Ei ole yrittäjyyteen liittyvää ongelmaa, joka ei olisi ratkennut tai päivää, joka ei olisi pelastunut kirjanpitäjäni toimesta.

On lähes hupaisaa, kuinka monen monta visiittiä hänen luonaan on alkanut kyseisellä virkkeellä: ”Tällainen pulma tällä kertaa, miten minun pitäisi menetellä? ” Viimeksi purskahdin nauruun jo puhelumme alkumetreillä, tokaistessani jälleen: ”No minä täällä vaihteeksi".  Linjan toisessa päässä vastaa kerta toisensa jälkeen rauhallinen miesääni: ” Sitä vartenhan täällä ollaan.” 

Jok´ikinen kerta on tuskastunut ääneni vaihtunut suoranaiseen iloon puhelun loppuessa tai kotiin lähtiessäni. Monet ylitsepääsemättömiltä tuntuneet päivän probleemat ovat muuttuneet mitättömiksi sen siliän tien, hänen ammattitaitoisella opastuksellaan.

Mikäli olet yrittäjä kuten minä, suosittelen lämpimästi satsaamaan osaavaan kirjanpitäjään, jotta tulee kaikki ennakkoverot, alvit, YEL-vakuutukset, tilinpäätökset ja veroilmoitukset sun muut kaikki maksut ja asiat hoidettua ajallaan ja huolellisesti.

Yleensä en eritoten pidä pakollisten tehtävien hoitamisesta, hah kukapa tykkäisi? Ne kun ovat juuri niitä suoritettavia välttämättömiä velvollisuuksia, ja minä kun toisinaan olen kovasti koittanut vastustaa suorittamista, ainakin noin elämässä ylipäänsä. Ymmärrettävästä syystä kuitenkin tiettyjen asioiden suorittaminen on lähes väistämätöntä, sen suurempia ongelmia välttääkseen. 

Nämä toimet kuten laskutus, laskujen maksaminen ja erinäisten asioiden hankkiminen, kaiken kirjanpitomateriaalin kasaaminen ja toimittaminen ovat kuitenkin muodostuneet automaattisiksi rutiineiksi, jotka tehtyäni koen aina suunnatonta iloa itsenäisyydestä ja siitä, kuinka pitkälle oman jutun tekeminen voi viedä.

Pieni tuuletus siis sille, ja ennen kaikkea kirjanpitäjälleni, jota ilman olisi varmasti moni asia mennyt päin mäntyä.

<3:Venla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram