelujen aloittaminen 150km päässä jännittää kamalasti. Karmeinta on unelma-ammatin onnen ja vanhemman vastuun sekoittaminen 150km päähän.. kun jomman kumman meistä vanhemmista täytyy välimatkaa kulkea. Onneksi asioilla on kuitenkin tapana järjestyä Kiitos vielä innostavasta blogista Venla! Aurinkoa päiviisi✨

Laura
448/1180 | 

Suurin muutokseen astuminen seisoo vakaana vielä edessä. Vaimona ja kahden pienen lapsen äitinä opiskelujen aloittaminen 150km päässä jännittää kamalasti. Karmeinta on unelma-ammatin onnen ja vanhemman vastuun sekoittaminen 150km päähän.. kun jomman kumman meistä vanhemmista täytyy välimatkaa kulkea. Onneksi asioilla on kuitenkin tapana järjestyä Kiitos vielä innostavasta blogista Venla! Aurinkoa päiviisi✨

Kaisa Vepsä
449/1180 | 

Suurin muutos on ollut noin vuosi sitten työpaikan vaihdos 8 vuoden jälkeen. Mutta se on osoittautunut myös parhaaksi muutokseksi ja vaikuttanut minuun positiivisesti monella tapaa. Päivääkään en ole katunut

käyttäjä-7246
Liittynyt24.4.2014
450/1180 | 

Ehdottomasti yksi jännitävimmistä muutoksista elämässäni oli minulle suht vieraaseen kaupunkiin muuttaminen opiskelupaikan perässä reilu vuosi sitten. Vaikka en tuntenutkaan kaupungista entuudestaan ketään, oli muutos todella tarpeen enkä todellakaan kadu, että laitoin Lahden ammattikorkeakoulun ensimmäiseksi yhteishaussa!

Johanna
451/1180 | 

Suurin muutos on ehdottomasti ollu vanhan työpaikan jättäminen jossa en enää viihtynyt. "Do what makes you happy" on saanut siitälähtien aivan uuden käsityksen! kun lopetin työni, olin hetkenaikaa työtön ja tämä pelotti tottakai, mutta asioilla on tapana järjestyä, ajattelin. Tuosta on nyt aikaa 2 vuotta, ja tuohon kahteen vuoteen olen saanut nyt enemmän työkokemusta kuin ikinä olisin voinut kuvitellakkaan, ja tällähetkellä olen duunissa jota rakastan ja teen täydellä sydämmellä. Lähteminen ympäristöstä joka ei tehnyt enää minua onnelliseksi, saa minut tuntemaan itseni tänä päivänä todella onnekkaaksi. Muutos joka muuttu loppuelämäni suunnan :)

Terhi
452/1180 | 

Jännittäviä muutos ehdottomasti on, kun tulin raskaaksi juuri ei toivottuun aikaan. Opinnot täysin vaiheessa, ilman työtä ja asuimme poikaystävän kanssa eri paikkakunnilla. Kaiken tämän päälle selvisi, että odotan kaksosia. Oli punnittava, kuinka selviän yksin kaksosarjesta suurimman osan ajasta, sillä miehen reissutyö piti miehen pitkiä aikoja toisella paikkakunnalla. Päätös pitää nämä ihanat lapset oli ehdottomasti elämäni hurjia ja paras. Suoritin opinnot supervauhtia ja selvisin arjesta lasten kanssa mielestäni hyvin ja nykyisin en voisi olla onnellisempi että en antanut pelon ja epävarmuuden voittaa.

Ansku
453/1180 | 

Ehdottomasti perheen perustaminen, pitkällisen jahkailun jälkeen. Meillä oli hyvä meno ja meininki kaksistaankin ja lapsen, erityisesti pienen vauvan, tuoma sitovuus tuntui hurjalta. Onneksi uskalsimme heittäytyä tähän perheseikkailuun: nyt tyttäremme on 4kk vanha ja vaikka duunia riittää 24/7, on tuo pikku toimitusjohtaja mitä hurmaavin ja huumorintajuisin tyyppi :)

Lotta Sippola
454/1180 | 

Mun elämän suurin muutos oli täysin vieraalle paikkakunnalle muutto opintojen perässä. Se muutos kannatti! Paikkakunnan vaihto piristää elämää ja avartaa maailmankuvaa, ja aina voi palata takas jos ei viihdykään. Suosittelen kaikille! <3

Hilu
455/1180 | 

Oma muutos tapahtui iän myötä, olematta kuitenkaan kriisi. Se muutos ei tapahtunut muiden ihmisten takia, mutta heidän läsnäollessa.
Se ei ollut traaginen, dramaattinen tai tapahtunut pamahtaen. Se hiipi hiljalleen elämään, kaatoi huomaamatta raja-aitoja ja muutti olemista.
Kutsuisin sitä "rauhaksi" tai "seesteisyydeksi" ellei kumpikin sana aiheuttaisi minussa yhä väristyksiä.

Se on se muutos kun vihdoin osaa olla itselleen armollinen: saa lähteä lenkille baarikierroksen sijasta, saa jäädä sohvalle lenkin sijasta, osaa nauraa itselle, kilot voi kuitata toteamalla "us fat people are jolly", silmäkulmarypyt kielii hysteerisen hauskoista hetkistä ystävien kanssa, humala on sivutuote ei päämäärä, osaa arvostaa omaa osaamistaan, pitää puolensa mutta antaa itsestään myös enemmän.

Minun muutokseni on se, että olen vihdoin ymmärtänyt (ja hyväksynyt), että olen aika upea tapaus. ;)
Säkin oot.

Henna
456/1180 | 

Yksi elämäni jännittävimmistä muutoksista oli se kun ymmärsin vihdoin ympäröidä itseni positiivisilla ihmisillä sekä poistaa mahdolliset negatiiviset ajatukset elämästäni. Yritän ajatella kaikesta asian positiivista puolta sekä vaikutusta, kaikki tapahtuu jonkin syyn takia. Olin koko viime vuoden jatkuvasti sairaana, milloin missäkin taudissa, joka taas vaikutti urheilulliseen itsetuntooni. Tämän oivaltaminen siis vaati uuden vuoden ja vaikka muutos onkin tapahtunut lyhyen ajan sisällä, elämän laatuni on jo parantunut niin paljon, että en voi olla muuta kun kiitollinen. Siihen kuitenkin meni 21 vuotta sekä ainakin yksi terveydellisesti huonompi vuosi.

Maiju
457/1180 | 

Suurin ja pelottavin hyppy tuntemattomaan tähänastisessa elämässäni on ollut vakituisesta työpaikasta irtisanoutuminen ja yrittäjäksi ryhtyminen. Vaikka usko omaan osaamiseen oli korkea, en voinut alussa tietää, olinko juuri tehnyt elämäni parhaimman vai tyhmimmän ratkaisun. Halu toteuttaa unelmani oli kuitenkin suurempi kuin pelko taloudellisesta epävarmuudesta, ja tein ahkerasti töitä saavuttaakseni oman jalansijani yritysmaailmassa. Näin vajaa pari vuotta myöhemmin olen todella iloinen, että uskalsin ottaa tuon ratkaisevan askeleen. Rakastan työtäni täydestä sydämestäni ja olen nyt onnellisempi kuin koskaan aikaisemmin.

Alli
458/1180 | 

Mun suurin elämänmuutos oli kun muutin yksin pienestä kaupungista paljon isompaan opiskelujen takia yli vuosi sitten. Aluksi jännitti hirveästi saisinko kavereita ja miten koulu lähtisi käyntiin. Mutta kaikki onkin mennyt älyttömän hyvin kunhan ei stressaa. Vuoden aikana olen kyllä saanut niin paljon takaisin niistä hetkistä, jotka minulla jäi kokematta pienessä kaupungissa.

459/1180 | 

Jännittävin muutos elämässäni tapahtui kesällä 2014 kun muutin vuorokauden varotusajalla Milanoon asumaan ja työskentelmään ammattimallina. Olin vasta 18-vuotias nuori nainen, joka ei uskaltanut puhua englantia julkisesti. Asuin Milanossa ensimmäisellä reissullani 2 kuukautta, jonka jälkeen palasin hetkeksi kotiin mukanani aimoannos rohkeutta, vastuunkantamisen taitoa ja uskallusta kommunikoida vieraalla kielellä. Ensimmäinen Milanon reissuni ei jäänyt suinkaan viimeiseksi. Olen asustellut ja työskennellyt Italian maalla monen monta kuukautta pienemmissä ajanjaksoissa. Matkustaminen todella avartaa ja opettaa arvostamaan Suomea.

Eveliina V
460/1180 | 

Elämäni jännittävin muutos tapahtui syksyllä 2011, kun muutin vieraalle paikkakunnalle opiskelemaan. En tuolloin tuntenut kaupunkia tai ketään sieltä ja kyseessä oli vielä ensimmäistä kertaa muutto omilleen. Näin neljä ja puoli vuotta myöhemmin olen hyvin kiitollinen tuosta muutoksesta. Asun yhä edelleen samassa kaupungissa; nyt tunnen kaupungin läpikotaisin, olen saanut valtavasti ystäviä täältä, minulla on vakituinen työpaikka ja ihana avomies, jonka kanssa asumme yhdessä. Vaikka 2011 syksyllä jännitti ja pelotti, en voisi olla kiitollisempi että uskalsin lähteä :)

Minna
461/1180 | 

Yks jännittävimmistä muutoksista oli se, kun muutin 19-vuotiaana Saksaan. Lähdin sinne töiden perässä yksin, eikä se reissu menny miltään kantilta katsottuna hyvin. Palasin aika nopeasti häntä koipien välissä takaisin, mutta retki oli opettavainen ja muutti mun elämää aika paljon, nyt kun jälkeenpäin asiaa ajattelee.

Hanna
462/1180 | 

Minun elämäni jännittävimpiä hetkiä on ollut juurikin tutusta ja turvallisesta poistuminen. Yksi hetki on jäänyt eritoten mieleen. Olen aina ollut kotikissa, yksin olo ei todellakaan ole ollut lempipuuhiani ja minusta tuntuu mukavalta, jos lähellä on aina joku tuttu henkilö. Muutamia vuosia sitten, 15-vuotiaana, oli aika varata riparileirejä. Muistan kysyneeni monelta kaverilta, minne he ovat menossa riparille ja ajattelin tietenkin hakea samaan paikkaan kavereideni kanssa, jotta pääsisin tuttujen ihmisten seuraan. Eräänä iltana mun vanhempi veli sitten heitti, että mitä jos lähtisitkin jonnekin ihan toiselle puolelle Suomea, tutustuisit uusiin ihmisiin ja samalla saisit viettää aikaa sun harrastuksen parissa? (Tämä ripari oli siis harrastuspainotteinen). Ajattelin heti, että ehdoton no no! En ikinä uskaltaisi enkä pystyisi lähtemään yksin 500km päähän kodista ja kaikista turvallisista ihmisistä. Mutta niin siinä vaan sitten kävi, että seuraavana kesänä mulla oli rinkka täynnä tavaraa ja minä hyppäsin junaan, menolippu kahdeksi viikoksi ihan tuntemattomaan, kauas kotoa ja vailla niitä tärkeitä kavereita. Mutta täytyy sanoa, että en kadu hetkeäkään, että päätin lähteä. Muistelen vieläkin lämmöllä, kuinka ihaniin ihmisiin sain tutustua ja miten paljon muistoja lähti matkaan. Ja myös mietin, että mitä jos en olisikaan uskaltanut lähteä, kuinka paljon hyvää olisi jäänyt kokematta. Ehkä pieni asia jollekin, joka on tottunut reissailemaan yksin, on sosiaalinen ja tutustuu helposti uusiin ihmisiin, mutta mulle se oli suuri, jännittävä ja pelottava asia, ja olin silloin vieläpä hirveän ujokin. Mutta tälläiset kokemukset onneksi rohkaisee valtavasti ja nykyään minusta on todella ihanaa olla uusien ihmisten seurassa. Mutta vielä leiriin palatakseni, olen aivan älyttömän kiitollinen itselleni ja kaikille ihanille ihmisille, jotka jäivät elämääni sieltä! Parhaita kokemuksia ehdottomasti tulee, kun uskaltaa vaan mennä ja tehdä niitä pelottaviltakin tuntuvia juttuja, sellaset säilyy mielessä läpi elämän!

käyttäjä-5684
Liittynyt11.4.2014
463/1180 | 

Erilaisia jännittäviä muutoksia on ollut paljon, mutta ehkä nyt päällimmäisenä on jäänyt mieleen parhaiten se, kun lähdin ensin työharjoitteluun toiselle puolelle Suomea puoleksi vuodeksi ja sitten jatkoin samaisessa kaupungissa töissä seuraavan kesän. Jätin puolison, perheen ja ystävät kotikaupunkiini, kun lähdin toiseen kaupunkiin töiden perässä. Aluksi oli hyvin vaikeaa elää niin kaukana rakkaistani, mutta äkkiä siihen tottui, varsinkin, kun tiesin, ettei tämä olisi pysyvää. Sain viettää pitkän ajan toisessa kaupungissa itsekseni ja vaikka oli ihan hyvä olla yksin omassa rauhass avälillä oli silti kesän jälkeen oli ihana palata takaisin kotiin.

Veera
465/1180 | 

Elämäni jännittävin muutos on vasta edessä, sillä yhteishaut ovat pian ajankohtaisia. Itse olen varma, että lukioon menen ja sinne pääsenkin, mutta on se silti jännää, kun osa tärkeistä ystävistä lähtee toiselle paikkakunnalle.

Jenny
466/1180 | 

Yksi jännittävä tapahtuma oli kun lähdin Afrikkaan, Namibiaan tekemään kolmen kuukauden työharjoittelua paikalliseen sairaalaan. Asuin paikallisen perheen luona, joiden avulla tutustuin paikalliseen kulttuuriin ja elämään. Namibian sairaala eroaa oikeastaan joka tavalla meidän suomailaisten sairaaloista. Myös kulttuuri ja elämä siellä ovat jotain aivan ihmeellistä! Jotkin asiat ihmetyttivät, jotkin raivostuttivat ja jotkin saivat hymyn huulille. Pääsin myös perheen kanssa kiertämään koko Namibian halki! Afrikasta tullessani halusin tietenkin pelastaa maailman...ehkä yksi asia kerrallaan ;) Olen onnellinen, että laitoin hakemuksen menemään viimeisenä mahdollisena päivänä, enkä jäänyt miettimimään "mitä jos?".

Elisa
467/1180 | 

Suurin muutos elämässäni on ollut n. 10v sitten muutto 200km päähän synnyin kaupungistani. Muutto tuli nopealla aikavälillä ja eikä minulla ollut siellä ketää jonka olisin tuntenut. Loppujen lopuksi pääsin kouluun ja sain ystäviä ja tämän jälkeen muutin vielä toiseenkin kaupunkiin. Elämä alkoi taas siellä alusta mut nopeasti sitä oppii uusiin ympyröihin. Tällä hetkellä asun taas takaisin kotikaupungissa ja uskon että aiemmat kokemukset ovat kasvattaneet minua ihmisenä :)

JaninaN
468/1180 | 

Jännittävin muutos elämässäni on totisesti ollut se, kun muutin viime kesänä juurikin Turkuun opiskelujen perässä! Tästä teki jännittävän myös se, että kävin ensimmäistä kertaa Turussa vasta kun menin pääsykokeisiin. Myös asunto jota minulle tarjottiin kuukausi kokeiden jälkeen, oli aikaa hyväksyä pari päivää eikä asunnosta ollut mitään kuvia. Otin kämpän vastaan sitä näkemättä ja oli paras päätös ikinä! Uuteen kaupunkiin muutto ja pitkä välimatka ystäviin on saanut minut avoimemmaksi uusille tuttavuuksille ja itsevarmemmaksi siitä että pärjään kyllä loistavasti myös ilman muiden apuakin :) Muutenkin suhtautuminen uusien juttujen kokeiluun on nyt parempi, tykkään esim kokeilla uusia urheilulajeja vaikka niistä ei heti olisikaan mikään pro :D Myös asunto osoittautui erittäin hyväksi ja sijainti on mitä mainioin!

MoonaK
469/1180 | 

Jännittävintä oli alottaa koulu uudella paikkakunnalla ja muutto yksin omaan kotiin, tuntematta siis ketään. Mutta kannatti :)

Viivi
470/1180 | 

Olen vielä nuori, enkä keksinyt vain yhtä jännittävintä asiaa ylitse muiden. Elämäni jännittävin muutos on ollut kuitenkin aikuistuminen. Siinä on niin paljon hyvää + kutkuttavaa jännitystä ja myös sitä pelottavaa jännitystä. Paljon suuria muutoksia kuten töiden aloittaminen, omaan kotiin muuttaminen ja kaikesta itse huolehtiminen. Olen kuitenkin kiitollinen siitä, että kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin ja minulla on ollut ja on edelleen mahtava tukiverkko ympärilläni! Elämäni on muuttunut hyvällä tavalla ja nautin jokaisesta hetkestä täysin rinnoin.

Marjut R
471/1180 | 

Suurin muutos mun elämässä on ollut 17-vuotiaana kotoa pois muuttaminen. Olen kuuden ihanan sisarukseni isosisko ja kotona oli koko ajan seuraa ja ääntä. Kun muutin omilleni, huomasin miten hiljaista on käydä nukkumaan, tehdä koulutehtäviä ja miten tylsää välillä voi olla :D nyt näin kaksi vuotta myöhemmin muutos tuntuu hyvältä. Vaikka siihen tottumiseen meni paaaljon aikaaa, alkoi siitä kuitenkin nauttia. Nykyisin käyn kotona joka viikonloppu, vaikka sielläkin asiat on muuttunut paljon vanhempien eron myötä.
Muutokset on oikeesti kivoja ja kannattavia välillä. Joskus myös vahvistavia. Ei kaikki voi aina olla samanlaista ja juuri sellaista kuin haluamme :)

Neea
472/1180 | 

Mun suurin muutos on ollut, kun 2014 muutin pieneltä paikkakunnalta yksin Helsinkiin opiskelemaan. En tiennyt kaupungista oikeastaan mitään, yliopistomaailmasta puhumattakaan. Olen kuitenkin onnellinen, että uskalsin lähteä rohkeasti kokeilemaan omia siipiäni, vaikka ala ei sitten lopulta ollutkaan omani. Opin arvostamaan erilaisuutta aivan uudella tavalla ja myös vanhoja kavereita sekä perhettä. Ilman muuttoa olisin todennäköisesti paljon näköalattomampi ja naiivimpi kuin nyt!

Salla
474/1180 | 

Suurimmat muutokseni ovat toivottavasti vielä edessä! Yksi ainakin on ihan lähiviikkoina, sillä muutan ensimmäistä kertaa ikinä nykyisestä kodista pois. Odotan muuttoa innolla!!

Jo tapahtuneista muutoksista tärkein on ehkä oman pääni sisällä tapahtunut. Olen oppinut ihan muutaman viime vuoden aikana katsomaan ympäristöä uudella tavalla: kuinka kauneutta on kaikkialla ja kuinka kiitollisia saamme täällä Suomenmaassa asumisesta olla!

Sandra
475/1180 | 

Elämäni jännittävin muutos oli ehdottomasti 17-vuotiaana Meksikoon vaihto-oppilaaksi lähteminen. Lähtö vuodeksi maahan, jossa ei ollut koskaan käynyt, eikä ollut minulle entuudestaan millään tavalla tuttu, tuntui todella uskomattomalta, mutta jännittävältä koettelemukselta. Sitä se olikin, mutta pelkästään positiivisessa mielessä. Elämäni PARAS vuosi, josta olen ikuisesti kiitollinen. Vaihto-oppilaaksi lähteminen on rohkaissut minua myöhemminkin hyppäämään mukaan erilaisiin uusiin seikkailuihin, kuten lähtemään ulkomaille työharjotteluihin. Muutos ja uusien asioiden kokeminen on mielestäni aina enemmän hyvästä kuin pahasta :) Kilpailu päättyy just mun synttäreinä, ELI uusi luuri olisi enemmän kuin tervetullut synttäribonus! Samoin, muutos vanhasta omenasta Samsungiin olisi mieluinen :) Sähköpostini on

sandra.lehmuskallio ÄT gmail.com

Ellu N.
476/1180 | 

Elämäni jännittävin muutos.. Niitä on ollut moniakin.. Ensimmäisenä tulee mieleen äitiys ♥ kun minusta tuli mama ihanalle, (kirkuvallekin) tyttövauvalle! Suurin sekä kallein aarre josta saa ja täytyy pitää huoli ja vastuu vanhemmuus on palkitsevaa kun sen oikein oivaltaa
Toisena jännittävänä muutoksena pidän muuttoa toiseen kaupunkiin opiskeluaikoina. En tuntenut sieltä ketään. Pikkuhiljaa sitä vaan alkoi tutustumaan muihin koulukavereihin, yhteys syntyi Mutta kaukana kotoa, kauhea ikävä poikaystävää ja tuntematon paikkakunta ei ollut lainkaan mukava yhdistelmä. Kaikesta selvisin ja todellakin kannatti opinnot sain suoritettua ja ihanan työpaikan sain !

Aliisa
477/1180 | 

Jännittävin muutos.. Hmm, varmaan uusi paikkakunta, uusi koulu, uusi alku. Nyt silti tuntuu, että elämässäni tapahtuu ensi kesänä jotain jännittävämpää kuin koskaan. Jotain, johon vaaditaan rohkeutta kaltaiseltani. Yksin vieraaseen maahan, ja vielä todella huonolla kielitaidolla. Ehkä sekin muuttuu sitten? :)

Roosa
478/1180 | 

Minulle suurin muutos oli vegaaniksi ryhtyminen muutama vuosi takaperin. Eläimet on ollut mulle aina suuressa arvossa ja viihdyn niiden parissa melkein paremmin kuin ihmisten :D Pohdin pitkään, että mitä minä nuorena tyttönä voisin tehdä eläinten hyvinvoinnin eteen ja tietenki paras keino oli lopettaa niiden syöminen! Muutos oli minulle todella jännittävä ja suuri, sillä ruokavalioon tuli suuria muutoksia ja minulla kestää hetken tottua uusiin makuihin. Nyt pari vuotta jälkeenpäin en voisi olla onnellisempi tästä muutoksesta. Teen nykyään työtä eläinten parissa ja kotona minulla on ihana koirakaveri. Olen saanut toteuttaa suurta unelmaani ja olla eläinten parissa joka ikinen päivä.

Mikko
479/1180 | 

Suurin muutos elämässäni on ollut läheisen kuolema. Sen jälkeen olen opetellut katsomaan asioita uudelleen ja elämään tätä päivää, niin hyvin kuin voin. Kaikki irti tästä päivästä ja jos kohtalo suo huomisen, niin hymyssä suin sitä elämään.

Noora
480/1180 | 

Yksi jännittävimmistä muutoksista elämässäni on ollut se, kun noin vuosi sitten irtisanoin itseni vakituisesta työpaikasta (tosin reilun puolen vuoden harkinnan jälkeen), pakkasin autoni täyteen tavaroita ja loput tavarat laitoin varaston odottamaan uuden suunnan selviämistä. Kahden viikon ja melkein 3000 km:n reissaamisen jälkeen minulla oli uusi työpaikka juuri siinä kaupungissa, josta työn toivoin löytävänikin. Kaikki järjestyi paremmin kuin hyvin ja elän nykyään elämää, joka on omannäköistäni ja jossa viihdyn. Olen siis erittäin kiitollinen, että uskalsin hypätä tyhjän päälle. Ja vielä kiitollisempi olen siitä, että asiat järjestyivät hyvin.

Kati
481/1180 | 

Ehdottomasti jännittävämpiä ja ihanimpia muutoksia on tarjonneet molemmat lapset Aina ei ole helppoa ollut, mutta päivääkään en vaihtaisi.

Jenna
482/1180 | 

Jännittävin muutos elämässäni oli rohkeasti muuttaa vuosi sitten poikaystäväni ja koiramme kanssa Espanjaan. Muutos oli iso ja haasteita riitti aluksi, mutta kaikesta ollaan yhdessä selvitty ja en ole katunut hetkeäkään päätöstämme. Olen niin onnellinen ja kiitollinen poikaystävälleni, että hän ehdotti tätä muutosta ja nyt nautimme olosta yhdessä aurinkoisessa Espanjassa uusien tuulien myötä! <3

Riikka
483/1180 | 

Jännittävin muutos oli muuttaa käytännössä yksin ulkomaille. Tapasin ulkomaan lomallani tytön johon ihastuin suuresti. Pidimme paljon yhteyttä loman jälkeen ja näimmekin Suomessa kerran hänen lomalla. Päätin tovin pohdiskelun jälkeen muuttaa ulkomaille samaan kaupunkiin. Harmikseni hän palasi eksänsä kanssa yhteen jo ennen kun kerkesin muuttaa, mutta päätin silti lähteä ja katsoa mitä tapahtuu, eihän mulla ollu mitään hävittää. Tiesin, että hän ei ole onnellinen suhteessa ja että hänelläkin on tunteita mua kohtaan, en halunnut luovuttaa. Muutto lähestyi ja alkoi jo vähän pelottaa, että mitä tapahtuu. Emme voineet pitää yhteyttä koska hänen tyttöystävä oli musta mustasukkainen. Mielessä pyöri paljon, että saanko kavereita, tuleeko meistä koskaan paria ja pärjäänkö töissä. Kaikki meni loppujen lopuksi oikein hyvin. Sain mahdottoman paljon uusia kavereita ja ystäviä, pärjäsin hyvin uudessa työssä ja mikä parasta, sain hänet. Nyt takana 4 vuotta yhteistä elämää. Kannatti muuttaa ja uskaltaa ottaa askel tuntemattomaan.

Linnea
484/1180 | 

Jännittävin muutokseni on ollut lihan jättäminen ruokavaliostani. Päätin lopettaa lihan syönnin juurikin eettisistä ja terveydellisistä syistä. Täytyy todeta, että päätös on ollut todella hyvä!

Heidi
485/1180 | 

Elämäni suurin muutos oli kun aloitimme mieheni kanssa yrittämään lasta. Olen aina tiennyt haluavani lapsia suht. nuorena mutta silti päätös oli suuri. Kohta olinkin jo raskaana ja meille syntyi meidän ihana poika. Ja kyllä se elämä koki totaalisen muutoksen. Nykyään perheeseen kuuluu myös pieni neitokainen.❤ Yhtään päivää emme ole mieheni kanssa tarvinnut päätöstämme katua. Ihanat lapsemme!

JF
486/1180 | 

Hmm tähän oli vaikea valita vain yhtä.. Parisuhde, harrastus, työt..? Ehkä kuitenki se yksi asia jonka vuoksi uskalsin kohdata muut unelmat. Erittäin ujona ja hiljaisena seinäruusuna aloitin saliharrastuksen, lihakset kasvoivat ja samalla itseluottamus. Ujosta tytön tylleröstä tulikin sosiaalinen, nauravainen ja itseään rakastava ensihoitaja, jolla on maailman ihanin mies vierellään. Kliseistä? Ehkä, mutta ehottomasti suurin muutos elämässä ja persoonassa.

487/1180 | 

Suurin muutos ja koko terveyteni kannalta parhain ratkaisu oli kun aloitin elämäntapa rempan.Olen omalla tahdilla laihduttanut ja kiinteyttänyt.Ja kuten monista sinun postauksista olen saanut ohjeita ja neuvoja "Koti treenin" parissa.Ensin keskityin saamaan ylimääräistä painoa pois.En lähtö kohtaisesti ollut mitenkään sairaaloisen lihava mutta silti sitä lähti ainakin sellanen lähemmäs 10kg.Nyt Käsipainoilla ja erillaisilla lihaskunto liikkeillä saanut jo pysyviä tuloksia,vatsan,käsivarsien,reisien ja muiden ongelma kohtien kiinteyttämiseen.
Minut ajoi alun perin tälle tielle alaselässäni jatkuvasti vaivannut skolioosi.Se meni pienestäkin liikkeestä jumiin,aiheutti lihas ja hermo särkyä.Olin jopa viikon ajan jumissa kotona ja lihakset kipeytyivät niin että meinasi itku tulla.
Aloin pikku hiljaa, pienillä liikkeillä tekemään treeni listaa.Se on muuttunut tässä todella paljon.Pienillä sarjoilla,paljon erilaisia liikkeitä ja samaten pienentyi myös annoskoot :D
Aamulla minut ajaa kävely/juoksu lenkille ihanan aikasiin soivat herätys.:D ihanaa kun saa rauhassa lenkkeillä ilman ihmis hälinää.
Minulla ei ole tämän viimeisimmän kohta 2 vuoden aikana ollut selkä yhtään kipeä tai jumissa.Olen saanut pidettyä skolioosin aisoissa.
Jos jossain vaiheessa uskautuisi sinne kuntosalille ja saisi sen salikortin hommattua :D
Kiitos Venla sinulle mahtavasta blogista! :)

Viivi
488/1180 | 

Jännittävältä on tuntunut tutustua itseensä enää kertaa kun huomasin äitiyden myötä miettineeksi kuka olen ja olenko oikeassa paikassa . Olen todellakin! Matka on kesken katselen vieläkin usein itseäni ulkopuolelta, mutta kolme poikaa ja ihana mies jaksavat onneksi tukea. Ilman heitä en olisi edes lähtenyt etsimään äidiltäni.

Ida
491/1180 | 

Suurin ja ehkä pelottavinkin muutos oli kun uskalsin jättää menneisyyteen ihmiset jotka vain hankaloitti elämääni(kiusasivat). Tajusin siis mikä on juuri minulle parhainta ja ketkä ystävät kannattaa pitää lähellä ja ketkä ei. Uuden elämän aloittaminen ilman näitä ihmisiä lähti hitaasti mutta varmasti eteenpäin ja nyt minulla on vierellä kasa ihania ystäviä joiden kanssa ei tarvitse pelätä kiusaamiseksi tulemista.❤️

Tiina
492/1180 | 

muutto lapsuuden kotikaupungista on ollut yksi jännittävimpiä muutoksia ja tuonut tullessaan paljon. En ole katunut hetkeäkään.

Anna
493/1180 | 

Jännitävä muutos tapahtuu huomenna! Ekaa kertaa salille raskauden ja herkuttelujen jälkeen sain motivaationi takaisin! Sanoin vain itselleni että riittää herkkujen syönti ja tänä kesänä kesäkuntoon! myös ekaa kertaa ulkomaille!!!Ja olet yksi minun motivaationi lähteistä!!!!

Mariah
494/1180 | 

Taatusti jännittävin muutos oli muutto Peruun, Limaan. Lähdin yksin maapallon toiselle puolelle opiskelemaan, kieltä en kunnolla osannut, kämppä ei ollut varmistunut, en tiennyt mitä ensimmäinen muutto ulkomaille toisi tullessaan - mutta paluulippua ei ollut. Kielen lisäksi myös kulttuuri ja tavat olivat jotain aivan uutta. Tätä ei toki helpottanut erottautuvuus eli vaaleatukkainen suomalainen gringa tummien inkojen juuriin perustavien perulaisten keskuudessa. Yksi asia oli kuitenkin varma. Elämää oppii parhaiten hypätessään epämukavuusalueelle ja koska tarkoituksena oli antaa kulttuurin ja kielen viedä mennessään välttelin tietoisesti muutamia suomalaisia paikan päällä. Alun jännittävyydestä ja epätietoisuudesta huolimatta kokemus oli mitä parhain! Kaikki uudet ystävät, kokemukset, matkat, kielitaito, perspektiivit. Niin monet asiat muokkasivat myös sitä miten näen asioita nyt. Vaikka tuosta on kulunut jo neljä vuotta niin edelleen olen viikoittain yhteyksissä ystäviin eri puolilta maapalloa, rakastan salsaa ja muita latinotansseja jotka tulivat jäädäkseen ja Spotifyn soittolistaltani löytyy läjäpäin mukaansatempaavia latinorytmejä. Monestihan parhaat asiat vaativat suurempia ponnisteluja mukavuusalueen ulkopuolelle :)

Salla Myllylä
495/1180 | 

Elämäni jännittävin hetki taitaa olla se kun minut valittiin vapaaehtoiseksi 2014 Portugaliin. En ollut ennen maksustanut yksin, taikka asunut toisessa maassa kolmea kuukautta. Portugalin niemikaupungissa Penicessä asuin viiden muun vapaaehtoisten kanssa, jotka olivat eri maista(mm. Ranskasta ja slovakiasta). Onneksi englannin kieli sujui kohtalaisesti ja tulimmekin hyvin toimeen. Vapaaehtoisjaksoni alkoi paikallisessa iltapäiväkerhossa, jossa olin 1,5 kuukautta. Toisen 1,5 kuukautta työskentelin meren rannalla sijaitsevassa päiväkodissa.
AJP accosisao juvenil de peniche, joka tekee yhteistyötä Liedon nuorisotoiminnan kanssa ovat vaikuttaneet tällä upealla kokemuksella minuun, niinpä opiskeluhakemukset ovat suuntautuneet varhaiskasvatukseen. Keväällä 2015 opiskelupaikkaa ei kuitenkaan vielä auennut(pienestä jäi kiinni:D), mutta en antanut tämän häiritä. Syksyllä sain uuden työpaikan 350km kauempana kotikunnassani. Syy siihen, että hain näin kauas oli tietenkin poikaystäväni. Hän sai opiskelupaikan, muutin perässä:D. Nyt olen elänyt ihanampaa aikaa hänen kanssaan ja odotan innolla keväällä alkavaa pääsykoetta! Toivottavasti nyt nappaa^^!!
Tässä minun jännittävä tarina, josta olisin voinut kertoa enemmänkin:D
Hyvää kevään 2016 alkua Venla! Lukijoille myös tsempit seuraaviin haasteisiin! We can do it:)!!
Terkuin Salla

Ida
496/1180 | 

Elämäni jännittävin muutos oli kun muutin ulkomaille parhaan kaverini kanssa harrastuksemme takia. En ollut suorittanut vielä lukiotakaan loppuun, mutta palo siitä, että teen unelmistani totta sai minut varmaksi valinnastani. Tälle tielle olen jäänyt, edelleen täällä asustan ja näin jälkikäteen voin sanoa että se oli elämäni parhaimpia päätöksiä :)

Moona
497/1180 | 

Jännittävimpiä muutoksia elämässä oli muuttaa tuntemattomalle paikkakunnalle yksin. Lopulta itsenäistyminen ja uusi elämä maistui, enkä kadu hetkeäkään!

Elisa
498/1180 | 

Pelottavin muutos ehdottomasti oli avioero, mutta jälkikäteen ajateltuna, siitä koitui vain hyvää. Emme olleetkaan kaksi epäonnistujaa, vaan kaksi ihan ok ihmistä, jotka ei vaan oltu toisillemme ne oikeat vaan toimme toisistamme esiin huonot puolet, mikä taas teki elämästä kurjaa. Molempien elämänlaatu parani ja molemmat saivat elämäänsä uutta hyvää ja tasapainoa kun uudet elämät saatiin alkuun tahoillamme. Lapsetkaan eivät joutuneet kärsimään, näkivät alusta asti, että äiti ja isä ei vihaa toisiaan ja vaikka asiat muuttuvat niin siitä voi koitua jotain hyvääkin. Nyt heillä on biologisten vanhempien lisäksi lisäaikuiset elämää tukemassa.
Ero ei tarkoittanut pelkästään eroa entisestä puolisosta vaan uusien ratkaisujen tekemistä muillakin elämän osa-alueilla ja ne ovat tuoneet elämään paljon positiivisia juttuja. Kannatti uskaltaa ottaa se askel. :)

Essi
499/1180 | 

Isoin muutos elämässäni on tullut kun nykyisen aviomiehen kanssani muutettiin molemmille täysin uuteen kaupunkiin, ihan jäädäksemme. Muutto tuli eteen miehen töiden siirtymisen vuoksi. Olin valmis kulkemaan mieheni rinnalla ja muuttamaan kaupunkiin, jossa en ole koskaan aiemmin edes käynyt, enkä tunne kaupungista yhtään ihmistä. Alkuaika oli raskasta, ystävät, työ, perhe ja kaikki tuttu ja turvallinen jäi taakse. Uuteen oli vain sopiuduttava.
Nyt olen asunut uudessa kotikaupungissani kohta kaksi vuotta, enkä kadu sekuntiakaan! Liian helposti sitä "jumiutuu" kotikaupunkiinsa juuri sen turvallisen ja tutun tunteen vuoksi. Onneksi uskalsin lähteä
Nyt meillä molemmilla on töitä ja ystäviä uudesta kaupungista sekä ihkaoma koti. Olen myös aloittanut harrastuksen jota en olisi tullut vanhassa kotikaupungissa edes ajatelleeksi, nimittäin muodostelmaluistelun.

Laura
500/1180 | 

Suurin muutos oli viime syksynä muutto 16-vuotiaana toiseen kaupunkiin opiskelupaikan ja urheilun vuoksi! Tämä on itsenäistänyt minua hurjasti.

Sandy
501/1180 | 

Nykyisen työn vastaanottaminen. Alkuun se pelotti ja jännitti kovasti, mutta näin jälkeenpäin en voisi olla tyytyväisempi, että päätin ottaa sen vastaan :).

henza
503/1180 | 

Opiskelualan ja samalla ehkä koko elämän suunnan päättäminen on ollut jännittävin hetki elämässäni. Minulla ei oikeastaan ikinä ollut sitä lempparialaa vaan olisin voinut aivan hyvin valita musiikin opiskelun tai opettajan ammatin, valitsin biologian. Valinta osui kyllä todella nappiin vaikka koko pääsykoeurakan ajankin ajattelin vielä että minulla ei ole hajuakaan mitä haluan ja mikä kiinnostaa. Joka toinen hetki olin aivan liekeissä lukemisen suhteen ja toisinaan taas olin jo luvannut itselleni että en mene pääsykokeisiin vaan haen ensi vuonna jonnekin ihan muualle :D

Taru
504/1180 | 

Tähän asti elämäni suurin päätös on ollut toiselle paikkakunnalle muuttaminen ja uuden koulun aloittaminen. Mutta kyllä kannatti lähteä, sillä olen saanut jo koulusta uusia mahtavia kavereita ja muutenkin viihdyn uudella paikkakunnalla.

leena
505/1180 | 

Halusin osallistua mutta en saanut päähän mitään isoa muutosta mitä olisi elämässäni tapahtunut. Joten päätin kirjoittaa tulevasta muutoksesta :) Olen seurustelut 7 vuotta poikaystäväni kanssa ja välillä olemme puhuneet että joku päivä vielä teemme lapsen, saattaa mennä vuosikin ettei asiaa oteta puheeksi mutta aina sitä välillä kuitenkin mietitään. Nyt entistä tiheämmin olen alkanut asiaa miettimään ja on jopa alkanut vähän jännittään kuin paljon elämä sillon tulee muuttumaan! Mutta 100% varmasti tiedän että se tulee olemaan isoin, ja varmasti ihanin muutos meidän elämässämme. Vielä joku päivä, sitä odotellessa. :)

Liisa
506/1180 | 

Jännittävin muutos on ollut iän myötä tullut rohkeus sanoa ei. Aikasemmin halusin vain miellyttää kaikkia, mutta nyt osaan kieltäytyä ja sanoa ei, jos minusta tuntuu siltä!

Emma
508/1180 | 

Jännittävin muutos on ollut todella kauaksi tuntemattomaan kaupunkiin muuttaminen opiskelemaan alaa, josta en ollut varma onko se edes se oikea. Olihan se.

Roosa
509/1180 | 

Elämäni jännittävin muutos oli varmaankin siirtyminen peruskoulusta lukioon. Lukiossa opiskeleminen jännitti todella paljon ja pelkäsin etten pärjäisi. Savonlinnan Taidelukio on kuitenkin ylittänyt odotukset, paras koulu, ei voi muuta sanoa :) opettajat ovat mitä hienoimpia ihmisiä, luotettavia, avuliaita ja ymmärtäväisiä. Olen erittäin kiitollinen että saan olla osa taikkaria ja tätä upeaa yhteisöä!

emma
510/1180 | 

Yksi omista suurista muutoksistani on ehdottomasti ollut koiran ottaminen. Pähkäilin asiaa pitkään, koska halusin olla varma, että pystyn antamaan koiralle kaiken huomioni ja aikani. Kertaakaan en ole päätöstä katunut! Vaikka pentuaikana sisäsiisteyden opettelu otti välillä päähän, kylmänä pakkasaamuna sänky houkuttanut ulkoilua enemmän, olen aina koiraa katsoessani kokenut mieletöntä onnekkuutta ja rakkautta mistä en voi ikinä olla tarpeeksi kiitollinen. Eläimen vilpitön rakkaus on sellainen asia, jonka vuoksi kannattaa ottaa riski ja hypätä tuntemattomaan.

Annika
511/1180 | 

Elämäni suurin muutos on ollut kun 2 vuotta sitten löysin 26 yksin vietetyn vuoden jälkeen elämäni rakkauden. Vuosi siitä muutin hänen luokseen toiselle paikkakunnalle missä en tuntenut ketään muita. Samoihin aikoihin muuton kanssa sain kuin lottovoittona vakituisen työpaikan. Vaikka kaikki tärkeät ihmiset jäi kauas entiselle paikkakunnalle niin mitään en vaihtaisi pois. Elän elämäni parasta aikaa.

Aatu
512/1180 | 

Yksi suuri päätös oli elämässäni lykätä opiskelupaikkaa ja lähteä sen sijaan suorittamaan naisten vapaaehtoista asepalvelusta vuodeksi. Vuoden aikana opin itsestäni toodella paljon ja itsenäistyin hurjasti, ja tuon vuoden jälkeen sain paljon rohkeutta tehdä myös nuita muutoksia itsessäni ja elämässäni :)

Irina
513/1180 | 

Jännittävin muutos on ollut (ja jatkuu edelleen) se, että on ollut pakko oppia olemaan tyytyväinen itseensä ja suorituksiinsa vaikka omat resurssit on pienentyneet. On täytynyt opetella ajatukseen "you're enough". Ei ole ollut vaativana kovin helppoa hyväksyä aiempaa vähempää. ;)

Marika
514/1180 | 

Yksi jännittävimmistä muutoksista oli päätös hakea vielä lukemaan hammaslääketiedettä, kun turvallinen ja helppo vaihtoehto olisi ollut jäädä farmaseutin hommiin! Vaikka koulu on kova ja tulee sitä vielä olemaan niin en ole tuota päätöstä katunut vaan ollut äärettömän kiitollinen!

Johanna
515/1180 | 

Isoja muutoksia elämässä on ollut kun tapasin töissä miehen ja rakastuin, uskalsin lähteä entisestä suhteesta ja päivääkään en ole katunut. Nyt 14 vuotta myöhemmin meillä on ihana perhe. Vaikka elämässä on ollut vaikeita aikoja kuten lapsen vakava sairastuminen ym niin nekin on opettanut kiitollisuutta ja arvostusta elämää kohtaan.

Heidi
516/1180 | 

Minun suurin muutokseni oli muuttaa opiskelemaan toiselle paikkakunnalle yksin. Olihan se aluksi hieman outoa ja pelottavaa mutta kasvatti ja itsenäisti minua paljon, enkä ole katunut tätä muutosta. Nyt olisi pian tulossa toivottavasti uusi ja toivottu muutos nimittäin muutto taas toiselle paikkakunnalle!

illilli
517/1180 | 

Suurin muutos tapahtui noin kuukausi sitten kun uskalsin irrottautua vanhasta työstäni ja lähteä kokeilemaan siipiäni uudessa työssä. Ja nyt voin sanoa, että kyllä kannatti!

Janika Nieminen
518/1180 | 

Suurin muutos oli, kun tulin nuorena äidiksi. Olin vasta 20 vuotias ja ensimmäinen kaveri porukastani. Äidiksi tuleminen jännitti kovasti. Suuri vastuu lapsesta ja siitä miten pärjää mietitytti joka ilta. Hetkeäkään en kuitenkaan ole katunut. Nyt kahden lapsen äitinä olen kasvanut paljon ihmisenä ja päivääkään en vaihtaisi! ❤️

Marabella
519/1180 | 

Yksi elämäni jännittävimmistä muutoksista oli tänään kun aloitin uudessa työpaikassa :)

Mia
520/1180 | 

Suurin muutos elämässäni alkoi tänään kun tajusin lopettaa 2 vuoden pituisen parisuhteeni koska ihminen jota rakastin koko sydämmestäni kohteli minua todella huonosti.En todellakaan halunnut erota mutta pitää uskaltaa muuttua ja tehdä asioita jotka ei tunnu juuri sillä hetkellä hyvältä!

Reetta
521/1180 | 

Muutos on se että minusta on tullut rohkeanpi kuntosalilla ,että myös henkilökohtaisissa asioissa. Esim se ,että kuntosalilla oon rohkeasti kokeillut eri liikeitä. Itsetuntokin on kohillaan! :)

Riri
522/1180 | 

Tällä hetkellä varmaankin suurin muutos elämässäni tapahtui itsessäni eron jälkeen, pitkäaikaisesta poikaystävästäni. Kasvoin ihmisenä, minusta tuli henkisesti vahvempi sekä ensimmäistä kertaa muutin asumaan ihan yksin! :)

Krista
523/1180 | 

Elämäni suurin päätös oli lähteä pitkästä suhteesta pois väkivallan takia. Eroa harkitsin pitkään, jo yhteisen lapsen vuoksi. Viimein repäisin itseni irti tutusta ja turvallisesta, muutin lapsemme kanssa uuteen kotiin. Sen jälkeen alkoi pitkä taistelu lapsesta, joka oli uuvuttava. Vuoden ajan kestänyt piina ja ahdistelu viimein loppui. Huomasin ketkä todella seisoivat vierelläni vaikka elämäni ja tunteeni meni vuoristorataa. Luulin kuolevani siihen väsymykseen mikä minulla oli, epävarmuus ja pelko muuttui itsevarmuudeksi pikkuhiljaa ja huomasin kuinka vahva olen. Arvostan nykyään itseäni paljon enemmän. Päätös oli elämäni parhain, elän vapaasti ilman pelkoa uudesta lyönnistä.

Rebekka
524/1180 | 

Jännittävin muutos oli kun muutin sijaisperheestä omilleni helsinkiin. Olin tuolloin 16 vuotias ja keskisuomesta muutto takas kotiseuduille tuntui uskomattoman jännittävältä! Ja olen kiitollinen siitä että sain itsenäistyä aikasin, opin varhain huolehtimaan itsestäni ja hoitamaan omat asiat.

Anu
525/1180 | 

Jännittävin muutos on ollut, kun uskalsin useiden ulkomaanvuosien jälkeen palata Suomeen ja kokeilla "normaalien ihmisten arkea" täällä. Ulkomailla elää tietynlaisessa kuplassa ja oli pelottavaa tulla takaisin, aloittaa uudessa kaupungissa koulunpenkillä ja jännittää, saako uusia kavereita. Vaikka aina välillä haikailee entisen auringontäytteisen elämän perään, niin olen kuitenkin todella onnellinen, että tulin takaisin juuri silloin, kun tulin. Myöhemmin olisi ollut vaikeampaa puhkaista kupla ja anyway kaikki meni aivan täydellisesti palattuani eli voi olla iloinen ja kiitollinen kaikista kokemuksista!

Anna
526/1180 | 

Olen keskellä suurta elämänmuutosta. Olen joutunut luopumaan aijemmasta todella hektisestä elämästäni mielenterveydellisistä syistä. Suorittamisesta ja tiukasti aikataulutetusta elämästä irti päästäminen tuntuu pelottavalta ja todelliselta haasteelta, mutta samalla kuitenkin helpottavalta. Jokainen päivä tuntuu vielä uudelta haasteelta, mutta silti minulla on vahva tunne siitä, että suunta on oikea. Muutos vaatii aikaa, mutta on sen arvoinen. Olen päivä päivältä lähempänä omaa itseäni.

Mri
529/1180 | 

Hei! Suurin muutos minulla on ollut muutto pikkukylästä suuren kaupungin sykkeeseen. Elämä oli tasaista ja "ihan kivaa" napapiirin toisella puolella, enkä juuri kaipaillut muualle. Sitten tuli muutama muuttuja ja pois oli päästävä. Nyt täällä kaksi vuotta asuneena voin todeta, että ehkä ihan kiva ei vaan riitä. Täällä on huippua!

Kiitos paljon innostavista kirjoituksistasi ja positiivisesta sekä aidosta asenteestasi! Kiitokset myös maukkaista resepteistäsi, niitä lisää!

Mari
530/1180 | 

Koko elämäni koostuu paljolti muutoksista, niin vaikeista kuin helpoista päätöksistä. Positiivisesti vaikuttavilla muutoksilla ja omien valintojen avulla voi tehdä itselleen paljon hyvää ja auttaa rakentamaan parempaa tulevaisuutta. Luopumalla ikävistä ja raskaista asioista, on helpompi jatkaa omien kiinnostuksien parissa.

Omassa suuressa muutoksessani kesti melkein 5 vuotta, kun täytyi tehdä valintoja oman onnellisuuden ja hyvän elämän takaamiseksi. Jouduin luopumaan minulle tärkeistä, mutta pahaa aiheuttavista henkiöistä. En voinut olla onnellinen omatuntoani musertavan parhaan ystäväni, enkä myöskään minun luottamukseni menettäneen isäni kanssa. Heidän käytöksensä minua kohtaan sai minut masentuneeksi ja todella surulliseksi. Minulle tärkeät henkilöt eivät kannustaneet tai tukeneet minua, vaikka sitä todella tarvitsin. Ryhdistäydyin, ja uskalsin laittaa välit poikki isäni kanssa, mutta ''parasta'' ystäääni jouduin kestämään vielä puolitoista vuotta, sillä yläasteella en olisi sietänyt yksin jäämistä. Noh, yläasteelta päästyäni välit meni poikki ystäväni kanssa. Näiden muutosten jälkeen sain kuitenkin jälkeenpäin tietää, että molemmat näistä kertomistani henkilöistä olivat narsisteja.

Tunnetta ei voi sanoin kuvailla kun pääsi vapaaksi negatiivisista henkilöistä eroon! Muutama kuukausi tämän muutoksen jälkeen piristyin entisestään ruokavalion muutoksen avulla. Ensin hurahdin aivan täysin paleo-nimiseen ruokavalioon. Sitä noudatin muutaman vuoden ajan, sillä viljat olivat mielestäni syy ainaiseen väsymykseeni. Noin puoli vuotta sitten muutin jälleen ruokavaliota. Aloin pikku hiljaa valmistaa enemmän kasvisruokia, ja nyt olen lakto-ovovegetaristi. Olen myös saanut paljon inspiraatiota blogistasi, jossa kerrot paljon hyviä vegaanisia reseptejäsi! Joku päivä olen varmaan myös vegaani! :D

Tämä oli minun suuri muutokseni.

Elina
531/1180 | 

Vaikein ja ihanin muutos on ollut mun äidissä ❤️ Jonka olen kokenut sen kanssa. Äidin pelko mun aikuistumiseen on ollut suuri ja tuonut elämiimme paljon harmia, nyt ollaan äitin kanssa parhaita kavereita ❤️ Oli paras käänne elämässäni!

Anni Bomberg
532/1180 | 

Ehdottomasti isoin ja pelottavin muutos on ollut ensimmäiseen omaan kotiin muuttaminen. Se oli todella suuri askel, varsinkin kun vanhempieni kanssa tulin todella hyvin toimeen eikä suurempaa hinkua vielä poismuutosta ollut. Itsenäistyminen ja samalla kasvaminen pelottavinta ja hienointa mitä tiedän!

Marjo
533/1180 | 

Se kun sain tietää odottavani esikoista ja että vauvalla on kaikki kunnossa❤️

Elina
534/1180 | 

Tuleva muutos on edessä. Muutto Meksikoon miehen perässä ja yhteisen elämän rakentaminen tähän hieman erilaiseen ja turvattomampaan yhteiskuntaan. Yksi vaikeimmista asioista tulee varmasti olemaan, läheisten ja ystävien jättäminen toiselle puolelle palloa. Todella paljon pyörii mielessä myös lasten kasvattaminen täällä. Kaikissa asioissa pitää olla askel edellä "pahoja poikia".. Terveiset tropiikista läheltä Guatemalaa :)

Sanna Hytti
536/1180 | 

Yksi jännittävimmistä muutoksista elämässäni oli aloittaa yhdeksän vuoden tauon jälkeen opiskelu. Löysin täysin uusia puolia itsestäni sekä uskaltauduin haastamaan itseäni ja ottamaan riskejä :)
Tätä päätöstä en kadu pätkääkään. Opiskelun myötä, olen löytänyt myös unelmatyöpaikkani ja mitä mahtavimmat työkaverit. Joka ikinen aamu lähden hymy huulilla töihin :)

julia
537/1180 | 

Jännittävin ja suurin muutos elämässä on varmaan ollut se kun aloin seurustelemaan pitkäaikaisen ystävä-pojan kanssa. olimme olleet noin 5 vuotta pelkkiä ystäviä, kunnes viime kesänä molemmin puolin alkoi olemaan tunteita, joten aloimme seurustelemaan. Aluksi pelotti, että hyvä ystävyyssuhde menee pilalle, vaikka ei siinä niin käynyt - se vain muuttui erilaiseksi suhteeksi:)

Roosa
538/1180 | 

Hurjin päätös, jonka olen eläissäni tehnyt on ollut muuttaa 16-vuotiaana vieraalle paikkakunnalle kouluun ilman ystäviä tai tuttuja. Se on ollut kuitenkin parhain päätös elämässäni ja sain uskomattomat kolme vuotta sekä elinikäisiä ystäviä. Olen todella onnellinen, että uskalsin tehdä oman päätöksen enkä seurannut muiden perheenjäsenten tai ystävien jalanjälkiä, vaikka minua neuvottiin tekemään muita valintoja. Tämän jälkeen lähdin 500km päähän opiskelemaan alaa, josta sanottiin, että valmistun todennäköisesti työttömäksi, jos edes pääsen kyseiseen kouluun. En kuitenkaan antanut pelon tai muiden mielipiteiden vaikuttaa valintaani, koska tiesin että minua jää kaduttamaan jos en edes yritä. Tiedän, että ne asiat, jotka pelottavat ovat usein niitä, mistä oppii eniten, kasvaa eniten ja saa suurimmat elämykset ja onnistumisen tunteet. Pelko ei saa olla este muutokselle.

Hilla
539/1180 | 

Suurin muutos elämässäni tapahtui, kun päätin lopettaa joukkuevoimistelun ja keskittyä muihin urheilulajeihin. Jännittävää oli huomata kuinka erilaista elämä voi olla, kun aivan kaikki ei ole aikataulutettua, vaikka urheilu elämässä mukana pysyikin ( melkeen jopa enemmän kuin noina aikoina.. :D).

Sanna Björkroth
540/1180 | 

Suurin muutos elämässäni lasten jälkeen oli: otin itseäni 32- vuotiaana niskasta kiinni ja lähdi opiskelemaan uutta ammattia. Helpointa olisi ollut mennä aikuispuolelle, mutta ei. Minä opiskelen nuorien kanssa. Ja valmistun leipuri-kondiittoriksi . Siinä minulle haasteita loppuelämäkseni. Seuraavaksi suuri haaste tulee olemaan terveiden elämäntapojen opettelu. Mutta haasteita on aina ollut, oltava, ja tulee aina olemaankin. Se kuuluu elämään.

Julia
541/1180 | 

Ryhdyin viime lokakuussa kasvissyöjäksi ja voisin sanoa, että se on yksi suurimmista muutoksista. En ollut aikaisemmin juurikaan kokannut kasvisruokia, mutta en pystynyt enään jatkamaan lihan syömistä. kasvissyöjänä oleminen on ollut kuitenkin upeaa ja olen oppinut paljon uutta.

Riikka
542/1180 | 

Suurin muutos on ollut muuttua/hyväksyä itsensä lapsettomaksi. Jättää hoidot ja hyväksyä mahtava elämä ihanan miehen kanssa kaksistaan. Lapsettomuuden myötä olemme oppineet elämään toistemme kanssa ja nauttimaan tästä hetkestä! Iso ja kova muutos henkisesti, mutta se on kannattanut!

Johanna
543/1180 | 

Jännittävin muutos tähän mennessä tapahtui kun 15-vuotiaana lähdin toiselle paikkakunnalle opiskelemaan lukion ohella eläintenhoitajaksi. Noihin vuosiin mahtui seikkailuja ulkomailla kavereiden kanssa ja työharjoittelu yksin Lapissa. Huikeita kokemuksia ja itsenäistymistä, päivääkään en vaihtaisi :)

RoosaO
544/1180 | 

Yksi isoimmista ainakin on nykyiseen parisuhteeseen lähteminen ja sitä kautta yhteen muutto miehen kanssa. Olisi elämä aika erilaista, jos en tähän olisi uskaltanut lähteä!

valerija
545/1180 | 

Jännittävin muutos oli kun valmistuin koulusta viime keväänä kovan opiskelun jälkeen, ja heti sen jälkeen ryhdyin yrittäjäksi. Työskentelen Loimaalla salon Adam& evassa eli kampaamossa! Yrittäjyys elämä ei ole helppoa ja jännittävää ...

Sudenkorento
546/1180 | 

Vakavasti sairastumisen jälkeen muutoksia tuli toinen toisensa perään yhdessä vuodessa: terveyden epävakaus, parisuhde-ero, ystävyyssuhteiden katkeaminen, eläkkeelle joutuminen, erilaiset rajoitteet vammautumisen jälkeen erityisesti liikunnan suhteen, taloudellisesti haastava tilanne...Kaikki muutokset eivät olleet omasta halusta, mutta ajan kanssa oppi kiitollisuutta uusista ihmisistä , omasta sitkeydestä muutoksien pyörteessä ja pienen pienistä arkisista jutuista.

virva
547/1180 | 

Valmistuin kosmetologiksi keväällä 2012, mutta oman alan töitä ei ollut tarjolla lähimainkaan. Jatkoin siis työskentelyä tutussa ja turvallisessa paikassa (huoltoasemalla), vaikka olinkin kyllästynyt kolmivuorohommiin, eikä työn kuva oikeastaan tarjonnut kaipaamiani haasteita. Sitten 2013 kesällä pistin toiminimen pystyyn, tein vuokratuolisopimuksen erääseen kauneushoitolaan ja aloin yrittäjäksi seuraavana syksynä! Yrittäjyydessä on omat haasteensa, mutta myös vapautensa. Samana syksynä otin avopuolisoni kanssa asuntolainan ja ostimme omakotitalon. Huh.. En ole katunut päivääkään!

Ida
548/1180 | 

Jännittävin muutos on ehdottomasti ollut muutto uudelle paikkakunnalle opiskelun takia :) Oma asunto ja uuteen elämään tottuminen :)

Tiina
549/1180 | 

Suurin muutos elämässäni oli esikoispoikani syntyminen. Siihen asti elin itsekästä, laiskaa ja kunnon päämäärää vailla olevaa, ajelehtivaa elämää. Lapsen myötä elämä sai suunnan ja rytmin. Nyt kolmen pojan äitinä arki usein on raskasta, mitta silti palkitsevaa ja erittäin hyvin rytmitettyä :)

Anniina
550/1180 | 

Jännittävin ja suurin muutos ehdottomasti tähän mennessä on ollut elämäni anoreksian jälkeen: olen oikeasti kiitollinen kyseiselle sairaudelle nykytilanteestani. Opin sen avulla arvostamaan elämää, löysin itseni, ja opin rakastamaan itseäni tällaisena kuin olen. Opin myös olemaan armollisempi itseäni ja muita kohtaan, sekäjätin negatiiviset ihmiset pois elämästäni - haluan tällä hetkellä elää vaan niitä hyviä viboja. Anoreksiasta toipuminen toi siis elämääni paljon uusia ihania asioita, ja olen siitä kiitollinen.

Julia
551/1180 | 

Suurin ja jännittävin muutos on ollut päätös hakea ja myöhemmin muuttaa opiskelemaan uudelle paikkakunnalle kauas kotoa. Ilman tätä muutosta olisi jäänyt monet kokemukset kokematta ja tutustumatta huikeisiin ihmisiin!

Elina
552/1180 | 

Yksi suurimmista muutoksista oli se, kun lähdin opiskelemaan paikkakunnalle josta en tuntenut ketään enkä ollut aikaisemmin käynyt koko kaupungissa. Näin jälkikäteen hyvä valinta, sillä nyt taskussa on 3 ammattitutkintoa ja rakas avomies, jonka kanssa muutin takaisin minun kotikaupunkiini ja ostimme ensimmäisen uuden oman kodin <3

Meri
553/1180 | 

Jännittävä ja ehkä ahdistava, mutta paljon hyvää tuottanut muutos oli muuttaa status varatusta sinkuksi. Monta superonnellista vuotta jo kertynyt ♡

Majastina
554/1180 | 

Elämäni pelottavin ja jännitävin asia on ollut uuteen suhteeseen hyppääminen ihmisen kanssa jonka olin tuntenut muutamia kuukausia ja hänestä oli ensin tullut minulle hyvin rakas ystävä. Asiat etenivät nopeasti ja aloin odottaa tytärtämme. Pelkäsimme molemmat mitä tästä tulisi vai tulisiko mitään... pelkäsin että menetän parhaan ystäväni jos juttu ei toimi. Kaikki kuitenkin oli ilmeisesti tarkootettu menevän näin, koska nyt yhteistä taivalta takana n.5,5v ja meillä on ohana tytär ♡
Täytyy vain uskaltaa heittäytyä ja seurata tunteita vaikka arvelluttaisikin :)

maijawesterberg@hotmail.com

Emmi
555/1180 | 

Ehdottomasti muutot ovat olleet sitä! Ensimmäisenä yksin Lahteen jonka olinpaikasta en ollut varma edes kartalla mutta jonne olin hakenut opiskelemaan. Sitten yksin Brysseliin työharjoitteluun. Oli jännää, mutta jotain aivan parasta! Sitten jännitti palata kotiseudulle pohjoiseen samoihin piireihin mistä oli aikanaan lähtenyt. Ja pari vuotta sitten Helsinkiin, taaskaan tuntematta ketään.

Jännittäviä hetkiä, mutta kaikki ovat olleet elämän päätösten parhaimmistoa. :)

Ella
556/1180 | 

Kaikista suurin muutos tapahtui elämässäni, kun lähdin unelmieni perässä opiskelemaan yksin pikkukaupungista suureen Helsinkiin. Olin tuolloin 15- vuotias. Vuosi Helsingissä kasvatti minua vahvemmaksi ihmiseksi. Olen erittäin iloinen/kiitollinen, että uskalsin lähteä kotoa jo noin nuorena kokeilemaan omia siipiäni. Nyt opiskelen ulkomailla 17-vuotiaana balettia (ballerinaksi) yhdessä maailman kuuluisimmista balettikouluista. Uskon ja toivon, että rankka työ tuottaa tulosta. Pitää vain uskoa itseensä ja tehdä sitä, mitä rakastaa. Unelmat voivat näin toteutua <3

Elina
557/1180 | 

Suurin muutos tapahtui viime vuonna, kun valmistuin ja sain työpaikan. Työpaikassa kuitenkin koin työpaikka kiusaamista ja haukkumista, ja koin sen todella raskaaksi. Lopulta uskallauduin sanomaan itseni irti ja löysinkin melkein heti täydellisen au pair hakemuksen New Yorkiin johon tartuin ja vietin parhaimmat 3 kuukautta Amerikassa. :) Vaikeuksien kanssa voittoon!

Petu
558/1180 | 

Jännittävin muutos oli esikoisen syntymä. Paluuta entiseen minuuteeni ei enää ole :) lapsi on kasvattanut minua henkisesti enemmän kuin mikään muu :)

Veera
560/1180 | 

Niin pieneltä kun tää voikin kuulostaa niin mun elämän jännittävin ja henkisesti suurin muutos oli kun menin ensimmäistä kertaa ottelemaan taekwondon sm-kisoihin. Pelkäsin kuollakseni ja oksensin jännityksestä 3 kertaa. Turpaan tuli ja lujaa mutta mitään en kadu! Ylitin itseni tavalla jota en osaa kuvailla. Se oli elämäni yksi parhaista hetkistä!

Tiia
561/1180 | 

Vuosi sitten minulle tarjottiin extempore työkavereiden suosittelemana esimiesasemaa työpaikallani. Muutaman päivän asiaa pohdittuani, päätin ottaa haasteen vastaan enkä ole ainakaan vielä katunut päätöstäni lähteä esimieshommiin. Ilman huippuja työkavereita ja heidän suostuttelujaan en olisi varmaan itse koskaan ottanut haastetta vastaan.

Iina
562/1180 | 

Jännittävin muutos, tai se mistä olen kaikkein kiitollisin ja iloisin jälkikäteen, on se kun parannuin vaikea-asteisesta masennuksesta urheilun ja ruokavalion voimalla. Urheiluun sain intoa suurelta osin blodistasi "Elämää Venlan silmin" ja ruoka/ravinto ohjeita myös täältä ja toki muualtakin! Nyt elän terveellisemmin, urheilen säännöllisesti ja rakastan elämääni ja olen kiitollinen kaikesta mitä masennukseen sairastuminen minussa sai aikaan. :)

Tiina
563/1180 | 

Elämäni jännittävin ja samalla suurin muutos oli se, kun muutin heti 16 vuotta täytettyäni pois kotoa toiselle paikkakunnalle opiskelemaan. Aluksi asia tuntui pelottavalta, mutta näin jälkeen päin olen ollut todella tyytyväinen päätökseeni.

Katja
564/1180 | 

Suurin ja eniten elämääni muuttanut muutos tapahtui 10 vuotta sitten. Olin silloin vakituisessa työssäni laiteteknikkona (koulutukseni oli siis insinööri) hyvällä palkalla ja erittäin hyvillä työajoilla. Kuitenkin koko ajan tuntui, että en tehnyt sitä mitä olisin halunnut tehdä. Mietin mielessäni noin vuoden uskallanko muuttaa elämäni suuntaa ja hypätä täysin toiseen ammattiin. Onneksi uskalsin! Vaikka asuntolaina painoi niskassa, irtisanouduin ja lähdin koko päiväiseksi opiskelijaksi. Ensin opiskelin itseni hierojaksi sitten Personal Traineriksi sekä muita liikunnan alan koulutuksia päälle. Nyt olen ollut 10 vuotta yrittäjänä ja tehnyt töitä enemmän kuin koskaan, pienemmällä palkalla kuin "oikeissa" töissä. Mutta en ole katunut päätöstä kertaakaan. Sama vuonna tapahtui monta suurta muutosta: irtisanoutuminen töistä, yrittäjäksi lähteminen täysin tyhjästä, muutto Helsingin keskustasta täysin maaseudulle, naimisiin meno ja esikoisen odotus. Vuosi oli hurja ja onneksi sen jälkeen on elo ollut seesteisempää :)

KAROLIINA
566/1180 | 

Jännittävin ja suurin muutos tähänastisessa elämässäni on ollut ehdottomasti kotoa pois muuttaminen. Enää siellä ei voisi kuvitella asuvansa aina, vaikka sinne on aina ihana mennäkin. Huikee arvonta ja kultaisen ottasin jos voittasin:)

Kristi
567/1180 | 

Noin viisi vuotta sitten muutin uuteen kaupunkiin opiskelemaan. Oli todella jännittävää muuttaa pois lapsuudenkodista ja kotipaikkakunnalta jonne kaikki kaveritkin jäivät. Nyt opiskelut ovat viittä vaille valmiit ja taas ollaan jännän äärellä kun alotan uudessa, ensimmäisessä oman ja itselle oikean alan työpaikassa! Kannatti hypätä tuntemattomaan silloin viitisen vuotta sitten. Elämä hymyilee enkä voisi katua päätöstäni :)

Emppu
568/1180 | 

Varmaan jännittävintä oli kun viime kestän alussa muutin kihlattuni kanssa Jyväskylästä Tampereelle. Tätä ennen olin käynyt vain muutaman kerran Tampereelle, ja nyt sitä täällä vaan asustellaa. :)

569/1180 | 

Ehdottomasti yksi parhaista, ellei paras muutos elämässäni on ollut vegaaniksi ryhtyminen, vaikka se onkin herättänyt muissa jopa paheksuntaa. :)

A
571/1180 | 

Se kun vaihdoin asuinpaikkaani ensimmäisen kerran, opin sen jälkeen paljon lisää asioita itsestäni ja elämästä :)

Sini
572/1180 | 

Jännittävin muutos oli lähteä vaihto-opiskelemaan. Stressaannun helposti joten minulla oli korkea kynnys antaa asiani muiden hoidettavaksi toisessa maassa ja odotella vain ilmoitusta hyväksymisestä/hylkäämisestä. Täällä ollessani olen tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut uutta virtaa ja ajatuksia siitä, millaisia muutoksia haluan omassa elämässäni tehdä.

Kaisa
573/1180 | 

Jännuttävin elämän muutos oli aloittaa ammattikoulu uudella paikkakunnalla, tuntematta etukäteen ketään. Parasta oli että seurasin omaa tahtoa enkä jäänyt kotipaikkakunnan lukioon. Loppusuoralla ollaan, kesäkuun alussa valmistuminen ammattiin, joten tämä oli hyvä päätös!

Suvi
574/1180 | 

Mun suurin muutos oli varmaan kilparatsastuksen lopettaminen viime kauteen. Silloin loppui kaikki suorituspaineet ja tilalle tuli rennompi fiilis harrastaa. :)

Mira
575/1180 | 

Jännittävin ja isoin muutos tapahtui vuonna 2011, kun muutin yksin kahdeksi vuodeksi Amerikkaan. Takana oli pitkä suhde pojan kanssa ja olin hyvin läheinen perheeni kanssa. Viimeisenä iltana tirautin muutaman kyyneleenkin ja äitini lohdutti minua, että se tulee varmasti olemaan yksi upeimmista jutuista elämässäni. Hän ei olisi voinut ollaa yhtään oikeammassa. Tuo kaksi vuotta kasvatti minua niin paljon ja ne kaikki upeat ihmiset, jotka matkan varrella tapasin. Tuohon kahteen vuoteen kuuluu mitä hienoimpia kokemuksia, mutta myös niitä vaikeita kasvun hetkiä. En voi siis painottaa kuinka tärkeätä se on hypätä tuntemattomaan ja lähteä omalta mukavuusalueelta pois! Lupaan, että opit jotain itsestäsi, muista ja tästä maailmasta enemmän kuin kirjojen ja television kautta!

mipa
576/1180 | 

suurin muutos lienee se, kun lähdin työharjoittelluun ulkomaille. Minua pelotti ja jännitti matka kauheasti ja meinasin monta kertaa perua koko matkan ja jäädä tuttuun ja turvalliseen Suomeen. Onneksi lähdin ja pärjäsin; tulin voittajana takaisin. Se teki hyvää itsetunnolle- ja luottamukselle. Mä kyl osaan ja pystyn, jos vaan ryhdyn toimeen. Oon tänä päivänä paljon rohkeempi ja varmempi ihmisenä ja usko omaan itseen on kasvanut huimasti.

HannaK
577/1180 | 

Viime keväänä kun hain jatko-opintoihin. Alkuun mietin vain sitä että lukioon koska kaveritkin menee. Mutta päätin että en voi loppuelämääni turvautua kavereihin. Se oli vaan mun päätös. Päätin että nyt, tie on täysin auki. Niinpä hain ammattikouluun sisustus-saneeraajaksi ja olen enemmän kuin kiitollinen. Olen syksyn mittaan tajunnut että pääsin eroon vanhoista huonommista ilmapiireistä ja löytänyt paljon parempia kavereita. Vanhat kaverit puhuu lukiolaisina pahaa. Paras päätös koko 17 vuoden pituisen elämäni aikana.

Maalainen
578/1180 | 

Mun jännittävin muutos tähän mennessä on varmasti ollut se kun muutin 16-vuotiaana ilman vanhempia pieneltä paikkakunnalta Helsinkiin urheilun takia. Olihan se aikamoinen shokki muuttaa äidin helmoista isoon kaupunkiin aivan yksin ja tuntematta ketään. Nyt 7-vuotta myöhemmin olen enemmän kuin tyytyväinen, että olin tarpeeksi rohkea tuolloin. :)

Noota
579/1180 | 

Suurin muutokseni tapahtui viime vuonna, kun tajusin että opiskelen väärällä alalla. Olen lukenut pari vuotta rikosoikeutta yliopistossa, mutta silti kaikki tentit ja muut tehtävät tuntui juuri ja juuri pinnalla pysymisellä. En tunne intohimoa rikosoikeuteen enää. Seitsämännellä luokalla siihen ns. ihastuin mutta nyt kipinä työskennellä rikosoikeuden parissa on kadonnut ja muuttunut ahdistuneisuudeksi. Olen kuitenkin räpiköinyt eteenpäin, koska olen huomannut miten ylpeitä vanhempani ovat koulustani. Tajusin lopulta että en elä vanhempiani varten vaan itseäni varten, siksi aion tänä keväänä tehdä kandintutkinnon ja lähteä. Aion hakea opiskelemaan muotia, siitä mistä olen oikeasti kiinnostunut ja tunnen intohimoa. En ole vielä kertonut isälleni tulevasta muutoksesta, mutta äitini on ottanut muutoksen enemmän kuin positiivisesti vastaan. Tajusin ettei minun tarvitse miellyttää muita kuin itseäni.

Aurora
580/1180 | 

Mun yks suurin muutos elämässäni oli se kun uskalsin pitkästä aikaa maistaa Ben&Jerry's jäätelöä (mun ehdoton lemppariherkku!). Syömishäiriötä sairastavalle se oli iso asia. Perjaatteessa olen vieläkin syömishäiriöstä toipuva, mutta siitä herkkuhetkestä paranemiseni lähti käyntiin. On ihanaa kun nyt voin harrastaa liikuntaa ja syödä herkkuja tuntematta huonoa omatuntoa mistään! Tämä sairaus on kasvattanut ja opettanut minulle paljon. Yksi tärkeimpiä opetuksia on ollut oppia rentoutumaan, nauttimaan ja olemaan itselle armollinen. Olen pystynyt hyödyntämään oppimaani myös monessa muussakin asiassa, kuten kouluun liittyvissä asioissa. Itse asiassa olen oppinut oikeasti elämään sairauteni ansiosta. Se, että pystyn suomaan itselleni jotakin hyvää ja se, että pystyn olla armollisempi itseäni kohtaan ovat mielestäni suurimpia ja samalla yksiä tärkeimpiä muutoksia elämässäni. Ja kyllä, kaikki lähti kun söin Ben&Jerry's jäätelöä. Joskus niistä pienistä asioista tuleekin elämän suurimpia ihmeitä :)

Olkaa itsellenne armollisia ja nauttikaa niistä elämän pienistäkin ihmeistä! <3
Email: hardenaurora00@gmail.com

Jaana
581/1180 | 

yksi jännittävimmistä muutoksista elämässäni on ollut kun uskalsin muutama vuosi sitten siirtyä uudessa koulussa täysin tuntemattomien kanssa samalle luokalle jättäen vanhat ja tutut taakse

Kati
582/1180 | 

viime vuoden aikana tapahtuneet lukuiset muutokset yhteensä: häät 10-vuotispäivänämme tammikuun pakkasilla, työpaikan vaihtaminen, muutto toiselle paikkakunnalle, talonrakennusprojektin aloitus ja tärkeimpänä pari kuukautta sitten syntynyt esikoistyttönen :)

M
583/1180 | 

Varmaan ainakin joidenkin ihmissuhteiden alkaminen – tai päättyminen – kuuluvat suurimpiin muutoksiini. Mutta muitakin yhtä suuria muutoksia on..

Ana
584/1180 | 

Moi!
Uskalsin päästää irti tärkeistä ihmisistä, jotka toivat negatiivisia asioita elämääni.

memmi
585/1180 | 

En tiedä kuinka jännittävältä tämä muiden korvaan kuulostaa, mutta itselleni oli tosi iso juttu. Eli siis vaihdoin kesken kaiken yliopistossa opiskelemani alan toiseen, ja tän vaihdoksen tehdessäni jouduin ensimmäistä kertaa ikinä elämässäni astumaan uusiin kuvioihin siten, että siellä ei ollut opintojen alkaessa odottamassa yhtäkään ennestään tuttua ihmistä. Oli iso päätös ylipäätään uskaltaa tehdä se päätös vaihtaa alaa ja sen jälkeen se, että piti rakentaa ns. kokonaan uusi elämä ympärilleni. Hetkeäkään en oo kyllä katunut tätä muutosta, oon saanut näitten uusimpien opintojeni myötä mun elämään niin mielettömän ihania ihmisiä ja löytänyt alan, joka on mulle niiiin oikea kun vaan voi olla! :)

Eleonoora
586/1180 | 

Itselleni tärkein muutos on ollut varmasti se kun päätin vielä opiskelujen jälkeen hommata itselleni opettajan pätevyyden. Päivääkään en ole katunut ja rakastan tällä hetkellä opettajan työtä. Saan olla tekemisissä monien eri ikäisten parissa ja eritoten voin vaikuttaa nuorten elämään suuresti. Ja mikä parasta aamuisin herän hymyillen ja vaikka en tiedä mitä päivä tuo tullessaan niin se on juuri se asia mistä nautin.

Kati
588/1180 | 

Suurin muutos on kai ollut työpaikan vaihto n. puolitoista vuotta sitten. Edellisessä paikassa olin 15 vuotta, joten uuden paikan tavat yms ei ihan niin helppoa, kuin nuoremmille ehkä on. Vieläkin vanhat työtavat pyrkii pintaan ja edellisen paikan hektisyys pakotti todella nopeaan toimintaan, jota tässä uudessa ei niinkään aina tarvita. Muutimme samalla toiseen kauounkiin mieheni kanssa ja työpaikkani on asiakkaat ovat enemmistöltään ruotsinkielisiä. Jo näiden muutosten luulisi ehkäisevän tylsistymistä ja dementiaa aika tehokkaasti :) Ryhdyin vähän muuttamisen jälkeen kuntoilemaan (painoilla) säännöllisesti useita kertoja viikossa ja liikun kaikki välimatkat pyörällä tai kävellen. Aivan mahtavaa!!
Ryhdyin myös vegaaniksi viime vuoden syyskuussa. Tavallista maidollista suklaata menee joskus, mutta muutoin tämä on ollut hämmästyttävän helppoa.

589/1180 | 

Jännittävin muutos elämässäni oli, kun erosin pitkästä parisuhteesta ja muutin ensimmäistä kertaa yksin asumaan. Ei kämppistä, ei puolisoa ja perhe 200km päässä. Se oli iso päätös, mutta ollut yksi elämäni parhaista. Opin pärjäämään yksin ja sain elämääni paljon uusia ihania ihmisiä.

Hemmo
590/1180 | 

Tähän asti jännittävin, rankoin ja terveyden kannalta paras muutos on ollut rakkaan jalkapalloharrastuksen lopettaminen 11 vuoden aktiivisen harrastamisen jälkeen. 1,5 viimisen vuoden aikana olin liikunta kiellossa enemmän, kuin mitä sain liikkua ja noista ajoista jäi pysyviä vammoja polveen, lonkkaan ja ranteeseen. Lopettamisesta seurasi 2 vuoden liikunnaton jakso, paino nousi ja sosiaalinen elämä hiipui olemattomiin.

Rohkeutta lopettamiseen keräsin yli puol vuotta ja on kyllä ollut paras päätös! Nykyisin pystyn elämään normaalia kivutonta elämää ja liikuntakin on palannut jo osaksi jokapäiväistä elämää ja olen saannut paljon tärkeitä ystäviä ja ollut yhteydessä vanhoihin joukkuelaisiin. <3

Mira
591/1180 | 

Varmaankin se, kun muutin omilleni 18-vuotiaana kesken opiskelujen tai se kun lähdin Turusta Kouvolaan puolitutun miehen luokse ja vielpä viikoksi kerrala tietämättä synkkaisiko meillä yhtään. Nyt ollaan oltu kihloissa 2 vuotta <3 kirjoitan tätäkin jumittavalla kännykällä ja on muuten ärsyttävää :D

Stella
592/1180 | 

Mulle huikee muutos elämään oli se kun uskaldautuin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja muuttaa neljäksi kuukaudeksi ulkomaille. Tuo ulkoimailla asustelu oli mulle todellakin hyppy tuntemattomaan, se avarsi mun maailmaa ja opin tuona aikana niin itsestäni kuin muista niin paljon uutta. Sopeutuminen uuteen kulttuuriin oli todella kokemusrikasta ja jännittävää. Tuohon aikaan kuului niin hyviä kuin haastavampiakin hetkiä, mutta en vaihtais päivääkään pois! :)

593/1180 | 

Vaikuttaa kyllä todella hyvältä puhelimelta! :) Jännittävin muutos elämässäni oli kun alotin opiskelut lähihoitajakoulussa. Olen lähempänä unelmaani kuin koskaan, työ ihmisten parissa auttaen heitä.

Minna
594/1180 | 

Suurin muutos elämässä oli varmasti se kun päätin jättää exän. En tuntenut enään rakkautta häntä kohtaan, hän oli minulle enään vain ystävä ja lasten isä. Pelkäsin jättää, koska hän oli vähän uhkaava. Mutta uskalsin tehdä sen, pienillä mustelmilla siitä päästiin ja nyt onnellisesti jatkan omaa elämää, vaikka ikuisesti hän tulee olemaan lasten isä. Siitä on kohta vuosi ja paljon on tehtävää että kaikki asiat saadaan järjestymään, mutta nyt menee jo tosi hyvin ja olen paljon onnellisempi kuin vuosi sitten :)

Annukka
595/1180 | 

Ensimmäisenä mieleen tuli muutto pois rakkaasta lapsuudenkodista lukion viimeisenä vuonna osin olosuhteiden vuoksi. Se oli pelottavaa, jännittävää ja surullista. Mutta näin 2,5 vuotta myöhemmin tuntuu, että oikea ratkaisu silloin, josta olen myöhemmin ollut iloinen.

Saara
596/1180 | 

Lähdin huonosta parisuhteesta 2 pienen lapsen kanssa. Koulu oli mulla kesken ja hyppäsin ns. tyhjän päälle. Kovia aikoja, mutta kertaakaan en ole päätöstä katunut! Elämän laatu parani valtavasti ja elämänhalu palasi taas☺

Hanna
597/1180 | 

Ehdottomasti elämäni tähän mennessä paras, jännittävin, haikein, pelottavin mutta itseni kannalta tärkein muutos oli muutto toiselle paikkakunnalle. Muutto omilleni opiskelujen ja sitä myöten ajan riittämättömyyden takia muutti myös minua. Olin nuori ja vähän pelotti miten pärjäisin. vanhemmat luotti minuun joten ujosta nuoresta on tullut itsevarma ja päättäväinen nainen. En enää pelkää muutoksia vaan koen ne uusina, opettavaisina kokemuksia.

Julia
598/1180 | 

Minulle jännittävä muutos oli tarttua unelmoimisen sijaan tekemiseen. Olen aina halunnut laulaa ja näytellä. Nyt olenkin ottanut laulutunteja ja kävin esim. Salkkareiden koekuvauksissa:) Tuntuu paljon paremmalta tehdä kuin vain ajatella.

Emppuu
599/1180 | 

Suurin muutos on tapahtunut erityisesti ruokavaliossa ja treenissä, olen vihdoin löytänyt mulle sopivan tavan liikkua ja syödä! Tätä hyvänolon määrää ja energiaa, ihan parasta :)

Marika
600/1180 | 

Epäilemättä vieraalle paikkakunnalle muutto töiden perässä. Pesti on vielä kesken, joten lopputuloksesta en pysty vielä sen enempää sanomaan. :)

Näytä kaikki kommentit (1180)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017