Tässä pari viikkoa sitten alkoi sushihammasta kolottaa oikein toden teolla. Edellisestä kerrasta olikin ehtinyt vierähtää pidempi tovi. Suuntasimme Sushibariin, joka onkin varmasti ainakin monelle pääkaupunkiseutulaiselle entuudestaan tuttu. Kenties kuitenkin joku hieman kauempana asuva saa tästä uuden ravintolavinkin Helsingin vierailuaan varten.

Sushibar + Wine -ravintolakonsepti yhdistää japanilaistyyppisen ruoan ja skandinaavisen muotoilun. Ravintolan yhteistyökumppaneina toimivat kotimaisen muotoilun huippunimet, mm. Marimekko ja Artek.

Sushibareja löytyy Uudenmaankadulta, Fredalta ja Korjaamolta. Jokaisella Sushibar -ravintolalla on oma ja erilainen paikallisen alueen tunnelmasta kumpuava luonteensa.

Ravintola kertoo sivuillaan iloksemme kehittävänsä toimintaansa jatkuvasti, ympäristökysymykset huomioiden.

wakame salad: wakamemerileväsalaattia, kurkkua, japanesekastiketta, seesaminsiemeniä

Vegan & vegetarian sushi

Seuralaiseni kanssa jaettu annos sisälsi Vege -lajitelman:

VEGE MAKI: kurkkua, tofua, avokadoa, seesaminsiemeniä

INARI: friteerattua marinoitua tofua

SHITAKE GUNKAN: siitakesieniä, ruohosipulia

STRAVOCADO: avokadoa, ruohosipulia, tuorejuustoa, yakitorikastiketta (tämä oli lajitelman ainoa, joka ei ole vegaaninen, mutta soveltuu toki kasvissyöjille).

Lisäksi tilasimme:

PURPLE INARI: friteerattua marinoitua tofua, punakaalia, wafukastiketta, kevätsipulia (tämä oli oma lempparini vege makien lisäksi).

PS. Koska riisi ei yleisesti edelleenkään taida olla ruoka-aineena sieltä ekologisimmasta päästä (sen viljely aiheuttaa metaanipäästöjä), en suosittele sitä ihan päivittäin popsimaan. :)

<3:Venla

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram