Pääkaupunkiseudun "Jurassic Park", tuo yleisölle toukokuussa auennut entinen puolustusvoimien suljettu saari ja sittemmin Metsähallituksen hallintaan siirtynyt luontoparatiisi, sijaitsee vain 20 minuutin laivamatkan päässä Helsingin Kauppatorilta. JT-Linen vesibussin meno-paluulipun hinta on aikuisille 7€ ja lapsille 3,50€. Lähdöt tapahtuvat tunnin välein. Saaren kiertävä reitti on yli 5 km pitkä, joten rauhallisesti tallustellessa, piknikkeilemään pysähtyessä ja uskomattomia maisemia ihaillessa, vierähtää saarella helposti vaikka puoli päivää. Muistakaa, että tulenteko, saarella yöpyminen, reiteiltä poistuminen ja maaperän kaivaminen on ehdottomasti kielletty. Joten vaalitaanhan yhdessä tuota pääkaupunkiseudun koskemattominta luontoa ja upeaa kulttuuriperintöä, jotta ainutlaatuinen 1700-luvulta asti eristyksissä ollut saari, ja sen upeat uhanalaiset kasvi- ja eläinasukkaat saavat jatkossakin elää rauhassa. Siispä pidetään koirat kytkettynä, viedään roskat pois ja käytetään kuivakäymälöitä. Pysy merkityillä reiteillä. Saarella vierailee päivittäin jopa 1300 ihmistä, joten jos jokainen käy ottamassa sen "uniikin selfien polun ulkopuolella" tuhoutuu tuo mittaamattoman arvokas, vuosisatoja rauhassa kasvanut luonto hetkessä. Merkityillä reiteillä pysyminen on äärimmäisen tärkeää myös oman turvallisuuden kannalta. Vallisaaressa tapahtui 1937 tuhoisa räjähdeonnettomuus, jolloin tuhansia kiloja räjähteitä sinkoili pitkin saarta. Kuvasaldo oli päivän jälkeen runsas, joten kuvien karsiminen teki hieman tiukkaa. Postaukseen olisi riittänyt peräti parisataa upeaa otosta, mutta tässä niistä nyt osa.

Mene, koe ja kunnioita! Kuinka moni teistä on jo ennättänyt käydä tuolla? PS. Kiitos meidän ihanalle retkiseuralle! <3:Venla

Kommentit (16)

Henzku
17/16 | 

Ompa ihania kuvia ja maisemat! Täytyyki puhuu kaveri lähtemään tuolla käymään, kun kesällä Helsinkiin tulen. :) Ei kuitenkaan ole mikään arvokas ja omat eväät mukaan, mikään ei ole ihanempaa kuin piknik syöminen hyvässä seurassa ja säässä!! :D

Saanko kysyy, että millaisella kameralla kuvailet? On niin hienon näköisiä, että kiinnostais tietää kun kameran vaihto harkinnassa. :)

Venla Savikuja
Liittynyt20.4.2017
18/16 | 

Kannattaa ihmeessä mennä! Niinpä, piknikkeily auringonpaisteessa vieläpä hyvässä seurassa on ihan parasta!
Kuvailen Nikon D750 ja 24-120mm f4 -objektiivilla. :)

Ansku
19/16 | 

Kuvistasi haltioituneena näytin postaustasi poikaystävälleni ja ehdotin retkeä Vallisaareen. Itseäni kiinnosti eniten upea luonto ja reippailu uusissa ympyröissä ja häntä saaren historia; kummallekin siis mieluinen kohde. Vietimme sunnuntain puolikkaan saarta kierrellen, ja se tosiaankin oli lumoava retkikohde. Kiitos vinkistä sekä muutenkin hyvää mieltä tuovasta blogistasi! :)

22/16 | 

Vau! Tuo paikka näyttää kertakaikkiaan upealta paikalta <3 Sä Venla käyt aina kivoissa paikoissa, niin saa itsekki vähän vinkkejä :)

Sanna
26/16 | 

Tosi kivan näkönen paikka, täytyypä joskus käydä tuolla ! :) eiks sua muuten häiritse tai pelota että noista housuista näkyis pikkarinrajat kirkkaassa auringonvalossa läpi ? :o

30/16 | 

Luin lehdestä ja kuulin parilta kaverilta tästä mutta ekaa kertaa näen (näin paljon) kuvia saaresta ja on kyllä ihastuttavan näköistä! Mun mielestä on kans upeeta että kannustat ihmisiä kunnioittamaan luontoa ja pysymään merkityillä alueilla. Mahtavaa päivää, Venla! :)

www.lily.fi/blogit/tyhja-ajatus

Janna
32/16 | 

On kyl upeen näkönen paikka!! Kuvatkin ovat tosi nättejä ja kauniita! Millä ohjelmalla ylensä muokkaat niitä?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram