Pohjois-Amerikan vanhimman ja kenties myös kauneimman Chinatownin tutkailua, Pier 39 -laituri visiitti ja Alcatrazin tähyilyä, tällä kertaa kauempaa tosin. Mikäli sinä haluat tehdä lähempää tuttavuutta tuohon historiallisesti merkittävään saareen, joka toimi aikoinaan myös yhtenä Jenkkien pahamaineisimmista vankiloista, kannattaa lippu hankkia jo etukäteen ennen reissua, jotta säästyt aamutuiman jonottamiselta.

Fisherman´s Wharf -satamassa ollessa, oli tietenkin samalla käytävä tervehtimässä noita kuuluisia, mysteerisesti vuoden 1989 maanjäristyksen jälkeen laiturille ilmestyneitä merileijonia. Tuo ei siis suinkaan ole mikään eläintarha, vaan sinne he ovat  itsestään saapuneet päivää paistattelemaan ja ujeltamaan. Ymmärtääkseni nämä veijarit on otettu myös Yhdysvaltain ympäristöviranomaisten suojeluun. 

Seikkailimme myös mm. Lombard Streetin kiemuraisissa neulansilmämutkissa ja katselimme Union Squaren maisemia korkeammalta käsin. Muutenkin tuli käveltyä paljon, ensin Golden Gatelle ja sen lisäksi ihan ristiin rastiin. Kokeilimme kerran myös Cable Caria ja kävimme kyseisessä museossa.

Pääsimme nauttimaan myös Fort Mason Centerin sunnuntain Farmers´ Marketin upeista herkuista, kun satuimme olemaan paikan päällä juuri sopivaan aikaan.

Vaikka tiesinkin toki entuudestaan, että San Francisco on yhtä mäkeä toisensa perään, teki niiden jyrkkyys kieltämättä silti vaikutuksen. Tuolla tallustellessa saa siis erittäin hyvät mäkitreenit samalla.

<3:Venla

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram