Ne hauskat synttärit...

4-vuotiaana: (ainakin meidän lapsuuden kotivideo-materiaalista päätellen) olivat ne sukulaissynttärit. Videolla tapahtuu seuraavaa:

Veera-siskoni juoksee itkien äidin luokse. " Äiti äiti, Venla avaa mun lahjat" . Jep, hauskimmat synttärit taisivat olla ne siskon synttärit, eivät omani. Jos kerta sillon "sai" avata toisten lahjat, niin mikäs sen parempaa.

8-vuotiaana: hittejä olivat Aasinhäntä, onkiminen (siis se missä näet, kun lakanan takana iskä pujottaa koukussa roikkuvaan ämpäriin paperipussin, jonka sisältä löyty aina joku keksi, hedelmä, pikkulelu tai karkkia), tietty hauskinta tuohon aikaan olivat myös tuolileikki, sekä yhdellä jalalla seisominen silmät kiinni.

10- vuotiaana: huipuinta oli yhteissynttärit (jälleen kerran) ystäväni Tytin kanssa, jolla on päivää ennen synttärit kuin mulla. Pyjamabileet oli se juttu. Siellä me Tytin kanssa pehmolelut kainalossa samanlaisissa satiinisissa kirsikkayökkäreissä järjestettiin ohjelmaa muille luokan tytöille, jotka tietenkin myös olivat saapuneet pyjamat päällä paikalle.

12-vuotiaana: Oli koko luokan Leffa-ilta. Valitettavasti ihmissusista kertova pätkä ei ollutkaan aivan kaikkien mieleen. :D

13-vuotiaana: laitettiin itsekyhätty discopallo-viritelmä kattoon. Äiti oli leiponut niin paljon herkkuja, että pöydät notkuivat. Tietenkin, kun kaikki saapuivat juhliin, kellään ei ollut nälkä. "Söin jo himas". Klassinen :D No ei siinä mitään, riitti meillä Tytin kanssa syömistä. Näihin bileisiinhän oltiin kutsuttu koko luokkamme, sillonhan oli tietty  must tanssia hitaita, kun kerta pojatkin saapuivat paikalle.

Ylä-asteella: koko luokan kesken pidettävät synttärit vaihtuivat leffa- , shoppaus- tai ravintolareissuun (lue RAX) pienellä tyttöporukalla.

Lukioikään kun päästiin, alko jo menojalka vipattaa, ja oli pakko lähteä tyttöporukalla (ja tietty valvojien kanssa, koska ikähän ei riittänyt :D)  laivaristeilylle, siellä kun pääsi tanssimaan discoon.

No auta armias, kun täytti 18:  mhmm.. no juhlat alko kyllä lupaavasti hienossa ravintolassa, isolla lössillä sivistyneisssä merkeissä syöden. Kunnes sitten lähettiin yökerhoon, tanssittiin pöydällä, kompuroitiin sieltä alas, ja ei muuta kun tyttöjen kanssa mäkkärin kautta taksilla himaan. Tosin silloin asuin vielä yksiössäni Kalliossa, ja taidettiin joskus ottaa taksin sijasta pienet yöspurtit ja kipittää Töölönlahtea pitkin kotiin. Aamulla oli polvessa muutama mustelma enemmän, ja muutenkin olo mitä karmivin.

22-vuotiaana: Make herätti mut ja kerto, että oli ostanut mulle yllätyslennot Pariisiin ikävöimäni ystävän luokse. Loppupäivää vietettiin rennosti kaksistaan ja käytiin ravintolassa syömässä, sekä ostoksilla. Seuraavana päivänä juhlistin synttäreitäni isolla tyttöporukalla meidän luona silloisessa kodissamme,  ja sieltä lähettiin tyttöjen kanssa illalla baariin, minä selvinpäin (koska olin jo aloittanut alkoholilakkoni). Sitten lähettiin lopulta pilkun, ja loistavien jorailujen jälkeen kotiin. Muutamaa viikkoa myöhemmin pääsin sitten Pariisiin juhlistamaan synttäreitäni.

Nyt 24- vuotiaana: Heräsin  ja nautin pitkän rauhallisen brunssin kotonamme yhdessä Maken ja Tytin kanssa (kerrankin kun rakas Tytti= yhteissynttäripuoliskoni, oli nyt vihdoin moneen vuoteen synttäriemme aikaan Suomessa). Illalla menimme porukalla lapsuudenystäviemme kanssa Fukun sushi buffettiin nautiskelemaan hyvästä ruoasta ja seurasta. Skipattiin baareilu ja vietettiin koti-iltaa.<3

IMG_7503
IMG_7503

IMG_7563
IMG_7563

IMG_7534
IMG_7534

IMG_7536
IMG_7536

IMG_7548
IMG_7548

IMG_7550
IMG_7550

IMG_7551
IMG_7551

Seuraavana viikonloppuna olimme mökillä, ja aamulenkin jälkeen pöydässä odottikin Maken äidin mulle leipoma synttärikakku ja Maken pienen sukulaispojan askartelema koru ja kortti. Aww<3  Parasta!

IMG_7627
IMG_7627

IMG_7629
IMG_7629

IMG_7641
IMG_7641

IMG_7694
IMG_7694

 

IMG_7705
IMG_7705

IMG_7714
IMG_7714

IMG_7717
IMG_7717

Ihania kortteja :

IMG_7884
IMG_7884

IMG_7882
IMG_7882

IMG_7885
IMG_7885

Niin se käsitys hauskoista synttäreistä muuttuu vuosien varrella. ;)

Kiitokset kaikille muistaneille ihanista kukista, lahjoista ja ennen kaikkea kauniista sanoista ja siitä, että olette olemassa!!!

<3:Venla

Kommentit (22)

Tarja
23/22 | 

Hyvää syntymäpäivää! :)

Mie en kestä tuota Mulanin suloisuutta! :) on niin halittavan näköinen :)

25/22 | 

Synttärit ovat ihania, täyttää sitten 1 tai kymmeniä. Ihana, että joku leipoo ja vaikka itsekin panostaa siihen. Sulla on ainakin ollut herkkutarjoilut! Laitoin arvonnan omaan blogiin, jos tykkäät osallistua!

Ulla
27/22 | 

ONNEA ONNEA !!!!!! :)

Niin, sinäkin olet vaaka horoskoopilta. ilmankos meillä on niin paljon samanlaisia aatoksia asioihin ;)

Mikko
29/22 | 

Moi ! Mahtava postaus taas, vieläkö muuten olet alkoholilakossa, ja mikäli olet kuinka kauan tätä on nyt kestänyt :) ?

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
30/22 | 

Kiitos!
Hahah no en tiedä voiko tätä enää lakoksi sanoa, kun siitä taisikin tulla elämäntapa. :D En siis kielllä itseltäni jos haluan jtn juoda, mutta ei vaan ole huvittanut. Päälle 2 ja puoleen vuoteen en juonut mitään. Viime kesänä join yhden kerran, sen jälkeen en taas mitään. :)

Henzu
31/22 | 

Myöhästyneet onnittelut täältäkin ! :) Oli tosi kiva postaus ja se on aina hauska muistella lapsuuden synttäreitä!

Tuo sun huppari on tosi kivan näkönen, mistä se on? :D

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
32/22 | 

Kiitos paljon <3 Mukava kuulla! Hupparin olen ostanut useampi vuosi sitten Amsterdamista.

33/22 | 

Hauska vertailu kyllä, näinhän se menee. Olen kanssasi samanikäinen ja muistan kyllä nuo samat synttärivaiheet haha. Kiitos vielä hyvästä ja inspiroivasta blogista ja oikein paljon onnea!

Katih
35/22 | 

Hyvää synttäriä! Olet ihanan tervehenkinen ja myönteinen.

Martta
37/22 | 

Ihanat pöksyt! Onko ne urheilutrikoot? Mistä ne on :)?

Sanna
39/22 | 

Ihanat noi housut. Mistä ne on? Ja tietty myöhästyneet onnittelut :)

Ilona
41/22 | 

Tästä kommentista ei tarvii loukkaantua, ajattelin vain huomauttaa silmille raskaasta tekstistä. Kursiivin voisi jättää vain tehokeinoksi korostamaan tiettyjä juttuja tekstistä, nyt leipäteksit on aika vaikealukuista. Ei muuta!

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
42/22 | 

Kiitokset palautteesta! :) En tietenkään loukkaantunut, palaute on aina tervetullutta! Toi oli sitäpaitsi hyvä huomio ja vinkki! :)

43/22 | 

Oot niin kaunis ja inspiroiva!! Myöhäiset onnittelut täältäkin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram